Kac moralny

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Zielonowłosa
Entuzjasta
Entuzjasta
Kac moralny

Postautor: Zielonowłosa » 12 wrz 2004, 10:59

Kac moralny... Miewacie czasem...? Jak sobie z nim radzić i co w ogóle sądzicie o tym zjawisku? Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 12 wrz 2004, 13:32

wiesz co, momentami go miewałam, za czasów rozbrykanej małolaty, ale to już było...
Awatar użytkownika
pstryk
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: pstryk » 12 wrz 2004, 18:48

wiesz co, momentami go miewałam, za czasów rozbrykanej małolaty, ale to już było...

To chcesz powiedzieć,że im jest się starszym to można się pozbyć kaca moralnego???

No może chyba tylko dlatego że rozsądek jest skuteczniejszy od emocji i w pewnym wieku nie dopuszcza sie już do sytuacji po których dopada nas moralniak.

Co do samego zjawiska moim zdaniem to kwestia wrażliwości i co za tym idzie patrzenia na świat (ale to dziwnie brzmi:):)) Jak wiadomo granice ludkich zachowań dla każdego są zupełnie inne
_czas_wielkich_zmian_
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 12 wrz 2004, 19:50

Nienawidze tego uczucia! Czasem jak popije to cos narozrabiam albo nagadam cos glupiego i na drugi dzien czlowiek sie budzi.... o zgrozo i jak sobie zaczyna przypominac :( Totalny dół!!
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 12 wrz 2004, 19:56

ja mialem raz w zyciu poteznego kaca moralnego jak zerwalem z dziewczyna w swoje urodziny, ale musialem bo im dluzej bym to odwlekal tym gorzej by bylo, tylko ze nawet teraz mnie przechodza ciarki jak sobie przypomne... brrr...
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 12 wrz 2004, 20:25

charlie81 pisze:ja mialem raz w zyciu poteznego kaca moralnego jak zerwalem z dziewczyna w swoje urodziny, ale musialem bo im dluzej bym to odwlekal tym gorzej by bylo, tylko ze nawet teraz mnie przechodza ciarki jak sobie przypomne... brrr...

Ja zerwalam kiedys dzien po swoich urodzinach - nie widzielismy sie wczesniej, bo bylam za granica. Przyniosl mi prezent, kwiatki. Ciezko mi bylo, ale w koncu mu powiedzialam. Ksiazke kazal mi zatrzymac, kwiatki zabral... Za to moja przyjaciolka zerwala ze swoim eksem dzien przed wigilia - on dal jej prezent, ona nie miala. Miala tylko malo przyjemna nowine...
Ja mialam potem momentami wyrzuty sumienia, ona nie....
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 12 wrz 2004, 21:04

no ja tez dostalem prezent ona nie chciala go wziac z powrotem ale ze to bylo pod jej domem wiec zostawilem go pod drzwiami. przynajmniej tyle honoru mam...
Awatar użytkownika
Zielonowłosa
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Zielonowłosa » 12 wrz 2004, 21:21

Zgadzam się odnośnie wieku... To nie gra roli. Tylko pozazdrościć ludziom, którym owy incydent już się nie zdarza. Mnie tak trochę trzyma od piątkowej imprezy... Ale, cóż w każdym z nas tkwi mały potwór :) Miło poznawać opinie innych w tematach tak bliskich (niestety...). Pozdrawiam!
dumski
Początkujący
Początkujący
Postautor: dumski » 12 wrz 2004, 21:55

No ja rtez kiedys mialem to nie przyjemne uczucie po tym jak kochałem sie z kolezanką, a na drugim łóżku spala moja dziewczyna.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 12 wrz 2004, 21:57

dumski pisze:No ja rtez kiedys mialem to nie przyjemne uczucie po tym jak kochałem sie z kolezanką, a na drugim łóżku spala moja dziewczyna.

Uuu, to kolego pojechales po calosci... Uhm :565:
dumski
Początkujący
Początkujący
Postautor: dumski » 12 wrz 2004, 22:02

No jak sobie teraz przypominam ta całą sytuacje, to nadal mi głupio.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 12 wrz 2004, 22:06

bez kitu... do czego ludzie sa zdolni. a napiszesz co bylo dalej? bo az sie zainteresowalem...
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 12 wrz 2004, 22:12

charlie81 pisze:bez kitu... do czego ludzie sa zdolni. a napiszesz co bylo dalej? bo az sie zainteresowalem...

Ja przez chwilke myslalam, ze zle przeczytalam, ale po 3krotnym przeczytaniu nadal mi sie cos nie zgadzalo, heh :p Ostro...
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 12 wrz 2004, 22:58

Kac moralny występuje, gdy działamy wbrew swoim wartościom, wbrew swojemu pojmowaniu świata.
Bardzo rzadko go miewałem. Od dawna nie mam.
I tak ma być.
:P
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 13 wrz 2004, 01:04

dumski pisze:No ja rtez kiedys mialem to nie przyjemne uczucie po tym jak kochałem sie z kolezanką, a na drugim łóżku spala moja dziewczyna.

