Łukasz84 pisze:A tak uczyć się tylko dla samego siebie to głupio trochę.
a dla kogo?
Moderator: modTeam
Łukasz84 pisze:A tak uczyć się tylko dla samego siebie to głupio trochę.
TedBundy pisze:Łukasz84 napisał/a:
A tak uczyć się tylko dla samego siebie to głupio trochę.
a dla kogo?Głupie poza tym wydaje mi się osobiście takie zestawianie tych dwóch pojęć, które nomen-omen ze sobą za wiele wspólnego nie mają. Każdy rozsądny człowiek wie, że jest czas na jedno i na drugie. Że są momenty w życiu, gdy nauka/praca jest na 1-szym planie, a 2-strona, jeżeli ma trochę oleju w głowie, akceptuje to bez zastrzeżeń.
paddy pisze:bo jaklby nie było wszyscy jestesmy ludźmi i nasza wiedza innym się moze przydawać
paddy pisze:chociaż znam przypadki że ktoś uczy się na początku "dla kogoś", a potem sam stwierdza: "warto" i uczy się juz dla siebie
Dzindzer pisze:ale jest wiele przypadków, ze człowiek sie uczy dla rodziców, bo maja kancelarie, wiec synus ma iśc na prawo, czeto ma dos tego praw i albo studiuje z wielka niechęcia, albo rzuca szkołe
Dzindzer pisze:bo maja kancelarie, wiec synus ma iśc na prawo
emmiii pisze:zda się maturkę to się o kimś pomyśli i bardziej w coś zaangarzuje...
Diana pisze: ...milościa się nie najesz
brysia pisze:Nie wyobrażam sobie bym dla miłości mogła rzucić studia i wyjechać za ukochanym na koniec świata...
Kemot pisze:Ja jednak miłość..
Potrafił bym olać jakiś sprawdzian czy coś, dla drugiej osoby..
Niestety nie wszyscy myślą tak jak ja..
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 228 gości