Nie wiem jak zachęcić ją do rozmowy..

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Problemik
Zaglądający
Zaglądający
Nie wiem jak zachęcić ją do rozmowy..

Postautor: Problemik » 13 lip 2006, 09:48

Przepraszam, że nowy temat, ale nie wiedziałem gdzie to wpakować.
Więc sytuacja jest następująca: poznalem ją na czacie, gdy napisalem na ogolnym od razu się podłączyła i się zaczeło..Przerzuciliśmy się na gg. Jest rok młodsza ja mam 18 lat, a ona 17 z początku w miarę się rozmawiało. Jedyne co mi się od niej udało wyciągnąć to tylko to jak wygląda, nie wiem czemu ale ona pisze mi, że nie wie o czym pisać. Zadaje jej dziennie kilkanaście pytań i cały czas nie mogę nawiązać rozmowy, mało o niej wiem. Proponowałem jej już spotkanie myślałem, że o to chodzi ona odpowiedziała, że nie wie czy się chce spotkać. Wczoraj wysłałem jej swoje zdjęcie, nie jest ze mnie jakiś macho :) ale napisała troszkę pożniej: "uwazam ze jestes sliczny fajny jednym slowem zajebisty". Ona mowiła mi, że patrzy tylko na charakter no i tak jest, kończąmi się już pomysły o co zapytać, pytam więc jak spędza dzień, o zdrowie (bo ma problemy ze zdrowiem). Ona kocha tańczyć, też już probowałem o tym rozmawiać. To moja pierwsza taka znajomość. Ja pisze, pisze, a ona malutko pisze czasem tylko: "aha; no" i tak co parę moich zdań. Malutko pisze ale wydaje się być ciekawa. Nie chcę jej wiecznie dręczyć pytaniami, chcę w końcu zacząć z nią gadać! a ona nie wie o czym :( (Znam ją 5 dzień) Proszę pomóżcie jak wydobyć coś z niej..bo mam wrażenie, że nie należy do tych "pustych". Jest inteligentna. A z jej opisu wynika, że i ładna. Chciałbym, z nią normalnie rozmawiać..(nie piszcie tylko żebym ją gdzieś zaprosił.. bo ona nie wie chyba czego chce.. :( aż mi smutno się robi..
I jeszcze taki jeden problemik. Ona pisze, że jestem np. jej misiem,a gdy ja piszę np. a Ty moim kotkiem. Ona wtedy pyta: "Twoim"? bo coś mi tu nie gra ja mogę być jej ona "moja" nie?? raz przez to prawie skończyła się rozmowa no i teraz unikam słowa: "moja"..

Pozdrawiam i proszę o jakieś rady
P.S czytałem już parę tematów, a odpowiedzi nie znalazłem :(
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 09:54

<hahaha> Poczekaj, wytrę monitor. :P

Nie wiesz, jak się takie znajomości załatwia? Jak Wam się źle rozmawia, to się albo spotkajcie, albo sobie darujcie. Ale bez zbędnych scen, po prostu przestańcie rozmawiać.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 13 lip 2006, 09:55

Skoro niema o czym rozmawiac nawet przez gg to waypie czy bedziecie mieli o czym gadac w realu.
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 13 lip 2006, 09:59

Problemik pisze:A z jej opisu wynika, że i ładna.

Każdy jest w stanie tak się opisać, że z opisu wyniknie, że jest ładny :] Narazie to tylko Twoje wyobrażenia :)

Problemik pisze:Malutko pisze ale wydaje się być ciekawa.

po czym wnosisz?
Problemik pisze:Jest inteligentna.

jw
Problemik pisze:bo mam wrażenie, że nie należy do tych "pustych"

skąd to wrażenie?
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 10:00

Albo się z kimś dobrze rozmawia, albo nie. Do ciekawej rozmowy nie da rady kogoś nakłonić. To wychodzi samo i albo jest, albo nie ma.
"Miarkuj złość.

Problemik
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Problemik » 13 lip 2006, 10:05

Te wrażenia alekz z tąd, że zadaje jej dosyć trudne czasem pytania, lub nawet troszkę zamieszam i ona potrafi się domyślić o co mi chodzi.. Jak ktoś chce mogę na pw przesłać ostatnią wczorajszą rozmowę, może to pomoże jakoś zdiagnozować problem.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 10:07

Problemik pisze:Te wrażenia alekz z tąd, że zadaje jej dosyć trudne czasem pytania, lub nawet troszkę zamieszam i ona potrafi się domyślić o co mi chodzi..

No tak. To po prostu NIESAMOWITE!
Taką masz zrytą psychę czy jak, że nie każda Cię rozumie?

