Łysienie

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

qbas

Łysienie

Postautor: qbas » 24 lut 2004, 20:20

Witam...

Dręczy mnie jedna rzecz. Mianowicie zaczynam łycieć. A mam dopiero 18 lat. Byłem u lekarza i powiedzial mi, że to normalne. Troche głupio sie z tym czuje. Nie wiem, jak wpłynie to np: na moje kontakty z kobietami. Zdaje mi się, ze ludzie dziwnie na mnie patrzą. Co można zrobić w takiej sytuacji???
Prosze o radę, ewentualną podpowiedź. Chćetnie przeczyam wypowiedzi pań na ten temat.

pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 24 lut 2004, 20:58

rady na to nie znam niestety ale proponuje popytac specjalisty.
Prosiles o wypowiedz pań wiec jezeli mam byc szczera to z przykroscia musze stwierdzic ze przynajmniej dla mnie mezczyzna w tym wieku lysiejacy nie jest zbyt atrakcyjny.
Pamietaj jednak ze dla kobiet b. wazny jest charakter i jezeli tym bedziesz potrafil ja oczarowac to taki mankament w niczym nie przeszkodzi
SueEllen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: SueEllen » 24 lut 2004, 23:02

Jedyna rada - obcinaj włosy króciutko maszynką na 12 mm, nawet mniej. Nie ma nic gorszego od placków na głowie albo zakol wsród bujnej czupryny. Są kobiety, które lecą na Kojaków, a teraz bardzo krótkie włosy to naprawdę nie wstyd. Możesz iść do specjalisty, ale fakt faktem jeśli masz predyspozycje do łysienia, chyba pozostanie ci się pogodzić ze swoją urodą. Uszy do góry - łysa głowa też się może podobać, zwłaszcza, że wdzisiejszych czasach już nikogo nie razi.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 25 lut 2004, 07:18

Łysym się jest, nikt sobie tego nie wbiera... To taki spadek w genach po rodzince. :wink: Chyba trzeba się z tym pogodzić, i przestać o tym myśleć.
A kobiety... Sam nie wiem... Moze rzeczywiście nie lubią łysych. Ale dla czego skreślać od razu kogoś, kto jest łysy. Przecież to typ urody.

pozdrawiam...
qbas

Postautor: qbas » 25 lut 2004, 07:37

Mam wrażenie ze to, że łyseje odstrasza wiele kobiet w mom wieku. Po prostu, jak widzą, że jestem łysy od razu mnie skreślają. To jest na prawde podłe. A ja nie jestem złym facetem, po prostu natura mnie tak obdarzyła...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 lut 2004, 09:39

Pociesze Cię
Siedzimy całą paką w Pubie , mnustwo kobiet i dziewczyn , nieopodal stolika siedzi facet z dziewczyna , kompletnie łysy , laska jak diabli !! ale ..... Kobiety i Dziewczyny nie mogły oderwac od tego łysego faceta oczy , nic tylko o tym mówiły tak im sie podobał !! fakt był elegancki dobrze ubrany , opalony , słowem zadbany ! ale był łysy !!!!!
Wiec głowa do góry to nie jest problem ! dziewczyny lubią gangsterów ! :mrgreen:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
qbas

Postautor: qbas » 25 lut 2004, 09:51

Mozliwe. Jednak to zależy od wieku. W moim wieku 18 lat, łysość odstrasza kobiety. Takie ja odnosze wrażenie.
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 25 lut 2004, 18:04

Mysle ze musi byc troche prawdy w tym co mowisz. Sama mam 18 lat i nie spotkalam sie z tym aby moj rowiesnik juz lysial.
Jedyne co Ci moge poradzic to dbaj o siebie tak jak to opisal krzysiu i probuj oczarowac dziewczyny swoja blyskotliwoscia i humorem. Mysle ze jezeli mialbys czarujacy uśmiech albo uwodzicielskie spojrzenie to z powodzeniem odwrocilyby one uwage od łysiny.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 lut 2004, 18:10

