JEJ rodzice :)
Moderator: modTeam
hmm.. moja mam dlugo nie chciala zgodzic sie zeby moj chlopak spal u mnie, chociaz mialam lat 21. ja u niego, owszem, ale on u mnie nie, az kiedys jej nie bylo i on zostal a ona w nocy wrocila.. no i juz potem mogl spac
a tak serio, to z tego co piszesz,wyglada, ze oni cie lubia i akceptuja jako chlopaka swojej corki, rozmowy z ojcem, propozycje mamy itp. gdyby tak nie bylo, to trzymaliby cie na dystans. juz sam fakt, ze goszcza cie u siebie, cos mowi, bo sa rodzicami i to ich dowm, wiec mogliby powiedziec, ze nie i koniec. tu chodzi, tak uwazam, tylko i wylacznie o wiek twojej panny i nic wiecej. Ona ma 16 lat, ty 18 (tez malo), wiec ich rozumiem. boja sie o ciaze, i rozne konsekwencje waszego miziania. uszanuj to, iz wpuscili cie do swojego domu wrecz bezproblemowo i starajcie sie ich nie draznic. zapewne lepiej na tym wyjdziece, niz mielibyscie ostentacyjnie sie "walac po chalupie" byleby dopiac swego.

..czasami wolę być zupełnie sam,
niezdarnie tańczyć na granicy zła
i nawet stoczyć się na samo dno,
czasami wolę to,
niż czułość waszych obcych rąk..
niezdarnie tańczyć na granicy zła
i nawet stoczyć się na samo dno,
czasami wolę to,
niż czułość waszych obcych rąk..
Moi rodzice nie mają nic do mojego chłopaka
A jeśli już coś im sie nei podoba, niestety mówią to tylko mi
On od samego początku, od lipca spał u mnie w pokoju, ale w nocy możemy liczyć na niespodziewane kontrole, czy aby śpimy z przysłowiowymi "rączkami na kołderce". On już jest lekko przewrażliwiony na jakiekolwiek szmery w przedpokoju
W sumie zachowujemy sie oboje dośc dyskretnie, nie "walamy się po chałupie" a jeśli już sie przytulamy, czy całujemy to staramy sie aby nie było to w obecności rodziców/brata.
A moze Was zdziwię, ale moja BABCIA okazała sie osoba w domu, która najlepiej nas oboje rozumie
Tylko ona ma do nas 100% zaufania. Dodam, że pewnego dnia, gdy rodizce i brat wyjechali, ona nie obawiała sie zostawic nas samych w domu. Rodzice boja sie nas samych zostawic. Np w Walentynki, matka namówiła brata żeby w domu został bo ona musiała wyjść
Może i racja, że boją sie ciąży, konsekwencji naszego "karygodnego" jak to kiedyś określili, zachowania, ale mój ojciec dostaje cały czas praktycznie zapewnienia, że nic takiego się nie stanie... Widać i tak nam nie ufają i to jest właściwie sedno problemu.
Porównując osobę mojej babci (mieszka z nami w domu) i moich rodizców, babcia wygrywa
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
W sumie zachowujemy sie oboje dośc dyskretnie, nie "walamy się po chałupie" a jeśli już sie przytulamy, czy całujemy to staramy sie aby nie było to w obecności rodziców/brata.
A moze Was zdziwię, ale moja BABCIA okazała sie osoba w domu, która najlepiej nas oboje rozumie
Może i racja, że boją sie ciąży, konsekwencji naszego "karygodnego" jak to kiedyś określili, zachowania, ale mój ojciec dostaje cały czas praktycznie zapewnienia, że nic takiego się nie stanie... Widać i tak nam nie ufają i to jest właściwie sedno problemu.
Porównując osobę mojej babci (mieszka z nami w domu) i moich rodizców, babcia wygrywa
Agatkapisze:Może i racja, że boją sie ciąży, konsekwencji naszego "karygodnego" jak to kiedyś określili, zachowania, ale mój ojciec dostaje cały czas praktycznie zapewnienia, że nic takiego się nie stanie...
Boże, też masz rodziców:P
Skoro chcielibyście sie kochać, to jescie w stanie znalesc sto innych miejsc odpowiednich bardziej lub mniej na to. Wiec, jeśli bedziesz maiłą pecha i tak w ciąze zajdziesz, nawet gdy Cie rodzice w domu beda bardzo pilnować
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Moi rodzice i tak nei za bardzo chyba zdają sobie sprawę, ze jak nie w domu to można gdize indziej
Niestety mają cholerny problem z zaufaniem nawet we własnym domu do własnej córki
A najzabawniejsze, że kiedys podsłuchałam rozmowę MATKI z bratem (przypadkiem, żeby nie było
) i prosiła, żeby Adaś (brat) "miał na nas oko" nawet w nocy.... To już szczyt... 

