Kac moralny
Moderator: modTeam
- Zielonowłosa
- Entuzjasta
Kac moralny... Miewacie czasem...? Jak sobie z nim radzić i co w ogóle sądzicie o tym zjawisku? Pozdrawiam!
wiesz co, momentami go miewałam, za czasów rozbrykanej małolaty, ale to już było...
To chcesz powiedzieć,że im jest się starszym to można się pozbyć kaca moralnego???
No może chyba tylko dlatego że rozsądek jest skuteczniejszy od emocji i w pewnym wieku nie dopuszcza sie już do sytuacji po których dopada nas moralniak.
Co do samego zjawiska moim zdaniem to kwestia wrażliwości i co za tym idzie patrzenia na świat (ale to dziwnie brzmi:):)) Jak wiadomo granice ludkich zachowań dla każdego są zupełnie inne
_czas_wielkich_zmian_
- Sir Charles
- Weteran
charlie81 pisze:ja mialem raz w zyciu poteznego kaca moralnego jak zerwalem z dziewczyna w swoje urodziny, ale musialem bo im dluzej bym to odwlekal tym gorzej by bylo, tylko ze nawet teraz mnie przechodza ciarki jak sobie przypomne... brrr...
Ja zerwalam kiedys dzien po swoich urodzinach - nie widzielismy sie wczesniej, bo bylam za granica. Przyniosl mi prezent, kwiatki. Ciezko mi bylo, ale w koncu mu powiedzialam. Ksiazke kazal mi zatrzymac, kwiatki zabral... Za to moja przyjaciolka zerwala ze swoim eksem dzien przed wigilia - on dal jej prezent, ona nie miala. Miala tylko malo przyjemna nowine...
Ja mialam potem momentami wyrzuty sumienia, ona nie....
- Sir Charles
- Weteran
- Entuzjasta
- Weteran
Albo doprowadzic do slubu i zamiast powiedziec TAK powiedziec "Nie - z nami koniec"
E tam zerwac w swoje urodziny. Najlepiej to w walentynki, w rocznice albo w urodzinki tamtej osoby, ale to wersje dla hardcorowcow
skad Ci sie takie mysli bioria...
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Wiele razy miałam kaca moralnego. Choć cześciej był on nie związany z partnerem ale po prostu codziennymi rzeczami. Nawet dwa razy zdarzyło mi się mieć kaca moralnego za oszustwo z przepisywaniem wypracowania z internetu
. Choć teraz zwykle miewam kaca moralnego kiedy musze kogoś oszukać bo innej możliwości nie ma.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Maverick pisze:E tam zerwac w swoje urodziny. Najlepiej to w walentynki, w rocznice albo w urodzinki tamtej osoby, ale to wersje dla hardcorowcow
E tam to jeszcze lajt
Student pisze:Maverick pisze:E tam zerwac w swoje urodziny. Najlepiej to w walentynki, w rocznice albo w urodzinki tamtej osoby, ale to wersje dla hardcorowcow
E tam to jeszcze lajtWiesz jaka jest wersja dla hardkorowcow
Zerwac w ten sam dzien kiedy tamtej osobie umiera ojciec albo matka lub ktos inny bliski z rodziny!
i jeszcze na jej oczach zaliczyc siostre :547:
we'll fight, we'll bleed.
Don't try to come to preach over us and
over me, we're children of decadence,
we're right, we're real, we will fight, we'll bleed,
we're mothafucking dying breed!
Don't try to come to preach over us and
over me, we're children of decadence,
we're right, we're real, we will fight, we'll bleed,
we're mothafucking dying breed!
Adam pisze:E tam to jeszcze lajt Wiesz jaka jest wersja dla hardkorowcow Zerwac w ten sam dzien kiedy tamtej osobie umiera ojciec albo matka lub ktos inny bliski z rodziny!
Heh czyżbyś studiował na reżyserce ... tak chorego pomysłu to by tu chyba nikt nie podał :one:
Zycie chłopcze
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”