idealny facet, idealna kobieta... - jacy powinni byc???
Moderator: modTeam
idealny facet, idealna kobieta... - jacy powinni byc???
co wplywa na idealny charakter a co niszczy taka opinie...
"...życie jest jedną wielką imprezą... zrób wszystko aby nie być na niej kelnerem..."
Przede wszystkim kto to jest idealny facet albo idealna laska? Bo ideałem dla jednej osoby, jest to samo, co dla kolejnej symbolizuje przeciętność, bądź nawet tandectwo!! A poza tym nie ma idealnych ludzi, no chyba że żyjesz jeszcze w świecie kreskówek, albo medialnych mżonek
Ale kazdy powinien dążyć do tego, by dla siebie samego być prawie idealnym, zaznaczajac margines w słowie PRAWIE! Czyli po prostu dbać o rozwój wewnętrzny, walczyć z wadami i co istotne - dbać o swój wyglad zawnetrzny, który jakby nie patrząc jest Naszą wizytówką na codzień:)
Ale kazdy powinien dążyć do tego, by dla siebie samego być prawie idealnym, zaznaczajac margines w słowie PRAWIE! Czyli po prostu dbać o rozwój wewnętrzny, walczyć z wadami i co istotne - dbać o swój wyglad zawnetrzny, który jakby nie patrząc jest Naszą wizytówką na codzień:)
OnlyJusti
a jesli wychowywalo sie na obserwacji pewnej grupy ludzi i obserwowalo sie jaki bledy popelniaja i ich skutki na przyszlosc.... ma asie dusze romantyka, kulture osobista, jest sie upartym w dazeniu do celu, otwartym na pomoc tym, ktorzy jej potrzebuja, pomaga sie bezinteresownie... i jeszcze troche innych cech to jest sie symbolem przecietnosci, tandectwa??

"...życie jest jedną wielką imprezą... zrób wszystko aby nie być na niej kelnerem..."
Zauważ że te cechy moze mieć sporo osób, ta grupa ludzi jak sam piszesz, i w tym momencie cechy jak najbardziej pozytywne!! stają się naturalne, a wiec z czasem przecietne w kręgu tych osób. Moze dla osób nie dbajacych aż tak o swój rozwój wewnetrzny itp. są symbolami idealnosci, ale w dalszym ciągu są tylko ludźmi,a wiec poza wypisanymi przez ciebie zaletami maja też wady, co wyklucza idealność 
OnlyJusti
onlyjusti pisze:Przede wszystkim kto to jest idealny facet albo idealna laska? Bo ideałem dla jednej osoby, jest to samo, co dla kolejnej symbolizuje przeciętność, bądź nawet tandectwo!! A poza tym nie ma idealnych ludzi, no chyba że żyjesz jeszcze w świecie kreskówek, albo medialnych mżonek
Zgadzam się z Tobą onlyjusti chyba lepiej bym tego nie ujęła

Tak naprawdę nie ma ideałów bo każdy z nas jest inny.
Każdy ma swój gust,każdy ma inne potrzeby...wiec to co dla jednego jest ideałem dla drugiego będzie przeciętnością i na odwrót
Carpe diem!
widze jak znajomi cierpia z tego powodu, kloca sie, wyzywaja... a ja nic na to nie moge poradzic... Ja stworzylem zwiazek oparty na milosci, szczerosci, zaufaniu... prawie rok i ani jednej, chocby najmniejszej sprzeczki... widze u nich pogon za kasa, a na uczucia nie ma miejsca... haruja od rana do nocy, jak wracaja to szybki numerek z partnerka, "kocham Cie" na dobranoc i dla nich wszystko jest OK... paranoja
<wsciekly>
Jaran1985...no faktycznie tak jest i to niestety w wiekszości zwiazków, z którymi sie spotykam...No ale Ty stworzyłęś zwiazek oparty na innych zasadach i Ja równeież, z czego sie bardzo cieszę:) i to jest chyba najważniejsze! Inni zrozumnieja swój błąd...choć pewnie po czasie...Ty dbaj o swój, bo taki ma szansę na przetrwanie, pozostałe pewnie będą obfitować w zdrady, brak zrozumienia itp. do końca 
OnlyJusti
Mysle ze nie wybiera sie partnera wedlug idealow nie tylko z wyzej wymienionego powodu - indywidualnego podejscia do idealu, ale przede wszystkim dlatego, ze nasz partner powiniem spelniac jakies okreslone cechy i nie mowie bynajmniej o wygladzie:> wiec szuka sie cech i tego kim jest ta osoba, jaka jest, a nie czy jest najlepsza
a jednak pojecie ideal ma zwiazek z czyms wyjatkowo dobrym, dla mnie to glupota idealizowac partnera.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Hyhy pisze:dla mnie to glupota idealizowac partnera.
ale poszukujac partnera mniej wiecej wiemy kogo chcemy znalezc, jaki ma byc... a jesli po czasie nam nie odpowiada to niestety - szukamy dalej... choc w moim otoczeniu sa pary, ktore sa ze soba aby tylko zaspokoic swoje potrzeby...

