Na co do kina?

Dział, w którym można polecić ciekawe miejsce ze swojego (lub innego) miasta, restauracje, puby, kawiarnie, hotele, jakiś fajny zakątek - cokolwiek, co może się komuś przydać.
Także wszelkie inne rzeczy interesujące na tyle, że z czystym sumieniem polecić je można.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 20 kwie 2008, 01:09

Miało być w filmie, a zobaczyłam, że polscy dystrybutorzy znów w kulki polecieli i premiera w kraju nad Wisłą będzie w sierpniu... n/c
Bank job - sprawny, poza tym ja zawsze miałam pewną niewielką słabość do lat 70-tych (a Saffron Burrows znakomicie ta stylistyka pasuje) - i ogromną do Stathama <diabel>
Całość nie nudzi, zachwyca co prawda też nie, ale w skali 1-10 spokojnie 5 wyciąga.

I drugie - Untraceable / Nieuchwytny. Aaaależ mnie wkurzyli, aż dałam im 1 na filmwebie. Żeby mi żądne kasy hieny holyłódzkie wymądrzały się na temat moralności (a raczej jej braku) internautów w dziele czerpiącym pełnymi garściami z Piło-podobnych szmelców... Co za hipokryzja, ubrana w jakieś łaszki społecznej odpowiedzialności. Dobre dla ludzi, którzy sami nie potrafią niczego analizować i na tacy trzeba im najprymitywniejszą nawet refleksję podać, sprawiając, że przez moment poczują się, jakby myśleli.
A pominąwszy leżącą u samych fundamentów bezczelną sprzeczność i paradoks - nic ciekawego. Z jednej strony pani dobra z FBI, z drugiej pan zły, bo życie go skrzywiło - i obowiązkowy triumf dobra nad złem.
W tle sceny tortur, kwasy jakieś i inne idiotyzmy. Do Funny Games (starych), ba, nawet do staczającej się z części na część Piły - lata świetlne.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 01:27 przez pani_minister, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 22 kwie 2008, 13:56

Nie wszystko złoto co się świeci - przyjemna komedyjka, przy której można wyłączyć mózg i się zrelaksować. Duży plus za piękne widoczki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 27 kwie 2008, 11:50

Nie kłam, kochanie film w stylu "Dlaczego nie". Ale bardzo mi się podobał, jak będzie okazja, to muszę go mieć na dvd.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 27 kwie 2008, 12:04

Mia pisze:Juno - znów zgadzam się z panią minister, właściwie to mogłabym napisać to samo, lekki, zabawny, miejscami bardzo dobrze zbudowane dialogi.
I ja mam dokładnie takie samo zdanie. Tekst "gościnna w kroku" powalił mnie na kolana ze śmiechu :D
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 27 kwie 2008, 12:22

księżycówka pisze:Mia napisał/a:
Juno - znów zgadzam się z panią minister, właściwie to mogłabym napisać to samo, lekki, zabawny, miejscami bardzo dobrze zbudowane dialogi.
I ja mam dokładnie takie samo zdanie. Tekst "gościnna w kroku" powalił mnie na kolana ze śmiechu :D

A mi sie nie podobalo. Zwlaszcza pretensjonalne zakonczenie.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 27 kwie 2008, 12:52

złotooka kotka pisze:A mi sie nie podobalo. Zwlaszcza pretensjonalne zakonczenie.

zakończenie nie było pretensonalne, tylko na cały film trzeba było popatrzeć z przymrużeniem oka, inaczej mógł się nie podobać

Ładunek 200 - Polecam tylko tym, co już niejedno w kinie widzieli. Momentami bardzo mocne sceny.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 01 maja 2008, 19:12

złotooka kotka pisze:A mi sie nie podobalo. Zwlaszcza pretensjonalne zakonczenie.
Cały ten film jest pretensjonalny- od pierwszej minuty do ostaniej. Mnie tez się nie podobał- może to kwestia tego, że zbyt spodziewałam się czegoś zupełnie innego. W ogole chyba ostanio zbyt wiele od filmów wymagam, bo z nowości własciwie nic mi się nie podoba.
Natomiast lubię tę aktorke- w "Pułapce" była rewelacyjna.
pani_minister pisze:Untraceable / Nieuchwytny
Wtórny, nudy i przewidywalny.

