Nie wiem dlaczego ktoś zamknął temat przyjaźń vs miłość...tam opisałam swoją sytuację ale Wasze komentarze rzuciły na to inne światło, uważacie że to jest złe? Wydaje mi się że dużo jest związków gdzie oboje mają swoje towarzystwo i czasem spędzają czas osobno. Albo że jedno z partnerów ma przyjaciela innej płci, przecież nie musi od razu z nim iść do łożka:-) A może się mylę?
Krzysiu - myślę że z małżeństwem jest trochę inna sytuacja. Ludzie mieszkają razem i są razem cały czas ale zajmują się czymś, sprzatają gotują, zajmują się dzieckiem itp...nie siedzą 6h i nie patrzą sobie w oczy. A poza tym niektóre związki "młode' (chodzi mi o staż) potrzebują stałego skupienia uwagi na sobie, np ja się zle czuje jak jestesmy razem i jego uwaga nie jest caly czas skupiona na mnie. A trudno skupiać na kimś całą uwage 6h...tak uważam. Z wiekiem nie jest już chyba to takie ważne, bo wiemy ze ta osoba nas kocha nawet jeśli się na nas non stop nie patrzy tylko np ogląda mecz;-)
No i to jest druga część tematu - chociaż głównie chodzi mi o wypowiedzi na temat przyjaźni...
a gdyby on miał przyjaciółkę? Jeśli nie byłaby specjalnie atrakcyjna fizycznie i nie pożerałby jej wzrokiem - myślę ze bym sie przyzwyczaiła. Mimo zazdrości :-)
Przyjaciel a chłopak - co sądzicie?
Moderator: modTeam
- taka_jedna
- Maniak
Cóz ja mogę powiedzieć !... małzenstwo to inna sytuacja
alez oczywiscie , bo w chwili jego zawarcia bajka się konczy , a zaczyna dala wielu rzeczywistosć !i wszystko zalezy jak sie nam powiedzie, w niej !
A co do przyjazni , to ja juz wszystko co miałem do powiedzenia, powiedziałem
A co do przyjazni , to ja juz wszystko co miałem do powiedzenia, powiedziałem

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- taka_jedna
- Maniak
- Maniak
kiedyś - jeszcze zanim się tak na długo rozstaliśmy - spotkałam się z opinią o moim przyjacielu że ten wygląda jak gej...a przyjaciel mówi ze na razie dziewczyny go nie kręcą...wiec jesli by się kiedyś okazało że jest homoseksualistą to przy całej mojej tolerancji i sympatii do niego zaczęłabym być zazdrosna
kiedyś - jeszcze zanim się tak na długo rozstaliśmy - spotkałam się z opinią o moim przyjacielu że ten wygląda jak gej...a przyjaciel mówi ze na razie dziewczyny go nie kręcą...wiec jesli by się kiedyś okazało że jest homoseksualistą to przy całej mojej tolerancji i sympatii do niego zaczęłabym być zazdrosna
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
- taka_jedna
- Maniak