Jaki pierscionek zareczynowy byscie chcialy dostac?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 gru 2005, 00:04

Mia pisze:na prawde sa ludzie ktorzy moga sobie pzowolic na taki wydatek bez koniecznosci rezygnowania z innych.

Chcę być jednym z nich ! :(

Ale nie o to chodzi. Ja od dziecka jestem raczej oszczędna. Już jako 5 latka pożyczałam na bilet pratu złotówke i % naliczałam :D
Są pewne granice dla mnie. Inne widac niż u Ciebie ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 11 gru 2005, 09:45

moon pisze:Ale nie o to chodzi. Ja od dziecka jestem raczej oszczędna.

no ja od dziecka bylam obcykana po wszystkich sklepach w moim miescie i wiedzialam, gdzie jest najtansze mleko (nawet o 5 groszy, ale tansze :D )
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 11 gru 2005, 13:09

moon pisze:Chcę być jednym z nich ! Smutny

Ale nie o to chodzi. Ja od dziecka jestem raczej oszczędna. Już jako 5 latka pożyczałam na bilet pratu złotówke i % naliczałam Usmiechnij sie!
Są pewne granice dla mnie. Inne widac niż u Ciebie Puscic oko

heh, ja tez nie mam tak jakbym chciala, ale no wlasnie taka roznica ze je kiedys bylam oszczedna a potem stwierdzilam ze zycie jest na to za krotkie i trzeba sobie szalec :P W granicach mozliwosci finansowych jestem bardzo rozrzutna, nie oszczedzam i nie licze sie z pieniedzmi jak je mam :)
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 gru 2005, 13:21

Jak mam kupowac tandete za 700zl to wole nic nie kupic :)
Wydaje mi sie, ze gorna granica ceny pierscionka zareczynowego (taka do zaakceptowania) to 10tys zl. Powyzej to burzujstwo :)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 11 gru 2005, 13:28

o wreszcie glos faceta :P bo w koncu to oni placa za pierscionki ;)

ale 10 tys <LoL>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 11 gru 2005, 13:45

Maverick pisze:Wydaje mi sie, ze gorna granica ceny pierscionka zareczynowego (taka do zaakceptowania) to 10tys zl. Powyzej to burzujstwo

jak mamy teoretyzować, to może być i 200 tysięcy, hehehe:) Ale po zejściu na ziemię i odłożeniu floty na ten w sumie ważny gadżet ....hmmm.....250-500 zł - nie więcej.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 11 gru 2005, 13:53

to tez wszystko zalezy, jak facet nie ma jeszcze stalej pracy to inaczej ocenia pewne wydatki, jak dla mnie (w tym momencie) to optymalna cena to do 1,5 tys.
Grace

Postautor: Grace » 11 gru 2005, 14:35

a jak dla mnie toi bez sensu tyle kasy dac za piersionek, naprawde jak dla mnie to 250zl to naprawde maks. za wiecej to nie chce dostac, bo nie wiem po co - zeby sie pochwalic przed kuplami za ile piersionek kupil? ja za takiego kandydata dziekuje
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 11 gru 2005, 14:37

Gosia... pisze:a jak dla mnie toi bez sensu tyle kasy dac za piersionek, naprawde jak dla mnie to 250zl to naprawde maks. za wiecej to nie chce dostac, bo nie wiem po co - zeby sie pochwalic przed kuplami za ile piersionek kupil?

dokładnie <browar> ...A nie lepiej za te 1.5 tauzena zabrać lubą na jakąś fajną wycieczkę czy zafundować sobie na przykład objazdową wakacyjną samochodową podróż po Polsce.??...a ile wspomnień i fajnych wrażeń potem:)...
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Cranberry
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Cranberry » 11 gru 2005, 15:42

Maverick pisze:Wydaje mi sie, ze gorna granica ceny pierscionka zareczynowego (taka do zaakceptowania) to 10tys zl. Powyzej to burzujstwo

jak dla mnie to juz jest dawno burżujstwo... nie jestem pewna czy bym chciała coś takiego dostać... :/

TedBundy pisze:A nie lepiej za te 1.5 tauzena zabrać lubą na jakąś fajną wycieczkę czy zafundować sobie na przykład objazdową wakacyjną samochodową podróż po Polsce.??...a ile wspomnień i fajnych wrażeń potem:)...

a myślę, że to już jest lepszy punkt widzenia.. <browar>
"life is like a cranberry pie - you never know what you can find inside".. :]
Awatar użytkownika
Chili
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Chili » 11 gru 2005, 21:06

