Jak pomoc mojej dziewczynie

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Sarevok1000
Początkujący
Początkujący
Jak pomoc mojej dziewczynie

Postautor: Sarevok1000 » 19 gru 2006, 08:35

Witam to jest moj pierwszy post ale juz od dawna czytam wasze forum.:) Mam dosyc poważny problem, ponieważ jestem ze swoją dziewczyna od lutego 2006 roku czyli już 10 miesięcy. Ma ona 17 lat znaczy się zaraz będzie miała 18:) no i napoczątku jak zaczeliśmy się spotykać to ona się troszkę bała że nie wie czy nie jet za młoda na taki poważny związek i czy sobie z tym poradzi.:) no ale gdzies po 3-4 miechach jej to przeszło byliśmy szczęśliwi i w ogóle. No i wczoraj jak pogadaliśmy to mi powiedziała ze to znowu wróciło jakieś pare dni temu. Wczoraj jakby powiedziała ze chce od tego odpocząć i musi sama to przemyśleć i żebyśmy nie kontaktowali się narazię i tak się zastanawiam czy jest jakiś sposób żeby jej pomóc zapewniła mnie o swoich uczuciach i w ogóle tylko że boi się że to jest taki poważny związek i czy sobie z tym poradzi. Czy sądzicie ze jestem wstanie coś jej pomóc czy musze czekać aż ona sama się zdecyduje i podejmie decyzję co z tym chce zrobić??
Awatar użytkownika
nefretete
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: nefretete » 19 gru 2006, 08:56

Przechodziłam dokładnie to samo. Też zasugerowałam, że powinniśmy od siebie odpocząć, że potrzebuję czasu na przemyślenie sprawy. No i zakończyło się to moją decyzją o rozstaniu. Mimo że czułam coś do niego i mimo wszystko cierpiałam przez to, to po czasie mogę stwierdzić że to nie było to...
Aczkolwiek w twoim przypadku tak być nie musi. Ja bym proponowała rzeczywiście zrobić sobie tą przerwę, jak zatęskni to może zdcyduje się na dalszy ciąg waszego związku. Pozdrawim
"Podejdź tu do mnie, żeby ta muzyka była tobą..."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 gru 2006, 09:03

Jak juz ktos sobie daje czas na niewiadomo co i po co , to jest to o kant dupy rozczas . Bowiem takie rzeczy sie wie od razu - albo wcale
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
nefretete
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: nefretete » 19 gru 2006, 09:10

Andrew pisze:Bowiem takie rzeczy sie wie od razu - albo wcale

Nie zgadzam się, czasem potrzebna jest chwila na oddech.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 gru 2006, 09:14

No nie wiem .... mam inne zdanie , moze dlatego , ze stary juz jestem <aniolek> nad czym sie tu zastanawiac ? ale rozumiem - kobiety tak mają , juz sie do tego przyzwyczailem , na szczescie nie wszystkie .
Wyobrazmy sobie faceta , który po 5 latach małzenstwa mówi nagle , ze potrzebuje odpoczac , zastanowic sie , bowiem inaczej sobie wyobrazał zycie razem ...Nosz jak mi by tak moja Pani powiedziala odrazu powiedzial bym , ze droga wolna , dokądkolwiek chce nią isc
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
nefretete
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: nefretete » 19 gru 2006, 09:17

Może brakuje niektórym nam odrobiny męskości...:)
Awatar użytkownika
Yenna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Yenna » 19 gru 2006, 09:23

Nie chce Cie zalamywac, ale to moze oznaczac koniec... Jak dasz jej czas na przemyslenia to ona juz sobie w glowce wszystko sama pouklada, tak jak jej pasuje i oznajmi Ci potem o tym, ze chce sie rozstac. Wiem to bo tez tak mialam. I moj facet musial mnie naprawde mocno przekonywaz, aby odwiesc mnie od takich mysli.
Ale z drugiej strony ta dziewczyna to nie ja...wiec moze ulozyc sie to wszystko calkiem inaczej - ale zastanow sie nad waszym zwiazkiem, bo to moze byc sygnal ostrzegawczy, ze cos sie sypie i ze twoja dziewczyna nie jest tak szczesliwa na jaka wyglada.
Nie lubię jak spływa w dół spod mokrych rzęs, Dotykając prawą kroplą ust - Zielony deszcz. Jak zalewa policzki i parzy jak lawa, Co z wulkanu gorącym wodospadem spada.
Sarevok1000
Początkujący
Początkujący
Postautor: Sarevok1000 » 19 gru 2006, 09:31

