JA AUDIOFILEM NIE JESTEM , a roznice w wspomnianej wtyczce i kablach słyszę , dlatego własnie wymieniłem wszelkie okablowanie w głosnikach samych (zwrotnice - tu zastosowałem specjalne też kondziole ) jak i kable od sprzetu do głosnika też dałem inne , roznica jest i to wyraznie słyszalna !
A w kwesti kabla do pradu i wtyczki - to kochanie zastosuj np. do zelazka nieodpowiedni kabel , zobaczysz sama roznice
tylko mi nie pisać , ze to co innego , bo to jest co innego , ale to ze ktos nie słyszy roznicy do pewnego momentu nie jest moją np. winą . Porzadne okablowanie jak i sam głosnik i sprzet odtwarzajacy potrafi sprawic ze słyszy sie o wiele wiecej instrumentów jakie graja w danym utworze , ale jak ktos słucha hula bula , albo disko polo , czy też samego popu , to naprawde nie potrzebuje nic wiecej niz tranzystorowego radia
homeopatie zgłebiam od przeszło roku , dosc intensywnie . Mógł bym tutaj pisac nie tylko o niej , ale o "rzeczach" ktore jedni wysmiewają , a ja mam przekonanie, ze pomogły i ci sami co np. sie leczą to lecza sie do dzis , a ja dajacy wiare choc by homeopati jak i suplementom jestem zdorwy jaki ryba w czasie w jakim inni moga tylko pomarzć , ale jak sa uparci i wierza tylko w lekarstwa - to niech wierzą dalej .
Dlaczego ludzie też kupuja drogi sprzet audio , a nie ten za grosze , albo CHinski ?
Dlaczego głosniki dobre marki ? bo słychac róznicę , a roznica jest tak duza , ze słyszalna przez wiekszosc jak nie wszystkich .
Kiedy ja kupował dawno temu sprzet w Zabrzu był sklep gdzie przygotowano mi zestawy do odsłuchu przed zakupem , wybrałem sobie 3 rodzaje głosników i podłączono mi jej pod sprzet , słuchałem kazdego zestawu po kolei i na przemiennie , i na tej podstawie wybrałem głosniki w moim zasiegu cenowym . okablowanie też zmieniano mi , tez wybrałem na wtedy te ktore mi pasowało , i jak brat tak ja słyszałem roznicę .