Problem na lini dziewczyna rodzice chlopak

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 03 gru 2006, 22:36

moon pisze:Pewnie ze tak. Sie cholera czuje i poznaje!

Pewności nie ma. Jest przekonanie, że się uda, dlatego się ryzykuje.

moon pisze:To chyba ma jezyk w bzui co by zaproponowac wpierw poznanie a nei sie kryc po katach?

Sama najlepiej wie, czy w przypadku jej rodziców to coś da. Jeśli jej rodzice sami tego nie zaproponowali to wątpie, żeby to coś dało. Ale może próbować oczywiście.
Ale mam wrażenie, że znam ten typ rodziców, mam w domu. ;)

moon pisze:To moze sie od nich odsun i spojrz z boku?

Teraz to już trochę za późno. Ale jak byłam młodsza - cóż, nieraz mi czegoś zabronili, a ja i tak zrobiłam swoje - i ani raz źle na tym nie wyszłam. Nie wiem, może szczęście miałam po prostu. To, że człowiek ma 16 lat nie znaczy, że mu zupełnie brak zdrowego rozsądku.
U mnie podziała tylko i wyłącznie metoda stawiania przed faktem dokonanym, bo pytanie o zgodę o coś dla mnie ważnego zwykle kończyło się kategorycznym "nie, bo...".
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 gru 2006, 22:51

megane pisze:To, że człowiek ma 16 lat nie znaczy, że mu zupełnie brak zdrowego rozsądku.
Oj ja o tym doskonale wiem.
megane pisze:Ale mam wrażenie, że znam ten typ rodziców,
Ja tez i dlatego sie nie zgadzam.
Ja mam wrazenie tutaj akurat ze ona ich zdzwila ze chlopak ze co tak szybko itd.
Dlatego powinna powiedziec ze moze by go chociaz poznali. Toz to ne moglo byc w pewnym sesnie ich reakcja obronna. Al emoim zdnaiem na tyle na ile sie da powinno sie dazyc do rozmowy i jakiegos porozumienia a nie od razu zakaldacz e sie nie przekonaja czy cos. Zawsze warto sprobowac chociaz.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 03 gru 2006, 22:59

Tylko, że takie próby czasem zamykają pewne furtki... I wtedy czasem już niebardzo można zrealizować jakiś plan alternatywny. ;)
Przynajmniej w mojej sytuacji tak było.

A tutaj - faktycznie, niech spróbuje. Bo jesli zrobi to w tajemnicy to i tak będzie musiała im w końcu powiedziec, a wtedy nie jest miło, to też wiem z doświadczenia ;).

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”