czy dać w mordę kochankowi?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

czy dać w mordę kochankowi żony?

tak
33
45%
nie
36
49%
nie mam zdania
5
7%

Liczba głosów: 74
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 08 lut 2007, 21:00

tak, zdecydowanie dać.. przynajmniej pokażemy jacy jesteśmy słabi psychicznie :]
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 09 lut 2007, 00:55

zlemi pisze:pod choinkę DOSTALIŚMY od niego kalendarz z wybranymi przez niego NASZYMI zdjęciami, on bardzo by chciał żebyśmy stanowili normalną rodzinę i stąd te moje i chyba nie tylko moje dylematy...

To dziecko.... a z potworem (żoną) nie da się żyć! Nie da!
A będziesz walczył o dziecko? ... skoro z orzeczeniem o winie składasz (zastanawiasz się). Dasz radę?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 09 lut 2007, 01:16

Mysiorek pisze:A będziesz walczył o dziecko? ... skoro z orzeczeniem o winie składasz (zastanawiasz się). Dasz radę?
straszna z tym babranina- jesli to tylko z powodu urazonej dumy to odradzam-moja przyjaciolka jest w trakcie rozwodu z orzekaniem o winie- i bez proszkow jakichs sie nie obylo, po prostu ją to dobija powoli, a jest dopiero po 3 rozprawie i nie wiadomo ile przed nią. Tata mi mówił, że jak się rozstawał z moją mamą to mimo, że był na nią wściekły- wolał załatwić to szybko bez orzekania o winie. I dobrze na tym wyszedł-obylo się bez bolesnego rozgrzebywania itd.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
yeti
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: yeti » 09 lut 2007, 14:44

unlucky_sink ma rację. Rozwód za porozumieniem stron daje się przeprowadzić bardzo szybko. Przy orzekaniu o winie ciągnie się bardzo długo i sprowadza dowywlekania wszystkich rzeczywistych i urojonych brudów, przesłuchiwania dziecka jako świadka, ciąganiem rodziny i znajomych itp. W sporej części przypadków na końcu i tak wychodzi, że wina była obustronna - to zależy tylko od tego, na jakiego prawnika kogo stać. I tylko ci prawnicy na takim rozwodzie zyskują.
Moja rada: Dogadać się co do rozwodu bez orzekania o winie, podziału majątku, dziecka i alimentów. Wszystko umieścić w pozwie. Jak w sądzie obydwoje stwierdzicie, że tak to chcecie załatwić/podzielić, to nie będzie potrzeby zakładania dodatkowych spraw i wszystko załatwicie hurtem i szybko. Tyle tylko, że wtedy w czasie rozprawy NIE WOLNO wspominać o tym, że któreś z was cokolwiek zawiniło, bo wtedy zamieni się to sprawę z orzekaniem winy, nawet bez waszej woli.
Jest dobrze i tak trzymać!
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 09 lut 2007, 15:33

yeti pisze:Moja rada: Dogadać się co do rozwodu bez orzekania o winie, podziału majątku, dziecka i alimentów.

Taa... Oczywiście to zlemi będzie płacił te alimenty. Z jakiej racji? Właśnie po to jest możliwość rozwodu z orzekaniem o winie, aby alimenty płaciła osoba, przez którą rozwaliło się małżeństwo.
Ich Dziecko, to nie jest już maleństwo i doskonale zdaje sobie sprawę z tego, co dzieje się w domu.
zlemi pisze:To też każe mi się zastanowić nad złożeniem wniosku rozwodowego "z" orzekaniem o winie.

Nie zastanawiaj się długo :)

Tego właśnie nie mogę pojąć nigdy, że spora część ludzi, nie ponosi konsekwencji za swoje czyny, a druga strona wręcz boi się, bo" "to za długo będzie trwało", "co ludzie powiedzą?", "szkoda nerwów" itd. itp..
A potem, jest jak jest, w Naszym państwie... <pijak>
Ostatnio zmieniony 09 lut 2007, 22:42 przez Mona, łącznie zmieniany 1 raz.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
yeti
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: yeti » 09 lut 2007, 16:43

Mona pisze:
yeti pisze:Moja rada: Dogadać się co do rozwodu bez orzekania o winie, podziału majątku, dziecka i alimentów.

Taa... Oczywiście to zlemi będzie płacił te alimenty. Z jakiej racji? Właśnie po to jest możliwość rozwodu z orzekaniem o winie, aby alimenty płaciła osoba, przez którą rozwaliło się małżeństwo.
Ich Dziecko, to nie jest już maleństwo i doskonale zdaje sobie sprawę z tego, co dzieje się w domu.

