Czy lubicie smsy?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 15 lis 2004, 15:54

To w komorce sie ustawia.
Jak, to juz zalezy do modelu...
Poszukaj w opcjach sms'owych badz w instrukcji obslugi :)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 15 lis 2004, 16:06

Dzięki Zosiu - już się bałem, że znowu opłata u operatora.
No zmykam nadrobić zaległości w instrukcji - heh.
Może się jednak przekonam do smsów :566:
:564:
;)...
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 15 lis 2004, 16:30

Może się jednak przekonam do smsów
ja nie umiem juz pisac bez slownika :) a to ze czasem trzeba jakis wyraz wpisac bo go nie ma to nie stanowi problemu :)
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 15 lis 2004, 16:36

to ja ciemna jestem bo nie umiem sie tym dranstwem poslugiwac :547:
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 17 lis 2004, 05:14

No i mam ten słownik - tylko jeśli to polega na tym, że ja tam mam sam wstukać słowa, których używam, albo których przyjdzie mi fantazja użyć, to .... :565: .
Może wydali Miodka na kom., albo coś ... ;) .
Zresztą za co ja mam lubić te smsy, jeśli dostaję je głównie od mojej byłej :567: :D :502: - i to takie, po których nie wiem czy płakać, czy się śmiać, a co więcej czy ze szczęścia, czy złości, a co do tej ostatniej, to czy na nią, czy na samego siebie :566: :566: :566: .
Dobra dosyć tego bredzenia, bo kawusia czeka :604:
;)...
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 18 lis 2004, 21:27

Szczerze to wole samemu pisać smsy bez słownika (przyznam się nawet, że nie wiedziałam o czymś takim jak T9), jakoś wole pisać normalnie.

Lorenzen - do smsów jeszcze się przekonasz bo często są dużo lepsze od dzwonienia kiedy trzeba przekazać krótką informacje i nie trzeba dzwonić. Pozwole sobie na off topic w stosunku do ciebie bo mam pytanie odnośnie jednej rzeczy którą w poprzednim poście swoim napisałeś i którą już pare razy zauważyłam. Lubisz używać takiego pięknego języka (nie takiego typowego) i skąd u ciebie takie upodobanie do tego? No i jak kształcisz się pod tym względem ?
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 lis 2004, 21:55

Trinity - a probowalas pisac ze slownikiem? Ja SMSy pisze dosc wolno, ale dzieki slownikowi i tak o wiele szybciej niz mistrzowie klawiatury co po omacku potrafia wystukac majac reke w kieszeni (oczywiscie bez slownika)...

Sprobuj, wtedy sie wypowiedz :) No i daj sobie troche czasu na przyzwyczajenie sie.
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 18 lis 2004, 22:19

Mav próbowałam ale jakoś nie potrafiłam się przyzwyczaić. Chociaż znowu gdybym się zawzieła to zapewne nauczyłabym się przez słownik. No ale każdy woli co innego.

PS- Mav a czym się różni ten słownik T9 od takiego zwykłego słownika i jak sprawdzić czy ja też mam ten słownik T9 ?
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 lis 2004, 22:28

No mnie sie wydawalo ze w komorkach jest tylko T9.
A jak sprawdzic? Zobacz w instrukcje :) Nie wiem jaki telefon masz wiec nie powiem. Ale kazdy nowszy ma.
Gość

Postautor: Gość » 18 lis 2004, 23:28

Czy masz T9 sprawdzisz gdy wejdziesz w cos w stylu 'Wpisz wiadomosc' i potem w 'Opcje', w kazdej komorce jest w miare podobnie. Tam powinna byc opcja Slownika T9 (czasami jest nie tylko polski ale np angielski czy niemiecki).
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 19 lis 2004, 00:07

Triniti napisała:
bo mam pytanie odnośnie jednej rzeczy którą w poprzednim poście swoim napisałeś i którą już pare razy zauważyłam. Lubisz używać takiego pięknego języka (nie takiego typowego) i skąd u ciebie takie upodobanie do tego? No i jak kształcisz się pod tym względem ?

Heh Trójeczko - :oops: - właśnie unosi mnie radość... szkoda, że tylko kilka razy to dało się zauważyć, ale obiecuję się starać...
Poważnie to lubię nietypowość w tym względzie, bardzo bogaty ten nasz język i po prostu staram się go poznawać i nim cieszyć. Pisałem też już kiedyś, że wchłonąłem na studiach piękną teorię, że język, jakim się posługujemy ma wpływ na to, jak postrzegamy świat, bo właśnie język jest narzędziem, przy pomocy którego ów świat nazywamy, porządkujemy i im bogatszy, tym bardziej złożony i interesujący nasz świat, nasze życie - i coś w tym niewątpliwie jest.
Tyle sztywniackiego uzasadnienia, a bardziej płoche to takie, że jestem próżny i czasem się popisuję sam dla siebie :D .
Kształcenie??? - hm kontakt z pięknym, nietypowym już dzisiaj słowem, czyli książka i radio.
Pozdrówka północne Trójeczko
ps. - Znudzonych Forumowiczów przepraszam, ale nie mogłem Triniti i sobie tego odmówić i mam nadzieję, że nie przeszkadza Wam zbytnio moje czasem dziwne gaworzenie :564:
;)...
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 19 lis 2004, 11:05

jak mozna pisac bez slowinika??
ja juz nie umeiem :D:D:D:d
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 19 lis 2004, 12:18

Mam w telefonie słownik T9 ale jak dla mnie pisze wolniej niż normalnie. Bo najpierw nie pojawia się to słowo które rzeczywiście chce napisać ale inne. A dopiero potem się ono pojawia. I w ogóle nie rozumiem całego sensu działania słownika. Coś z tą techniką nie jestem zaprzyjaźniona ;).

cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 19 lis 2004, 12:26

zalezy w jakim telefonie masz slownik ;) w noki jestem zabrdzo zadowolona ale w innym juz nie umiem pisac
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 19 lis 2004, 12:42

Mam właśnie nokie i jakoś mam problemy z tym pisaniem przez ten słownik.

