Lepszy model na horyzoncie.
Moderator: modTeam
Lepszy model na horyzoncie.
Mieliscie kiedys moze taka sytyuacje ze w czasie waszego "bycia razem" pojawia sie ktos kto nie dosc ze sie w was buja to jeszcze wydaje sie byc tym tytulowym "lepszym modelem"? Co wtedy zrobiliscie? Daliscie sobie spokoj i jestescie teraz szczesliwi, do dzis plujecie sobie w brode ze nic nie zrobiliscie czy tez moze wyszlo z tego cos pozytywnego?
I know it´s the last day on earth we´ll be together while the planet dies...
Pegaz pisze:Wszystko można zrobić byleby nie walczyć na dwa fronty-temu nawet hitler nie podołał
Odwieczne Prawo Ohma - nie chodź z jedną tylko z dwoma...
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
yaho pisze:Mieliscie kiedys moze taka sytyuacje ze w czasie waszego "bycia razem" pojawia sie ktos kto nie dosc ze sie w was buja to jeszcze wydaje sie byc tym tytulowym "lepszym modelem"?
To jest dziwne uczucie. Miło Ci, bo to że podobasz się komuś bardzo schlebia no i jezeli ta osoba jest w naszym guście to jakoś mimowolnie czujemy do niej sympatie. Ale to że jest "lepszym modelem" jest zazwyczaj bardzo złudne. Wydaje mi się że jak juz całkowićie Ci się pieprzy z twoim obecna partnerką/partnerem, tak że nie można tego uratowac, to wtedy można zaryzykowac, ale łatwo można sie przejechać.
Imperator pisze:Pegaz pisze:Wszystko można zrobić byleby nie walczyć na dwa fronty-temu nawet hitler nie podołał
Odwieczne Prawo Ohma - nie chodź z jedną tylko z dwoma...
To ja jeszcze zarzucę tekstem: złapać dwie sroki za ogon
Ja nie miałem takiej sytuacji, jaka opisujesz yaho. Sądze jednak, że jesli bylbym w sumie szczesliwy z moja aktualną to zapomnialbym o lepszym modelu. A jesli mialbym jakiekoliwek watpliwosci, poczekalbym na rozwoj wypadkow, tak zeby w razie co byc pod reką
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
cubasa pisze:A jesli mialbym jakiekoliwek watpliwosci, poczekalbym na rozwoj wypadkow, tak zeby w razie co byc pod reką
Iście kapitalistyczne rozwiązanie. Jak się ma wybór to sie wybiera lepsze przez pewien czas trzymając dwa towary w koszyku.
Imperator pisze:Jak się ma wybór to sie wybiera lepsze przez pewien czas trzymając dwa towary w koszyku.
...i czeka się, aż krzykną "Przecena!"
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Lepszym modelem jest tylko w zestawieniu z Twoim obecnym partnerem/partnerką, tylko dlatego, że zwykle jest jego całkowitym przeciwieństwem. Okazuje sie czesto swietnym kumplem, najlepsza przyjaciolka i niezlym kochankiem w jednym, ale do czasu poki masz caly czas tego pierwszego przy sobie. Koniec pierwszego zwiazku, zwykle szybko przekresla ten drugi
, bo wychodza rzeczy, na które nie zwracasz uwagi, gdy jest tylko " z doskoku". W momencie kiedy jest "cały twoj" przestaje byc idealem i banka pryska.
- Wstreciucha
- Weteran
hehe, ci od marketingu wiedzą jak zakrecic w glowie
cubasa pisze:hehe, ci od marketingu wiedzą jak zakrecic w glowie Usmiechnij sie! Musialbym zrobić rachunek zyskow i strat, czy w ogóle by to sie oplacalo
Bilans zysków i strat
Prowadzimy od lat
Nie ma czego w nim kryć
Nie ma czego się bać
A potem będzie:
Za ostatni grosz
Kupię dziś chociaż cień tamtych dni
Za ostatni grosz
Wino z zielonych lat chcę znów pić
Kochanka moze stac sie zoną np jak facet musi dominowac i miec za zone kure domowa, ktorej wcisnie sie do glowy, co tylko sie chce...
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, 22:49 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
No wlasnie, zazwyczaj... ale nie zawsze.
A poza tym, nowy model nie do konca musi byc lepszy - ogolnie pod wzgledem postaci - tylko inny. I tak, ktory bardziej pasuje - czyli np szczerzaca sie z byle czego kobita, ktora ma pustawo w glowie, ale za to robi wszystko co jej sie kaze. Hmm, to w sumie niby jest lepsze, bo wiecej przyjemnosci. Ale kobita tak w ogolnym wymiarze spolecznym jest kiepsciejsza...
A poza tym, nowy model nie do konca musi byc lepszy - ogolnie pod wzgledem postaci - tylko inny. I tak, ktory bardziej pasuje - czyli np szczerzaca sie z byle czego kobita, ktora ma pustawo w glowie, ale za to robi wszystko co jej sie kaze. Hmm, to w sumie niby jest lepsze, bo wiecej przyjemnosci. Ale kobita tak w ogolnym wymiarze spolecznym jest kiepsciejsza...
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, 22:49 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
sophie pisze:To akurat przyklad z zycia...
Nie musisz mi podawać przykładów z życia, ...

sophie pisze:nowy model nie do konca musi byc lepszy
Po iluś tam latach raczej nie będzie. A nawet, wprost: okazuje się pomyłką.
Ale myslałem, że mówimy o przypadku autora topicu.
Wydaje mi się, że nie zrozumiałaś o czy ja piszę - TYLKO o kochance, nie kandydatce "na".
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, 22:29 przez Mysiorek, łącznie zmieniany 1 raz.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”