Jak rozpoznać czy to miłość?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

fajnykoleś
Początkujący
Początkujący
Jak rozpoznać czy to miłość?

Postautor: fajnykoleś » 19 kwie 2008, 13:36

Witam Państwa to mój pierwszy post na tym forum a sporo już się oczytałem i chciałem zadać jedno pytanie :)

Chodzi o to, że co jakiś czas spotykam się z dziewczyną, niestety ona ciągle jest za granicą ale co jakiś czas przyjeżdża. Sęk w tym że pomimo że jest tam z chłopakiem to jak przyjeżdża to zachowuje się jakby on nie istniał i robimy takie rzeczy których ona nie powinna robić. Znamy się od małego, juz jakieś5 lat temu coś nas łączyło ale nasze drogi się rozeszły. Pomimo ze raz się rozeszły to po jakimś czasie się zeszły spotykaliśmy się dosyć długo jako para chociaż oficjalni nią nie byliśmy. Jakiś czas temu powiedziała mi że bardzo mnie kochała, a ostatnio ze to co czuła nie minęło i bardzo jej na mnie zależy. Ja pomimo że tez jestem w związku to jakoś zaczynam zaniedbywać obecną dziewczynę próbując się jakoś połączyć z tamtą bo tez mi na niej zależy. Sęk w tym, że ona nie chce powiedzieć czy mnie kocha czy nie. Wtedy było by o wiele łatwiej jeśli bym wiedział. Zawsze jak przyjeżdża do kraju to sie widzimy i zawsze taka sama sytuacja. Nie wiem co zrobić, zapytać ją o to czy nie?

Sporo tutaj osób doświadczonych ale podobnej sytuacji chyba nie znalazłem.
Dajcie jakiejś rady.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 19 kwie 2008, 17:35

fajnykoleś pisze: Nie wiem co zrobić, zapytać ją o to czy nie?

Nie pytaj.

fajnykoleś pisze:Dajcie jakiejś rady.

Nie pakuj się w nowy związek póki nie zakończysz poprzedniego.
fajnykoleś
Początkujący
Początkujący
Postautor: fajnykoleś » 19 kwie 2008, 18:27

shaman pisze:fajnykoleś napisał/a:
Dajcie jakiejś rady.

Nie pakuj się w nowy związek póki nie zakończysz poprzedniego.

hym nie wiem co robić, bo jak zakończę ten w którym jestem obecnie a ona nie skończy swojego to zostanę na lodzie a to mi sie nie będzie podobało więc dlatego nie wiem bo robić, bo nie wiem czy ona czuje coś większego, coś z czym dało by się stworzyć nowy związek.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 19 kwie 2008, 21:44

fajnykoleś pisze:hym nie wiem co robić, bo jak zakończę ten w którym jestem obecnie a ona nie skończy swojego to zostanę na lodzie a to mi sie nie będzie podobało więc dlatego nie wiem bo robić, bo nie wiem czy ona czuje coś większego, coś z czym dało by się stworzyć nowy związek.

Napisałeś dwa posty i w obu myślisz wyłącznie o sobie. Nie zdałeś. Spaderacho <fuckoff>
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 19 kwie 2008, 22:35

shaman pisze:Napisałeś dwa posty i w obu myślisz wyłącznie o sobie.

shaman <browar>

Autorze, co do głównego pytania, to też j/w - rozpoznasz, jak nie będziesz myslał tylko o sobie.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2008, 22:36 przez Mona, łącznie zmieniany 1 raz.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”