Nie chce mi się żyć

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 12 lip 2004, 21:36

Nie o takim krzywdzeniu jakie się tym zwierzętom należy tutaj mówimy

no wiem tez napisała ze to na inny temat rozmowa,to była taka mała dygresja ;)
tylko zastanówcie się proszę skąd się w nich takie zło wzieło - urodzili się tacy ???

lorenzen zapraszam do działu wszystkie inne tematy tam jest topic kara smierci i mozesz pogadac skad im sie to wzieło,choc mnie to g**** obchodzi skad liczy sie to co zrobili
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 12 lip 2004, 23:00

gregy - znam jednego faceta który postępował według Twojej metody. Ale to się bardzo źle skonczyło dla tej, ktora nie chciała mu zrobić krzywdy tylko się bardzo zakochała. Wiec takiej metody nie polecam
i wiesz co? Ty nie jesteś nieuleczalnie naiwny :) W ogóle nie jesteś naiwny :)
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 lip 2004, 08:32

Za młodzi jestescie by mnie zrozumiec w niektórych kwestiach i za mało doswiadczen zyciowych posiadacie , ale wszystko przed wami ! POWODZENIA ! ;)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 13 lip 2004, 09:07

Krzyś napisał:
Za młodzi jestescie by mnie zrozumiec w niektórych kwestiach i za mało doswiadczen zyciowych posiadacie , ale wszystko przed wami ! POWODZENIA !

To bardzo wygodny sposób skończenia polemiki, ale dzięki, że w ogóle ją prowadzisz od czasu do czasu :564:
;)...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 lip 2004, 09:13

To nie miejsce na polemiki ! ;) ;)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 13 lip 2004, 09:16

A na co, prócz jeszcze wymiany własnych doświadczeń, na głaskanie się po pupciach ??? :566: ;)
;)...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 lip 2004, 09:35

Polemika to nie wymiana doswiadczen ! po co mam mówic o rzeczach których nie kumacie jeszcze !! ;) ;) ;)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 13 lip 2004, 09:48

No wybacz człowieku, ale wyczerpałeś mój poranny zapas dobrego nastroju i tolerancji.
Jak sądzę z moich powyższych wypowiedzi dosyć jasno wynika, że rozróżniam pojęcia: "polemika" i "wymiana doświadczeń" - jeśli nie, to wybacz, ale jaśniej się wyrażać nie potrafię.
Po drugie skoro jesteśmy nie kumaci, to po co z nami tutaj klikasz???
Jeśli odczuwasz jakąś tajemniczą potrzebę uświadamiania młodzieży i chcesz ją tu zaspokoić, to się nie wycofuj w połowie dyskusji mówiąc, że i tak Cię nie rozumiemy!
A tak w ogóle, to chyba lepiej byłoby traktować nas jako równorzędnych partnerów w dyskusji, bo inaczej traci to sens i lepiej się bawić w innym miejscu.
Uff - no już jestem troszkę spokojniejszy, ale na prawdę nie rozumiem Twojego podejścia. :566:
;)...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 lip 2004, 12:42

lorenzen pisze:No wybacz człowieku, ale wyczerpałeś mój poranny zapas dobrego nastroju i tolerancji.
Jak sądzę z moich powyższych wypowiedzi dosyć jasno wynika, że rozróżniam pojęcia: "polemika" i "wymiana doświadczeń" - jeśli nie, to wybacz, ale jaśniej się wyrażać nie potrafię.
Po drugie skoro jesteśmy nie kumaci, to po co z nami tutaj klikasz???
Jeśli odczuwasz jakąś tajemniczą potrzebę uświadamiania młodzieży i chcesz ją tu zaspokoić, to się nie wycofuj w połowie dyskusji mówiąc, że i tak Cię nie rozumiemy!
A tak w ogóle, to chyba lepiej byłoby traktować nas jako równorzędnych partnerów w dyskusji, bo inaczej traci to sens i lepiej się bawić w innym miejscu.
Uff - no już jestem troszkę spokojniejszy, ale na prawdę nie rozumiem Twojego podejścia. :566:

Kiedys zrozumiesz ! :D
Przykładem moze być temat poruszany a co tyczy sie naturalnych metod antykoncepcji , trwał chyba z pół roku , a jest przeciez banalnie prosty (dla mnie ) ;)
Z moich postów mozna wiele wywnioskować poza opisem (czytaj miedzy wierszami )
A tak na marginesie co mam Ci wytłumaczyc bo juz sie pogubiłem ! :D
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 13 lip 2004, 13:30