Czy to Twoja pierwsza taka znajomość przez czata?
"Miarkuj złość.

alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 13 lip 2006, 10:09

Nie ma problemu i nie będzie diagnozy. Albo nić porozumienia jest albo jej nie ma i z tego nie można wyleczyć Ciebie czy jej. A im więcej pytań tym rozmowa nudniejsza bo pytania powinny wynikać same, z dyskusji :) Trudne pytania? :D
Problemik
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Problemik » 13 lip 2006, 10:17

Może i mam zrytą psychę.. myślałem, że fora są po to żeby przedyskutowac niektóre rzeczy..problemy itp. pap Uważam, że psychicznie jestem bardzo dojrzały, aż za bardzo[nie myślcie że mam jakieś zawyżone mniemanie o sobie] Mieszkam sam z matką i siostrą, a życie daje mi po dupie..fajnie :)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2006, 10:24 przez Problemik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 13 lip 2006, 10:19

Olivia pisze: Poczekaj, wytrę monitor.
\
ja właśnie robię to samo <hahaha>

Problemik pisze:Ja pisze, pisze, a ona malutko pisze czasem tylko: "aha; no"

to ja ostrzegam, to jest mężczyzna.... <evilbat> wiesz jak w tej reklamie, Jestem Jaś i też mam 14 lat.... Prawdziwa kobieta nie używa "aha, no" w czasie rozmowy... no chyba, że łapie oddech.... :P

Chciałabym miec takie problemy jak TY :?
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 10:22

Problemik pisze:żeby przedyskutowac niektóre rzeczy..problemy itp. pap

A co my właśnie robimy?
Ja wiem, że Ty chciałeś rad w stylu "napisz to lub tamto a będzie lepiej". Przykro mi, to nie jest forum dla naiwnych. :]
"Miarkuj złość.

Problemik
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Problemik » 13 lip 2006, 10:27

Nie jestem naiwny, nawet nie myślałem, że tak szybko otrzymam odpowiedzi.
blanka
Bywalec
Bywalec
Postautor: blanka » 13 lip 2006, 10:28

Problemik, daj se spokój z taką dziewką. Z tej mąki chleba nie będzie <aniolek>
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 13 lip 2006, 10:29

Problemik pisze:Nie jestem naiwny, nawet nie myślałem, że tak szybko otrzymam odpowiedzi.

Bo Twój problem, jest na tyle bezproblemowy, że nikt nie musiał myśleć nad jego rozwiązaniem.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 10:29

Rozumiem, że otrzymałeś odpowiedzi nie po swojej myśli. Ale trzeba było wziąć to pod uwagę, jak zakładałeś ten temat.
"Miarkuj złość.

Problemik
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Problemik » 13 lip 2006, 11:04

Hm.. nie wspomniałem o jednym.. Słabo, ale znam kolesia co często ją spotyka i się nawet dobrze znają. On mowił, że ona ma świetny charaker.. Czemu mi nie chce tego pokazać??
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 11:05

. Czemu mi nie chce tego pokazać??

Bo albo Cię nie lubi, albo Ją nudzisz, albo po prostu nie ma między Wami tej chemii. :P
"Miarkuj złość.

Problemik
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Problemik » 13 lip 2006, 11:11

Wyslij mi olivko na pw nr gg dam Ci wszystkie rozmowy jakie mam w archiwum. Zobaczysz jak to wszystko wygląda..
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 11:17

Problemik pisze:dam Ci wszystkie rozmowy jakie mam w archiwum.

<hahaha> I Ty myślisz, że ja to przeczytam? Jeśli wydaje Ci się, że przeczytam, masz rację-wydaje Ci się.
Czego się tak Jej uczepiłeś jak rzep psiego ogona? Widzę, że mamy do czynienia z paddy w męskim wydaniu.
Koleś, wrzuć na luz. Facet musi być czasami obojętny wobec kobiety, by ta się Nim zainteresowała. Ale tego trzeba używać mądrze.

Poradź się jakiegoś kolegi, nie wiem.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
gollum
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gollum » 13 lip 2006, 11:18

Kolego drogi... Nie angażuj się w to za bardzo.. Zostaw sobie pewien dystans.. W ogóle się nie znacie, niewiele o sobie wiecie... Rozmawiaj z nią, nic nie wymuszaj.. Bądź na luzie, a wszystko samo się ułoży. A jeśli się nie ułoży, to ona nie jest Ciebie warta <browar>
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2006, 11:19

gollum pisze:A jeśli się nie ułoży, to ona nie jest Ciebie warta

A skąd wiesz? A może to On nie jest Jej wart?
Może się narzuca, znam takich chłopów od cholery. A to najlepszy sposób, by zrazić do siebie dziewczynę.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
gollum
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gollum » 13 lip 2006, 11:24

Być może Olivko to On nie jest Jej wart... Nie nam to oceniać. I zdaje sobie sprawe ze byc moze Problemik sie za bardzo narzuca... Zreszta podobnie w zyciu - czesto nie wykazujac jakiegokolwiek zainteresowania dopiero "cos sie zaczyna dziac"... Przy znajomosciach z gg trzeba umiec zachowac dystans i nie robic sobie wielkich nadziei na cokolwiek - tymbardziej jesli nic nie wiemy o drugiej osobie. A jak cos z tego wyjdzie, bedzie mozna sie cieszyc :)
Problemik
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Problemik » 13 lip 2006, 13:08

Ok co będzie to będzie. Z gollum'kiem popisałem trochę i spojrzał na to z dwóch stron ( dzieki stary <browar> ) czas pokaże, a jak nie to trudno, kiedyś się znajdzie 2 połówkę. Dziekuje Wam.