No cóż, sądzę, że kazdy ma jakieś tam cechy charakteru, sposobu okazywania uczuć, które uważa za konieczne do szczęścia itp., to pewnego rodzaju idealizacja, ale nie osoby,ale tych cech:P problem pojawia się gdy ktoś jest aż tak zapatrzony w osobę posiadajacą dane cechy ze stwarza z niej swój fikcyjny ideał, bożka miłości i osobistego spełnienia...bląd 
OnlyJusti
Przede facet wszystkim musi mieć trochę oleju w głowie, ale mniej więcej tyle co ja żeby zadne z nas nie zanudzało drugiego ;p Czasami czuje sie jakbym mieszkala na jakiejs pustyni bo jakos dziwnie ciezko takich znalezc ;o
"Wyglad sie nie liczy" ->ja nie patrzylam na to w ogole , przyznacie jednak ze dobrze byloby sie dopasowac... Na poczatku ja w czarnej skorzanej kurtce jak metalówa a on w bezowym dresiku...Wygladalismy dziwnie
Ale nikomu to nie przeszkadzało i nie przeszkadza:)
A kobieta idealna?
Ładna, mądra, zgrabna... ->powie facet.
Kochająca, czuła, dająca dużo swobody-> odpowie kobieta.
Oczywiscie opinie moga troche odstawac od tego co napisalam [facet powie ze wyuzdana a kobieta ze wyzwolona
] Ale wiadomo ile ludzi tyle opinii. Nie zanudzilam ?
no to kończę:)
"Wyglad sie nie liczy" ->ja nie patrzylam na to w ogole , przyznacie jednak ze dobrze byloby sie dopasowac... Na poczatku ja w czarnej skorzanej kurtce jak metalówa a on w bezowym dresiku...Wygladalismy dziwnie
A kobieta idealna?
Ładna, mądra, zgrabna... ->powie facet.
Kochająca, czuła, dająca dużo swobody-> odpowie kobieta.
Oczywiscie opinie moga troche odstawac od tego co napisalam [facet powie ze wyuzdana a kobieta ze wyzwolona

paula19 pisze:ze jeśli się kogos kocha to miomwolnie sie go idealizuje
Popieram. Ideały nie istnieją, my je tworzymy.
Dla mnie ważne jest przede wszystkim wnętrze, to jaka dana osoba jest i co sobą reprezentuje, wygląd jest mniej ważny, ale nie bez znaczenia. Jestem zdania że nie powinno się oceniać ludzi tylko po wyglądzie.
KocurekV pisze:Jaki skromny
Słuchajcie...no to mamy ideał
Chłopaki bierzcie przykład z Haro ...hahaha

onlyjusti pisze:Haro - powalajaca skromność
Senkju

Arczi pisze:Popieram. Ideały nie istnieją, my je tworzymy.
Oczywiscie, ze istnieja. Dla kazdego z nas, kazdy z osobna ma swoj ideal. Po prostu ludzi idealnych nie ma, moj drogi
Idealna kobieta?
Musi być ciepła, kochająca, wyrozumiała i umiejąca rozmawiać... tak jak moje kochanie.
Zawsze zwracałem też pewną uwagę na wygląd fizyczny, rażą mnie u kobiet:
- wielkie łapska
- wielkie stopy
- wyzywający strój (nie mylić z seksownym ubrankiem)
- ostry i jaskrawy makijaż
- prymitywizm językowy
- otyłość lub zbytnia "szczapowatość" (kobieta ma wyglądać jak kobieta, a nie jak wieszak na ubrania, z drugiej strony wielki wałek tłuszczu wylewający się za spodnie "biodrówki" to też nie dla mnie)
Musi być ciepła, kochająca, wyrozumiała i umiejąca rozmawiać... tak jak moje kochanie.
Zawsze zwracałem też pewną uwagę na wygląd fizyczny, rażą mnie u kobiet:
- wielkie łapska
- wielkie stopy
- wyzywający strój (nie mylić z seksownym ubrankiem)
- ostry i jaskrawy makijaż
- prymitywizm językowy
- otyłość lub zbytnia "szczapowatość" (kobieta ma wyglądać jak kobieta, a nie jak wieszak na ubrania, z drugiej strony wielki wałek tłuszczu wylewający się za spodnie "biodrówki" to też nie dla mnie)
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”