poznałem, pokochałem-nie mam z nią o czym rozmawiać

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

marcin_s18
Początkujący
Początkujący
poznałem, pokochałem-nie mam z nią o czym rozmawiać

Postautor: marcin_s18 » 30 lis 2004, 21:35

Hej!! poazdrawiam wszystkim forumowiczów. jak dobrze że was znlazłem, może mi pomorzecie.
Otóz sprawa wyglada tak. Niedawno, rozpocząłem studia, i okazało się że w mojej grupie jest moja sąsiadka. nawet nie wiedziałem że jest moją sąsiadką (mieszka w innym bloku), po prostu jej nie kojarzyłem, ale tak pare razy wymieniliśmy kilka słów, pożyczyłem jej kilka płyt do posłuchania.Zdałem sobie sprawę że jest bardzo fajna. Odpowiada mi jej wygląd, zachowanie, po prostu ją lubię. No i zaczęły się coraz ciekawsze esemsy, i doszliśmy do wniosku (przez esemesy znowu), że bardzo na siebie działamy-siedzimy nawzajem w swoich głowach, i że fajnie byłoby sie poznać. minęły dwa tygodnie, odwoziłem ją z zajęć na naszej uczelni, i stało się - było piękne buzi, które było swoistą strzała amora.Ale niestety, doszedłem do wniosku, że nie mam z nią o czym rozmawiać!! myśle, że może wynika to z naszej nieśmiałości ( w końcu najlepiej dogadujemy się przez esemesy), no ale nie wiem co z tym zrobić. Zresztą jak nic nie mówimy to i tak mi dobrze, bo jest przy mnie. Ale przecież o czymś trzeba rozmawiać, trza się poznać. co mam robić???
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 lis 2004, 21:47

Wszystko przyjdzie z czasem ! poczatki są trudne ! sam zobaczysz , a jak nie no to wtedy pogadamy , bo nie wierze ze nie masz z nia o czym rozmawiac !! tak tylko Ci sie teraz wydaje boś zaswirgolony !! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 lis 2004, 21:55

Dziwna sprawa. Przecież wcześniej Wam się świetnie gadało. :|
To może odłóżcie komy na dwa tygodnie i pozostawajcie tylko w tradycyjnym kontakcie ?
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 30 lis 2004, 21:57

krzys pisze:Wszystko przyjdzie z czasem ! poczatki są trudne ! sam zobaczysz , a jak nie no to wtedy pogadamy , bo nie wierze ze nie masz z nia o czym rozmawiac !! tak tylko Ci sie teraz wydaje boś zaswirgolony !! :564:

Zaświrgolony?Krzysiu :D :564:

Wydaje mi się,że to właśnie na samym początku tylko się rozmawia i to godzinami!Na razie Marcinowi jest dobrze,bo jest...zaświrgolony,ale może przyjść moment przebudzenia(jak wiemy zauroczenie trwa ok.3-ech m-cy) i co wtedy?Nuda.Chyba,że do tego czasu znajdą parę wspólnych tematów,może jakąś wspólną pasję?
Miejmy nadzieję,że jest to owa nieśmiałość,o której piszę Marcin.
Pozdrawiam
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 30 lis 2004, 22:15

Powiem tylko jedno: dobrze się zastanów, nim podejmiesz taką decyzję. NIgdy nie wiadomo, jaki to przyniesie skutek...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 30 lis 2004, 22:24

Rozmawiaj i pytaj o marzenia, kino, książkę, zabawę, modę, wystawy i galerie, hobby, sport, .... i tysiąc rzeczy i spraw.
Kurdę, no bez jaj. Czyżby język kołkiem Ci stał? (tylko język?)
Zauważ cos na horyzoncie i gadaj o tym, aby poznać Jej zdanie.
Idź z Nią na film i gadaj o tym filmie, aby...
Milczenie nie jest złotem :D
KOCHAJ...i rób co chcesz!
marcin_s18
Początkujący
Początkujący
Postautor: marcin_s18 » 30 lis 2004, 23:12

nawet nie wiedzialem, ze zauroczenie trwa 3 miesiace. oki, bede probowal szukac tematow do rozmowy, poczekamy, zobaczymy. oczywiście o wszystkim was będe informował. Naazie dzięki, czekam na dalsze odpowiedzi i podpowiedzi.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 01 gru 2004, 10:31

Mysiorek pisze:Milczenie nie jest złotem :D

a przedewszystkim chlopie jecz i wzdychaj - kobiety to lubia jak wykazala ankieta :diabel:
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 01 gru 2004, 10:36

