MiŁoŚć-o co w tym wszystkim chodzi?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 16 wrz 2007, 12:58

anika pisze:Nic prostszego skasuj jego numer

Tak, to bardzo skutecznie działa. Też się plątałam w jakieś głupie znajomości, odzywałam się nie wiadomo po co. I w końcu przyszedł ten dzień, że postanowiłam, dla samej siebie, skasować różne numery. Na początku może być ciężko, ale to pomaga. No chyba, że znasz Jego nr na pamięć.

Nie radzisz sobie z samotnością? To błąd. A co zrobisz, jak po 20 latach małżeństwa, facet Cię zostawi? Załamiesz ręce i zaczniesz Go błagać o powrót?

Musisz się szanować. Musisz mieć własne życie. Facet ma nie być całym Twoim światem, ale miłym w nim dodatkiem. I facet musi wiedzieć, że nie boisz się samotności, i tego, że On Cię zostawi. Musi wiedzieć, że bez Niego sobie świetnie radzisz, mimo że z Nim też Ci bardzo dobrze.

Jeśli szanujesz siebie, masz własne życie i nie okręcasz wszystkiego wokół faceta ani szukania tegoż faceta, stajesz się dla faceta wygraną na loterii. To tylko od Ciebie zależy, czy facet będzie traktował związek z Tobą jako przywilej, czy ogólnie dostępne dobro.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 16 wrz 2007, 13:38

MaSiA pisze:Chęć napisania do niego nachodzi mnie gdy siedzę w domu sama, a żaden ze znajomych mi nie odpisuje :/ wtedy czuję się samotna i opuszczona :(

a tak poza spotykaniem sie ze znajomymi i facetem to co jeszcze lubisz robic, co Ci sprawia przyjemnośc. Popatrz ile teraz masz niewykozystanego czasu, az zal by sie tak marnował. Może zapisz sie na kurs który by Ci odpowiadał, moze ucz sie malowania, nie wiem, po prostu rób to co moze Ci sprawic przyjemność. Za bardzo bazujesz na ludziach, za bardzo swoje szczeście na nich budujesz. zrób cos dla siebie

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”