Jeśli chcesz coś wytłumaczyć, to polecam przeczytanie spokojnie mojego postu, który zacytowałeś Krzysiu - dla ułatwienia nie między wierszami, ale w nich samych. ;)
Właściwie to nie wiem po co go cytowałeś, skoro w swej wypowiedzi w ogóle się do niego nie odniosłeś ?
Ale przy podejściu do rozmowy pt. "Kiedyś zrozumiesz itd", to chyba nie ma czego tłumaczyć.
;)...
Awatar użytkownika
gregy
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gregy » 13 lip 2004, 13:55

taka_jedna pisze:gregy - znam jednego faceta który postępował według Twojej metody. Ale to się bardzo źle skonczyło dla tej, ktora nie chciała mu zrobić krzywdy tylko się bardzo zakochała. Wiec takiej metody nie polecam
i wiesz co? Ty nie jesteś nieuleczalnie naiwny :) W ogóle nie jesteś naiwny :)

Nie, po prostu okazuje się, że chyba jestem naiwny uleczalnie.

A co do twojego przykladu to myślę, że tu pasuje to co swego czasu powiedziała Sharon Stone : " Kobiety potrafią udawać orgazmy, a mężczyżni całe związki ".

My i nasze cho..rne maski i pozy, chowamy się za nimi jak za naszymi avatarami.
Prawdziwa miłość to ta która trwa...
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 14 lip 2004, 00:09

Krzysiu, nie chce mi się szukać tematu, ale odnośnie naturalnej metody antykoncepcji uważam że nie jest odpowiednia dla WSZYSTKICH ...ja np się ciagle leczę i powiedziała mi lekarka ze mogę mieć owulację np co 3 miesiace. I co? :)
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 lip 2004, 09:24

taka_jedna pisze:Krzysiu, nie chce mi się szukać tematu, ale odnośnie naturalnej metody antykoncepcji uważam że nie jest odpowiednia dla WSZYSTKICH ...ja np się ciagle leczę i powiedziała mi lekarka ze mogę mieć owulację np co 3 miesiace. I co? :)

Dla wszystkich zdrowych normalnych kobiet.. tak mówiłem wiadomom rzeczą jest ze jesli sie ktos leczy to inna sprawa !
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 14 lip 2004, 10:41

ok, to przepraszam ;) ja normalna nie jestem:)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 lip 2004, 03:51

Z tego co przeczytalem to wydaje mi sie (to apropos 1ego postu w tym topicu) ze owa dziewczyna jest jakby to powiedziec... pusta. Zachowuje sie jak rozwydrzony bachor latajac z kwiatka na kwiatek. A co do kolesia to zastanawia mnie to, ze powie taki choc i ona idzie. Jak to sie dzieje, trzeba miec chyba dziewczyny gleboko w... to wtedy leca na Ciebie jak nie wiem.
Ehhh, kto by je tam zrozumial.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 25 lip 2004, 10:20

Kobiety są bezwzględne !
Rzadko która rzuca bo chce być sama. Najczęsciej rzuca bo ma już kogoś (i to niekoniecznie lepszego). A sami zostajemy my! My zagłębiamy się w związek, rozbudowujemy go, a One szukają dalej.
Owszem, nie zawsze tak jest, ale my mamy gorzej.
Maverick pisze:... Jak to sie dzieje, trzeba miec chyba dziewczyny gleboko w... to wtedy leca na Ciebie jak nie wiem.

No przecież to stara prawda!!!
Owszem dochodzi się do tego z wiekiem, ale można też wziąść udział w kursach podrywania.
A ta myśl, do której doszedłeś, Mav, jest kwintesencją tych kursów.
Kiedyś pisałem o "pompce". Tak to działa.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 25 lip 2004, 12:25

Mysiorek pisze:Kobiety są bezwzględne !
Rzadko która rzuca bo chce być sama. Najczęsciej rzuca bo ma już kogoś (i to niekoniecznie lepszego). A sami zostajemy my! My zagłębiamy się w związek, rozbudowujemy go, a One szukają dalej.
Owszem, nie zawsze tak jest, ale my mamy gorzej.
Maverick pisze:... Jak to sie dzieje, trzeba miec chyba dziewczyny gleboko w... to wtedy leca na Ciebie jak nie wiem.