Właśnie. Spróbujcie się komunikować więcej w cztery oczy, lub dzwonić do siebie, zamiast tylko sesemesy... Taką drogą może się robić mała barierka. Też myślę, że wszystko w końcu wyjdzie z czasem ;)
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 01 gru 2004, 19:06

szczerze mowiac to ja nie rozumiem takiego problemu...jak moze nie byc o czym rozmawiac z dziewczyna? przeciez tematow jest tyle..ze ohoho..
to ze jestes niesmialy to fakt, moze Ci to parzeszkadzac , ale przeciesz jestes zakochany w niej...w pewnym siesie nie powinienes miec przed nia zadnych barier a przynjamniej sie ich wyzbywac.powiedz kto czesciej zaczyna nowy temat po chwili ciszy?
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
marcin_s18
Początkujący
Początkujący
Postautor: marcin_s18 » 01 gru 2004, 21:58

hejka!! więc po chwili ciszy, to ja zaczynam nowy temat, chociaż dzisiaj jakby coś się zaczęło zmieniać, nie jest to wiele, ale coś w końcu od niej usłyszałem, z jej własnej inicjatywy. I myślę, że będzie lepiej. dam znać oczywiście
pozdrowionka
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 01 gru 2004, 23:52

Nu! My toże pazdrawliajem!
Nie zapominaj o ustach i języku!
Gadaj chłopie, choć czasem milczenie mówi więcej, ale chyba nie w Twoim przypadku ;)
Daj znać.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 02 gru 2004, 01:18

im dluzej sie bedziecie spotykac tym tematow bedzie wiecej, cierpliwosci :)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
marcin_s18
Początkujący
Początkujący
Postautor: marcin_s18 » 02 gru 2004, 22:21

Witam wwszystkich!! okazało się, że dopiero na chacie jest sobą.jest spoko,pojawiły się tematy, i było super. Myślę więc, że nie będę już potrzebował pomocy.dziękuję wam wszystkim za podtrzymanie mnie na duchu, gdyby coś się wydarzyło, a wy powinniście o tym wiedzieć-dam znać oczywiście. dziękuję i życzę miłosnych sukcesów.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 02 gru 2004, 22:32

no to ja zycze powodzenia ;) i wielu tematow do rozmow ale rowniez "przyjemnej" ciszy :D
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 03 gru 2004, 00:39

czasem spojrzenie mówi więcej niż najwspanialsze słowa :) takich spojrzeń wam życzę :)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
yogiber
Bywalec
Bywalec
Postautor: yogiber » 03 gru 2004, 09:35

ej no to chyba nei jest takie proste
mowicie ze jest tyle tematow itd
ale co z tego jesli bedzie sie czulo ze ktos nienaturalnie bedzie chcial podtrzymac rozmowe
ja normalnie nienawidze czegos takiego
strasznie glupio sie czuje jak gadam z kims i nagle nastaje taka krepujaca cisza
wiem ze nie mam nic do powiedzenia tej drugie osobie
i vice versa
god hates us all
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 03 gru 2004, 10:20

No to się wymądrzę - z góry przepraszam...
Żeby z kimkolwiek na prawdę rozmawiać, trzeba go słuchać i myśleć o tym co mówi, co chce nam przekazać i pomyśleć zanim się odpowie - to się tyczyło prawdziwych rozmów i nie wierzę, że nie ma oczym rozmawiać z osobą, którą kochamy, fakt iż może to być "rozmowa" z gatunku tych drugich - czyli...
Wystrzeliwanie swoich opinii na różne bzdurne tematy - od jakości lakieru do paznokci, przez formę Małysza, połysk łysiny Rokity, po to, że nasza wspólna znajoma, to jednak lodzia, a jej facet taki pedałek... wtedy już lepiej milczeć i zastanowić się nad tą miłością.
A poważnie to po prostu trzeba mieć coś do powiedzenia, jeśli ktoś się choć chwilkę zastanowił nad tym, co powiedział, to tylko czeka by zadać mu pytanie na ten temat - i rozmowa gotowa... tylko trzeba słuchać, a nie słyszeć.
:564:
;)...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 gru 2004, 10:29

Wszystko ok, ale o lakierze też trzeba pogadać. Nie da się tak żyć cały czas, żeby tylko mądrze gadać. Życie składa się z mnóstwa bzdur i fajnie o tym rozmawiać. Tym piękniejsze są wieczory, kiedy dyskutuje się o naprawdę ważnych rzeczach. Może przez to czujemy ich rangę, że właśnie nie mówimy o nich non-stop? :)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 03 gru 2004, 10:42

No zgoda Mrto - diabeł tkwi w ... proporcjach, jak napisałaś.
Ja bym się jednak upierał, że pogaduszki o lakierze, albo o gabarytach cioci Heli, to jednak nie rozmowa, ale co tam ważne, że jest do kogo "gębę" otworzyć, a z mojej strony najważniejsze, że ktoś szczebiocze mi nad uszkiem :562:

ps - i mam w d... czas przyszły/tryb przypuszczający itp., o marzeniach postanowiłem się czasem wypowiadać tak, jakby były już ze mną :P
;)...
Gość

