Jak?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Eve
Początkujący
Początkujący
Jak?

Postautor: Eve » 16 kwie 2009, 21:35

Jestem tu nowa, nie wiem czy taki temat już był, ale myślę, że każda sytuacja jest inna więc opiszę swoją. Jestem na 3 roku studiów, mam w grupie kolegę, który przez dwa lata był z dziewczyną z naszego roku, od października 2008 nie są razem. On ma teraz inną "dziewczynę". Często się spotykamy poza uczelnią i rozmawiamy. Sam mówi że ta nowa jest tylko dla zabicia czasu. Poznali się bo wynajęli razem (on, ona i jego kolega) mieszkanie, tak jakoś stało się że on i ona zajęli wspólnie pokój. Nie kocha jej, to wiem na pewno. Chciałabym go jakoś podejść, często rozmawiamy, nawet bardzo, hmmm... wiadomo jak, ale nie wiem co zrobić by od słów przeszedł do czynów. Inni studenci naszego roku nawet już otwarcie plotkują, że coś między nami iskrzy. I teraz moje pytanie, jak dać mu subtelnie do zrozumienia że chciałabym czegoś więcej? Nie koniecznie związku, po prostu miłego spędzenia czasu..
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 17 kwie 2009, 01:23

Jak?
Normalnie, wprost, werbalnie, niewerbalnie. Kobietą jesteś, nie wiesz, jak działać?

A swoją drogą nie weszłabym w żaden układ z kimś, kto "tak jakoś" dzieli pokój (/łóżko) z płcią jemu przeciwną.
Złoty
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Złoty » 17 kwie 2009, 09:05

Oj, nie demonizujmy. To że dla higieny psychicznej albo odreagowania po poprzednim związku zadaje się ze współlokatorką jeszcze nie znaczy że nie jest kandydatem na faceta. Zawsze mogą się zamienić pokojami.

Autorko, powiedz mi, czy nie możesz po prostu powiedzieć mu w rozmowie ,,Podobasz mi się i lubię twoje towarzystwo. Gdybyś nie był z tą panną to kto wie..." Dasz facetowi do myślenia a te kilka słów chyba z siebie wykrztusisz, nie musisz go od razu całować. Z resztą jeśli naprawdę masz opory i nie przejdzie Ci to przez gardło to możesz mu to wysłać sms-em. Tylko zrób to gdy będziesz w pobliżu i będzie mógł z Tobą porozmawiać a nie w środku nocy bo to by było dziecinne.

Faceci są prostolinijni i nieskomplikowani!!! Daruj sobie jakieś kosmiczne kilkutygodniowe podchody, grę półsłówek.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 18 kwie 2009, 00:36

Ja wolałbym grę półsłówek, lecz od pewnego momentu tak prowadzoną, abym był niemal pewny jej celu. Wtedy gdybym był zainteresowany... no cóż, byłoby allright :) Jeśli nie byłbym zainteresowany - dałbym znać w ramach gry. Wtedy mniej boli.
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 19 kwie 2009, 03:14

Złoty pisze:dla higieny psychicznej

:)

Złoty pisze:Zawsze mogą się zamienić pokojami.

Może dziwna jestem, ale nie potrafiłabym zaufać facetowi, którego współlokatorką jest jego była dziewczyna łóżkowa. No ale jeżeli nie wchodzi w grę angażowanie się, to w sumie żaden problem.

shaman pisze:Ja wolałbym grę półsłówek

Bo Ty zapewne półsłówka byś zrozumiał :>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 kwie 2009, 11:49

A nie mozesz sobie znalezc jakiegos starszego faceta? Bez sensu sa zwiazki rowniesnicze. Dziewczyna sie starzeje szybciej niz facet latego na starcie powinna byc od niego mlodsza. Zwiazki rowiesnicze sa dobre z braku laku w liceum albo podstawowce, ale trwaly i staly zwiazek... bez sensu. Nie chodzi wcale o to ze facet sie boi "dojrzalych" dziewczyn ale o to ze kazdy facet woli mlodsze :P (no prawie - sa zboczenia). Jak to powiedzial moj wuja - jak bylem w wojsku to podobaly mi sie 16latki i nic od tego czasu sie nie zmienilo <aniolek>
Eve
Początkujący
Początkujący
Postautor: Eve » 22 kwie 2009, 23:07

Gra półsłówek trwa już dość długo i czuję, że coś się rozwija ale w takim tempie że zdążę osiwieć zanim do czegoś dojdzie...
Maverick, ja nie szukam faceta na dłużej, nie chcę się wiązać z kimś na "poważnie" ;)
Umówiłam się z nim na kolację w piątek, zobaczymy czy będzie śniadanie...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 23 kwie 2009, 08:16

skoro ci facet do sexu potrzeby i wszystkiego co z tym zwiazane to zacznij dzialac sama - za trudne ?
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 24 kwie 2009, 19:09

Eve pisze:Gra półsłówek trwa już dość długo i czuję, że coś się rozwija ale w takim tempie że zdążę osiwieć zanim do czegoś dojdzie...
Dlatego zaznaczyłem, że miałaby być to taka gra słówek, która conajmniej od pewnego momentu byłaby dla mnie praktycznie jednoznaczna. Czemu wy kobitki nie czytacie po przecinkach?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 27 kwie 2009, 00:07

Eve pisze:Maverick, ja nie szukam faceta na dłużej, nie chcę się wiązać z kimś na "poważnie" ;)
Tym bardziej powinnas szukac wsrod starszych...
Andrew pisze:skoro ci facet do sexu potrzeby i wszystkiego co z tym zwiazane to zacznij dzialac sama - za trudne ?
Skoro ryba jej sama w siec wpada a ona sie pyta jak ja wyjac to chyba znasz odpowiedz?

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”