CYTAT

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 25 lis 2004, 10:53

Nie rozumiem ikonki :D Słowami poproszę, bo z wyobraźnią plastyczną u mnie kiepsko :P

A tak swoją drogą, to zanim się człowiek zachwyci słowami, to niech zrobi rozbiór logiczny zdania i oprócz tego pomyśli nad założeniem. Człowiek z natury jest istotą społeczną i każde wyalienowanie, niezależnie od tego, z czyjej jest winy, to stan nienaturalny. W związku z tym twierdzenie, że samotność jest stanem normalnym, a miłość stwarza pozory, że tak nie jest, to bzdura. I tyle na temat.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 25 lis 2004, 11:02

nie wierzę normalnie...

miłość to 2 osoby, w tym rzecz, ze nawet bedąć z kimś można czuć się samotnym, niekochanym itp.Ale tak poważnie mówiąc, to nie widzę sensu, żeby to tłumaczyć, skoro piszesz mi o człowieku jako istocie społecznej, jesli nie w tym rzecz.Pozdro.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 25 lis 2004, 12:07

to nie widzę sensu, żeby to tłumaczyć, skoro piszesz mi o człowieku jako istocie społecznej, jesli nie w tym rzecz.
Oj, niestety, w tym. Bo człowiek jak kocha, to nie pozbawia się swojej natury. Ale też mi się nie chce tłumaczyć, jakie jest przełożenie, bo to nie kurs antropologii.
miłość to 2 osoby, w tym rzecz, ze nawet bedąć z kimś można czuć się samotnym, niekochanym itp.
No i jak to się ma do cytatu? Bo może dwa różne czytami. I też pozdro, dywagujcie dalej beze mnie.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”