Kurcze dla mnie pierścionek zaręczynowy to pamiątka na baaaardzo, bardzooo długie lata (jeśli wszytsko dobrze pojdzie). Chcę go nosić nawet az do smierci :) po drobnych przerobkach. Dlatego uważam że jesli czyjaś sytuacja materialna nie pozwala na kupno odrazu czegos troszke drozszego, a tu jezeli mówimy o biżuteri znaczy lepszego. To przeciez mozna przez jakis czas odlozyc i kupic cos naprawde pieknego. A zaręczyn nie traktować jak spontan tylko dokladnie planowane wydarzenie.
Bez urazy moon ale pierscionek zareczynowy wg mnie przynajmniej powinnie byc na palcu nie tylko z okazji niedzieli, dlatego narazony jest na nadmierne eksploatowanie, wiec takiego za mniej niz 100 zł zbyt dlugo sobie nie ponosisz, no moze do slubu :P. Pozdrawiam.
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)
ROBINHO razem zdziałamy cuda! :)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 11 gru 2005, 21:29

Przez te rozmowe o pierscionkach przyszla mi na mysl smieszna sytuacja.

Zalozmy, ze chlopak przychodzi kleka i pyta "Zostaniesz moja zona?"
a dziewczyna odpowiada na to "A ile dales za pierscionek? Bo jak wiecej niz X to ja go nie chce."

Dziewczyna nosi taki pierscionek jak jej facet kupi. Moze oczywiscie przed dawac mu jakies aluzje na ten temat, ale w ogolnym rozrachunku to i tak nic nie ma do gadania. :D
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Grace

Postautor: Grace » 11 gru 2005, 21:57

złotooka kotka pisze:Zalozmy, ze chlopak przychodzi kleka i pyta "Zostaniesz moja zona?"
a dziewczyna odpowiada na to "A ile dales za pierscionek? Bo jak wiecej niz X to ja go nie chce."

glupoty gadasz bo normalne jest, ze chlopak zna moje pogalady wczesniej na wydawanie kasy na bizuterie. poza tym to sytuacja z gola nierealna
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 11 gru 2005, 22:06

Przez te rozmowe o pierscionkach przyszla mi na mysl smieszna sytuacja.

Toz przeciez to joke byl, ne?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 12 gru 2005, 02:21

TedBundy pisze:A nie lepiej za te 1.5 tauzena zabrać lubą na jakąś fajną wycieczkę czy zafundować sobie na przykład objazdową wakacyjną samochodową podróż po Polsce.??

Dlatego też napisałam że za droższy niż 100 zł bym go zabiła. Bo dla mnie to bez sensowne marnowanie kasy. Lepiej wydac na coś milszego.
Chili pisze:moon ale pierscionek zareczynowy wg mnie przynajmniej powinnie byc na palcu nie tylko z okazji niedzieli

Dla mnei również. Nie sztuką jest pójśc i kupić za kupę kasy pierdzionka. Sztuką jest znaleźć niedrogi i funkcjonalny.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 12 gru 2005, 17:53

Dzis w mojej grupie studenckiej zamiast historii polski zrobilismy w ostatniej lawce dyskusje o pierscionku, przewazaly opinie ze minimum to tys zlotych, mieszane, ale w wiekszosci faceci tak mowili :) Jeden sie przyznal ze zbiera :P
adi

Postautor: adi » 12 gru 2005, 18:04

to ja sie wypowiem: z moją ukochaną uzgodniliśmy ze razem pujdziemy do jubilera, ona sobie popatrzy, wskaże z powiedzmy z 5piersciąków które jej sie podobają (koniecznie białe złoto, bo oboje takie lubimy - obrączki też będą z białego) a ja kupie jeden z nich. Oczywiscie zaręczyny będą przez nas ustalone, bo rodzice muszą być przygotowani. Nie oficialnie to juz sie zaręczyliśmy, a za jakies pół roku będą oficialne.

[ Dodano: 2005-12-12, 18:05 ]
a i moja ukochana chce delikatny pierścionek i obrączki tez delikatne, tak ok 5mm.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 12 gru 2005, 19:13

adi pisze:a i moja ukochana chce delikatny pierścionek i obrączki tez delikatne, tak ok 5mm.

