WItam,
Jesteśmy z moją Partnerką od 3.5 roku. Od jakiegos roku zaczęło się miedzy nami psuć. Postanowiliśmy isc na jakas terapie. Mamy kilka problemow z ktorymi nie mozemy dojsc do porozumienia.
Jest wiele kwestii które wywołują kłutnie i chcialbym je tutaj opisywac zeby prosic Was o spojrzenie "z boku".
Mam 38 - partnerka 34 lata.
Sprawa pierwsza.
Dotyczy to kupowania sobie przez mnie roznych rzeczy. Pisze do partnerki przez komunikator np. ze kupilem sobie skarpetki przez internet.
Rozmowa wyglada tak:
[4 Feb 2015 12:29] You: kupilem sobie skarpetki na allegro
[4 Feb 2015 12:36] Sylwia: Aha
[4 Feb 2015 12:36] Sylwia: Niezle
[4 Feb 2015 12:36] Sylwia: A mi
W tym momencie wkurzylem sie i zapytalem co to ma znaczyc "a mi". Ja mam skojarzenia z dziecinstwem kiedy mama cos komus kupowala a ja sie pytalem "a mi" . Pozniej nastepuje klotnia o to kto ma racje.
Kryzys w związku po 3.5 roku ??
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
mariola83 pisze:terapia może pomóc. wydaje mi sie że problem leży we właściwej komunikacji i podziale ról w związku. sicie się nauczyć ze sobą rozmawiać oraz ustalić jakie decyzje są ważne dla obojga a jakie każde podejmuje samodzielnie i nie musi nic robić w danej kwestii dla drugiego.
Zgadzam się z tym
-
- Początkujący
potem jest już tylko lepiej.
czasem w zwi±zku przydaje się taki kryzys, mniejszy czy większy, bo, przynajmniej w naszym przypadku tak działa, kryzysy nas zbliżaj± do siebie, kiedy już się zakończ±.
czasem w zwi±zku przydaje się taki kryzys, mniejszy czy większy, bo, przynajmniej w naszym przypadku tak działa, kryzysy nas zbliżaj± do siebie, kiedy już się zakończ±.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”