Czy kobiety....
Moderator: modTeam
Czy kobiety....
Czy waszym zdaniem kobiety boją się idealnych mężczyzn??
agata pisze:idealny facet????????a gdzie to zyje?????![]()
![]()
To samo mi się nasunęło po przeczytaniu pytania
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
- lord dream
- Entuzjasta
- Maniak
Zgadzam się że mogą się bać że taki idealny to znajdzie sobie lepszą, ale jeśli IDEALNY to będzie nas kochał do konca życia nawet z celulitisem i zmarszczkami
No i jeszcze zalezy co dla kogo znaczy "idealny"
No i jeszcze zalezy co dla kogo znaczy "idealny"
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
no a teraz troche na powaznie
z tymi ideałami to jest tak ze ludzie znajduja sobie partnera który jest najbardziej zblizony do ich "wizji" tak wiec jezeli sie z kims jest to ten ktos pasuje nam i mimo ze ma jakies wady(kazdy ma) jest dla nas takim idealnym partnerem,a przeciez nie bedziemy sie bac własnego partnera 
Myśle, że lepszym pytaniem byłoby chyba czy kobiety (mężczyźni) boją się pięknych osób płci przeciwnej. No ale spierać się tutaj znowu można, że każdy z nas ma swój ideał piękna.
No to jest inteligente zdanie z którym się zgadzam.
Agata pisze:z tymi ideałami to jest tak ze ludzie znajduja sobie partnera który jest najbardziej zblizony do ich "wizji" tak wiec jezeli sie z kims jest to ten ktos pasuje nam i mimo ze ma jakies wady(kazdy ma) jest dla nas takim idealnym partnerem,a przeciez nie bedziemy sie bac własnego partnera
No to jest inteligente zdanie z którym się zgadzam.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
ja bym sie bała tego, ze znajdzie lepsza i odejdzie, moze nie tyle ze wykorzysta swoje atuty by mnie zdradzac bo przeciez ideal nie zdradza :-) tylko, ze odejdzie bo ja nie sprostam jego wymaganiom.. bo skoro jest idealem to pewnie oczekuje tez tego od partnerki
ja sie zgadzam z tym, ze mezczyzni boja sie pieknych kobiet.. a jesli sie nie boja to czesto zachowuja sie strasznie wobec nich.. staja sie nagle zaborczy.. zupelnie inni niz na poczatku i to wlasnie z leku, ze ktos inny ja odbije
ja sie zgadzam z tym, ze mezczyzni boja sie pieknych kobiet.. a jesli sie nie boja to czesto zachowuja sie strasznie wobec nich.. staja sie nagle zaborczy.. zupelnie inni niz na poczatku i to wlasnie z leku, ze ktos inny ja odbije
- lord dream
- Entuzjasta
No to tak jak i faceci, albo generalniej jak w życiu w ogóle - złoty środek, który czasem niestety bywa również wypadkową skrajności.
Troszkę zamotałem, ale tak to bywa, gdy człowiek stara się wspomóc filozofią, o której ma mgliste pojęcie.
Wracająć do rzeczy - nic tak na mnie nie działa, jak radosne zaokrąglenia tu i ówdzie, no i dołeczki przy uśmiechniętych ustach.
Troszkę zamotałem, ale tak to bywa, gdy człowiek stara się wspomóc filozofią, o której ma mgliste pojęcie.
Wracająć do rzeczy - nic tak na mnie nie działa, jak radosne zaokrąglenia tu i ówdzie, no i dołeczki przy uśmiechniętych ustach.

Mi się wydaje, że boimy się pięknych ludzi gdyż ulegamy stereotypą. Sądzi się, że osoba piękniejsza może być mniej wierna gdyż każdego innego może mieć. A często tak jest, że są to naprawde normalni i fajni ludzie. W liceum miałam kolegę który uważany był za przystojniaka i narzekał na swoją urode ponieważ gdy miał już dziewczyne była ona o niego strasznie zazdrosna. Bała się, że jako bardzo przystojnemy łatwo mu będzie poderwać inną dziewczyne.
Należałoby jeszcze zastanowić się nad różnicą... idealny partner, a idealny mężczyzna (idealna kobieta). Bo ja mogę twierdzić, że Renata Beger jest idealną kobietą :558: , a nie koniecznie musi być idealną partnerką.
Znam osobę, która za idealnego mężczyznę uznaje Brada Pitta, a za idealnego partnera swojego męża. Bez porównania... dwie różne osoby, a są idealne
Znam osobę, która za idealnego mężczyznę uznaje Brada Pitta, a za idealnego partnera swojego męża. Bez porównania... dwie różne osoby, a są idealne
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”