To straszne

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 30 lip 2006, 21:26

Mroczny Piskacz pisze:pani_minister, ależ to zdanie jest przemyślane :] Otóż w większości przypadków ofiary gwałtów były ubrane niezwykle skompo, kusiły przyszłych gwałcicieli, zaczepiały etc. Nie mówię tu o seryjnych gwałcicielach i o pedofilach, ale o jednorazowych "przypadkach". Tak, są sobie same winne takie kobiety. Poza tym jak już mówiłem, nawet 2x mniejsza od faceta babka potrafi się obronić, w przypadku reszty to zwykła niepewność czy tego chcą? :| Nie wiem, nie zagłębiam się w ich psychę, od tego jest inna forumowiczka <lol> nawet dwie. Niestety, jeśli nic się nie zrobiło "przeciwko" a wręcz samemu się sprowokowało czynem lub słowem to coś tu nie gra :]

Gorgon, masz zerowe pojecie w tym temacie, wiec sie zamknij. Dawno nie widzialam takiej glupoty. Wszystkie badania, opisy i statystyki przecza Twoim slowom!!! Nie odzywaj sie juz wiecej, bos glupi jak but i szkodliwy. Po prostu beznadziejny.
Pracowalam z ofiarami gwaltow, z osobami doroslymi i z dziecmi i akurat wiem, co mowie. A jak slysze takie slowa jak Twoje, to mi sie <belt> chce. Dobrze, ze zadna bliska Ci osoba nie byla molestowana lub zgwalcona, wtedy wiedzialbys o czym mowie.
Myslalam, ze jestes madrzejszy. Moze zamiast pic i pisac tak duzo na forum, poczytaj sobie troche, bo masz kolosalne braki.
I nie dyskutuj tu ze mna na ten temat, bo to nie ma sensu. Jestes szkodnikiem.
Nikt na tym forum jeszcze tak mnie nie zdenerwowal.
A z powaznego tematu zrobiliscie smietnik. Proponuje pousuwac wiekszosc, bo to jest naprawde szkodliwe i jeszcze mnostwo idiotow bedzie to czytac i usprawiedliwiac swoje chore zachowania.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 30 lip 2006, 22:07

Miltonia, oceniasz coś o czym nie masz pojęcia. Może jednak Ty nie wypowiadaj się w sprawach w których masz zerową wiedzę? Vide dane statystyczne z sądów :]

Za przeproszeniem pierdolisz jak potrzaskana

Miltonia pisze:bliska Ci osoba nie byla molestowana lub zgwalcona, wtedy wiedzialbys o czym mowie.

Pisałem już że była, przegapiłaś? Albo "zapomniałaś" aby wygodniej było "krzyczeć" ? <brawo>

Miltonia pisze:Myslalam, ze jestes madrzejszy.

A ja że Ty przedstawiasz sobą więcej niż to co tu prezentujesz. Może mają rację Ci którzy uważają że jesteś "zapatrzonym w siebie bubkiem", chociaż sądziłem sądziłem że jest inaczej.

Miltonia pisze:Moze zamiast pic i pisac tak duzo na forum, poczytaj sobie troche, bo masz kolosalne braki.
I nie dyskutuj tu ze mna na ten temat, bo to nie ma sensu.

<lol> tak, pani "Wiem Wszystko Najlepiej" ma rację <lol> Piszę na forum i piję tylko ;) Oceniasz przez pryzmat swoich zachowań? <lol>
Masz racje, z tak zapatrzoną w siebie osobą nie ma sensu dyskutować :]

Miltonia pisze:Proponuje pousuwac wiekszosc

Zacznijmy od Twojego nic nie wnoszącego postu, chcesz pogadać o mnie to napisz na priv a nie piernicz głupot w wątku do tego nie przeznaczonym :]
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 30 lip 2006, 22:17

Wlasnie dane sadowe sa inne. EOT, bo to nie ten poziom... .Nie mam zamiaru sie klocic, po prostu nie moge sie zgodzic na pisanie takich bzdur.
A o mnie podyskutuj sobie gdzie indziej i moze z kims na swoim poziomie, polecam.