No przecież to stara prawda!!!
Owszem dochodzi się do tego z wiekiem, ale można też wziąść udział w kursach podrywania.
A ta myśl, do której doszedłeś, Mav, jest kwintesencją tych kursów.
Kiedyś pisałem o "pompce". Tak to działa.

niestety musze sie zgodzic :547:

coz, nikt nie mowil ze faceci maja dobrze... ale wszystkie kobiety krzycza "jacy to faceci zli, niedobrzy, ze porzucaja etc. etc." a prawda niestety jest inna :(

Ja Ne,

Gorgon
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 25 lip 2004, 12:47

hm...
mi się wydaje że jeśli facet by miał olewcze podejście do kobiet i zupełnie się mną nie interesował, dałabym sobie spokoj i to od razu. W żadnym wypadku nie działa to na mnie jako wabik. Po co mam sobie zaprzątać glowę tym który nie zwraca na mnie uwagi? Na mnie jako wabik działa to, ze ktoś się mną interesuje ;)
*ale ja to świr jestem :D
Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: J-94 » 25 lip 2004, 12:59

Miałem, podobną sytuację co ty , trwało to prawie 19 miesięcy, niestety przejrzałem na oczy i dałem se spokuj z nią, teraz dopiero czuję ze żyję, głowa spokojna, luz, blus, ktoś kiedyś mądry powiedział TEGO KWIATU TO PÓŁ ŚWIATU :) a życie toczy się dalej, gdzieś tam zapewne czeka ta jedyna, tylko na to trzeba czasu
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 25 lip 2004, 14:51

tak wszystko to nasza wina....
to ze cierpicie to nasza wina , nasza bardzo wielka wina...
to my Wami kierujemy
to my Wam mowimy co macie robic
na kogo patrzec , kogo sluchac , z kim rozmawiac , i dla kogo ma Wam serce szybciej bic...
tak tak...bawimy sie Wami.
oplatamy sobie Was wokol palca i rzucamy o sciane lub beton tak jkabysmy nie mialy sumienia , szybko zapominamy i odchodizmy dalej...do kolejnego , bawic sie nastepnym....na tym polega przeciez nasze zycie.

to chcieliscie powiedizec???
ech....zalosne ze tak nas oceniacie.
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 25 lip 2004, 15:15

lizaa pisze:to chcieliscie powiedizec???
ech....zalosne ze tak nas oceniacie.

Brawo za te słowa :564:.
Zresztą za cały post.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 25 lip 2004, 15:47

zalosne jest to ze tak to odczytalas... coz, jestes w koncu tylko kobieta, nie mozesz myslec racjonalnie i ponosza Cie emocje. ale tego nie mam Ci za zle ;-)

a tak serio to po prostu mowie o swoich przezyciach, na nich ksztaltuje moj poglad

Ja Ne,

Gorgon
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 25 lip 2004, 23:30

zalosne jest to ze tak to odczytalas... coz, jestes w koncu tylko kobieta, nie mozesz myslec racjonalnie i ponosza Cie emocje. ale tego nie mam Ci za zle

hmm nie moge myslec racjonalnie...???? oj zebys Ty wiedzial ile razy probowalam sobie tlumaczyc zachwoanie facetow...
ile razy chcialam sie wczuc w ich sytuacje...ale nie umialam. za duzo sie nacierpialam.
za duzo byli chwil w ktorych chcialam nienawidizec wszystkich facetow.
ale pokochalam. zrozumialam kilka spraw. i juz nie obwiniam nikogo za nic. nie tak jak inni...
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 26 lip 2004, 00:56

oj, generalizują tu wszyscy :)
on rzuca, ona rzuca...
zawsze w zwiazku czegoś brakuje, rzuca się kiedy się nie umie rozmawiać, naprawić błędu, wyjaśnić czegoś...
chyba kobietom szybciej przechodzi "uczucie", wydają się bardzo zakochane, a po 2 miesiacach się okazuje że coś się wypaliło, a taki biedny facet potem cierpi.
A z drugiej strony - moja koleżanka zakochała sie w facecie który był z nią bo chciał zapomnieć o tej ktora kochał i był z nią 3 lata, kolezanka przezyła z nim 1szy raz, cholernie jej zależało, on ją zlewał, a 2 miesiace poźniej on wrócił do tamtej, tak po prostu...
Faceci są bezwzględni w traktowaniu kobiet, "w sam raz na jeden raz", to też wina kobiet że się dają tak traktować, ale potem taki facet trafi na dziewczynę ktora się w nim naprawdę zakocha i będzie cierpiała bo on sobie ją potraktuje jak kolejną zabawkę
więc i my jesteśmy bezwzględne i faceci :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 26 lip 2004, 00:58