Bardzo bym chcial zeby byla szczesliwa na taka jaka wyglada tylko nie wiem jak do tego ja doprowadzic zglupialem:(( cholernie mi na niej zalezy i wiem ze ona mnie tez Kocha i bardzo duzo dla niej znacze i dla tego wszystkiego ze jest szczesliwa i ze jestem wazny w jej zyciu tylko ona nie potrafi narazie tego ogarnac jakby zabardzo sie bala ze to jest takie powazne i ze juz nie dlugo slub i w ogóle. Sadze jednak ze walsnie chodzi o to bardziej a przynajmniej mam taka nadzieje nie wyobrazam sobie mojego zycia bez niej.
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 19 gru 2006, 09:47

Nie wiem w jakim Ty jesteś wieku, że ona się obawia być z Tobą :? może powinniście bardziej się wyluzowac, poszaleć, może dałeś jej do zrozumienia, że masz wobec niej jakieś cholernie poważne plany i to ją wystraszyło (nie wiem, gadka o dzieciach i takie tam)
Awatar użytkownika
Yenna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Yenna » 19 gru 2006, 09:55

A ja sadzilam ze to zazwyczaj faceci boja sie zobowiazan, zwiazkow na powaznie i gadki o slubie. Wyskoczcie gdzies ze znajomymi. Albo pozwol jej samej zaszalec z jej przyjaciolkami.
Nie lubię jak spływa w dół spod mokrych rzęs, Dotykając prawą kroplą ust - Zielony deszcz. Jak zalewa policzki i parzy jak lawa, Co z wulkanu gorącym wodospadem spada.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 gru 2006, 10:04

Sarevok1000 pisze: ona się troszkę bała że nie wie czy nie jet za młoda na taki poważny związek i czy sobie z tym poradzi.:) no ale gdzies po 3-4 miechach jej to przeszło byliśmy szczęśliwi i w ogóle. No i wczoraj jak pogadaliśmy to mi powiedziała ze to znowu wróciło jakieś pare dni temu. Wczoraj jakby powiedziała ze chce od tego odpocząć i musi sama to przemyśleć i żebyśmy nie kontaktowali się narazię

Nie daj się nabić w butelkę. Co wróciło? Że "nie jest gotowa na poważny związek"? Powagę, ale nie tylko, w zasadzie wszystko co dotyczy związku, rozpatruje sie nie w sposób abstrakcyjny, ale w połączeniu z konkretną osobą. Bądźmy szczerzy - mówiąc to wtedy ona miała na myśli "nie jestem gotowa na poważny związek Z TOBĄ". No a teraz wróciło... Tu chodzi o Ciebie, nie o związek, bo dla niej związek to Ty, czyż nie? :>

Sarevok1000 pisze:tak się zastanawiam czy jest jakiś sposób żeby jej pomóc zapewniła mnie o swoich uczuciach i w ogóle tylko że boi się że to jest taki poważny związek i czy sobie z tym poradzi.
A zostawże ją w spokoju. Nie wiem, ale na moje, to zapewnianie jej w tym momencie o uczuciach, to tak jakbyś sobie w stopę strzelał, albo kaleczył się nożem za paskiem. Nie bądź greenhornem ;)

Mam nadzieję, ze nie trzymasz jej w komórce pod schodami, zmuszając do oglądania swoich zdjęć? <aniolek>
soul of a woman was created below
Sarevok1000
Początkujący
Początkujący
Postautor: Sarevok1000 » 19 gru 2006, 11:17

nie odsunalem sie chciala troszke luzu i narazie ma nie pisze do niej i nie gadam z nia dobra zobaczymy walic to moze jakos to przezyje ze nie bede z nia jakby co jak nie to sa rozne sposoby zeby pozbyc sie tego problemu
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 19 gru 2006, 11:33