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 30 lip 2006, 22:19

Masz rację, za wysokie progi dla Ciebie :] Co do dalszej cześci, skoro nie możesz się zgodzić na pisanie bzdur to może po prostu ich nie pisz?
Nie martw się, nie dyskutuję o Tobie :] Bo i o czym nie ma. Przypominasz o poziomie i masz rację, do Twojego się zniżać nie będę.
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 30 lip 2006, 22:22

cała sytuacja jak dla mnie jest chora, sorki Andrew ale nie potrafię się z Tobą zgodzić. Brat który w ten sposób próbuje spoufalać się z siostrą to po prostu mi się w glowie nie mieści. Zwłaszcza że to dorosly facet (niby). Na pewno nie zapomnialabym o tym, czulabym się jakby grunt zawalil mi się pod nogami. Brat ma być osobą "bezpieczną" do której zawsze mogę się zwrócić. Nie chcę być dla niego obiektem seksualnym.
Co do gwałtu sorki ale wszyscy Ci co mówią że dziewczyna ubrana skąpo jest winna gwałtu - NIECH SIę PUKNą W CZAJNIK !! Nawet jeśli będzie miala ochotę przejść się nago po mieście to nie daje od razu przyzwolenia żeby każdy samiec ją przelecial. No ludzie !!
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 30 lip 2006, 22:24

Troszke sie zastanow. Wiele osob Ci to samo tu napisalo, nawet dosc dobitnie. Do Ciebie to nie trafia. A to nie jest zwykle gadanie, tylko robienie szkody.
Nie da sie do Ciebie wyslac pw, wiec pisze tutaj. Skoro wszyscy, oprocz Krzysia, pisza Ci tu, ze gadasz bzdury i jestes nienormalny w swoim podejsciu do sprawy, to choc to uszanuj.
Nudzi Ci sie i tyle. Polecam prace, moze kolejne studia, lekture? Albo cokolwiek, co nie szkodzi innym. I nie unos sie i nie napadaj na mnie, tylko pomysl. Moze to czasami bili, ale sie oplaca.
Jak masz cos do mnie, to napisz pw, ja je odbieram. A tutaj EOT, poprosze.

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 30 lip 2006, 22:25

Elspeth, czytałaś topik i nadal nie rozumiesz? Nie, nie daje przyzwolenia, ale jest to sposób na "kuszenie losu". Bo nie każdy się rzuci żeby ją przelecieć, ale jak będzie nie ostrożna trafi na takiego co będzie w ten sposób myślał. Zrozumiała teraz?
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 30 lip 2006, 22:30

Mroczny Piskacz pisze:Zrozumiała teraz?

Kali rozumieć, Kali nie lubić jak się do niego zwracać w trzeciej osobie :]

Mroczny Piskacz pisze:jest to sposób na "kuszenie losu"

W takim razie nie wychodźmy z domu bo za każdym razem kusimy los że coś nam spadnie na glowę, wpadniemy pod samochód albo inne takie "kwiatuszki" się zdarzą.
Najlepiej żeby dziewczyny ubierały się w zgrzebne worki.
A co powiesz o zwyrolach, którzy gwałcą staruszki? Co one też kuszą napastnika skąpym strojem?
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 30 lip 2006, 22:30

Miltonia, oczywiście Charliego "dogodnie" było Ci pominąć :] Dalej będziesz bzdury pisać bez wczytania się w temat? Pisz, choć postawiłaś już EOT <fuckoff> Ja takowego nie postawiłem. Do Ciebie nic nie mam, Ty personalnie wykoczyłaś. Licz się z ripostą :]

[ Dodano: 2006-07-30, 22:31 ]
Elspeth pisze:Kali rozumieć, Kali nie lubić jak się do niego zwracać w trzeciej osobie :]

Ś mi zżarło :P

Elspeth, doczytaj proszę topik to może wtedy pogadamy :] Bo jak narazie to pytasz o rzeczy na które wyżej masz odpowiedzi już.
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 30 lip 2006, 22:39