Patrząc z punktu widzenia moralności i zwykłej ludzkiej sprawiedliwości, masz rację. Niestety z punktu widzenia prawa jest inaczej. Zdrada nie jest nawet przesłanką do udzielenia rozwodu. Przesłanką jest rozpad pożycia wynikający z utraty zaufania po zdradzie. Żeby uzyskać rozwód z orzeczeniem o winie tylko jednej strony, trzeba udowodnić, że druga strona nie ponosi absolutnie żadnej winy. Tu nie porównuje się ciężaru winy jednej i drugiej strony, ale czy cała wina leży po stronie jednego z małżonków, a drugi jest całkowicie niewinny. Jeżeli prawnik żony zlemi będzie na tyle sprytny, żeby wykazać choćby minimalną winę z jego strony, to rozwód będzie z orzeczeniem winy obustronnej. A to jest zdecydowanie gorsza sytuacja, niż bez orzekania o winie. Bo w tym przypadku jest obowiązek alimentacyjny nie tylko wobec dziecka ale i małżonka, przynajmniej przez jakiś czas. Oczywiście żona będzie miała też taki obowiązek wobec niego, ale wystarczy zobaczyć jak wygląda sytuacja z przyznawaniem opieki nad dzieckiem , żeby dojść do prostego wniosku, że w polskim, sfeminizowanym sądzie nie będzie miał zbyt wielu szans, żeby coś wywalczyć.
Rozwód bez orzekania o winie daje też szansę na uniknięcie sprawy o podział majątku. Taka sprawa może ciągnąć się latami, a jeżeli któraś strona jest bez dobrego prawnika, to ta druga, która go ma, puści ją z torbami. A, niezależnie od końcowego wyniku, jeżeli nie sądzi się o setki tysięcy złotych, to z takiej sprawy najbogatsi wychodzą adwokaci. Sprawiedliwość nie ma tu nic do rzeczy. Jak to powiedział jeden ze znanych adwokatów: ,,Do sądu nie idzie się po sprawiedliwość, do sądu idzie się po wyrok''.

Taka niestety jest rzeczywistość, niezależnie od tego jak bardzo różni się od poczucia sprawiedliwości. Moim zdaniem lepiej jest odpuścić oficjalne uznanie winy i mieć święty spokój, niż po latach mieć satysfakcję, że się nie popuściło. Bo koszty tego, nie tylko finansowe, naprawdę są ogromne.
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 10 lut 2007, 01:47

Mona pisze:Tego właśnie nie mogę pojąć nigdy, że spora część ludzi, nie ponosi konsekwencji za swoje czyny, a druga strona wręcz boi się, bo" "to za długo będzie trwało", "co ludzie powiedzą?", "szkoda nerwów" itd. itp..
A potem, jest jak jest, w Naszym państwie...
Tu nie chodzi o strach, o to, że będzie długo trwało, trzeba po prostu się zastanowić, czy to ma sens, nie wszyscy są na tyle silni, żeby to normalnie przetrwać-to tak jak z laniem po mordzie, niektórym nerwy puszczają i nie wytrzymują a inni mają w sobie tyle siły, że obywa się bez przemocy.
yeti pisze:Oczywiście żona będzie miała też taki obowiązek wobec niego, ale wystarczy zobaczyć jak wygląda sytuacja z przyznawaniem opieki nad dzieckiem , żeby dojść do prostego wniosku, że w polskim, sfeminizowanym sądzie nie będzie miał zbyt wielu szans, żeby coś wywalczyć.
No niestety.. Jaśli chodzi o dziecko matka ma wciąż najwięcej do powiedzenia, prawo jest przewaznie po jej stronie.
yeti pisze:Moim zdaniem lepiej jest odpuścić oficjalne uznanie winy i mieć święty spokój, niż po latach mieć satysfakcję, że się nie popuściło
jeśli istnieje możliwość porozumienia, to też jestem za tym, żeby było bez orzekania o winie.
yeti pisze: Bo w tym przypadku jest obowiązek alimentacyjny nie tylko wobec dziecka ale i małżonka, przynajmniej przez jakiś czas.
a nie jest tak, że małżonek musi sie ubiegać o te alimenty? bo z tego co wiem to tak jest.moja przyjaciółka o takie własnie alimenty się ubiega.

yeti pisze:przesłuchiwania dziecka jako świadka, ciąganiem rodziny i znajomych itp
do tego dochodzi fakt, że nie muszą się oni zgodzić na to, no i potrzebnych jest kilku ale konkretnych świadków-takich którzy mieliby coś naprawdę istotnego do powiedzenia.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
yeti
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: yeti » 10 lut 2007, 02:41

unlucky_sink pisze:
yeti pisze:Bo w tym przypadku jest obowiązek alimentacyjny nie tylko wobec dziecka ale i małżonka, przynajmniej przez jakiś czas.

a nie jest tak, że małżonek musi sie ubiegać o te alimenty? bo z tego co wiem to tak jest.moja przyjaciółka o takie własnie alimenty się ubiega.