Kozak jestes :564: :564: :564: MISTRZ ŚWIATA :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 wrz 2004, 01:06

E tam zerwac w swoje urodziny. Najlepiej to w walentynki, w rocznice albo w urodzinki tamtej osoby, ale to wersje dla hardcorowcow :D
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 13 wrz 2004, 01:23

No tak... najlepiej podczas orgazmu z Nią... :560:
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 wrz 2004, 02:10

Albo doprowadzic do slubu i zamiast powiedziec TAK powiedziec "Nie - z nami koniec" :evilbat:
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 13 wrz 2004, 07:55

Albo doprowadzic do slubu i zamiast powiedziec TAK powiedziec "Nie - z nami koniec"
E tam zerwac w swoje urodziny. Najlepiej to w walentynki, w rocznice albo w urodzinki tamtej osoby, ale to wersje dla hardcorowcow

skad Ci sie takie mysli bioria...?????? oj zgrozo...uchowaj mnie od tych pomyslow...
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 wrz 2004, 11:20

skad Ci sie takie mysli bioria...?????? oj zgrozo...uchowaj mnie od tych pomyslow...
Nie musisz sie niczego obawiac... Chyba wiesz :)
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 13 wrz 2004, 14:53

Wiele razy miałam kaca moralnego. Choć cześciej był on nie związany z partnerem ale po prostu codziennymi rzeczami. Nawet dwa razy zdarzyło mi się mieć kaca moralnego za oszustwo z przepisywaniem wypracowania z internetu :). Choć teraz zwykle miewam kaca moralnego kiedy musze kogoś oszukać bo innej możliwości nie ma.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 13 wrz 2004, 16:33

Maverick pisze:E tam zerwac w swoje urodziny. Najlepiej to w walentynki, w rocznice albo w urodzinki tamtej osoby, ale to wersje dla hardcorowcow :D

E tam to jeszcze lajt :) Wiesz jaka jest wersja dla hardkorowcow :) Zerwac w ten sam dzien kiedy tamtej osobie umiera ojciec albo matka lub ktos inny bliski z rodziny!
Adam

Postautor: Adam » 13 wrz 2004, 17:07

E tam to jeszcze lajt Wiesz jaka jest wersja dla hardkorowcow Zerwac w ten sam dzien kiedy tamtej osobie umiera ojciec albo matka lub ktos inny bliski z rodziny!

Heh czyżbyś studiował na reżyserce ... tak chorego pomysłu to by tu chyba nikt nie podał :one:
Awatar użytkownika
crystal
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: crystal » 13 wrz 2004, 17:11

Student pisze:
Maverick pisze:E tam zerwac w swoje urodziny. Najlepiej to w walentynki, w rocznice albo w urodzinki tamtej osoby, ale to wersje dla hardcorowcow :D

E tam to jeszcze lajt :) Wiesz jaka jest wersja dla hardkorowcow :) Zerwac w ten sam dzien kiedy tamtej osobie umiera ojciec albo matka lub ktos inny bliski z rodziny!

i jeszcze na jej oczach zaliczyc siostre :547:
we'll fight, we'll bleed.
Don't try to come to preach over us and
over me, we're children of decadence,
we're right, we're real, we will fight, we'll bleed,
we're mothafucking dying breed!
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 13 wrz 2004, 17:24

Adam pisze:
E tam to jeszcze lajt Wiesz jaka jest wersja dla hardkorowcow Zerwac w ten sam dzien kiedy tamtej osobie umiera ojciec albo matka lub ktos inny bliski z rodziny!

Heh czyżbyś studiował na reżyserce ... tak chorego pomysłu to by tu chyba nikt nie podał :one:

Zycie chłopcze :) Miałem kiedys panne i miałem już z nia zrywac bo nic do niej nie czułem i w ogole znudziło mi sie. A tu nagle w tych dniach co sie do tego przymierzałem jak jej to powiedziec , zmarł jej ojciec. Musiałem przez 4 miesiace być z dziewczyną do której nic nie czułem. Jak zagoiła jej sie rana po stracie ojca dopiero zerwałem :)
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 13 wrz 2004, 17:25

a ja mam kaca jak sobie popije i film mi się urwie i nastepnego dnia powoli go sklejam do kupy,obrzydliwe uczucie
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Owidiusz
Adam

Postautor: Adam » 13 wrz 2004, 17:29

Mi jak sie film urwie to nie ma szans żeby sobie cokolwiek przypomnieć ... zazwyczaj dzwonie wtedy do zaufanej, prawdomównej :P osoby która była wtedy w pobliżu ...
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 13 wrz 2004, 17:35

Adam nie pisz takich rzeczy...masz 17 lat :P

:564:
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.

Owidiusz
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 13 wrz 2004, 17:37

Luca pisze:Adam nie pisz takich rzeczy...masz 17 lat :P

:564:

W czasach licealnych dosyc ostro sie szalalo :p
Ja na szczescie nigdy nie stracilam filmu...
Adam

Postautor: Adam » 13 wrz 2004, 17:39

Heh nie bierz mnie za jakiegoś żula :P zazwyczaj pije tak żeby móc wszystkich tych co przesadzili poodprowadzać do domu :P a film to mi sie urwał dopiero 2 razy (nienawidze takich luk w pamięci ... )

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”