Postautor: Gość » 03 gru 2004, 14:29

Moze to kwestia niesmialosci? Wydaje mi sie, ze gdy wiecej ze soba pobedzie to wszystko sie ulozy i znajdziecie wspolne tematy. Sprobujcie sie poznac, poznac swoje zainteresowania, robic wspolnie rzeczy, ktore oboje lubicie robic.
Awatar użytkownika
tika
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: tika » 08 gru 2004, 14:38

o boze jak u mnie :P jestem z moim chlopakiem od 5 miesiecy [tez jest moim sasiadem i mnie nie kojarzyl w ogóle a ja go tylko troche] tak w 3 miesiacu od kad bylismy razem, kompletny zastój zero tematów! pogadalismy co sie z nami dzieje, w koncu zerwalismy...ale po 26 h znowu bylismy razem i znowu rozmawiamy! i jest tak do teraz i mam nadzieje ze sie nic nie zmieni!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 09 gru 2004, 00:41

tika pisze:o boze jak u mnie :P jestem z moim chlopakiem od 5 miesiecy [tez jest moim sasiadem i mnie nie kojarzyl w ogóle a ja go tylko troche] tak w 3 miesiacu od kad bylismy razem, kompletny zastój zero tematów! pogadalismy co sie z nami dzieje, w koncu zerwalismy...ale po 26 h znowu bylismy razem i znowu rozmawiamy! i jest tak do teraz i mam nadzieje ze sie nic nie zmieni!

A moze to nie jest to co powinno być??

sam jestem osobą co umie mowić dużo (i to sensownie) Rzeczywiscie zdażaja sie osoby z ktorymi po prostu nie da sie o niczym porozmawiac. Przewaznie sa to osoby niesmiałe. rozmowa polega przecież na konwersacji a nie na monologu jednej osoby. Kiedys spotykałem sie z dziewczyna i miałem podobny problem. gadałem ile sie dało, probowałem coś z niej powyciagać a ona nic... Jak o cos spytałem to ona odpowiedziała i td... no myślałem ze mnie w koncu trafi. Nic z tego nie wyszło. Tak, że jezeli jest probolem z rozmowa, czyli nie ma o czym gadac, lub panuje za czesto głucha cisza to znaczy ze to po protu nie jest to.
karlik
Bywalec
Bywalec
Postautor: karlik » 09 gru 2004, 01:15

buuu ja jestem ze swoja ukochana juz prawie 4 miesiace ale ostatnio coraz częsciej słysze cos takiego oczym pogadamy? mów do mnie coś !
a ja nie mam oczym jestem jaki jestem i boje sie ze przez swoje dziwactwo nie bedziemy razem przecież człowiek między innymi :D po to ma język zeby rozmawiac, komunikacja jest ważan a ja co nieptrafie i mam stracha ze si rozstaniemy a tak mi z nia dobbrze teraz!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 09 gru 2004, 08:50

Jak Ci z nia dobrze jak nie masz z nią o czym rozmawiac ?? ja rozumiem ze milczenie też czasem jet przyjemne , i fajne sobie pmilczec , ale rozmowa ttez byc musi! dobrze ..... to pojecie wzgledne!! zastanów sie nad tym !albo zmien to ! , moze to też przejsciowe !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ThugLife
Bywalec
Bywalec
Postautor: ThugLife » 09 gru 2004, 15:39

Wiec po pierwsze nie lubie ludzi co mowia kocham od tak, a jutro ze juz nie... Jezeli wyobrazisz sobie ze ona jest po wypadku - znieksztalcone cialo i na wozku i dalej ja kochasz i chcesz z nia byc to to jest milosc. Zawsze najpierw jest zauroczenie.. nawet w milosci.

U nas bylo tak, ze ona byla gadatliwa jak diabli i tu byl plus. ;) Tez sie zastanawialem czy bedzie o czym gadac.. zawsze konkretne tematy sie koncza. Kiedy bedziecie juz ze soba dluzej bedziecie pieprzyc o wszystkim i bez obawy o to jaki temat. Tez nie mamy tematow tabu. I jezeli jest cos co nas drazni w zachowaniu lub np jakas perwersja lazi po glowie to od razu mowimy... w ogóle ja mam cud miod i orzeszki, jestem niesamowicie szczesliwy, teraz zadylam z nauka by jeszcze miec kasy w ch***, plany na reszte zycia juz sa.. ;)
Jak nie ma o czym gadac to dzialaj cialem, dobry sposob by dac znak ze ci sie podoba... raczej jest juz za duza by sie przestraszyc, zwlaszcza ze juz troche znacie sie. Pewnie sama marzy by sie wtulic w twoich ramionach... :D

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”