A tak swoją drogą, to zanim się człowiek zachwyci słowami, to niech zrobi rozbiór logiczny zdania i oprócz tego pomyśli nad założeniem. Człowiek z natury jest istotą społeczną i każde wyalienowanie, niezależnie od tego, z czyjej jest winy, to stan nienaturalny. W związku z tym twierdzenie, że samotność jest stanem normalnym, a miłość stwarza pozory, że tak nie jest, to bzdura. I tyle na temat.
CYTAT
Moderator: modTeam
Nie rozumiem ikonki
Słowami poproszę, bo z wyobraźnią plastyczną u mnie kiepsko
A tak swoją drogą, to zanim się człowiek zachwyci słowami, to niech zrobi rozbiór logiczny zdania i oprócz tego pomyśli nad założeniem. Człowiek z natury jest istotą społeczną i każde wyalienowanie, niezależnie od tego, z czyjej jest winy, to stan nienaturalny. W związku z tym twierdzenie, że samotność jest stanem normalnym, a miłość stwarza pozory, że tak nie jest, to bzdura. I tyle na temat.
Oj, niestety, w tym. Bo człowiek jak kocha, to nie pozbawia się swojej natury. Ale też mi się nie chce tłumaczyć, jakie jest przełożenie, bo to nie kurs antropologii.to nie widzę sensu, żeby to tłumaczyć, skoro piszesz mi o człowieku jako istocie społecznej, jesli nie w tym rzecz.
No i jak to się ma do cytatu? Bo może dwa różne czytami. I też pozdro, dywagujcie dalej beze mnie.miłość to 2 osoby, w tym rzecz, ze nawet bedąć z kimś można czuć się samotnym, niekochanym itp.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”