Zlośliwości w związku.

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
pejot
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: pejot » 23 gru 2005, 20:50

Blade pisze:Co ja o tym mysle - przy najblizszej okazji zerwe z dziewczyna, bo za kazdym razem jak cos zle powiem (mimo, ze tak na prawde nic zle nie powiedzialem - Ona ma jakies urojenia) to jest dla mnie podla, pluje jadem, sarkazmem i ironia.

Moja się zachowuje dokładnie tak samo!! Ale często nawet nie zdaje sobie sprawy, że ją zraniłem jakimś słowem bo jak żartujemy to żartujemy. A nie, że ja powiem coś w żartach i ona odrazu foch i problem jakiś ma. Za to jak ona żartuje w podobny sposób to wcale nie czuje się winna.
"...mogę wszysko, to ma dwie strony."
Obrazek
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 23 gru 2005, 20:57

złotooka kotka pisze:Taki jest fakt, jest jednym z najprzystojniejszych mezczyzn jakich mialam okazje w zyciu zobaczyc. Mam wiec udawac, ze tego nie widze? Wejscie w zwiazek nie oznacza u mnie galopujacej slepoty.
Ale mówić o tym nie trzeba, bo po co? Przecież niczego to nie wnosi. Co innego luźne rozmowy na temat osób, które widzi się we dwójkę, ale opowiadać o "boskim nieznajomym" to dla mnie trochę dziwne i niepotrzebne.

[ Dodano: 2005-12-23, 21:04 ]
złotooka kotka pisze:To wlasnie nie mowienie o takich rzeczach podsyca zazdrosc. Trzeba ze soba rozmawiac o wszystkim, zartowac razem, a wtedy taka glupia zazdrosc pryska.

No nie do końca. Bycie ze sobą szczerym nie oznacza mówienia o wszystkim. Bo czasami to "wszystko" jest zupełnie nieważne, a może sprawić komuś przykrość, choć niekoniecznie ktoś da po sobie poznać, że w jakiś sposób przykro mu się zrobiło.
Awatar użytkownika
Calvin
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Calvin » 23 gru 2005, 21:08

Chciałem dodać parę słów na temat "zachowania" złotookiej, ale nie taki jest temat. Powiem tylko jedno: Nie popieram.

A co do tematu. W moim związku złośliwości raczej nie było, ze względu na odmienność charakteru. To ja byłem tą złoszczącą się i wiecznie krzyczącą połówką.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 23 gru 2005, 21:32

Mnie się wydaje że w związku jak zresztą i w każdej innej dziedzinie życia potrzeba takiej"dyplomacji"na małą skale..a może taka dyplomacja jest właśnie najtrudniejsza..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”