Elspeth pisze:Nawet jeśli będzie miala ochotę przejść się nago po mieście to nie daje od razu przyzwolenia żeby każdy samiec ją przelecial. No ludzie

Tu nie chodzi o przyzwolenie. Tu chodzi o to, ze jak sobie pomykasz scigaczem 240km/h po niemieckiej autostradzie, co jest calkowicie legalne, to jak Ci ktos zajedzie droge najprawdopodbniej nie zyjesz. Masz prawo tak jechac. Ale trzeba uwazac. A gwalcicieli ani ludzi zajezdzajacych droge nigdy nie bedzie sie dalo do konca wyeliminowac.

A w ogole to fajna jatka :D :D <laser>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 30 lip 2006, 22:54

A ja Wam mowie, ze nie ma zadnych danych o prowokowaniu!!! Wcale nie jest tak, ze czesciej sa gwalcone kobiety pijane, wyzywajaco ubrane itd. Akurat w Polsce takie dane nie sa zbierane. pochodza one ze Stanow, UK, Skandynawii, Australii i Niemiec i przecza Waszym teoriom. Zreszta ponad 90% gwaltow dokonuja osoby znajome: chlopak, maz, ktos z bliskiej rodziny, znajomy, sasiad. Jak to sie ma do Waszych teorii?
A bzdury Piskacza w stylu "kazda kobieta potrafi sie obronic jesli chce" nie ma nawet co komentowac... .
Przestancie juz z tym, bo guzik o tym wiecie i naprawde robicie szkode.

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 30 lip 2006, 23:03

Miltonia, opis sytuacji mam od sędziego okręgowego :] Tak, nie są te dane "zbierane" ale są jako takie statystyki :] Więc możemy włożyć Twoją teorię między bajki.
Nie mówię że "czesciej sa gwalcone kobiety pijane, wyzywajaco ubrane itd." ale że sprawy takich kobiet są najczęstsze w sądach na dolnym śląsku. Zapomniałaś doczytać? Czy znów było to niedogodne w stosunku do Twojego, ponownego na tym forum dodajmy, atakowania mnie?

Swoją drogą ciekawe co mówisz

Miltonia pisze:w Polsce takie dane nie sa zbierane.
Miltonia pisze:Zreszta ponad 90% gwaltow dokonuja

Widzisz tu paradoks? Chyba że mówisz o danych "ze Stanow, UK, Skandynawii, Australii i Niemiec". Wtedy zwracam honor.

Miltonia, bzdury że kobieta nie jest w stanie się obronić przed mężczyzną powodują że większość z kobiet poddaje się gwałcicielowi. Dlaczego? Bo takie "genialne" osoby im nakładą do głowy że nie potrafią <lol>

Dalej z Tobą dyskutować nie będę, bo niestety nie ma to sensu.
Jak chcesz dalej personalnie na mnie naskakiwać to zapraszam do tematu http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=7806
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 30 lip 2006, 23:17

Opis sytuacji od sedziego? Jednego????? <boje_sie> <hahaha>
Prosze Cie...
A czy wiesz, ze Polska jest pietnowana za to, jak nasze sadownictwo traktuje kobiety zgwalcone? Wlasnie pewnie przez takich sedziow, co to usprawiedliwiaja gwalcicieli, bo kobieta miala krotka spodnice.
Wczesniej pisales, ze kazda kobieta sie obroni, chyba ze nie chce. Teraz piszesz cos innego. Po prostu sie nie znasz. Wiesz jak dziala psychika i cialo osoby atakowanej, w zagrozeniu zycia, z nozem przy gardle? Zdecydowanie nie wiesz, wiec sobie poczytaj. Nawet osoby szkolone do walki, samoobrony (np zolnierze), w przypadku zagrozenia zycia moga byc calkowicie spanikowani. Jej, co ja tu tlumacze, przeciez to sa oczywiste rzeczy.
Ty sie chyba nudzisz.
Tak, cytowane przeze mnie dane pochodza nie z Polski! Poczytaj sobie troche, a nie gadasz z jednym sedzia, ktory cos Ci powiedzial i wydajesz sady. Nawet nie zauwazasz, ze rowniez w Polsce, wiekszosc gwaltow nie jest zglaszana i sa na to akurat statystyki, pochodzace z organizacji pomocowych (a i tak zanizone).
Buc z Ciebie, ze na podstwie jednej rozmowy stworzyles teorie, ktora glosisz. I glos sobie takie teorie, ale jesli sa one szkodliwe, znajduja sie na forum, ktore rowniez ma za zadanie edukowac w sferze seksualnej, to zastanow sie dwa razy. Dla Ciebie to zabawa, ale temat nie jest smieszny. Dlatego mowie, nie znasz sie, nie gadaj.
A wszystko po tym jak ktos Ci cos powiedzial <hahaha> Wyrocznia za dyche... .

