LEPSZA ZDRADA

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Qzik
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Qzik » 08 lut 2005, 13:59

Przede wszystkim nie zgodzę z tym, że zdrada to koniec związku - jak dla mnie to oznaka tego że trzeba nad paroma sprawami popracować i tyle. Osobiście nie potrafiłbym zerwać z kobietą dlatego że mnie zdradziła - przecież ją kocham- to jakbym miał sobie rękę uciąć bo mnie komar w nią uwalił.
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 08 lut 2005, 16:01

Mo własnie :D Pier.... Komary
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 09 lut 2005, 22:06

lorenzen pisze:Coś mi się wydaje Mysiorku, że pozostaniemy przy swoich zdaniach, choć nie odmówię sobie przyjemności odpowiedzenia :P .
Jeśli ktoś żyje - jak napisałeś - tym najwyższym uczuciem dla tej jednej, jedynej osoby etc. w ten deseń, to potrafi i CHCE (!!!) ograniczyć swe potrzeby ....A potrafi i CHCE właśnie w imię tego uczucia, o którym mówisz.
:564:

"CHCE"... a jeśli nie chce, nie chcą oboje tylko z sobą się stukać, albo jedno nie może z "różnych" przyczyn??? i pozwala 2 stronie na to. Równocześnie zdają sobie sprawę, że nigdy nie spotkają lepszych partnerów dla siebie na całe życie?... czy sex to miłość??.. czy może tylko jeden ze składników partnerstwa?
Czy myślisz , Enzo, że "skok w bok" to oznaka (wobec partnera) braku miłości, przywiązania, pożądania? Że już się nie kocha?
Miłość potrafi wszystko wytrzymać.
Gdzie kończy się miłość... gdy jedno powie "ty bucu"? ...gdy jedno puknie się z kimś? ...gdy jedno okłamie?..itd.
Każda para ma jakąś granicę, którą wspólnie rozumie sobie. Dla jednych po pierwszej kłótni już jest koniec, dla innych jej nie ma, bo chcą iść przez życie razem, choć chwilami osobno.
A film oglądnąłem.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Krystian
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Krystian » 16 lut 2005, 00:38

A najlepiej to mieć kobietę którą się w 100% kocha i akceptuje a nie potem biadolić że się zdradziło "bo inna była bardziej interesująca i zawróciła mi w głowie". Facet który w pełni kocha i akceptuje swoją kobietę najprawdopodobniej nigdy nie dopuści się zdrady bo nawet mu taka myśl do głowy nie przyjdzie - będzie się brzydził czymś takim. Dobrze jest też unikać filmów które ukazują zdrady, bo po pewnym czasie może i nam przyjść do głowy spróbować tak jak na tych filmach. Oczywiście cudów nie należy się spodziewać - każdy związek jest w jakimś stopniu zagrożony zdradą. I dlatego trzeba dokładać starań żeby nawet nie pojawiła się myśl o zdradzie. A sytuacji sprzyjających zdradzie jest wiele - m.in. dłuższa izolacja od partnera albo zbyt poufałe rozmowy z innymi niż partner osobami płci przeciwnej.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 lut 2005, 08:00

To nie jest takie proste jak Ci sie wydaje Krystianie ! to znacznie bardziej skomplikowane by o tym pisać !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 17 lut 2005, 12:54

Krystian pisze: Dobrze jest też unikać filmów które ukazują zdrady, bo po pewnym czasie może i nam przyjść do głowy spróbować tak jak na tych filmach.

taaa i masturbacji tez nalezy unikac poprzez spanie z rekami na koldrze i branie zimnych prysznicow... nie no "unikac filmow ktore ukazuja zdrady" - nie moge :D

mam takie podejrzenie Krystian ze Ty jestes ksiedzem ktory wykonuje w sieci robote duszpasterska, udajac ze ma jakas tam dziewczyne... itd :D

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”