Bash pisze:W mojej szkole 16 letenia laska zaszła w cieże, a jej matka jest położną Nieuświadomiona?
Mysle ze to akurat nie ma nic do rzeczy, moja kolezanka ma matke ginekologa a i tak chodzi do innego ginekologa bo po prostu wstydzi sie korzystac z uslug mamy.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Bash pisze:Nieuświadomiona?
Ze mną w domu nigdy się o tym nie rozmawiało, dla mojego taty to krępujące. Ale instynkt samozachowawczy i późniejsza edukacja pozwoliły mi uchronić się przed tym niebezpieczeństwem.
Mój tata jest przeciwny nocowaniom u faceta czy faceta u mnie, wynajmowaniu na wakacjach pokoju ze wspólnym łóżkiem i takie tam. Nie kłócę się z Nim, tylko robię po swojemu i tak.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
- ZielonaHerbatka
- Bywalec
Według mnie nie masz powodów do narzekań. Rozumiem że widzicie się niezbyt często i brak kontaktu cielesnego bardzo doskwiera ALE rodzice dziewczyny wykazali sie ogromną tolerancją! Pozwlili ci spędzać u niej w domu pare dni w miesiacu, widać ze cię lubia i akceptują... Laska naprawde jest jeszcze smrkata, nic dziwnego ze sie martwią... Nie wiem jak ja bym zareagowała jakby moja 16nastoletnia córka całował sie na moich oczach ze swoim facetem. Co innego o czymś takim wiedzieć a co innego to ogladać... Jakos tak dziwnie. Myśle ze sytuacje trzeba przeczekać dopóki nie zaczniesz studiować w Warszawie. Wtedy bewdziecie sie czesciej widywać, pozatym bedziesz miał swój kąt i bedzie wiecej okazji do miłego sam na sam. Dziewczyna też trocxhe starsza już bedzie i w ogóle.
A co do jej tatusia i mamusi to pewnie oni jak byli w waszym wieku to sie nie krępowali i dlatego teraz sie trzęsa nad swoją córka bo wiedza co może sie stać:D:D
A co do jej tatusia i mamusi to pewnie oni jak byli w waszym wieku to sie nie krępowali i dlatego teraz sie trzęsa nad swoją córka bo wiedza co może sie stać:D:D
-
- Bywalec
- Uzależniony
Zważywszy na całokształt sytuacji, to ich podejście nie jest rozsądne. O ile oczywiście nie nabijają się i nie gnębią was tak ot tak, dla ubawu. Ja miałem znajomego, do którego mój ojciec wiecznie powtarzał "I co, Paweł, przyniosłeś flaszkę?" mimo że ten był bardzo powściągliwy w temacie nasycania się alkoholem. Jeśli to nie jest to, to obawiam się, że, zważywszy na jej wiek, niewiele zwojujesz. A młodszego braciszka trzeba dyplomatycznie. Przekupić najlepiej, bo straszenie skończy się "mamo, a on mnie..." Tak, wiem, to niemoralne. Ale czasami tak trzeba.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Braciszek przekupiany na milion sposobów, a i tak wrzeszczy "mamo a oni.....!" więc to już wypróbowane i nie daje pewności
Trzeba brnąć dalej i szukać sposobów
Ostatnio zastanawiałam się, czy przypadkiem nie "nakarmić go" przed snem 1 malutka tableteczką dającą spokojny sen w nocy
Ale pomysł upadł bo nie widze jak można go podkarmic
A co do rodziców... Cóż... Po 1 stycznia sama nie wiem czy to na złość robią wszystko czy po prostu zapominają się w swej zazdrości (jak Michał przyjeżdza zmieniają sie zupełnie, stają się "kochającym małzeństwem" itp....
i starają się pokazac ze oni mogą, my niekoniecznie....
)
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Eisenritter
- Uzależniony
Niestety musicie sie dostosowac. a nie da sie wiecej czasu poza domem razem spedzać
Szczerze mówiąc nie rozumiem Twoich rodziców. Ja w Twoim wieku miałam totalną wolnośc pokojową. mogłam goscic kogo chciałam i nic nikomu do tego. Tylko te wizyty nie mogły byc upierdkliwe dla reszty domowników. Takze takie postepowanie jest dla mnie cojanmniej dziwne
Szczerze mówiąc nie rozumiem Twoich rodziców. Ja w Twoim wieku miałam totalną wolnośc pokojową. mogłam goscic kogo chciałam i nic nikomu do tego. Tylko te wizyty nie mogły byc upierdkliwe dla reszty domowników. Takze takie postepowanie jest dla mnie cojanmniej dziwne
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”