Lysa glowa teraz w modzie. Ponaddto slyszalem ze naukowcy jak zwykle dorabiaja ideologie do faktow i mowia, ze jak facet jest lysy to jest pewniejszy siebie, bo nie chowa sie za wlosami, ma odwage pokazac sie takim jakim jest, jakies takie bzdety.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 25 lut 2004, 18:44

A ja jeszcze słyszałem, że łysi są lepsi w łuzku do mają więcej testosteronu... Ile w tym prawdy to nie wiem. 8)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 lut 2004, 20:53

mariusz pisze:A ja jeszcze słyszałem, że łysi są lepsi w łuzku do mają więcej testosteronu... Ile w tym prawdy to nie wiem. 8)

A ja slyszalem ze SLD dobrze rzadzi... i co z tego :twisted: W bajki juz nie wierze :lol:
Keplianica

Postautor: Keplianica » 25 lut 2004, 22:16

Nie, to jest prawda Maverick. Bo wbrew pozorom testosteron odpowiada także i za łysienie i za skórę i za proporcje ciała i nie ma to aż tak wiele wspólnego z tym, jaki jest napalony. Ot, tacy mężczyźni moga się łatwiej podniecać, ale często mają tez ostrzejszy trądzik i łysieją szybciej. I nic w tym dziwnego. To tak jak wpływ estrogenu: antagonistyczny ;P i wcale nie znaczy, ze kobieta zostanie seksbombą jak ma duzo estradiolu!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 25 lut 2004, 23:17

Łysy wcale nie znaczy zły!!! :evil:
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 26 lut 2004, 01:05

Nie ma czym sie przejmować. Ja też bede kiedyś łysy:) Mam zakola ale mało kto je zauważa bo strzyge sie zawsze na krociutko , boki na 2mm , gora na 8mm :) Nigdy nie sadzilem ze to moze byc jakims utrudnieniem. Jeden ma pieprzyka na policzku , duzy nos a ktos inny łysieje ;) Samo zycie :)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 26 lut 2004, 12:23

Łysienie jest dziedziczone genetycznie. Ja również keidyś będę. Obecnie mi nawet troche wypadaja włosy :wink: Ale co tam. Przeciez to normalne tak, jak starzenie się, czy zmarszczki. I nie lubię, gdy ktoś mówi, że łysi są gorsi, etc... :evil:

pozdrawiam...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 26 lut 2004, 17:24

A moj kolega zaczal siwiec w wieku gdzies 16 lat :twisted:
Kazdy jest inny, kazdy ma swoj urok :twisted:
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 26 lut 2004, 20:26

Pewnie, że łysy nie znaczy gorszy. Spójrz na avatar mariusza :mrgreen: Proszę jaki przystojniak! :D No...może nie ma 18 lat, ale łysy. :wink:
A tak na poważnie, to naprawde jeśli skrócisz sobie włoski to nie będzie tego tak widać. Poza tym mi się podobają łysi, nie wszyscy, ale dużo. Głowa do góry! :wink:
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 27 lut 2004, 07:13

Wszystko zależy od kształtu głowy. Jeżeli ktoś ma kształtną to bez włosów wygląda fajnie. Tak powiedziała jedna moja znajoma. :wink:
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 27 lut 2004, 07:32

I ma rację.:) Kształt głowy jest bardzo ważny.
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 27 lut 2004, 21:31

Maverick pisze:A moj kolega zaczal siwiec w wieku gdzies 16 lat :twisted:
Kazdy jest inny, kazdy ma swoj urok :twisted:

Cjolera, zostałem zdemaskowany! Właśnie chciałem się tutaj wypowiedzieć. Zastanawia mnie, co jest gorsze. Siwienie, czy łysienie? Fakt siwieje już od dwóch, trzech lat i jak dotąd mam może widoczne dwa obszary 5x10cm siwizny. Jeden kumpel z klasy zauważył to dopiero niedawno więc nie jest źle ale ogólnie widzi to większość. Dwa razy ciąłem się na łyzo i źle nie wyglądam (rewelacyjnie też nie), a że zawsze tnę się krótko, to przy włosie o długości 5mm siwizny nie widać.

