Pierwsza wizyta...
Moderator: modTeam
Maverick pisze: A jak bedzie robil problem z tabletkami to mozna mu rzucic ze myslala iz on jest lekarzem i wie czy moze brac tabletki czy nie a nie ze sie musi mamy pytac o pozwolenie.
Dlatego On wie , ze nie moze ich brac ! jesli chodzi by miały na celu tylko i wyłacznie antykoncepcje ! Stąd ... normalną rzeczą jest , ze ich przepisywac nieletnim nie powinien
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Mati pisze:a ja mam takie dość zabawne pytanie natury prawnej, formalnej...jak to wygląda z wizytą dziewczyny poniżej 18 roku życia? z mamusią za rączkę musi przyjść, bo słyszałem taką wersję, czy nie i to obojętne ile lat ma pacjentka?
Sama wizyta nie wymaga obecności rodziców, ale nie wiem jak jest z tabletkami. Na pewno jest wymóg zgody rodzica. Aczkolwiek nie wiem czy on jest do 16 czy do 18 roku życia.
Re: Pierwsza wizyta...
Ja poprosiłam ginekologa o przepisanie recepty na pigułki kiedy miałam już skończone 18 lat, ale lekarz w ogóle się tym nie zainteresował żeby sprawdzić mój dowód czy nawet zwyczajnie zapytać czy jestem pełnoletnia. Wygląda na to, że to kwestia lekarza do którego się pójdzie.
Invita was wita
Wróć do „Ginekolog, gabinet ginekologiczny”