Maverick pisze:Tak sie przyjelo i mysle ze to dobre jak dziewczyna jest mlodsza
dlaczego dobrze>?
Moderator: modTeam
Maverick pisze:Tak sie przyjelo i mysle ze to dobre jak dziewczyna jest mlodsza
Zależy wszystko od ludzi
mariusz pisze:
Spotkałem juz wiele dziewczyn, jadnak większości z nich czegoś brakowało. One po prostu nie dojżały do prawdziwego związku. Rozwój psychiczny danej osoby ma wiele do powiedzenia. Niektorzy rozwijają się szybciej a inni wolniej:)
BlueEyes pisze:Ja zawsze czułam, że nie pasuję do rówieśników, do życia jakie musiałam/ musieli i oni prowadzić. Marzyłam o pracy, wykształceniu i domie z kominkiemA by to zrealizować musiałam chodzić do wiecznie zawrzeszczanej szkoły (nieważne czy to była podstawowka czy Liceum), musiałam użerac sie z nauczycielami, ktorzy niejeden raz wykazali sie brakiem kompetencji, ktorzy wybałuszali oczy na moje wypowiedzi .......... Dzisiaj często widuję (przepraszam za okreslenie) gówniary z np. 26 latkami, ktorym wydaje sie, iz poprzez starszego faceta i jego "starszy rozum" same sa madrzejsze.
ale zapewniam Cie, iz te młodsze potrafia byc takie same, a nwet .. bardziej "konkretne".
Ja zawsze czułam, że nie pasuję do rówieśników, do życia jakie musiałam/ musieli i oni prowadzić. Marzyłam o pracy, wykształceniu i domie z kominkiem A by to zrealizować musiałam chodzić do wiecznie zawrzeszczanej szkoły (nieważne czy to była podstawowka czy Liceum), musiałam użerac sie z nauczycielami
Wracając do tematu - dziwią mnie zwiazki: mlodszy mezczyzna i starsza kobieta.. ale nie neguje ich.. JEST TAK ZE WSZYSTKO ZALEZY OD OBOJGA i od INDYWIDUALNYCH POTRZEB I DOSWIADCZEN
saint pisze:Wracając do tematu - dziwią mnie zwiazki: mlodszy mezczyzna i starsza kobieta.. ale nie neguje ich.. JEST TAK ZE WSZYSTKO ZALEZY OD OBOJGA i od INDYWIDUALNYCH POTRZEB I DOSWIADCZEN
Duszek mozesz jasniej co cie w tym dziwi Wiem ze nie negujesz tych zwiazkow ale skoro cie dziwia to wiesz dlaczego Wiec moze napiszesz ?
ups - komuś podpadłam
właściwie nie wiem czemu mnie dziwią - w dzisiejszych czasach
sądzę, ze to jest zakorzenione w wychowaniu to STEREOTYP i WALCZE z nim
Sa plusy bycia z mlodszym, m.in. - dluzej bedzie mogl, jest bardziej energiczny, spontaniczny.. minus to to, ze to na kobiecie spoczywa zabezpieczenie bytu i w pewnym sensie wychowywanie chlopaka (oczywiscie to zalezy od wieku obojga) - wiadomo, ze oni dojrzewaja pozniej (choc na szczescie sa wyjatki)..
mam nadzieje, ze z grubsza wam wjasnilam.. samej jest mi to ciezko sprecyzowac wiec moze to nie byc satysfakcjonujaca odpowiedz
19 lat roznicy... mysle ze facet chce sobie za przeproszeniem pociupciac mloda pupcie i tyle. Nic powaznego z tego nie ma prawa byc...
gracja pisze:Zauwazylam, ze roznice wiekowe zahaczaja rowniez o mentalnosc polska (taka a nie inna)
u nas przepasc miedzy 20 i 30-latkami jest znaczna, ludzie ok 30-stki zyja w granicach dom-maz-praca-seriale/nie urazajac naszych forumowiczow/ Jednak bedac za granica i obserwujac roznice miedzy tamtejszymi a naszymi trzydziechami wnioski mnie przerazaja! moja siostra mieszka od 9 lat w anglii (ma 31) i przyjezdzajac tu jest zawsze niemile rozczarowana swoimi rowiesnikami, z ktorymi sie wychowala. Zamknieci w ramach problemow i dzieci nie widza co jest poza tym wszystkim /nie wszyscy of course/. MAm tam mnostwo znajomych ok 35l i czuje sie jak z malolatami, a co niektorzy zdradzaja sydromy zdziecinnienia:) :562: zyja pelnia zycia! tutaj jakos all takie zgnusniałe :547:
sypia się ziomki, sypią....
system ich przygniata
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 360 gości