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 30 lip 2006, 23:45

Jezu - 5 stron pier.dolenia o czymś, co jest z góry jasne <belt> Piskacz, dawno takich bredni nie czytałem :/ Jeden sędzia - betka. Mało to czubów w sądach?! Miltonia napisała w 100 proc prawdę (aż się dziwię, że to napiszę kiedyś w stos. do niej) :D
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
olecxka
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: olecxka » 31 lip 2006, 00:44

Byłam przez dwa dni u mojego przyjaciela żeby "odreagować" i nie mogłam śledzić tematu ani pisac. Widzę że wątek troszkę zszedł na boczny tor, ale to mnie w zasadzie nie dziwi.
Poczytałam, parę razy mną zatrzęsło (ale nie będę już tu cytować bo ani nie chcę się nikim spierać, czy też obrażać), z niektórymi stwierdzeniami Andrew i Mrocznego Piskacza się nawet zgadzam (zaznaczam że z niektórymi!!!).
Uważam za dość ważne uściślenie że TO NIE JEST PROWOKACJA!!! To się zdarzyło, miało miejsce, a że napisałam to tutaj a nie do "Przyjaciółki"? No cóż, może to był błąd.
A propos "złego dotyku" i mojego rzekomego przewrażliwienia. Nie chciałam tego robić bo jak nawet o tym myślę to jakoś mi sie robi nieprzyjemnie ale przedstawię szczegóły: stałam odwrócona tyłem do brata, on zakładał buty, w pewnym momencie podszedł do mnie i przytulił się do moich pleców. byłam niesamowicie zaskoczona jego nagłą wylewnością i czułością. Uśmiechnęłam się i pogłaskałam go po ręce a on w tym momencie złapał mnie za brzuch, zauważyłam że coś jest "nie tak" więc zaczęłam się odsuwać, ale on przytrzymał mnie i włożył mi rękę do majtek (nawet nie było go jak kopnąć w przysłowiowy czuły punkt). Zaczęłam się z całej siły wyrywać i krzyczeć że jesłi mnie nie puści pożąluje bo wszyscy się dowiedzą. Chwilę trwała szamotoanina. potem opanował sie, przeprosił mnie i wyszedł. Tyle. Aha, zaznaczę tylo że on się nie potknął i nie przypadkowo zaczął mi gmerać w majtkach.
I jeszcze tylko słowo do Mrocznego Piskacza: to strzaszne=to śmieszne dla Ciebie. Ale topik zakładałam ja (nie TY), a dla mnie to nie jest śmieszne. I chciałam jeszcze coś napisać ale już dostałam jedno ostrzeżenie więc dam spokój.
Mężczyźni są szalenie nielogiczni.
Twierdzą, że wszystkie kobiety są takie same,
lecz to nie przeszkadza im ciągle je zmieniać
S.G.Colette
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 31 lip 2006, 01:18