Musi. I musi mieć jakiś powód. Na przykład obniżenie standardu życia w stosunku do tego z czasów małżeństwa. W stosunku do byłego małżonka obowiązek ten jest ograniczony do iluśtam lat lub zawarcia następnego małżeństwa.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 10 lut 2007, 09:43

unlucky_sink pisze:Tu nie chodzi o strach, o to, że będzie długo trwało, trzeba po prostu się zastanowić, czy to ma sens, nie wszyscy są na tyle silni, żeby to normalnie przetrwać-to tak jak z laniem po mordzie, niektórym nerwy puszczają i nie wytrzymują a inni mają w sobie tyle siły, że obywa się bez przemocy.

Oni już to przeżyli, a zlemi nawet jeszcze gorsze chwile - ciężka depresja na prochach, o której pisał.
Pewnie macie rację, ale racją też jest to, że nie wolno szybko poddawać się i warto chociaż spróbować.

Joe Cocker
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 10 lut 2007, 09:56

Mona pisze:Pewnie macie rację, ale racją też jest to, że nie wolno szybko poddawać się i warto chociaż spróbować.
Pewnie, że nie wolno się podawać , ale sama powiedz czy nie lepsze jest szybkie rozwiązanie tego? a może lepsze jest denewowanie się, nawet nie wiadomo jak długo i mieszanie w to rodziny czy wspólnych znajomych.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 10 lut 2007, 11:38

czy dać w mordę kochankowi żony?

Nie, dac w morde zonie <diabel>
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 10 lut 2007, 11:40

yeti pisze:Zdrada nie jest nawet przesłanką do udzielenia rozwodu.

Mało tego... zdrada jest prawnie dopuszczalna, a nawet rzejłbym - chroniona prawnie! Każdemu wolno zdradzać i NIGDY nie jest brana jako znęcanie się psychiczne na współmałżonku! :| - bandyckie prawo :D
yeti pisze: bez orzekania o winie. Bo w tym przypadku jest obowiązek alimentacyjny nie tylko wobec dziecka ale i małżonka, przynajmniej przez jakiś czas.
Z winą - alimenty do końca życia (lub poprawy standardu), bez winy - 5 lat.
Mona pisze:warto chociaż spróbować.

W przypadku kobiety. Bo w przypadku faceta o wiele gorzej to wygląda - na starcie jest przegrany. Nawet państwo jest przeciw, np. poprzez "błękitną linię".

W przypadku faceta lepiej odpuścić.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 10 lut 2007, 12:55

TFA pisze:Nie, dac w morde zonie <diabel>

i sobie bo sie zony zaspokoic nie umiało <diabel>
Mysiorek pisze:bez winy - 5 lat.

a to z jakiego powodu bo nie rozumiem.
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 10 lut 2007, 12:58

a to z jakiego powodu bo nie rozumiem.
z powodu obnizenia standardu życia:>
Mysiorek pisze:bez winy - 5 lat.

a alimenty na dziecko do konca edukacji :>
Ostatnio zmieniony 10 lut 2007, 16:58 przez unlucky_sink, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 10 lut 2007, 13:20

z powodu obnizenia standardu życia:>

no i tego nie rozumiem. Znaczy ma gorzej to ja mam zapewnic mu by miał tak samo jak ze mna ??
Ja bym rozumiała jesli jedna strona by zostala bez srodków do zycia lub jej srodki byly by zbyt mizerne by mogła przezyc na jakims tam minimalnym poziomie
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 10 lut 2007, 13:28

Dzindzer pisze:Znaczy ma gorzej to ja mam zapewnic mu by miał tak samo jak ze mna ??
Prawie. Prawie, tyle, że nie tak samo jak kiedy był z Tobą, Moja koleżanka np zazyczyla sobie 350zl tak, zeby bylo na jakies tam oplaty-i o to walczy. Jeśli sąd uzna, że Twój status się pogorszył i, że małżonek powinien dać Ci tyle ile chcesz to dostaniesz. Przy czym jak mówił <Mysiorek faceci mają małe szanse...
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 10 lut 2007, 17:02

Dzindzer pisze:i sobie bo sie zony zaspokoic nie umiało <diabel>

Może ukrywała swój dziki temperament do czasu, aż będzie zabezpieczona finansowo (na swoje uciechy) przez męża ( zlemi - bez obrazy) jelenia?

