Witam.
Jak to jest dziewczęta. Czy rzeczywiście nadinterpretujecie takie rzeczy jak zaproszenie przez kolegę do jego mieszkania, jak niedanie np. meila (nie mówiąc już o numerze telefonu). Czy zawsze myślicie że facet na was leci i że to jest jakaś tam randka, podryw? Czy można z wami się normalnie zakumplowac?
Jeszcze w życiu nie miaem 100% koleżanki, zawsze cos było w podtekście. Moja długoletnia przyjaciółka, zanimże tak powiem, "zerwaliśmy", straciliśmy kontakt, była u mnie w domu tylko RAZ (ja u niej w akademiku wiele razy). Powiedziała mi troche w złosci potem że w akademiku to zawzse ktoś jest, a w mieszkaniu bylibysmy sami i już wiecei co miała dalej na myśli. Dodam że całay tamten czas była zajęta, więc ja tym bardziej nie myślałem o niej w kategoriach seksualnych...
Inna sprawa.Kiedyś udzielała mi korepetycji koleżanka (swoja drogą przeciętna, wiec zero przyciągania), ale ona zaproponowała byśmy spotykali się u mnie> potem domyśliłęm sie że jej sie podobam i u mnie miła atmosferka we dwoje.Potem sie zabujała ale nic nie zaiskrzyło, itd. dzis tylko na czesć jesteśmy
Pytanie brzmi - można sie zakumplować bez podtekstów z nowopoznaną dziewczyną czy lepiej tego nie robić jeśli się wie że związku z tego nie będzie?
kobiety są pzrezorne czy to hipokryzja?
Moderator: modTeam
joep pisze:Czy rzeczywiście nadinterpretujecie takie rzeczy jak zaproszenie przez kolegę do jego mieszkania, jak niedanie np. meila (nie mówiąc już o numerze telefonu).
Nie trzeba być dziewczęciem, żeby tak myśleć. Jeśli baba by mnie zaprosiła do domu, gdy byłaby sama, ja byłbym sam itp. to teoretycznie rzecz biorąc można przypuszczać, że chce conajmniej zaświrować.
Szczerze mówiąc już 2 temat taki nie za fajny
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Z nowopoznana będzie to ciężkie. Sam mam podobną sytuację, poznałem pewną dziewczyną i sam nie wiem czego ona ode mnie chce. Ja na nic więcej nie liczę. i chyba to ona zauważa.joep pisze:nowopoznaną dziewczyną czy lepiej tego nie robić jeśli się wie że związku z tego nie będzie?
po prostu chcę mieć dobra koleżankę

Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Re: kobiety są pzrezorne czy to hipokryzja?
joep pisze:Pytanie brzmi - można sie zakumplować bez podtekstów z nowopoznaną dziewczyną czy lepiej tego nie robić jeśli się wie że związku z tego nie będzie?
Zakumplowac sie mozna, jesli tylko oboje kumpelstwa oczekujecie. Jak spodobasz sie kobiecie lub ona Tobie
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Re: kobiety są pzrezorne czy to hipokryzja?
Nie.joep pisze:Czy zawsze myślicie że facet na was leci i że to jest jakaś tam randka, podryw?
Tak.joep pisze:Czy można z wami się normalnie zakumplowac?
Oczywiście że można. Mam bardzo wielu kolegów i nie ma między nami podtekstówjoep pisze:Pytanie brzmi - można sie zakumplować bez podtekstów z nowopoznaną dziewczyną czy lepiej tego nie robić jeśli się wie że związku z tego nie będzie?
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Ja to jakoś w przyjaźń damsko-męską "bez podtekstów" nie wierzę. I nie to, że zaraz trzeba po koleżeńsku "pobrykać w pościeli". Raczej sądzę, że przyjaźń zawsze niesie ze sobą jakieś emocje, trochę podobne do miłości (nie mylić z zakochaniem). I wydaje mi się, że naprawde jest trudno o zupełnie aseksualne kontakty (jakiś delikatny flircik na imprezie, czy bardziej frywolne żarty).
Ale może są ludzie, którzy potrafią całkowicie "wyłączyć płciowe myślenie", jeśli chodzi o przyjaciół.
Ale może są ludzie, którzy potrafią całkowicie "wyłączyć płciowe myślenie", jeśli chodzi o przyjaciół.
- zagubiona_wenus
- Pasjonat