Ksiązki
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
sophie pisze:eee, ja już nie lubię się przemądrzać
i choć tego nie robie, to mój facet i tak czasem się czepia
a u mnie to ma charakter sinusoidalny
dla własnej przyjemności, ale co jest źródłem tej przyjemności? czy u podstaw tego wszystkiego nie leży chęć zasłużenia na padziw?
wybaczcie, ale jestem świeżo po lekturze <browar>
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.
lorenzen pisze:a może Pogosiu, bardziej chęć zaspokojenia ciekawości wobec świata, inych ludzi...?
no tak, ale to brzmi tak bardzo dumnie i bezinteresownie, jest takie ludzkie....a ja pałam chęcią odnalezienia zwierzęcych instynktów
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.
Pogosia pisze:no tak, ale to brzmi tak bardzo dumnie i bezinteresownie,
Oj, ja uważam te słowa raczej za wyraz rezygnacji, przekonania, że na jakikolwiek podziw sobie tym nie zasłużę, zresztą o taki ogólniejszy podziw nie dbam... wystarczyłby podziw jednej miłej i życzliwej istoty i już.
Pogosia pisze:a ja pałam chęcią odnalezienia zwierzęcych instynktów
A tego albo nie rozumiem, albo się boję - co czasem na jedno wychodzi.
...
lorenzen pisze:wystarczyłby podziw jednej miłej i życzliwej istoty i już.
to są właśnie te zwierzęce instynkty
lorenzen pisze:A tego albo nie rozumiem, albo się boję - co czasem na jedno wychodzi.
nie ma się czego obawiać, to tylko nic nieznaczące dywagacje prostego dziewczęcia
co do moich ulubionych:
wilde - wszystko <serce1>
gombrowicz - wszystko
vian - wszystko
ostatnio przeczytane: "2 poważne damy" jane bowles, teraz turlam sie po ksiegarniach, zeby zdobyc jej "proste przyjemnosci", niestety w moim miescie do nie lada wyzwanie
wilde - wszystko <serce1>
gombrowicz - wszystko
vian - wszystko
ostatnio przeczytane: "2 poważne damy" jane bowles, teraz turlam sie po ksiegarniach, zeby zdobyc jej "proste przyjemnosci", niestety w moim miescie do nie lada wyzwanie
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
A ja ostatnio przeczytałam "Zaklinacza koni" Nicholasa Evansa. Cóż... Niektóre fragmenty mogą dać do myślenia. Zastanawiam się tylko, co motywowało autora do umieszczenia w tej powieści kilku erotycznych opisów. Jak dla mnie to tam nie pasowały (pewnie się facet podniecał jak to pisał )...
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
ehehe jestem w trakcie "jesieni w pekinie" viana. surrealistyczne i absurdalne cudownie : ): )
"-w jakim jest pan wieku?
-nie mogę okleslic dokladnie - powiedzial amadeusz - poczatku nie pamietam. moge co najwyzej podac panu informacje z drugiej reki, ktorych nie jestem pewien. wiec wole nie. tak czy owak jestem jeszcze mlody.
-dalbym panu jakies 28 lat - rzekl atanagoras.
- serdeczne dzieki - odparl amadeusz - ale nie wiedzialbym, co z nimi robic. z pewnoscia znajdzie pan kogos, komu pan tym sprawi przyjemnosc."
"-w jakim jest pan wieku?
-nie mogę okleslic dokladnie - powiedzial amadeusz - poczatku nie pamietam. moge co najwyzej podac panu informacje z drugiej reki, ktorych nie jestem pewien. wiec wole nie. tak czy owak jestem jeszcze mlody.
-dalbym panu jakies 28 lat - rzekl atanagoras.
- serdeczne dzieki - odparl amadeusz - ale nie wiedzialbym, co z nimi robic. z pewnoscia znajdzie pan kogos, komu pan tym sprawi przyjemnosc."
a niczego mi nie brak
a niczego mi nie brak
Andrew pisze:swietne opisy erotyczne
To pewnie wiesz, że Masterton jest seksuologiem . Czytałeś coś z tej jego dziedziny?
A propos moich ulubionych lektur:
1. Mistrz i Małgorzata
3. Cykl o Kane'ie Wagnera
4. książki Dicka i Dukaja
5. Solaris Lema
6. Dune Herberta
7. cykl Mroczna Wieża Kinga
8. Imię Róży i Wahadło Faucaulta Eco
9. Ja, Klaudiusz Gravesa
10 cykl Świat Dysku Pratchetta
Mastertona ostatnio czytałam "Manitou". Pomysł ciekawy, tyle ża jak dla mnie trochę za krótkie. To jednak nie zmienia faktu, że pewne fragmnety książki tak mi zapadły w pamięć, że potem nie mogłam długo usnąć i bałam się obecności "Wielkiego Starucha"
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
- unlucky_sink
- Maniak
"Za moje dziecko"-Tony PARSONS
"Mężczyzna i chłopiec"-Tony PARSON
"Niezawinione śmierci"-William WHARTON
"Wspomnienia"-Walter Schellenberg
"Kubuś Puchatek"-A.A. Milne
"E.E."-Olga Tokarczuk
"Dom dzienny, dom nocny."-Olga Tokarczuk
DD
"Za moje dziecko"-Tony PARSONS
"Mężczyzna i chłopiec"-Tony PARSON
"Niezawinione śmierci"-William WHARTON
"Wspomnienia"-Walter Schellenberg
"Kubuś Puchatek"-A.A. Milne
"E.E."-Olga Tokarczuk
"Dom dzienny, dom nocny."-Olga Tokarczuk
DD
Ostatnio zmieniony 21 cze 2005, 10:33 przez unlucky_sink, łącznie zmieniany 2 razy.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
- ksiezycowka
- Weteran
z zapartym tchem przebrnelam przez "rekreacje" i "moscoviade" andruchowycza, teraz zabieram sie za "12 kregow" tegoż. a potem, jesli bozia da jeszcze 6zl to biegne po prochaśkę do ksiegarni.
a niczego mi nie brak
a niczego mi nie brak
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Cholera, a ja w ciemno juz odpisalem Moze połączą
Cholera, a ja w ciemno juz odpisalem Moze połączą
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/