Az 5mm??? Toz to w zadnym wypadku nie jest delikatne. Moj nie jest taki "leciutki", raczej w ksztalcie typowej obraczki i ma niecale 3mm. 5 to strasznie duzo.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 13 gru 2005, 11:20

Mia pisze:zamiast historii polski

Nieladnie <bicz1>

;)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 13 gru 2005, 12:46

Sir Charles pisze:Nieladnie Biczowanie

Puscic oko

:P

www.apart.pl

--> bizuteria --> obraczki slubne --> 11 od poczatku
--> brylanty --> bizuteria platynowa/platyna --> 5 od poczatku

a co myslicie o polaczeniu np zlota i bialego zlota badz srebra? podoba Wam sie to?
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 13 gru 2005, 12:56

Mia pisze:a co myslicie o polaczeniu np zlota i bialego zlota badz srebra? podoba Wam sie to?

Zalezy od modelu.
Czasem to wyglada fajnie, a czasem dosc nedznie. Ja akurat platyny nie lubie. Wole jasne zloto.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 gru 2005, 01:34

Różnioe,a le nie jestem na nie jak w przypadku zwykłego żół tego złota.
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 14 gru 2005, 14:10

Jak bedzie wygladał mój zareczynowy pierscionek przekonam sie w 1 dzien świąt .....
na pewno bedzie przesliczny...
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 14 gru 2005, 18:59

Jasta20 pisze:Jak bedzie wygladał mój zareczynowy pierscionek przekonam sie w 1 dzien świąt ....

a ja myslalam ze faceci nie mowia kiedy beda prosic o reke wybranki , a Ty tu juz wszystko prawie wiesz, :D

a jesli chodzi o ceny pierscionkow... to mysle ze chodiz tu generalnie o gest i o prosbe jaka wyraza ten pierscionek , i czy on jest za 100zl czy za 10 000zl to oznacza to samo , milosc i chec bycia ze soba na zawsze w zwiazku malzenskim. ja bym sie cieszyla nawet z druta medzianego :D
Ostatnio zmieniony 14 gru 2005, 19:18 przez lizaa, łącznie zmieniany 1 raz.
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 14 gru 2005, 19:13

Wg tego co slyszalam to zalezy.
Albo ustala sie oficjalne zareczyny, takie z rodzicami itp. ustalone w najdrobnieszych szczegolach (tak sie moja siostra zareczala) albo idzie na zywiol i po prostu ktoregos dnia facet sie oswiadcza , a potem jesli sie chce, mozna zrobic te "oficjalne" (jak u mnie).
Oczywiscie miedzy prawdziwymi a oficjalnym zareczynami nosilam pierscionek etc.
Te drugie to mialy raczej na celu zapoznania sie naszych rodzicow.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 gru 2005, 19:14

Wszystkie dziewczyny gadaja ze za wiecej niz 1000 nie ma sensu, albo cos, ale jak by dostaly jakis taki ekstra za 5000zl to by inaczej myslaly i bynajmniej nie kazaly zwracac.
Awatar użytkownika
casaa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: casaa » 14 gru 2005, 19:16

a mi to obojetne jaki bedzie :) moze byc nawet srubka <banan> bede sie bardzo cieszyla <banan> <banan>
Till the end of world my Sweetheart. Kocham Cię :*
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 14 gru 2005, 19:28

Ja ogolnie w ogole nie lubie pierscionkow, ale zareczynowy to zareczynowy. I ten musi, jak dla mnie, byc porzadny, a to kosztuje. Taki, zeby przetrwal lata... No i zeby byl ladny :]
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 14 gru 2005, 19:29

Maverick pisze:za 5000zl to by inaczej myslaly i bynajmniej nie kazaly zwracac.

Sadzę, że (generalnie) wartość pierścionka zależy od portfela.
Ewenementem są przypadki gdy multimilioner kupuje mało kosztowny drobiazg.

I tu pojawia się pytanie: Jaki pierścionek kupiłbyś swojej kobiecie?
Bo to faceci kupują :D
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 14 gru 2005, 19:40

lizaa pisze:Jasta20 napisał/a:
Jak bedzie wygladał mój zareczynowy pierscionek przekonam sie w 1 dzien świąt ....

a ja myslalam ze faceci nie mowia kiedy beda prosic o reke wybranki , a Ty tu juz wszystko prawie wiesz, Usmiechnij sie!

Bo moja gapa sie wygadaa!! :) Więc skoro wiedzialam ze w swieta bedzie chciał sie odwiadczyc i zadnej niespodzianki juz i tak by nie bylo, stwierdziłam, ze moze odrazu lepiej bedzie zrobic oficjalne zareczyny z moimi i jego rodzicami.
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma

przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,

ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”