Joasia pisze:One Missed Call -
Dno. Totalne.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 maja 2008, 19:29

Iron Man :D
Fajny był. Nastawiłam się na coś dużo gorszego - że same efekty itp. itd. , a jednak sie podobał. I akcja, i jakieś poważne treści wplecione i bohater i efekty.
I Robert Downey Jr. nie zawsze kompletnie ubrany <zakochany>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 05 maja 2008, 16:26

Ja też byłam na "Iron Manie" - bardzo, bardz fajny film :) W końcu jakiś z dystansem o superbohaterze :D

Mam na jutro 1 bilet dla kobiety do Multikina (Ursynów) na 20.00 - na film "Co się zdarzyło w Las Vegas?". Dla kobiety, bo facetów nie wpuszczają - seans w cyklu "Kino na obcasach". Można odebrać w kasie przed seansem na moje nazwisko - jeśli ktoś jest zainteresowany, to niech da znać tu, w topiku :)
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 05 maja 2008, 23:20

mrt pisze:Mam na jutro 1 bilet dla kobiety do Multikina (Ursynów) na 20.00 - na film "Co się zdarzyło w Las Vegas?". Dla kobiety, bo facetów nie wpuszczają - seans w cyklu "Kino na obcasach". Można odebrać w kasie przed seansem na moje nazwisko - jeśli ktoś jest zainteresowany, to niech da znać tu, w topiku

A można to jakoś przepisać na Poznań? Jeśli tak, to nie zorientują się, jak ufarbuję bródkę na rudy?
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 06 maja 2008, 08:51

shaman pisze:A można to jakoś przepisać na Poznań? Jeśli tak, to nie zorientują się, jak ufarbuję bródkę na rudy?
Na Poznań nie da rady :D Ale ostatnio miałam romantyczną kolację w Poznaniu dla dwóch osób w jakiejś restauracji. Przepadło, bo nie wpadło mi do głowy, żeby tu informację wrzucić :|
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 06 maja 2008, 13:10

Ja chcę do kina! ;( A nie wiem czy przed wyjazdem zdołam jeszce pójść, w sumie może w piątek mi się uda. Chiałabym zobaczyć Meduzy i w końcu Once, bo na to już się wybieram i wybieram, a wczoraj pół nocy słuchałam soundtracku.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Martinoo
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Martinoo » 15 maja 2008, 09:26

Sierociniec - Nie podobał mi sie chwilowy brak klimatu. Tzn linia klimatu nie była zachowana na początku filmu. Poza tym rewelacja...
Gdy w Rycerzu gaśnie duch, trza wykonać sexy ruch!
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 15 maja 2008, 09:33

Poza tym rewelacja...

Dla mnie ogólna nuda.
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
M.M
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: M.M » 17 maja 2008, 11:57

idziemy dzis na "Co sie zdarzylo w Las Vegas"
nie spodziewam sie niczego specjalnego, ale czasem warto sie tak po prostu pogapic w ekran
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, 11:58 przez M.M, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 17 maja 2008, 15:54

M.M pisze:czasem warto sie tak po prostu pogapic w ekran

Życię jest na to za krótkie.

Sen Kasandry - to NIE jest najlepszy film Woody'ego, choć tak przeczytacie na ulotce. Jak bym nie kombinował - odwrócona o jakieś 97,5" kalka "Wszystko gra". Na szczęscie w tym przypadku, to komplement.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 maja 2008, 23:08

Martinoo pisze:Tzn linia klimatu nie była zachowana na początku filmu.

a właśnie, że była :|

Indiana Jones IV - fani poprzednich części niech omijają ostatnią łukiem szerokim :/

Ja czekam na najnowszy fiilm Allena, szkoda, że akurat tego w Cannes nie zobaczyłam.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 23 maja 2008, 00:49

Mia pisze:Indiana Jones IV - fani poprzednich części niech omijają ostatnią łukiem szerokim :/.
A ja wszystkich w chu...w ciula zrobilem i ani jednej czesci nie ogladalem.
Taki ze mnie hopsztosboy.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 23 maja 2008, 11:40

Mia pisze:Indiana Jones IV - fani poprzednich części niech omijają ostatnią łukiem szerokim
Idę w niedzielę w takim razie na własną odpowiedzialność :]

Sierociniec - mówią że lepszy niż "Inni". Nie zgadzam się z tym, co nie znaczy że mnie się nie podobał. Niezłe momenty, fajny pomysł, ogólnie na plus.
Obrazek
szarik
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: szarik » 23 maja 2008, 11:56

Czemu nie... Widać że nie znasz się na filmach chociażby, Szklana pułapka 4 potwierdziła że warto iść na kolejne części klasyków. Za pójściem jest to iż Indiana ma już sporo po 50tce i warto zobaczyć jak sobie poradzili ze scenami kaskawerskimi. Jedyny minus ale to już dla fanów serii, stworzenie roli "młodego" Indiego jego następcy co mi się Zdecydowanie nie podoba.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, 11:58 przez szarik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to OJCZYZNA dla której chcemy żyć i pracować.
Awatar użytkownika
M.M
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: M.M » 23 maja 2008, 12:34

Wujo Macias pisze:A ja wszystkich w chu...w ciula zrobilem i ani jednej czesci nie ogladalem.

to tak jak ja
wole zmarnowac czas i obejrzec po raz 150 "Kevina samego w domu", niz ogladac Harrisona Forda (ciagle mi sie z Gwiezdnymi Wojnami kojarzy) <belt>
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 23 maja 2008, 15:18