PS. "baby" się na mnie rzuciły(bez urazy :)), a chłop z chłopem zawsze się dogada <browar>
Awatar użytkownika
gollum
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gollum » 13 lip 2006, 13:18

Nie mozesz patrzec na to w kategoriach "ta albo zadna". Nie znacie sie, nie masz pojecia o Jej zyciu... I tak jak Ci przede wszystkim napisalem - jesli nie masz z Nia teraz o czym rozmawiac, to co bedzie pozniej...? Fakt - moze dziewczyna sie otworzy i bedzie Wam sie naprawde sympatycznie rozmawialo :)

Nie obiecuj sobie wiele, po prostu stopniowo rob swoje. Los i tak przyniesie co innego :D

PS. "baby" się na mnie rzuciły(bez urazy :) ), a chłop z chłopem zawsze się dogada <browar>

Akurat mnie sie lepiej rozmawia z kobietami - z inteligentnymi kobietami :) A znow mam jedna.... przyjaciolke :) ktora najlepiej dogaduje sie z facetami... Grunt to zachowac zdrowy rozsadek i trzezwosc umyslu :)

Probelmik - nie martw sie, uszy do góry! Tego kwiatu jest pół światu! A jeszcze przyjdzie czas na pielęgnowanie tego Jednego Jedynego :) Ważne, abyś nie miał wątpliwości, nie męczył się i ogólnie był szczęśliwy! <browar>
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 13 lip 2006, 13:21

Problemik pisze:PS. "baby" się na mnie rzuciły(bez urazy :) ), a chłop z chłopem zawsze się dogada <browar>

Z "babą" niestety nie zawsze co powinienes zrozumiec. Przeslales mi rozmowe o co nawet nie prosilem ale ja przeczytalem - jesli zaczepiasz ja kilka razy dziennie i poza czesc - siemka wasza rozmowa polega na Twoich pytaniach no to o czym pogadamy, no to o czym mozemy pogadac to to jest narzucanie sie :)

Problemik pisze:kiedyś się znajdzie 2 połówkę.

Myslales o niej w kontekscie drugiej połówki chociaż jej nie znasz a jedyne co do Ciebie pisze to aha?:> Ty najpierw człowieku siebie znajdź, znajdz jakies swoje zainteresowania i tematy bo problem z dziewczynami bedzie sie ciagnal i ciagnal:)
Awatar użytkownika
gollum
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gollum » 13 lip 2006, 13:43

No mnie właśnie często ostatnio zdarza się "zaczepić" kogoś nieznajomego na GG czy nawet nawiązać dyskusję na forum, ale z reguły już po wstępnej wymianie literek widzę, czy warto z tą osobą rozmawiać... I jeśli ciężko się rozmawia, to po prostu daję sobie spokój.. Bo rozmowa to podstawa <banan> :)
Awatar użytkownika
Cynik
Bywalec
Bywalec
Postautor: Cynik » 13 lip 2006, 15:47

Po przeczytaniu wypowiedzi założyciela tematu zaczynam wątpić w ludzkość. Może nie tyle zaczynam, co moje wątpliwości się pogłębiają.

Człowieku weź dorośnij! Dziewczyna jak widać albo jest pusta niczym sklep mięsny za czasów PRL albo po prostu Cię zlewa ale nie ma serca (odwagi?) Cię spławić.

A przesyłanie komuś zapisów rozmowy z inną osobą bez jej wiedzy i zgody to już rzecz niemożliwa do nazwania bez użycia słów powszechnie uznanych za obelżywe.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 13 lip 2006, 15:50

Na moje oko to ona nie jest zainteresowana znajomością z Tobą.
Nie ma o czym rozmawiać, odpowiada od niechcenia. Po prostu nie potrafi delikatnie powiedzieć Ci że już nie ma ochoty na wspólne rozmowy.
Obrazek
Awatar użytkownika
gollum
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gollum » 13 lip 2006, 16:01

Generalnie problem przy takich znajomosciach polega chyba na tym, ze mamy zbyt duze oczekiwania i nadzieje wobec osoby "po drugiej stronie monitora".... Moze i sie fajnie rozmawia od poczatku, ale nic tak naprawde o sobie nie wiemy... Zaczynaja sie niewinne zarty, flirciki... A pozniej kubel wody na glowe juz nie jest taki mily :) Grunt to umiec zachowac dystans :)

Joasia, tu bym sie do konca nie zgodzil... Byc moze dziewczyna ma taki skryty charakter, byc moze jest cos, o czym nie chce powiedziec... Moze boi sie zaangazowac, bo.....? Tak mozna przypuszczac nawet do rana, a i tak prawdy sie nie dowiemy....
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 13 lip 2006, 16:33

gollum pisze:Byc moze dziewczyna ma taki skryty charakter
Możliwe ale skoro wchodzi na czaty znaczy że chce rozmawiać z ludźmi i nawiązywać nowe znajomości <hmm>
Obrazek

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”