Powiem tak.. nigdy tej częsci kobiet nie rozumiałem..bo ni da się zrozumieć irracjonalnośći..ale to część kobiet i nic tego nie zmieni..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 19 gru 2006, 11:49

Pegaz, ta irracjonalnosc to tylko wygodne wytlumaczenie dla kobiet i mezczyzn (bo latwiej na to zwalic niz na glupote, brak uczuc itd). Kobiety sa do bolu racjonalne i rozsadne!

W tym przypadku mysle ze jest tak, jak pisze Charles. Ona nie zastanawia sie nad zwiazkeim, ale nad zwiazkiem z Toba. Gdyby bylo jej dobrze, to nad niczym by sie nie zastanawiala, uwierz. Bo i nad czym? Jka kogos kochasz i jest Ci z nim dobrze, to chcesz z nim byc jak najwiecej. Caola filozofia. A ona probuje wolno sie wycofac, dawkowac Tobie i sobie to obumieranie.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
flores
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: flores » 19 gru 2006, 12:20

Nie chciałbym Cię martwić, ale obserwujac perypetie znajomych, bylem biernym swiadkiem kilkunastu podobnych historyjek i zawsze konczyło sie podobnie - ostatecznym rozstaniem. Trzymaj się :)
Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy.
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 19 gru 2006, 15:52

obawiam się że jeśli nic nei zrobisz i dasz jej swobodna rękę to skonczy sie to rozstaniem. Kobiety czasem same tak naprawde nie wiedza czego chca. Ty znasz ja najlepiej i sam musisz zadecydowac co bedzie najlepsze. jednak wedlug mnie nie powinienes stosowac sie do jej wymagan tj. zero kontaktu itd.
moze wlasnie w tej sytuacji trzeba cos zrobic... :? nic nie dzieje sie przez przypadek na los trzeba wpływać
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 19 gru 2006, 17:10

nefretete pisze:Andrew napisał/a:
Bowiem takie rzeczy sie wie od razu - albo wcale
Nie zgadzam się, czasem potrzebna jest chwila na oddech.

Andrew dobrze prawi. W POWAŻNYM (jak to chłopak stwierdził) związku nie ma miejsca na rozważania. W ogóle, czy w wieku 17 lat można juz tworzyć coś powaznego? Mało takich par jest w stanie przetrwać.
Więc stary, nie przemuj się <browar>
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
Yenna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Yenna » 19 gru 2006, 17:17

larena pisze:obawiam się że jeśli nic nei zrobisz i dasz jej swobodna rękę to skonczy sie to rozstaniem.

Ja zostanie sam na sam ze swoimi myslami to wmowi sobie duzo rzeczy i koniec koncow przegrasz ja.
Awatar użytkownika
joj_sport87
Maniak
Maniak
Postautor: joj_sport87 » 20 gru 2006, 21:28

to po 10 miechach ona nie wie czego chce? eee to cos nie tak. To przykre, ale zapytaj sie jej czy Cie kocha
Luminary - Amsterdam \o/

-----> Nakarm glodne dzieci <-----

==> Nakarm glodnego wampira <==
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 20 gru 2006, 23:00

to po 10 miechach ona nie wie czego chce? eee to cos nie tak. To przykre, ale zapytaj sie jej czy Cie kocha

Bo to nie była miłość. Zauroczenie czsami trwa bardzo długo. Nie każdy potrafi pogodzić się z tym faktem...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
Snowblind
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Snowblind » 20 gru 2006, 23:09

Miltonia pisze:Pegaz, ta irracjonalnosc to tylko wygodne wytlumaczenie dla kobiet i mezczyzn (bo latwiej na to zwalic niz na glupote, brak uczuc itd). Kobiety sa do bolu racjonalne i rozsadne!
.

Nie ma to jak kobieca logika :D
Tylko kobiet potrafią być racjonalne ,rozsądne i głupie jednocześnie ;).