Joe Cocker
Awatar użytkownika
yeti
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: yeti » 11 lut 2007, 02:23

Mysiorek, wiesz może co jest uznawane za to znęcanie się psychiczne?
Alisha

Postautor: Alisha » 11 lut 2007, 12:19

Ja zdecydowanie przychylam sie do tego by to żona dostała w dziub ;)
Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 11 lut 2007, 12:30

Mona pisze:
Dzindzer pisze:i sobie bo sie zony zaspokoic nie umiało <diabel>

Może ukrywała swój dziki temperament do czasu, aż będzie zabezpieczona finansowo (na swoje uciechy) przez męża ( zlemi - bez obrazy) jelenia?
Ha! jeleniem to ja zostałem, gdy "po partnersku" przyklasnąłem temu, aby przystała na objęcie posady dyrektorskiej - a ja więcej się zająłem dzieckiem, domem i "odpuściłem" z tego powodu swoją firmę - to ona zaczęła więcej zarabiać, aczkolwiek ta kasa miała służyć szybszemu spłaceniu naszego kredytu. Spłaty pozostały bez zmian, ona "wsiąkła" w towarzystwo "VIPów" i to ją zaczęło rajcować, gdzieś tam w jakichś rozmowach ze wspólnymi znajomymi nawet zdarzyło jej się bąknąć, że zaniedbała swoje zaangażowanie w dom. No i przewartościowało mi to poglądy na możliwość takiego "partnerstwa", że facet się więcej domem zajmuje a kobieta pracą, bo jak widać to nie zależy od płci, że ludziom odbija i czują się ważniejsi, wszędzie- również w domu- gdy osiągną stanowisko dające "władzę" nad innymi, widzą "ponad głowami" innych. Ja byłem naiwny, gdy nie widziałem takiego zagrożenia, tak na spokojnie już gdy to analizuję, to właśnie posada dyrektorska ją bardzo zmieniła, wyzwoliła jakieś demony ukryte, podobno właśnie władza jest najlepszym afrodyzjakiem dla kobiet a ja dopiero po fakcie się o tym dowiedziałem:-)) Kompleksów "jelenia" raczej nie mam, bowiem nie żyjąc "w próżni" ja też miałem jakieś propozycje randek i spotkań "hotelowych" (tym także od koleżanek mojej szanownej <diabel> ), ale potrafiłem odmówić bez żalu (choć dostrzegałem i dostrzegam ciekawe i atrakcyjne kobiety wokół siebie), zakładałem, że to normalne i tak po prostu ufałem mojej żonie (bardziej niż sobie i swoim słabościom, pisałem o tym już kiedyś). Gdy powiedziałem o tym kiedyś mojej ona to skwitowała stwierdzeniem, że mi żal, że nie wykorzystałem tych okazji, no cóż ma taką logikę <hahaha> W łóżku było nam nienajgorzej, nie mam absolutnie powodów do kompleksów <fuckoff> , inicjatywa była po mojej stronie tak "ilościowo" jak i "jakościowo", ale czułem i mówiłem o tym, że "mojej" jest potrzebny niekoniecznie przystojny i "sprawny" ale raczej "prezes" z dużą kasą (niekoniecznie z klasą <fuckoff> ), jak się później okazało trafiłem w dziesiątkę <evilbat> . W czasie gdy jeszcze rozmawialiśmy, zadałem wiele pytań, ale dwa do dziś pozostały bez odpowiedzi- jak ona rozumie "partnerstwo" w małżeństwie (bo często używała tego określenia, ale bez konkretów) oraz czy ma świadomość jak się przez te ostatnie lata zmieniła - ja te zmiany, jak wspomniałem, zauważyłem, niestety na gorsze. Ludzie! ja przecież ją kochałem, inaczej bym się tym wszystkim tak nie przejmował! A szans na wspólną przyszłość nie widzę, bo nie stanę się nigdy starszym od niej o kilkanaście lat, jej branży zawodowej nie poznam tak by tym imponować i wiedzieć duuużo więcej od niej na ten temat <fuckoff> a to są rzeczy dla niej priorytetowe, ja mam swoje priorytety i też nie zamierzam ich zmieniać. Ona potrzebuje kogoś w rodzaju "ojca" a nie partnera, takie są moje wnioski (podobne spostrzeżenia miała Pani psycholog, do której chodziliśmy na terapię). Jej ojciec nie miał nic do gadania w domu, "mamusia" trzymała go krótko a On się grzecznie słuchał <cisza> a córeczkom pozwalał na wszystko. Ja nie jestem taki <banan> PS tak przy okazji, zmian wiele widzę, taka ciekawostka- kiedyś jej ulubionym kolorem ubiorów był niebieski, teraz ubiera się na czerwono <diabel> czytaliście może książkę "Rozbierz mnie"? wyjaśnienie jest proste <regulamin>
"życie jest jak partia szachów: nie można cofnąć żadnego ruchu" (Ja, prawda, że genialne?:-))))
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 lut 2007, 08:04

