Rozsądek

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Rozsądek

Postautor: mariusz » 06 kwie 2004, 17:12

Kiedy w kontaktach z kobietami przydaje się rozsądek, a kiedy należy go schować do kieszeni??
Anna
Bywalec
Bywalec
Re: Rozsądek

Postautor: Anna » 06 kwie 2004, 17:35

mariusz pisze:Kiedy w kontaktach z kobietami przydaje się rozsądek, a kiedy należy go schować do kieszeni??

HURAAAAAAAAA!!!!! Rozsadek gora..........odblokowano mi konto.......i chwala za To
Pozdrawiam
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 06 kwie 2004, 19:07

Kiedy w kontaktach z kobietami przydaje się rozsądek, a kiedy należy go schować do kieszeni??

Np gdy jest sie w stałym zwiazku i komus zaświta pomysł "skoku w bok" wtedy warto siegnac po rozsądek i zastanowic sie czy warto (oczywiscie to działa w obie strony i jest to ta najbardziej straszna sytuacja) :)

czasem warto poszalec i odstawic rozsądek na bok oczywiscie............w granicach zdrowego rozsądku ;)
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 06 kwie 2004, 22:06

To jest bardzo trudne pytanie i trudno to opisac słowami. Niby miłość to działanie serducha, ale bez rozumu nic nie może istnieć... To wszystko zalezy od tego jak dana para pojmuje wiele spraw, niektórzy kazdy ruch przemyślą 10 razy a niektórzy poddają sie zawsze chwili.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 06 kwie 2004, 22:57

niektórzy kazdy ruch przemyślą 10 razy a niektórzy poddają sie zawsze chwili

oj tak dosc czesto słysze ze jestem zbyt zachowawcza, czasem sie smiejemy z moim chłopakiem ze w naszym związku to ja jestem od myślenia ;) byc moze w niektórych sytuacjach jestem troche ze ostrozna i czasem mnie samej to przeszkadza ale nie potrafie sie zmienic szczególnie gdy później okazuje sie ze dobrze postąpiłam :)
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 07 kwie 2004, 00:30

Agata ale w związku dobrze jest jak choć jedna osoba wykazuje się pewnym rozsądkiem. Przynajmniej tak mi się wydaje. Oczywiście szczypta szaleństwa też potrzebna, ale w granicach normy!!!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 07 kwie 2004, 13:34

Mariusz... kazdy to chyba wie instynktownie. W zyciu zdarze sie w ciagu dnia tysiace sytuacji i sam podswiadomie decydujesz co robic. Trudno by wszystkie sytuacje wypisac :) Ale mozna przyklad:
Jestescie z partnerka sam na sam i wiece ze za 15 moga wpasc rodzice :d Ale jestescie strasznie napaleni :d Niezly dylemat :d
Albo: masz rozwolnienie i chce Ci sie piernac (wtedy podejmuje sie najewieksze ryzyko zycia :d )
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 07 kwie 2004, 16:28

(rozsadek- czytac rozumek)

" rozumek do serca : bo wiesz serce milosc to taka rzecz ktora ze wszystkich rzeczy wiecznych trwa najkrocej"
"samotnosc w sieci" Wisniewski

nie zawsze rozsadek czyli rozumek ma racje.....
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 07 kwie 2004, 21:30

Agata ale w związku dobrze jest jak choć jedna osoba wykazuje się pewnym rozsądkiem.

czyli twoim zdaniem ta moja ostroznosc w wielu sytuacjach nie jest niczym złym?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 08 kwie 2004, 11:48

czyli twoim zdaniem ta moja ostroznosc w wielu sytuacjach nie jest niczym złym?
Skads to znam i czasem lepiej dmuchac na zimne :)
Awatar użytkownika
sobotka6
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: sobotka6 » 28 maja 2004, 12:56

Rozsądnym to trzeba być całe życie:)
Kto nie jest to prędzej lub później źle kończy (no chyba
że jest wielkim farciarzem).
Wiele osób przy wyborze partnera życiowego kierowało się tylko
uczuciem, miłością itp. a teraz się rozwodzą, kłócą o alimenty,
nie mogą wytrzymać z żoną/mężem alkoholikiem. Gdyby ludzie bardziej
kierowali się rozumem i bardziej dojrzale podejmowali decyzje to nie było by tyle
dramatów życiowych.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 08 cze 2004, 13:31

