SIEMKA. PROSZE WAS O POMOC. Z GÓRY DZIEKI

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Mac
Początkujący
Początkujący
SIEMKA. PROSZE WAS O POMOC. Z GÓRY DZIEKI

Postautor: Mac » 03 lip 2004, 21:46

Witam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz i mam następujący problem. Spotkałem na pewnym kursie dziewczyne która ma 20l a ja mam 18. Dobrze nam sie ze sobą rozmawia ona sie do mnie uśmiecha i takie tam pierdołki. Ona bardzo mi sie podoba tylko ja nie wiem czy ona nie ma już chłopaka albo czy te 2 lata różnicy jej nie przeszkadzaiją. Nie wiem jak z nią pogadać, gdzieś zaprosić np. Ostatnio zdobyłem sie na odwage i zaproponowałem jej pójście do jakiegoś pubu. Ona mówi że bardzo chetnie. No ale kiedy to bedzie to nie wiadomo bo sie tak do końca nie zgadaliśmy dokładnie bo ona właśne miała autobus do domu. Jak myślicie mam tam jakieś szanse w ogóle? co mam dalej zrobić najlepiej? Troche to śmieszne może ale jak możecie to coś doradzcie. DZIĘX!! POZDRO!!
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 03 lip 2004, 23:14

masz :) Wiek nie gra roli, ważny jest podobny poziom dojrzałości emocjonalnej :) I czy się dobrze ze sobą rozmawia, a 2 latka nic nie znaczą :) No i wydaje mi się że jeśli ma chłopaka to nie poszłaby z nieznajomym do pubu...tzn ja bym nie poszła ale ja to podobno dziwna jestem :D
powodzenia:)
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 04 lip 2004, 08:53

jak sam piszesz pozytywnie odniosła sie do pomysłu wspólnego wyjscia gdzies :) teraz wystaczy tylko "przypomniec" jej o tym i zaproponowac konkretny termin :)
tak jak pisze taka jedna jezeli dobrze sie wam rozmawia i poziom dojrzałosci emocjonalniej macie podobny to wiek biologiczny nie bedzie przeszkoda :)
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 04 lip 2004, 10:28

Wszystko jest na jak najlepszej drodze:)Zagadaj ją jeszcze raz,powiedz że ostatnio przerwał wam autobus :) to może teraz się konkretnie umówicie.Później samo się ułoży.Nie miej gotowych schematów,życie pisze najlepsze...;)
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Owidiusz
Mac
Początkujący
Początkujący
Dzieki

Postautor: Mac » 04 lip 2004, 11:05

Dzieki wam wszystkim za odpowiedz i o wyrazenie swojego zdania. Pozdrówka
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 04 lip 2004, 17:42

Cześć. Przede wszystkim troche odwagi. Zdecydowanie dziewczyny wolą odważniejszych chłopaków (no oczywiście nie do przesady). Skoro już odważyłeś się zaprosić ją do pubu ale konkretnie nie umówiliście się przypomnij jej o tym. Powiedz, że umawialiście się i kiedy ma czas. Być może nie ma ona chłopaka bo nie poszłaby tak odrazu do pubu. Chociaż wiesz różnie to może być. Na początku raczej nadmiernie nie rób sobie nadzieji. Lepiej potem się mile zaskoczyć niż niemile wkurzać. Co do waszej różnicy wieku to 2 lata to naprawde niewiele. Wkońcu może być tak, że emocjonalnie jesteś "starszy" od niej, albo przynajmniej na tym samym poziomie. Także wszystko może się dobrze ułożyć.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 04 lip 2004, 18:10

A tak w ogóle to bądź sobą - jeśli macie się nie dogadywać to lepiej sobie to od początku uzmysłowić , bo potem cholernie boli. To oczywiście przy założeniu, że może być coś poważnego między wami.
Co do ewentualnego przeciwnego założenia, to się nie wypoweim bo nic nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć.

Powodzenia :564:

ps. coś w tym jest, że często kobiety są mniej dojrzałe psychicznie - albo mam jakiegoś niewytłumaczalnego pecha, bądź też za dużo sobie do główki nawbijałem zasad i wartości, :567:
ale to już zagadnienie na inny temacik.
;)...
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 04 lip 2004, 21:44

Moja dziewczyna była po kilkunastu minutach pierwszej rozmowy chętna na spotkanie. Też nam się miło gadało :D Też jest starsza, tyle że o rok. Też myślałem, że nie mam szans, gdzie tam, ja? :D
A tu proszę - 7 miesięcy już minęło :D:D:D
Powodzenia!
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Mac
Początkujący
Początkujący
Chyba Porażka

Postautor: Mac » 05 lip 2004, 22:50

Ej wiecie co chyba koniec. Nawet sie nie zaczeło a juz sie skończyło. Powiedziała że czeka na kogoś na przystanku i nie może iść na ten niby browar. Trudno ale szkoda w sumie. FUCK
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 06 lip 2004, 11:59

No ale nie znaczy to chyba nie chce w ogóle z tobą iść. Może akurat teraz nie mogła iść. Spróbuj jeszcze raz i powiedz, że termin niech sama wybierze. No a jeżeli nie chce iść to głowa do góry, jest jeszcze na świecie wiele innych fajnych dziewczyn.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”