Dzieci!!
No przyglądałem się rozmowie, ale nie wiem czy wszyscy zajarzyli wątek główny, jak dla mnie !! : DZIECI !!
Do tej pory był to wybryk, ale Endrjuł błagał Miltonię o wypowiedź, jako fachowca... i co? i nie nie uzyskał poplecznictwa, tylko zimny osąd:
"
Miltonia pisze:Nie mozna tego ot tak sobie zostwic. ja bym poinformowala jego zone (ale dopiero p rozmowie z nim). On ma sklonnosci w nie ta strone co trzeba. I mysle, ze na Tobie sie to nie skonczy. Nie chce krakac, ale on ma dzieci... .
"
To mną tąpnęło!
Dlatego nie pochwalałem anonimowości zdarzenia... trzeba chronić dzieci - one się nie obronią !! Kto wie, czy ten topic w ogóle jest prawdą, ale jeśli byłby, to dlaczego nie można
(na przyszłość) podywagować i chronić dzieci? Ten facio MA je! Kiedy matka się dowie, że one są molestowane? Wtedy, kiedy będą miały już traumę!
Nie lepiej zapobiegać? ... retoryczne pytanie... dlaczego skazujecie , te dzieci na koszmar...
Wiem, to może być żart, ale facet dobierający się do siostry po 3 piwach, może się dobrać do dzieci też po 3 browcach.
Dlaczego zgubiliście wątek dzieci? Ja go nie zgubiłem <hmm>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 31 lip 2006, 01:19

Przeczytałem tylko pierwsze 3 strony, reszte doczytam jutro.
Uważem że przesadzacie w większości. Wychowywałaś sie z nim i dorastałaś, i przez 24 lata nic z tych rzeczy z jego strony sie nie zdarzyło (choc okazji na pewno było dużo) to świadczy o tym że był to po prostu zwykły wybryk po pijaku i tyle. Nie ma co dramatyzować i zwoływać połowe miasta do omówienia sytuacji.

[ Dodano: 2006-07-31, 01:20 ]
Mysiorek pisze:Nie lepiej zapobiegać? ... retoryczne pytanie... dlaczego skazujecie , te dzieci na koszmar...
A dlaczego Ty chcesz skazać to małżeństwo na rozpad z powodu byle głupoty?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 31 lip 2006, 01:30

Mysiorek pisze:Wiem, to może być żart, ale facet dobierający się do siostry po 3 piwach, może się dobrać do dzieci też po 3 browcach.
Dlaczego zgubiliście wątek dzieci? Ja go nie zgubiłem

Bo na razie sie dobieral do siostry, wiec rozpatrywalismy watek siostry, a potem troche sie offtopnelo. Pierwsza rzecz zrozumiala, druga tez, bo dyskusja byla abstrakcyjna.

Natomiast dyskusja o tym, ze trzeba chronic przed nim jego dzieci bylaby moim zdaniem kompletnie nie na miejscu. Bo nic tym dzieciom (jeszcze) nie zrobil. I mysle, ze wieksza szkode moglaby im Olecxka wyrzadzic mowiac o tym szwagrowej od razu. Dlaczego chcesz je karac za to, ze ojcu puscily hamulce wobec siostry i wlozyl jej reke w majtki?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 31 lip 2006, 01:36

Sir Charles pisze:Dlaczego chcesz je karac za to, ze ojcu puscily hamulce wobec siostry i wlozyl jej reke w majtki?

Dlaczego chcesz je karać za 3 piwa ojca? Co wiesz o "związkach" ojca z dziećmi? Jak się dowiesz o w/w związkach?
JAK?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 31 lip 2006, 01:39

Mysiorek pisze:Co wiesz o "związkach" ojca z dziećmi? Jak się dowiesz o w/w związkach?

To trzeba go profilaktycznie od nich odsunac? Dzieci od dzisiaj nie macie tatusia, bo jest szansa, ze moglby was molestowac?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 31 lip 2006, 01:45

Sir Charles pisze:To trzeba go profilaktycznie od nich odsunac?