A moje pytanie brzmi. Co jest gorsze? Jak kobiety reagują na hmm... siwawych mężczyzn? Może macie jakieś naukowe teorie? :P
Piggy in the garden,
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 27 lut 2004, 22:38

Kiedy popatrze czasami na dojrzałych juz mezczyzn z siwymi wlosami to sa oni aprawde przystojni niektorzy i mi to nie przeszkadza ani troche.
zawsze xavier zostaje ci farba do włosow.
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 28 lut 2004, 00:24

Póki co, to mnie to nie przeszkadza. A niech tam sobie siwieją, przynajmniej mam jakieś urozmaicenie na głowie :) . Mam nadzieję, żę ten poprzedni post nie zabrzmiał jakby kolor moich włosów (a raczej jego brak) był dla mnie jakimś problemem. Wcale mi to nie przeszkadza i chciałem znać zdanie innych na ten temat, a tu mi już stosowanie farb doradzają :) .
Piggy in the garden,

Piggy in the pool.

Swim, now, little pig!

Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 28 lut 2004, 11:57

A tak pozatym to po co walczyć z urodą... Farbować włosy itp... Przecież nawet łysienie, czy siwienie ma swój urok... I może to czynić faceta bardziej atrakcyjnym. A co panie na to????
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 29 lut 2004, 09:37

siwienie owszem lysienie jak juz wczesniej napisalam na pewno nie bedzie czynilo mezczyzny bardziej atrakcyjnym zwlaszcza w wieku 18 lat.
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 29 lut 2004, 15:24

To może jeszcze jakaś pani się wypowie? Dzięki sarah...
Piggy in the garden,

Piggy in the pool.

Swim, now, little pig!

Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 29 lut 2004, 16:31

Sarach a teraz sprubój wcielić się w postać 18 latka, któremu zaczynają wypadac włosy... Np: podchodzisz do jakiejś kobiety, a ta cię zbywa tylko dla tego, ze zaczynasz łysieć i to w dodatku nie z własnej winy..... Jak byś sie wtedy czuła?????
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 29 lut 2004, 21:16

bez problemu moge sobie wyobrazic taka sytuacje. Zycie jest czasami brutalne i tyle. a taka sytuacja swiadczy tylko o tym jak pusta jest dziewczyna i ze zwraca uwage tylko na wyglad. A uwierz mi bardzo łatwo mi sobie to wyobrazic bo tez wiele razy byłam zbywana przez to ze mam blizne na przedramieniu. Ale nauczylam sie z nia zyc ja jej nie dostrzegam i moj chlopak ktory sie nia nie kierowal rowniez. wiec tak samo lysienie trzeba zaakceptowac.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 01 mar 2004, 09:42

Xavier pisze:A moje pytanie brzmi. Co jest gorsze? Jak kobiety reagują na hmm... siwawych mężczyzn? Może macie jakieś naukowe teorie? :P

ja wole siwych niz łysych. siwy meżczyzni bywają bardzo pociagający :wink:
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 01 mar 2004, 09:43

Przekonałem się niejednokrotnie, że jest wiele pustych ludzi, zarówno dziewczyn i chłopaków, którzy patrzą tylko na sex, kasę, wygląd... Przecież nie chodzi tylko o to. Widać muszą jeszcze dorosnąć. :wink: Zyczę im powodzenia:)
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 01 mar 2004, 09:45

mariusz pisze:Przekonałem się niejednokrotnie, że jest wiele pustych ludzi, zarówno dziewczyn i chłopaków, którzy patrzą tylko na sex, kasę, wygląd... Przecież nie chodzi tylko o to. Widać muszą jeszcze dorosnąć. :wink: Zyczę im powodzenia:)

zastanawiam sie czy to przytyk do mnie, bo jesli tak to czuję sie urażona. zreszta ten post nie bardzo mi pasuje do calosci :shock:

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”