Sarevok1000 nie naciskaj. Bądź jak zawsze co najwyżej zaakcentuj swoje zaangażowanie bukietem kwiatów <diabel> i paroma ciepłymi słowami. A jeśli nagle uczucie jej "przejdzie" będziesz musiał się z tym pogodzić. Bądź dobrej myśli. Młode to głu...
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 20 gru 2006, 23:15

Ona nie ptorzebuje pomocy na moje oko, i lepiej nie narzucaj się w żaden sposób, bo się spłoszy i ucieknie.
Raczej zastanawia się nad tym, czy chce być dalej z Tobą, więc to nie jest zbyt dobry znak. Musisz się do tego zdystansowac bo się może różnie skończyć...
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 20 gru 2006, 23:17

Snowblind pisze:A jeśli nagle uczucie jej "przejdzie" będziesz musiał się z tym pogodzić. Bądź dobrej myśli. Młode to głu...

Bądź także gotowy na to, że po 10 latach znajomości uczucie przejdzie. Jakkolwiek by nie było silne i gorące. Jest taka możliwość. To tak nawiasem mówiąc.

Trwaj przy niej, jak masz cierpliwość. Nie oczekuj niczego. Jakkolwiek byłoby to nielogiczne nie staraj się zrozumieć, bo i tak nie zrozumiesz. Ale pamiętaj, że wiecznie tak nie może być!
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 20 gru 2006, 23:22

I ja to samo miałam z moim byłym.
Dziewczyna po prostu przygotowuje się do odejścia - może być tak, że nie chce cierpieć, więc to sobie dawkuje. Ale raczej przygotuj się na najgorsze.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 20 gru 2006, 23:23

Marissa pisze:Ale raczej przygotuj się na najgorsze.

E tam najgorsze - nigdy tak nie wolno mówić! Może sie to okazać najlepsze z możliwych wyjść. Właściwie to nie ma najgorszej opcji, tak jak i najlepszej. :)

Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 20 gru 2006, 23:26

No dla zalożyciela tematu, w tym akurat czasie - rozstanie to najgorsza rzecz, chyba nie zaprzeczysz?
A to, co później będzie, owszem, może się okazać jedną z lepszych decyzji, ale w tym akurat momencie to dla niego będzie taka mała "tragedia".
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 20 gru 2006, 23:30

Marissa pisze:No dla zalożyciela tematu, w tym akurat czasie - rozstanie to najgorsza rzecz, chyba nie zaprzeczysz?

W żadnym wypadku! Pomimo tego, że jest zakochany po uszy. On czuje, że to najgorsze, co może go spotkać. Ale z drugiej strony jak pomyśli TRZEŹWO, że tak naprawdę się męczy, to rozstanie uwalnia ból! :>

Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 20 gru 2006, 23:34

No ba, sama przez to przechodziłam to wiem :D
Ale jednak raczej nie pomyśli na trzeźwo, nie w tym czasie. Ból musi się u niego rozwinąć, przekonanie, że jednak nie warto z taką być.

I jeszcze do założyciela tematu, co się ma stać, to się stanie. Jak nie dzisiaj, to jutro, jak nie jutro, to za miesiąc. Ale zastanów się, czy jest sens bycia z kimś kto nie wie czego chce?
Ja już sobie odpowiedziałam.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 20 gru 2006, 23:37

No więc powinno się radzić gościowi, żeby myślał na trzeźwo, a nie dawał się ponieść smutkowi. :D

Marissa pisze:Ale zastanów się, czy jest sens bycia z kimś kto nie wie czego chce?
Ja już sobie odpowiedziałam.

Ja też. Kilka dni temu. Ale to pytanie o sens się zaczęło pojawiać już miesiace temu. <pijak> <pijak>

Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 20 gru 2006, 23:45

Bo to tak jest, że trwa się w związku, chociaż podświadomie ktoś może podejrzewać że to jednak nie to. Ale trwa, bo nie ma siły, odwagi tego przerwać. Bo jak coś przerwać skoro jest to przyjemne w dalszym ciągu? Trzeba do tego dojrzeć, po prostu.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”