Luuuuudzie... <hahaha>
To trzeba pogadać z kimś zaufanym dla dzieci. Ale halo! A kto, oprócz ojca jest tym zaufanym ?? ... nagroda bańka dolców :|
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 31 lip 2006, 01:47

Mysiorek pisze:Dlaczego chcesz je karać za 3 piwa ojca? Co wiesz o "związkach" ojca z dziećmi? Jak się dowiesz o w/w związkach?
JAK?
A dlaczego Ty chcesz karać ojca, matke i na pewno dzieci za jeden ywbryk po pijaku? Czemu od razu komuś coś przyposujesz z góry?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 31 lip 2006, 01:48

Mysiorek pisze:To trzeba pogadać z kimś zaufanym dla dzieci. Ale halo! A kto, oprócz ojca jest tym zaufanym ?? ... nagroda bańka dolców

No i tu sie zgadzam z Tanebo. W takim wypadku zniszczenie malzenstwa jest raczej pewne. Oplaca sie?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 31 lip 2006, 01:50

Sir Charles pisze:Oplaca sie?

Dla dzieci? Zawsze! Tobie nie?

[ Dodano: 2006-07-31, 01:52 ]
tanebo pisze:A dlaczego Ty chcesz karać ojca, matke i na pewno dzieci za jeden ywbryk po pijaku?

A czy to dzieci wkładały rączki za majtki cioci? Czy matka bratowej?
O czym Ty do mnie piszesz? :|
Znasz skutek? Czemu chcesz skazywać dzieci NA CAŁE ŻYCIE?
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 31 lip 2006, 01:57

Jakie całe życie? Przypisujesz facetowi z góry pedofilie za pomacanie siostry po pijaku. Na jakiej podstawie powiedz? Jakim prawem?
Szanse na rozwalenie małżeństwa po rozpowszechcneiu tego niemal pewne. Szanse na to że będzie sie dobierał do dzieci minimalne. I gdzie tu sie opłaca? Nigdzie.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 31 lip 2006, 02:04

tanebo pisze:Przypisujesz facetowi z góry pedofilie

Czemu kłamiesz?
Nie przypisuję. Chucham na zimne!... bo są inklinacje. Kumasz, czy nie?
Jak się dowiesz inaczej o zmarnowanych życiach Twoich dzieci?
JAK?
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 31 lip 2006, 05:16

Mroczny Piskacz pisze:A ja że Ty przedstawiasz sobą więcej niż to co tu prezentujesz

Ale ona ma tu plusa. Ona pracowala z takimi osobami, zna ich historie, uczyla sie przez lata takie sprawy rozpoznawac. Cos w tym jest. Niestety w tym temacie ona ma racje.
Miltonia pisze:Nie da sie do Ciebie wyslac pw, wiec pisze tutaj. Skoro wszyscy, oprocz Krzysia, pisza Ci tu, ze gadasz bzdury i jestes nienormalny w swoim podejsciu do sprawy, to choc to uszanuj.

No wlasnie, juz gdzies to bylo, ze "jezeli trzecia z rzedu osoba mowi Ci, ze jestes koniem- wybierz sie po dobre siodlo".
Elspeth pisze:A co powiesz o zwyrolach, którzy gwałcą staruszki? Co one też kuszą napastnika skąpym strojem?

Nie mowiac o 10letnich chlopczykach, ktorzy padaja ofiarami pedofili. Tacy to dopiero musza kusic :/
Miltonia pisze:A bzdury Piskacza w stylu "kazda kobieta potrafi sie obronic jesli chce" nie ma nawet co komentowac... .

Dokaldnie. Nawet ta 100kilogramowa, co ja zaatakowal 50kilogramowy facet. Tu nie o to chodzi. Co jesli napastnik ma noz albo pistolet? Wtedy mozes sobie wazyc 400 kg i nie masz nic do powiedzenia.
olecxka pisze: To się zdarzyło, miało miejsce, a że napisałam to tutaj a nie do "Przyjaciółki"? No cóż, może to był błąd.

Wcale nie.
Sir Charles pisze:To trzeba go profilaktycznie od nich odsunac? Dzieci od dzisiaj nie macie tatusia, bo jest szansa, ze moglby was molestowac?

Trzeba go poddac obserwacji psychologicznej w takim przypadku. Nie do wiezienia a do lekarza.
tanebo pisze:Jakie całe życie? Przypisujesz facetowi z góry pedofilie za pomacanie siostry po pijaku. Na jakiej podstawie powiedz? Jakim prawem?