Lajf is brutal end somtajms zasadzkas :D
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 26 lip 2004, 11:30

taka_jedna pisze:oj, generalizują tu wszyscy :)
chyba kobietom szybciej przechodzi "uczucie", wydają się bardzo zakochane, a po 2 miesiacach się okazuje że coś się wypaliło, a taki biedny facet potem cierpi.
A z drugiej strony - moja koleżanka zakochała sie w facecie który był z nią bo chciał zapomnieć o tej ktora kochał i był z nią 3 lata, kolezanka przezyła z nim 1szy raz, cholernie jej zależało, on ją zlewał, a 2 miesiace poźniej on wrócił do tamtej, tak po prostu...
Faceci są bezwzględni w traktowaniu kobiet, "w sam raz na jeden raz", to też wina kobiet że się dają tak traktować, ale potem taki facet trafi na dziewczynę ktora się w nim naprawdę zakocha i będzie cierpiała bo on sobie ją potraktuje jak kolejną zabawkę
więc i my jesteśmy bezwzględne i faceci :)

no tak, przyznam ze jest wielu facetow ktorzy tak traktuja kobiety... nie czuje sie jednym z nich, dlatego trudno mi sie pogodzic jak kobieta mnie porzuca ;-(

wlasnie to ze kobiety szybko sie zakochuja, a potem rownie szybko sie odkochuja mnie tak boli...

do Lizyy: nie bierz tego do siebie, ja tylko tak zazartowalem, gomenasai. sam tez sie nacierpialem i mam tego dosc

przykra prawda jest taka ze pozadnych ludzi na swiecie nie wiele, i dlatego cierpimy wszyscy

Ja Ne,

Gorgon
kekon
Początkujący
Początkujący
Postautor: kekon » 29 sie 2004, 15:46

Dziewczyna zachowała się po prostu beznadziejnie, zwodząc Cię za nos zamiast od razu powiedzieć, że jest już z kimś. Jest po prostu niedojrzała i tyle.
Najłatwiej w takiej sytuacji oczywiście poradzić "nie przejmuj się, nie myśl o tym". To niewiele da. Czas to najlepsze lekarstwo ale w takich sprawach tego czasu trzeba bardzo dużo a to jeszcze bardziej męczy. Tak jak podobno na kaca najlepsze jest piwo tak jak i na to najlepsza jest inna kobieta.
Awatar użytkownika
Personal Jesus
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Personal Jesus » 08 wrz 2004, 23:40

A jednak sprawdza się stara prawda....Miłość Podsyca Samobójstwo...nic dodać, nic ująć...
..."You never talk
We never smile
I scream
You're nothing
I don't need you any more
You're nothing"...
Awatar użytkownika
Jasmen
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Jasmen » 08 wrz 2004, 23:50

Michale, dziewczyna zachowała się niedojrzale, jestem zdegustowana jej zachowaniem. :546: Wydaje mi się, że nie dorosła do związku z mężczyzną, ani nawet do utrzymywania bliższego kontaktu. Powinna najpierw dorosnąć
"Szczęście w życiu nie polega na tym by być kochanym. Największym szczęściem jest umieć kochać" Horacy

W miłości rzadko wyznaje się miłość, gdyż onieśmiela ją wstyd tłumiąc jej płomienie" Seneka
Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: ___ToMeK___ » 09 wrz 2004, 12:00

J-94 pisze:Miałem, podobną sytuację co ty , trwało to prawie 19 miesięcy, niestety przejrzałem na oczy i dałem se spokuj z nią, teraz dopiero czuję ze żyję, głowa spokojna, luz, blus, ktoś kiedyś mądry powiedział TEGO KWIATU TO PÓŁ ŚWIATU :) a życie toczy się dalej, gdzieś tam zapewne czeka ta jedyna, tylko na to trzeba czasu

Na swiecie zyje 6 mld ludzi. W ciagu calego swojego zycia poznajesz kilka/kilkanascie tysiecy. Moim zdaniem nie ma czegos takiego jak jedna jedyna / jeden jedyny. Jest niemal pewne, ze gdzies na tym swiecie zyje ktos, kto Tobie odpowiadalby jeszcze bardziej, moze i pod kazdym wzgledem ale nie jest Ci dane go poznac. Ale ok, nie rozpisuje sie, bo wyjdzie z tego dluga praca ;).

pozdrawiam :)

p.s. ale niemal zawsze pozna sie osobe, z ktora bedzie nam bardzo dobrze. Cos bedzie odpowiadalo, cos dokuczalo ale i tak bedzie dobrze.

Maverick pisze:Lajf is brutal end somtajms zasadzkas :D

life is brutal - full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas :564:
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”