Gdyby ludzie bardziej
kierowali się rozumem i bardziej dojrzale podejmowali decyzje to nie było by tyle
dramatów życiowych.
Nnie splycaj i nie uogolniaj, bo to nie jest takie proste :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 08 cze 2004, 15:17

To jest własnie bardzo proste , tyle tylko ze wiemy to dopiero w wieku lat powiedzmy 30-40 -tu
Kiedyś mi ktos powiedział :Zone to masz miec mądrą , inteligientną ,pracowitą itd , ale nie piękną !! piekna to ma byc kochanka ,,,nie musi za to byc mądra ;) inaczej zawsze bedziesz zazdrosny i zawsze nie pewny kiedy wyjedzie ! :D
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Re: Rozsądek

Postautor: Triniti19 » 09 cze 2004, 08:37

mariusz pisze:Kiedy w kontaktach z kobietami przydaje się rozsądek, a kiedy należy go schować do kieszeni??

Ciężko jest na to pytanie odpowiedzieć. na pewno przydaje się rozsądek w podejmowaniu ważnych decyzji. Przy nich należy jednak kierować się rozsądkiem choć czasem jest to trudne. No a kiedy schować do kieszenie? Hmmm czasami można go schować do kieszeni w czasie randki lub spotkania chociaż znowu bez przesady bo coś złego z tego wyniknie. Dlatego nie da się tak łatwo tego określić. Czasem odrobine szaleństwa i schowanie rozsądku do kieszeni jest przyjemna a czasem nie. Sam musisz to wyczuć.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 09 cze 2004, 19:18

Odrobina szaleństwa i spontaniczność jest bardzo potrzebna w zwiążku. Oczywiście mówię o pozytywnej stronie tych dwóch rzeczy. Bez tego jakoś tak smutno i nudno.
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 10 cze 2004, 13:25

Zgadzam sie. Kierując sie rozsądkiem, myśląc nad każdym wypowiedzianym zdaniem, decyzją i zachowaniem stajesz nudny. A i sam popadasz w jakiś kompleks. Spontaniczność jest mile widzian, warto czasami zaszaleć i przestać mysleś "co pomyślą o mnie?"
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 10 cze 2004, 22:52

rozsądek przydaje się kiedy się kogoś kocha/jest zakochanym a ta osoba nas całkowicie olewa...warto wtedy odrzucić myśli "nigdy nikogo nie pokocham tak jak jej/jego" i po prostu odizolować od tego kogos...albo np jest się w związku wykorzystywanym, ponizanym, nieszczesliwym a druga osoba nie chce sie zmienic...warto wtedy jednak odejsc choc boli...
takie jest moje zdanie
ale co ja mogę wiedzieć, ja tu tylko sprzatam... ;)
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 11 cze 2004, 09:47

tak masz racje ale kiedy rozpoznać ze należy odejść zeby w przyszloci nie zalować tego, hę??
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 11 cze 2004, 10:26

kiedy już się czuje ze dłużej nie może..
hm nie wiem, zawsze jest ryzyko, dlatego trzeba się dobrze zastanowić. Dobrze najpierw pogadać, czy na pewno już nic nie pomoże
Może warto poczekać, ja poczekałam i po 3 miesiacach znów jest dobrze :)
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 11 cze 2004, 11:27

tak ja tez poczekam tym bardziej ze wyjezdzam na dwa miesiace wiec samo sie rozwiaze, woz albo przewoz :/ ;)
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 11 cze 2004, 11:48

Sakvadore gratuluję cierpliwości. Ja bym tyle nie wytrzymał bez swojej kobiety :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 01 lip 2006, 17:18

fajny, stary temat :D
Rozsądek w związku przydaje się ZAWSZE. I IMO wcale nie przeszkadza spontaniczności. Po prostu - na wszystko jest odpowiedni czas, pora i miejsce. A rozsądek służy do tego, by "trzymać rękę na pulsie" i w błyskawicznie rozwiązywać (albo i nie dopuszczać do powstania) różnorakich problemów.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 02 lip 2006, 11:02

Mi brak rozsądku, szczgulnie przy moim chłopaku. Musze nad tym popracować... <pijak> <pijak>
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”