Sa pewne zaleznosci w psychice ludzkiej, sa odchylenia, ktore wiaza sie ze soba bardzo latwo i szybko, czesto trwale. Takim prawem. Poza tym- nie przeczytales calego tematu i wszytskich postow wiec na razie zbastuj.
tanebo pisze:Szanse na to że będzie sie dobierał do dzieci minimalne.

Jestem ciekawa od kiedy masz dyplom z psychologii?
Mysiorek pisze:Jak się dowiesz inaczej o zmarnowanych życiach Twoich dzieci?
JAK?

Bo oni nie zalapali, ze nam chodzi o to, zeby faceta najpierw "przetestowac". Tak samo jak sa testy na psychopate, tak samo sa testy na pedofila. Nikt go nie chce wsadzac za kratki czy cos w tym stylu. Po prostu profilaktyka EWENTUALNEGO zboczenia.

Szkoda, ze wczesniej nie napisalas o wkladaniu reki do majtek. Obylo by sie bez 20 postow Andrew'a, ze "macanie po cyckach" jest ok. Wlozenie reki w majtki wlasnej siostrze, nawet pod najwiekszym wplywem alkoholu, jest juz absolutnie niedopuszczalne <belt>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 31 lip 2006, 07:29

Wiecie co? Przeraza mnie pisanina niektorych panow, ze wlozenie siostrze rak do majtek, przez doroslego mezczyzne (!), reki w majtki jest czyms tak sobie waznym, smiesznym, pojedynczym wybrykiem, ktory trzeba usprawiedliwic, bo piwko, zona nie kocha i takie tam. Nie mozna dawac na to przyzwolenia, nie mozna usprawiedliwiac.
Dla kobiety kazde takie zdarzenie to trauma. Ogromna. Nie macie prawa oceniac tego po swojemu i bagatelizowac. Dlatego wlasnie pisze, ze caly prawie ten temat jest szkodliwy, tzn wypowiedzi wiekszosci. Ja sie z tym nie zgadzam i prosze o zrobienie tu porzadku!!!

Co do samej sprawy. Uwazam ze obowiazkiem, a nie prawem oleczki jest zrobienie czegos z tym, a nie zostawienie, zeby przycichlo. Moze przycichnie, ale na chwile. Sprobowal i Ty sie obronilas. Ale znajdzie sobie ofiare, ktora sie nie obroni. To nie jest tak, ze takie "dziwne" sklonnosci pojawiaja sie po 3 piwach, a po 2 juz nie.
Kazda ofiara chce przede wszystkim zadbac o siebie i ma do tego prawo. Ale tu wszystko toczy w jednej rodzinie, bedziecie sie spotykac, mieszkacie obok siebie! Nie da sie tylko zapomniec, a jesli tak myslisz, to sie oszukujesz.
Przynajmniej badz tak dobra i zwroc wieksza uwage na jego relacje z dziecmi i z zona. Tylko tyle.

Powiem szczerze, ze dawno nie spotkalam sie z tak zacofanymi, szkodliwymi, niczym nie popartymi wypowiedziami na taki tamat. Mozna byc "wyzwolonym", mozna dopuszczac pissing i inne takie, ale zachowania zwiazane z przemoca seksualna powinny byc pietnowane i nie moze byc na nie przyzwolenia. Wstyd mi za to forum, glownie za paru mezczyzn, a szczegolnie za Charlesa i Piskacza i Krzysia. Zenada, strach i beznadzieja.

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 31 lip 2006, 07:33

jeszcze jedna rzecz wkur.wia. Usprawiedliwienie stanu "po spożyciu". Że był wcięty, że to "niewinny żart", że się "zapomniał" itp brednie. Szkoda strzępić języka - za gwałt jedynie dobre są rozwiązania irańskie <evilbat>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 31 lip 2006, 08:47

I co teraz powiecie Panowie Piskacz i Andrew ?! <wsciekly>

Dziewczynie tak się chciało chłopa, że sobie ubzdurała, że brat na nią leci ?

Charliego zostawiam na razie w spokoju <diabel>
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”