21.
A można sobie obejrzeć. Po Kevinie Spacey spodziewałam się więcej, ale całość całkiem strawna. Ładny jest kontrast między dwoma przeplatającymi się stylami życia jednej i tej samej osoby(osób): nudnym, "normalnym" (zwłaszcza w zimowym Bostonie) - i tym w Vegas (shiny happy people). Poza tym ja lubię filmy oparte na faktach, nawet, jeśli zostają strasznie przeinaczone.
Solidna piątka w dziesięciostopniowej skali.
chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 23 maja 2008, 16:56

Mia napisał/a:
Indiana Jones IV - fani poprzednich części niech omijają ostatnią łukiem szerokim

Idę w niedzielę w takim razie na własną odpowiedzialność

indy jak i w poprzednich częściach - czarujący ... ale zbólem serca przyznaję, że film taki sobie ... fani forda nie poczują się zawiedzeni ... fani cyklu - troszeczkę
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 25 maja 2008, 12:53

Joasia pisze:Idę w niedzielę w takim razie na własną odpowiedzialność

Grr, mi strasznie zgrzyta, za pierwszym razem jak widziałam to nie odebrałam tego jeszce tak, źle, ale za drugim męczyłam się w kinie. Żeby sobie pobluzgać musiałabyzdradzić fabułę, więc nie będę pisać. Ale nie, nie podobał mi się. Humor już zdecydowanie nie na tym poziomie.

szarik pisze:Czemu nie... Widać że nie znasz się na filmach chociażby

<hahaha> <hahaha> skończyłeś już, znawco?

szarik pisze:Szklana pułapka 4 potwierdziła że warto iść na kolejne części klasyków

<hahaha> to komentarz co do 4 części Szklanej Pułapki, która nie wiem jak sie ma do Indiana Jonesa, poza tym, że to też seria.

szarik pisze:Za pójściem jest to iż Indiana ma już sporo po 50tce i warto zobaczyć jak sobie poradzili ze scenami kaskawerskimi.

Indiana ma już sporo po 50tce? no nie mów? <wow> super, wszystkie filmy więc z aktorami 50+ z założenia będą dobre :]

chwastek pisze:fani cyklu - troszeczkę

ja jestem fanką od zawsze i jestem mocno zawiedziona idiotyczną fabułą :|
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 26 maja 2008, 22:42

Mia pisze:Żeby sobie pobluzgać musiałabyzdradzić fabułę, więc nie będę pisać.
Znam ten ból <pijak>
Mia pisze:ja jestem fanką od zawsze i jestem mocno zawiedziona idiotyczną fabułą
Może aż tak ostrych słów bym nie użyła ale jednak to nie to co powinno być.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 27 maja 2008, 01:06

Joasia pisze:Może aż tak ostrych słów bym nie użyła ale jednak to nie to co powinno być.

Może faktycznie za ostro, ale było bardzo wiele zapożyczeń z poprzednich części to raz, dwa to no, nie mogę napisać ;P no i zakończenie...wrr.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 27 maja 2008, 10:59

Mia pisze:dwa to no, nie mogę napisać no i zakończenie...wrr.
Wiem wiem, zgadzam się z Tobą. To było beznadziejne ;)
Jak dla mnie wybronił się jako film przygodowy (fajne efekty, akcja, itp itd) ale jako kontynuacja trylogii niestety nie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Martinoo
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Martinoo » 27 maja 2008, 14:10

Indiana - bardzo ładny, typowy, do bólu wypełniony niesamowitymi zbiegami okoliczności. Mi sie podobało i ufo i młody indiana i w ogóle film. Nic wiecej sie po nim nie spodziewałem, nic mniej.
Gdy w Rycerzu gaśnie duch, trza wykonać sexy ruch!
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 28 maja 2008, 21:56

Martinoo pisze: Mi sie podobało i ufo i młody indiana i w ogóle film

lol, nieeee to wcale nie jest spoiler ;)
boskov
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: boskov » 30 maja 2008, 12:55

szarik pisze:Czemu nie... Widać że nie znasz się na filmach chociażby, Szklana pułapka 4 potwierdziła że warto iść na kolejne części klasyków. ..

jak to mówią o gustach się nie dyskutuje więc wyrażę tylko swoje zdanie; jak dla mnie film przesadzony już zupełnie (wiem że założeniem twórców serii jest/było pokazanie niesamowitych wyczynów zwykłego śmietelnika w tym przypadku Bruce'a "walecznika" :D no ale są granice kiedy film staje się bajką a taką właśnie jest SP4"

oczywiście pomijam już fakt polskiego tłumaczenia, bo jak tytuł Live Free or Die Hard można przetłumaczyć na Szklana Pułapka albo główny wątek filmu nazwać wyprzedaż po pożarze (chyba że faktycznie tak to się tłumaczy a jeśli tak to juz sama nazwa bagatelizuje problem :D )

Wróć do „Warte polecenia”