Problem z...dotykiem?!

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
pejot
Entuzjasta
Entuzjasta
Problem z...dotykiem?!

Postautor: pejot » 19 gru 2005, 00:03

Witam!

Mam pewien problem. Moja dziewczyna ma 16 lat i jesteśmy ze soba już 8 miesiąc. Ostatnio w naszym związku nastąpiła pewna zmiana. Zaczynamy odkrywać swoje ciała i jest bardzo przyjemnie. Ale ona cały czas boi sie, że myśle, że jest łatwa. Cały czas powtarzam jej, że tak nie jest!! Ale ona dalej swoje:(. Jestem jej pierwszym chłopakiem, i zapewnia mnie, że do niczego jej nie zmuszam i że bardzo lubi jak ją dotykam. Wiec nie wiem co mam zrobić, żeby przestała tak myśleć?! Prosze o pomoc.

Pozdrawiam pejot.
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 19 gru 2005, 00:24

Pejot,
Dziewczyna w wieku 16 lat może czuć się niegotowa ne pewne, bardziej śmiałe, poczynania. To czy nazwie swą "niegotowość" obawą przed nazwaniem "łatwą" nie ma większego znaczenia, bo tu, uważam, nie tylko o to chodzi.
A Ty jako 18 latek powinieneś wyczuwać ową subtelną różnicę i nie brać niczego dosłownie.
Daj Jej troszkę czasu, niech poczuje bliskość i pewność swoich poczynań. Sama. Bez Twoich zapewnień, które na nic się tu zdadzą.
Czas, i jeszcze raz.. czas.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
kina
Maniak
Maniak
Postautor: kina » 19 gru 2005, 09:09

Koko pisze:Czas, i jeszcze raz.. czas.

dokladnie....trafiles na dziewczyne ktora bardzo sie przejmuje, i nic w tym zlego, po prostu nadal odkrywajcie wasze ciala, patrz co ona lubi, jak lubi byc dotykana....
w koncu sie przelamie, znacie sie juz przecierz kawalek czasu....
Dobrym rozwiazaniem bedzie takze rozmowa, pewnie juz ja odbyliscie nie raz, ale powtarzaj jej ze nie jest latwa nawet kilka razy dziennie....
Moze dziewczyna sie boi ze jak juz zrobicie cos wiecej to wygadzas wszystko kumplom i to oni beda o niej myslec jak o latwiej!
Jest to taki wiek gdzie dziewczyny bardzo przejmuja sie swoja opinia wsrod rowiesnikow!
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 gru 2005, 09:51

I tak to oto sie dzieje , jak sie zle wychowuje dzieci ! jak "wiara" jej aspekty , zle pojete odwrotnie działaja niz powinny ! sami sobie robimy krzywdę ! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Chili
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Chili » 19 gru 2005, 15:38

Jezeli tak to zdystansuj ja na pewien czas. Ogranicz sie do przytulania, badz "troskliwym tatusiem". A po pewnym czasie sama poprosi o wiecej.
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)
ROBINHO razem zdziałamy cuda! :)
Awatar użytkownika
malenstwo
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: malenstwo » 19 gru 2005, 15:49

Chili nie masz racji.. Dziewczyna stwierdzi wtedy, ze jest tak, jak myslala i ze jest łatwa. Za to kiedy bedzie ja zapewnial, ze jest najcudowniejsza kobieta na swiecie, ze chce i bedzie przy niej zawsze, bez zaprzestania pieszczot i 'poznawania', to zacznie sie otwierac i sie przełamie.
Awatar użytkownika
pejot
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: pejot » 19 gru 2005, 18:57

malenstwo, dokladnie tak robie, zapewniam ja, że nawet bez tego zawsze będe ją kochał i nigdy jej nie zostawie. Myslalem, że może ona mi po prostu nie ufa?! No nie wiem, w każdym razie dziękuje za pomoc, możliwe, że faktycznie potrzeba jeszcze troche czasu. Przed chwilą mi powiedziała, że "moge zrobić z nią co zechce" tylko, że się dziwi troche, że jej to nie przeszkadza jak ją dotykam.

Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam;).
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 19 gru 2005, 22:53

pejot pisze:Zaczynamy odkrywać swoje ciała i jest bardzo przyjemnie. Ale ona cały czas boi sie, że myśle, że jest łatwa.
wiesz to chyba normalne....mój chłopak (tez starszy ode mnie o 2 lata) tez usłyszał kiedys ode mnie ze nie chciałabym aby pomyslał ze jestem łatwa, nie dziwie sie twojej dziewczynie.....wydaje mi sie ze takie uczucie nie jest niczym dziwnym...dziewczyna musi po prostu poczuc, przekonac sie ze twoje poczynania nie sa próbą "zaliczenia kolejnej łatwej, która sama rzuca sie w objecia"... w czasach gdy sie coraz wiecej słyszy o takich "zaliczankach" nie ma sie co dziwic....a swoja drogą to dobrze świadczy o dziewczynie....bo wiesz to jest tak (przynajmniej w moim wypadku tak było)chcemy pieszczot pocałunków ale w tych pierwszym miesiacach gdy sie z kims jest chce sie zrobic jak najlepsze wrażenie(nie oszukujmy sie poczatkowo chcemy sie zareklamowac jak najlepiej- zarówno kobiety jak i męzczyzni) a gdy nam na kims zalezy nie chcemy aby ten ktos myslał o nas źle
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 gru 2005, 08:00

Ten tok rozumowania jest bzdurny , dziewczyna mysli ze jest łatwa , ale swego chłopaka zboczonym nie nazwie , czyż nie jakis tam paradoks ? <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Chili
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Chili » 20 gru 2005, 09:42

Po osmiomiesiecznym zwiazku na pewno nie wpadlo by mi do glowy, zeby w trakcie jakis tam zabaw pomyslec ze jestem latwa. Ale ona ma dopieros 16 lat, albo aż... Wszystko zalezy od temperamentu :).
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)

ROBINHO razem zdziałamy cuda! :)
Pumaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Pumaa » 24 gru 2005, 20:22

Ja rowniez uwazam ze dziewczyne powinienes bardziej (czesciej) zapewniac ze nie jest latwa, aby sie tak nie czula... Mysle ze nie powinienes zaprzestawac pieszczot... ona sie oswoi i w pewnym momencie poczuje ze jest OK. Daj jej troche czasu...

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”