Polacy nie zdradzają :)
Moderator: modTeam
- Sir Charles
- Weteran
soul of a woman was created below
- Sir Charles
- Weteran
- Maniak
Sir Charles - wg Mnie zdrada jest coraz częstsza wśród zarówno mężczyzn, jak i kobiet.
ASR - zauwaz ze w małżeństwie częściej dopuszczaja sie zdrady mężczyźni a nie kobiety! Prawdziwa ZDRADA w pełnym tego słowa znaczeniu następuje dopiero, gdy człowiek zbagatelizuje przysięgę składaną przed Bogiem. Kobiety, owszen, częściej podczas trwania związku (chodzenia, narzeczeństwa) rezygnują na rzecz innego, poznanego osobnika, ale w małżeństwie to mężczyźni zdradzają, kobiety wiedzą co to wybór na resztę życia
ASR - zauwaz ze w małżeństwie częściej dopuszczaja sie zdrady mężczyźni a nie kobiety! Prawdziwa ZDRADA w pełnym tego słowa znaczeniu następuje dopiero, gdy człowiek zbagatelizuje przysięgę składaną przed Bogiem. Kobiety, owszen, częściej podczas trwania związku (chodzenia, narzeczeństwa) rezygnują na rzecz innego, poznanego osobnika, ale w małżeństwie to mężczyźni zdradzają, kobiety wiedzą co to wybór na resztę życia
OnlyJusti
- Sir Charles
- Weteran
onlyjusti pisze:Sir Charles - zdradę sie czuje, ma swiadomosć jej zaistnienia, to kwestia sumienia i wychowania w duzej mierze. Wiara też wiele tu wyznacza.
Nie trzeba być wierzącym, żeby nie zdradzać...
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

onlyjusti pisze:ASR - zauwaz ze w małżeństwie częściej dopuszczaja sie zdrady mężczyźni a nie kobiety!
Widzisz ,Może dlatego tak myślę bo sam zostałem zdradzony, a nigdy sam bym nie zdradził bo pewne reguły trzeba mieć.
onlyjusti pisze:częściej podczas trwania związku (chodzenia, narzeczeństwa) rezygnują na rzecz innego, poznanego osobnika,
Ale w pierwszej kolejności idą z kimś takim do wyra aby sie nie zdziwić a dopiero później zrywają gdy mają już pewność.
Z reguły jest tak że dziewczyna szukająca nowości po za swoim związkiem odczuwa bardzo silną więź z "nowym" który ją pociąga a co za tym idzie są po którymś tam spotkaniu i juz lądują w wyrku bądź gdziekolwiek indziej.
Jednak działa to za pewno w dwie strony ale ja to widzę własnie w ten sposób.
- Sir Charles
- Weteran