Jak to u was jest?
stawia (tzn. kupuje bilety do kina, placi rachunki w restauracji itp)chlopak, dziewczyna a moze na pol? Ja zawsze stawiałem swojej dziewczynie, ale ostatnio doszlem do wniosku ze na pol to nie taki zly pomysl
Moderator: modTeam
Yasmine pisze:U mnie jak juz mowilam placimy po polowie. Ale moj facet nie wyobraza sobie,zebym to ja miala za niego placic. To jego czuly punkt- Dziewczyna nie bedzie za niego placic i koniec.
Uparty jak osiol.
ptaszek pisze:Kochajmy się jak bracia, liczmy się jak żydzi Usmiechnij sie!
Kiedy On ma - wtedy stawia. Gdy jednak ma kryzys, to albo pół na pół, albo ja stawiam. Dlaczego nie? W końcu i ja mogę się od czasu do czasu wysilić. Za to nie lubię sprytnego wyzyskiwania i siedzenia na cudzych garach w związku.
Greyangel pisze: niech więc choć pozostanie zwyczaj że póki nie są rodziną, niech płaci tylko mężczyzna
Greyangel pisze:Uważam za punkt honoru by płacił mężczyzna. Kobieta powinna umieć dostosować swoje potrzeby do jego portfela bo sytuacja w której żąda czegoś heroicznego jest niezręczna i nieprawidłowa. Z drugiej strony mężczyzna powinien wziąć pod uwagę że kobieta może uważać za sprawę honoru wkład własny i jeśli upiera się by za siebie płacić, nie należy okazywać zbytniego sprzeciwu by jej nie urazić. Oczywiście to że kobieta pozwala płacić mężczyźnie nie stanowi o jej honorze, ja tak uważam. Prawidłowym bowiem porządkiem rzeczy jest słowo dane kiedyś ... mężczyzna troszczył się będzie o byt a kobieta o dom ... dziś to się niestety tak nie da, najczęściej pracować muszą obydwoje, niech więc choć pozostanie zwyczaj że póki nie są rodziną, niech płaci tylko mężczyzna.
niewielka pisze:to jak z tym honorem ?bo ja nic z tego nie rozumiem,to co?kobieta to juz niema honoru?to poporstu wszystko kwestia dogadania sie i tyle,niema co wydziwiać z honoremi
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 191 gości