unreal pisze:hmmmm "HOMIKI.PL - PORTAL POZYTYWNIE HOMOSEKSUALNY"...

czy ja nie mówiłem już czegos o wiarygodnosci źródeł?...
No cóż, Radio Maryja na swojej stronie się nie rozwodziło.
Zresztą akurat informacje przytoczone z tej strony to FAKTY. Nie opinie na temat, czy geje i lesbijki powinni mieć dzieci, a wykaz państw, gdzie są takie a nie inne rozwiązania prawne. Jak uważasz, że gdzieś tam jest błąd, to wskaż go. Nikt nie jest nieomylny i mnie też się to tyczy.
unreal pisze:Poncjusz Piłat pisze:lecz rozwiązanie prawne są w zasadzie takie same dla par hetero- i homoseksualnych
co to znaczy "w zasadzie" bo to "w zasadzie" moze wiele znaczyć?
Przeczytaj sobie całe zdanie: "Nie mówi się w nim co prawda o małżeństwie, lecz rozwiązanie prawne są w zasadzie takie same dla par hetero- i homoseksualnych". Co rozumiem, oznacza, że nie nazywa się tego małżeństwem i prawnie funkcjonuje jako oddzielnie, ale to takie teoretyczne różnice i w praktyce mogą to samo.
unreal pisze:Tekst moze w całości na pierwszy żut oka robi wrażenie (wow niw eidziałem ze na świecie w tak wielu krajach jest to już możliwe). Ale jaką ma wartość merytoryczną? (przypomne że źródło to portal "homoseksualny" a podane fakty są troche, powiedziałbym "wyrwane z kontekstu")
No, też byłem zaskoczony, myślałem, że mniej tego jest.
Ale znowu - nie ma znaczenia, że podał to portal deklarujący się jako "homoseksualny". Jeżeli uważasz, że podali nieprawdziwe informacje, to tak jak Radomir napisał - podważ to.
unreal pisze:Poncjusz Piłat pisze:Jak widać, jest to zjawisko postępujące. I skoro cywilizowane kraje się na to decydują, to chyba nie na szkodę sobie.
No tak postępujmy tak jak "cywilizowane kraje", po co myśleć skoro mozna ślepo odwzorowywać to na co wcześniej wpadły "KRAJE CYWILIZOWANE". Może za przykładem kraju cywilizowanego jak USA przywrócimy kare śmierci, albo wprowadzimy powszechny dostęp do broni, lub wyruszymy z bombami pod byle pretekstem na wszelki kraj który nam się nie podoba lub mozemy przez niego napędzić koniunkture (oczywiście tylko w obronie praw człowieka)???
W kontekście tego, KTO wygrał wybory prezydenckie, trzeba będzie poczekać w Polsce na niektóre rozwiązania. Cóż, cofamy się o parę dekad.
A w związku z postępującym charakterem zjawiska, to niekoniecznie argument, że my też "musimy". To się kiedyś stanie po prostu.
unreal pisze:(chyba że usa uznasz za kraj barbażyński i przyznasz sobie prawo do oceniania "stopnia ucywilizowienia" poszczególnych państw...
Nie, no USA to jest kraj barba
rzyński, bez dwóch zdań.
[ Dodano: 2005-10-24, 11:23 ]unreal pisze:JA też należe do mniejszości tak się składa, ale jak ktoś otrzymuje obywatelstwo to staje się równoprawnym obywatelem przecierz i to dotyczy równierz prawa adopcji....
Chyba, że jest gejem, nie?
(Bo lesbijka sobie urodzi.)