Witam wszystkich!
Musze odwiedzic lekarza urologa, ale... nie wiem gdzie go znalezc zbliza sie sesja wiec mam teraz duzo nauki i nie mam czasu zeby jezdzic po wawie i szukac a poza tym nie wiem gdzie w ogóle szukac bo w stolicy mieszkam od roku znalazlem w necie kilka klinik ale wszedzie trzeba zaplacic spora kase za wizyte a mi zalezy na bezplatnym badaniu. czy znacie jakis szpital, przychodnie lub klinike gdzie moglbym sie udac...? aha i jeszcze jedno, mieszkam w poludniowym srodmiesciu i fajnie by bylo gdybym znalazl cos niedaleko. prosze o pomoc
Urolog - Wawa
Moderator: modTeam
Bad_Boy pisze:Musze odwiedzic lekarza urologa, ale... nie wiem gdzie go znalezc
A do lekarza pierwszego kontaktu nie możesz iść? On Ci wszystko powie i wyjaśni i nakieruje na odpowiedniego.
Bad_Boy pisze:nie wiem gdzie w ogóle szukac bo w stolicy mieszkam od roku
I co z tego? Rok to szmat czasu. Co przez ten rok robiłeś że nie wiesz gdzie lekarza masz?
studiuje w wawie i mieszkam w akademiku wiec wiekszosc czasu spedzam uczac sie a kiedy musialem isc do lekarza to robilem to w swoim miescie kiedy przyjezdzalem na weekend chociaz przez ten rok nie mialem potrzeby zeby isc do lekarza. teraz zaistniala pewna sytuacja i musze isc do lekarza w wawie bo do domu wroce dopiero za ok miesiac. bylem w przychodni ale pani pielegniarka powiedziala mi ze lakarza interniste moge miec tylko jednego w polsce, tego u ktorego jestem zapisany i nie moze mnie umowic na wizyte. moja mama jest pielegniarka wiec mam troche pojecia o zdrowiu i wiem ze musze isc do urologa ale nie wiem gdzie moge go znalezc...
musisz (tak mi sie przynajmniej wydaje) byc zapisany do jakiejs studenckiej przychodni (albo jakas przychodnia pewnie ma podpisany kontrkat z wasza uczelnia). Udajesz sie tam i zapisujesz do lekarza internisty (niekoniecznie swojego) (będzie potrzebna studencka książeczka zdrowia) u niego prosisz o skierowanie do urologa (z tym ze nie wiem ile w wawie trzeba czekac na wizyte u urologa, w krakowie jest to ok 2 miesiecy...) Prywatna wizyta kosztuje kolo 60 zl, zabiegi sa znacznie drozsze, ale to pewnie wiesz.
Bad_Boy pisze:ale pani pielegniarka powiedziala mi ze lakarza interniste moge miec tylko jednego w polsce, tego u ktorego jestem zapisany i nie moze mnie umowic na wizyte.
Co za bzdury Ci nagadała
Możesz być przypisany do jednej kasy chorych, ale w dowolnym momencie możesz ją zmienić. Wypełniasz wniosek który dają w przychodni i to wszystko
I tak, wiem co nieco, bo też miałam okazje być u lekarza państwowo w Wawie, a jestem zameldowana w innym województwie.
Wróć do „Ginekolog, gabinet ginekologiczny”