Odłóżmy na bok problemy i zastanówmy się my mężczyżni nad czymś znacznie poważniejszym. Cytuję :569: :
Gazeta pisze, że japońscy i koreańscy naukowcy udowodnili, że wystarczą dwie komórki jajowe, dobry sprzęt, pomysł i trochę szczęścia, by stworzyć mysz bez udziału samca.
Zespół naukowców pod kierunkiem prof. Tomohiro Kono z Tokijskiej Akademii Rolniczej podjął próbę oszukania natury i zamiast plemnika podsunął jaju... drugie jajo.
Obie komórki zostały pobrane od myszy - jedna w pełni dojrzała, z dorosłej samicy, druga z mysiego noworodka płci żeńskiej, nie do końca rozwinięta.
Następnie naukowcy usunęli z niedojrzałego jaja fragment DNA odpowiedzialny za odmienną aktywację genów pochodzących od ojca i matki. Tak zmienione jajo zadziałało jak pseudoplemnik. Po połączeniu obu komórek rozwinął się normalny zarodek i w konsekwencji urodziła się zdrowa myszka, którą nazwano Kaguya.
"Co więcej, kiedy zwierzę dorosło, skrzyżowano je z samcem i już drogą naturalną powstały i narodziły się jego zupełnie normalne dzieci" pisze dziennik.
"Na razie udana partenogeneza u myszy jest tylko sukcesem poznawczym odkrywającym przed nami kolejne podstawy funkcjonowania życia. Znikoma wydajność tego procesu (mniejsza niż przy klonowaniu) powoduje, że trudno sobie nawet wyobrazić podobną sytuację przy próbie poczęcia dziewczynki tą metodą" - czytamy w "Gazecie Wyborczej". :554: :554: :554:
Mam nadzieję, że te badania nie przyniosą rezultatów. Po co takie coś finansować???
Przecież w ten sposób nasze prawnuki nie będą w ogóle wiedzieć co to miłość, uczucia. Szok, ja nie chcę tego.
Odłóżmy na bok problemy
Moderator: modTeam
Już to widze, swiat ze sexmisji... Litości....
Wiele doświadczeń, ktore udały się na myszach niepowiodły sie na innych zwieżętach, nie mówiąc juz o człowieku. Zabawa w genetyke jest ciekawa, pytanie tylko, do jakiego stopniamożna bawić się w Boga???
Osobiście nie wydaje mi się, by ktoś miał jakikolwiek sens w wyeliminowaniu mężczyzn z tego świata? Więc nie m aco zawracac sobie głowy jakimis japońskmi ekspeymentami.
pozdrawiam...
Wiele doświadczeń, ktore udały się na myszach niepowiodły sie na innych zwieżętach, nie mówiąc juz o człowieku. Zabawa w genetyke jest ciekawa, pytanie tylko, do jakiego stopniamożna bawić się w Boga???
Osobiście nie wydaje mi się, by ktoś miał jakikolwiek sens w wyeliminowaniu mężczyzn z tego świata? Więc nie m aco zawracac sobie głowy jakimis japońskmi ekspeymentami.
pozdrawiam...
no dzisiaj na pewno nie. Ale co będzie za 10,20 lat. Przypomnij sobie jak poszedł postęp w dziedzinie komputerów. Co było kiedyś - 2 MB Ramu - a dzisiaj 1 GB i więcej. To jest problem, który może dziś nas nie dotyczy, ale pogadamy za 15 lat. Nie chcę krakać, ale ludzie przesadzają z zabawą w Stwórcę.
Ale co będzie za 10,20 lat. Przypomnij sobie jak poszedł postęp w dziedzinie komputerów. Co było kiedyś - 2 MB Ramu - a dzisiaj 1 GB i więcej.
Jasne, porównój komputery do ludzi. Co ma piernik do wiatraka????
Założę się, że kobiety by nie wytrzymały długo bez mężczyzn, tak jak my bez nich. A przecież nie chodzi tu tylko o rozmnażanie...
Moj stosunek do : samo doswiadczenie o niczym nie mowi. Pozwala jednak na calkiem ciekawe spogladanie na genetyke. Czasami mysli science-fiction pojawiaja sie w glowach. Ale ludzie ja bym nie panikowal. Bo dlatego, ze trzeba bylo zapewne setki milionow jenow zeby taki eksperyment przeprowadzic. Poza tym kto chcialby wyeliminowac jakakolwiek pleci ? Pobawimy sie w GeneWars czy co ? Hhehe.. Moze to sie Wam wydac glupie, ale byc moze prace takich naukowcow pozwola kiedys na stworzenie szczepionek na wiele, wiele chorob - dzis nieuleczalnych.!
Maverick pisze:Z czegos Ci biedni naukowcy musza zyc. Poza tym, to ze nie bedziemy sie w ten sposob rozmnazac nie oznacza, ze sie to zupelnie nie przyda
Kobiety i mezczyzni byli ui beda..jak Adam i Ewa.....Genetyka - to tylko dziedzina wiedzy,nauka.Swiat zawsze opieral sie na d.......i tak bedzie nic tu sie nie zmieni....
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”