PS- Cytrynka zmieniałaś wcześniej avatra, czy mi się tylko wydawało ?

cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 19 lis 2004, 12:43

:D:D:D:D tak zmienialam ale wrocilam zaraz do starego ;)
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 19 lis 2004, 12:44

A więc jednak nie przywidziało mi się :D. Ten co masz jest bardzo fajny.

cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 19 lis 2004, 12:48

Triniti19 pisze:A więc jednak nie przywidziało mi się :D. Ten co masz jest bardzo fajny.
dobrze widzialas :D:D:D:D tez mi sie bardzo podoba ten co mam i przy nim zostane ;)
wracajac do tematu jaka masz nokie?? tak z ciekawosci ;) ja mam 3510 i jestem zadowolona ale szykuje sie juz na zmiane bo sie sypie :)
Gość

Postautor: Gość » 19 lis 2004, 13:10

Cytrynka ja rowniez mam NOKIE i jestem bardzo zadowolona z T9. Co prawda najpierw mi troche zajelo zeby wpisac mu slowka, ktorych nie mial a ktorych czesto uzywam ale teraz jest juz super i nie wyobrazam sobie pisania bez neigo, chyba bym zasnela z nudow klepiac w kolejne klawisze bo kilka razy ;)
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 19 lis 2004, 13:26

hehehe racja :D:D nokia ruless:D:D:::D:D:D::D
ale fakt faktem ze czasem trzeba wpisac slowa do slowwnika po 2 razy ;)
mi sie szybciej pisze slownikiem o wiele :) :) :)
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 19 lis 2004, 16:24

Kiedyś miałem Nokię i zdecydowanie lepiej mi się pisało esy, niż na tym gównianym Siemensie...
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
-SrAmSoN-

Postautor: -SrAmSoN- » 19 lis 2004, 16:32

Hardcore pisze:Kiedyś miałem Nokię i zdecydowanie lepiej mi się pisało esy, niż na tym gównianym Siemensie...

z ust mi to wyjąłeś :/
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 19 lis 2004, 17:02

Mam Nokie 3310. Od października ją mam, kupiona bo poprzedni telefon mi się popsuł. Teraz planuje kupić Motorole, taką fajną składaną z klapką i aparatem. Podoba mi się ona :).

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 lis 2004, 08:09

Kiedyś miałem Nokię i zdecydowanie lepiej mi się pisało esy, niż na tym gównianym Siemensie...
Kwestia przyzwyczajenia, ja np na tym "gownianym siemensie" calkiem niezle pisze a na nokii zajmuje mi to kilka ladnych minut.
Natomiast jesli o T9 chodzi to mam w 3 jezykach T9 :D
Gość

Postautor: Gość » 20 lis 2004, 13:10

Hmm ciekawi mnie czy jest T9 np japonski? :D To mogloby byc niezle. Ja rowniez mam tylko 3 jezyki (tylko albo az ;) ).
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 20 lis 2004, 13:49

Jezyki mozna sobie dograc ;> cena kabelka jakies 30 pln ... i dogrywacie tyle gadzetow ile wam sie podoba (zmiesci).

A co do tych sms`kow ;] to moze panie jesli sie niewstydza niech wkleja najfajniejszego/najromantyczniejszego smska jakiego dostaly od swojego mena ;P
Obrazek

Śladem własnej "legendy" ... ;)
Gość

Postautor: Gość » 20 lis 2004, 19:18

Wiesz, te najbardziej romantyczne i fajne sa zbyt osobiste by je tu umieszczac :>

Ja w smsach cenie sobie takze pewien codzienny kontakt. Jak spie u siebie w domu to lubie gdy rano budzi mnie dzwiek smsa z tekstem 'dzien dobry kochanie'. To takie zwykle-niezwykle :-)
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 20 lis 2004, 21:05

ok to male pytanko- ile smsow dziennie wg Was to juz przesada? ;) (chodzi o smsy od partnera :D )
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 20 lis 2004, 21:12

według mnie przesada to ZERO, bo nigdy nie jest za wiele (od partnerki w sensie) :P
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Gość

Postautor: Gość » 20 lis 2004, 21:26

Eee... ile? Hm, nam to sie zdarza wysylac po 50 dziennie jak nie mozemy sie spotkac danego dnia i akurat jest zaczniemy jakas smsowa dyskusje (ale to tez kwestia dsogodnego abonamentu bo przeciez smsy nei sa za darmo). Nie ma maxymalnej granicy. Zgadzam sie z Hardcore, jest jedynie minimalna i rowna jest 0 ;). ZERO to zdecydowanie przesada :P

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”