wyciągnołeś naj prostsze - naj łatwiejsze wnioski . Tylko wydaje Ci sie , ze tak jest .
A co ...? Ty jej ojcem nie potrafisz byc ? - to zle ! powinienes , jesli Ona tego potrzebuje , i wiek tu nie jest przeszkodą .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 12 lut 2007, 20:49

Andrew pisze:Ty jej ojcem nie potrafisz byc ? - to zle ! powinienes
ha, ciekawe czy tak byś powiedziała jakiemuś facetowi, gdyby oczekiwał od żony, żeby mu matkę zastąpiła <aniolek> chyba co innego "partnerstwo" oznacza <regulamin> jakieś kazirodcze układy proponujesz??? <diabel>
"życie jest jak partia szachów: nie można cofnąć żadnego ruchu" (Ja, prawda, że genialne?:-))))
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 lut 2007, 09:08

Kazirodztwo ? ja o uczuciach - relacjach , a Ty o sexie , pisalem , ze wyciagasz zle wnioski , no i sie nie pomylilem <browar>
Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 13 lut 2007, 14:30

Andrew pisze:Kazirodztwo ? ja o uczuciach - relacjach , a Ty o sexie , pisalem , ze wyciagasz zle wnioski , no i sie nie pomylilem <browar>
uczucia-relacje dla Ciebie nie wiążą się też z seksem???? PS jaka jest Twoja płeć?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 13 lut 2007, 22:41

zlemi pisze:PS jaka jest Twoja płeć?

Andrew to nasza hermafrodyta - podobno jest facetem... ale kto to wie? :|

yeti pisze:co jest uznawane za to znęcanie się psychiczne?

Praktycznie wszystko co nie służy kobiecie. Tak to wygląda oczami sędzin.
zlemi pisze:kiedyś jej ulubionym kolorem ubiorów był niebieski, teraz ubiera się na czerwono

Normalne. Zmienia się w głowie - zmienia się wszystko.
Coś dużo czerwieni wokół <diabel>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lut 2007, 08:38

zlemi pisze:
Andrew pisze:Kazirodztwo ? ja o uczuciach - relacjach , a Ty o sexie , pisalem , ze wyciagasz zle wnioski , no i sie nie pomylilem <browar>
uczucia-relacje dla Ciebie nie wiążą się też z seksem???? PS jaka jest Twoja płeć?

nie nie wiazą !! ale tu widac wyraznie , ze tobie tak , dlatego nie potrafisz jej byc tym ojcem , o którym piszesz
jam jest facet!
Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 14 lut 2007, 09:17

Andrew pisze:wyciagasz zle wnioski
napisz coś więcej, jakie są właściwe monopolisto:-) <diabel> a co z tym "matkowaniem" swoim mężom przez żony? nic na ten temat? <browar> A ojcem to ja jestem dla swojego dziecka <banan>

[ Dodano: 2007-02-14, 09:19 ]
Andrew pisze:nie nie wiazą
czyli seks bez uczucia albo miłość bez seksu, współczuję <glaszcze>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lut 2007, 09:30

znowu mylne wnioski , wez pomysl na spokojnie <browar>
Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 14 lut 2007, 17:52

Andrew pisze:znowu mylne wnioski
znowu unikasz odpowiedzi na konkretne pytanie <wsciekly>
Andrew pisze:wez pomysl na spokojnie
jestem baaaardzo spokojny, (pijąc trzecią kawę <browar> )

[ Dodano: 2007-12-15, 06:52 ]
..z perspektywy paru lat- podziękować kochankowi żony, że pomógl "przejrzeć na oczy"!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”