nie wiem co mam powiedziec

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

tntmaxlol
Początkujący
Początkujący
nie wiem co mam powiedziec

Postautor: tntmaxlol » 05 lip 2008, 01:06

witam <brawo>
Mam drobny problem... . moze to zabrzmi glupio no ale kogos poradzic sie trzeba :)
Szedlem z kolega i spotkalem dziewczyne -.- od razu mi sie spodobala wiec postanowilem zagadac. niestety nie zrobilem tego po1. szla z mamuska a po 2. kompletnie sie stremowalem.
Pewnego dnia spotkalem ja sama juz mialem do niej podejsc i porozmawiac ( starac sie o numer telefonu ;p) lecz znowu to samo... pomyslalem sobie:
jakbym podszedl to co bym jej powiedzial? o czym bym z nia rozmawial? jednym slowiem wyraze sie brzydkim spier....lilem okazje ;(
jak macie jakies pomysly i rady to serdecznie prosze o pomoc! <mlotek>
P.S. nie wiem jak mam zaczac gadke i narzucic sensowny temat. :?
Awatar użytkownika
Monika201
Początkujący
Początkujący
Postautor: Monika201 » 05 lip 2008, 22:20

Musisz, przełamać swoją nieśmiałość jeśli chcesz ją poznać. Wiadomo, że jesli idzie z mamą to nie jesteś w stanie podejść i zagadać. Wykorzystaj okazje, gdy będzie gdzieś sama i wtedy spróbuj coś zadziałać... Ewentualnie, możesz dowiedzieć się czegoś o niej np.gdzie lubi przebywać w jakich miejscach i wtedy może na innych gruncie niż ,,ulica" będzie łątwiej rozpocząć konwersacje... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 05 lip 2008, 22:43

Po pierwsze: pozbądź się mamuśki. Poproś dziewczynę na chwilkę na bok, wymyśl pretekst. Idealna sytuacja, gdyż w takim wypadku bardzo łatwo już na boczku z wybranką nawiązać rozmowę, a jej samej równie łatwo domyślić się Twoich dobrych zamairów.
FrankFarmer

Postautor: FrankFarmer » 05 lip 2008, 23:28

Ja w takich sytuacjach od razu pytam: czesc, trzeba z toba chodzic czy od razu pojdziemy? Spróbuj, zawsze działa <browar>
tntmaxlol
Początkujący
Początkujący
Postautor: tntmaxlol » 06 lip 2008, 06:56

wlasnie o to chodzi ze nie wiem co jej powiedziec, niby wiem w w ktorym budynku mieszka ale nic innego nie wiem ;>
Frank to takie za bardzo proste -.- moze tak : Czesc, moze przejdziemy sie razem? :D [:D] <diabel>

<brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 lip 2008, 09:31

Otwarc jest troche. Bezposrednie, pytajace, prowokacyjne...
Dobrze jest podkreslic swoja wartosc przez niedostepnosc. Np powiedziec ze masz tylko kilka minut bo...
Nie ma jedynie slusznych otwarc, jest kilka rodzajow a wsrod nich mozna tworzyc dziesiatki sposobow. Zasadniczo musisz byc wyluzowany i pewny siebie. Dobrze jest tez zauwazyc w niej cos czego prawdopodobnie nie widza inni faceci, a na co zwrocenie uwagi moze jej sprawic przyjemnosc.

Aha - gdybys w razie chcial jej powiedizec komplement zrob to w sposob jakbys mowil cos oczywistego i banalnego np "lubie sie latem opalac na sloncu".
Ostatnio zmieniony 06 lip 2008, 09:33 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 06 lip 2008, 10:14

FrankFarmer pisze:Ja w takich sytuacjach od razu pytam: czesc, trzeba z toba chodzic czy od razu pojdziemy? Spróbuj, zawsze działa

Jak sie idzie na dziwki to to moze i podziala. Ale autor raczej zwyklej dziewczyny szuka.
tntmaxlol
Początkujący
Początkujący
Postautor: tntmaxlol » 06 lip 2008, 11:25

zdecydowanie zgadzam sie z marissia :) to powitanie** jest troche za bardzo prostackie jak na mnie <fuckoff> szukam czegos co mogloby ja zachecic do spolnych tematow i do podania mi swojego numeru ;) frank powiedziales cos takiego ze jakbym jej to powiedzial to by pomyslala sobie ze chce ja tylko przeleciec. Owszem powalic^ tez sobie mozna ale nie az tak od razu ;]
FrankFarmer

Postautor: FrankFarmer » 06 lip 2008, 19:09

Marissa pisze:Jak sie idzie na dziwki to to moze i podziala. Ale autor raczej zwyklej dziewczyny szuka.

Autor ma 18 lat i kpiny moze nie zrozumiec, ale 23-letnia "gwiazda forum"? kompromitacja...
Awatar użytkownika
passion_flower
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: passion_flower » 06 lip 2008, 19:34

tntmaxlol pisze:Owszem powalic^ tez sobie mozna ale nie az tak od razu ;]

To jest dopiero kompromitacja <chory> Nie cierpię słowa, którego tu użyłeś.
tntmaxlol pisze:to powitanie** jest troche za bardzo prostackie jak na mnie <fuckoff>

Moim zdaniem jest w sam raz jak na ciebie
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 lip 2008, 21:35

tntmaxlol pisze:frank powiedziales cos takiego ze jakbym jej to powiedzial to by pomyslala sobie ze chce ja tylko przeleciec. Owszem powalic^ tez sobie mozna ale nie az tak od razu
A dlaczego nie od razu? Sa sposoby na to by w kobiecie wzbudzic podniecenie i by je kojarzyla z Toba. Ale nie bede o tym pisal bo po pierwsze mi sie nie chce a po drugie nie pamietam dokladnie jak to bylo :P Ja to robie instynktownie :P
Mialem kiedys ustalona swietna gadke na otwarcie ale nawet jezeli bym ja sobie przypomnial to Ci nie powiem :P Sam mysl. Poza tym otwarcie jest moze najtrudniejsze ale najmniej wazne. Co Ci po perfekcyjnym otwarciu jak dalej dasz ciala? A na to sie zanosi. Dla desperatow - napalencow nie ma latwego zdobywania dziewczyny :P
Ostatnio zmieniony 06 lip 2008, 21:36 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Martinoo
Pasjonat
Pasjonat
Re: nie wiem co mam powiedziec

Postautor: Martinoo » 07 lip 2008, 14:29

tntmaxlol pisze:P.S. nie wiem jak mam zaczac gadke i narzucic sensowny temat. :?

Jak można nie wiedzieć jak zacząć gatke? Składniowo twój powyższy post wygląda normalnie więc nie pie***l farmazonów tylko zagaduj jak masz okazje.
Gdy w Rycerzu gaśnie duch, trza wykonać sexy ruch!
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 20 lip 2008, 07:37

tntmaxlol pisze:nie wiem jak mam zaczac gadke i narzucic sensowny temat. :?

Czasami wystarczy zwykła wzmianka o pogodzie. :)
W zależności od tego, gdzie akurat się znajdujecie, możesz powiedzieć coś w odniesieniu. Poza tym co za problem zapytać o drogę do bardzo odległego miejsca, do którego i tak wiesz, jak dojść. Ale zawsze rozmowa się zaczyna. A w podziękowaniu możesz zabrać Ją na kawę, a jeśli nie, to w jakiś inny sposób rozkręcić atmosferę.

Musisz się tylko przełamać, odwagi.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”