Czy są jeszcze naprawde fajni faceci???

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 27 cze 2006, 16:20

silence co racja to racja nie chciałam sie tylko wyrażać na forum co myslę o takich osobnikach ;)
Masz rację Gorgon i za to ze reprezentujesz gatunek Prawdziwych Mężczyzn gratulacje dla Ciebie i Twojej kobiety ;) :)
OnlyJusti
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 27 cze 2006, 16:29

:> Nie rozumiem tej tęsknoty do poznawania wnętrza.
Nie ma znaczenia, czy ładne toto, czy nie.
Przecież jak takiego otworzysz, to tam flaki same, a jak ciepłe to i zapach nieładny :|
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 27 cze 2006, 16:36

zenonie masz poczucie humoru bardzo specyficzne ale dlatego warto docenić ;)
Swoja drogą mam rozumieć ze dla Ciebie nie liczy się wnetrze,w sensie osobowosci?
OnlyJusti
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 27 cze 2006, 16:39

generalnie lubię takie, które wiedzą kiedy robię sobie jaja.
Buźka też jest ważna, a reszta wychodzi "w praniu",
przecież wiesz jak często to co mówimy odbiega od tego jacy jesteśmy...
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 27 cze 2006, 16:49

no masz rację zenonie poczucie humoru to ważna kwestia, też doceniam to w Moim mężćzyźnie i szukam w osobach z którymi przebywam :) Wyglad też się liczy choc po jakims czasie trwania w zwiazku przestaje grać jakąkolwiek rolę wiec co rozsądniejsza osoba od samego początku tę kwestię traktuje jak mało istotną.
A pozory rzeczywiscie potrafią mylić, kazdy chce zrobic pierwsze wrżenie jak najlepsze a i na początku każda rozmowa jest prowadzona niby szczerze, niby naturalnie lecz jednocześnie pod stałą kontrolą siebie samego.
OnlyJusti
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 27 cze 2006, 17:04

onlyjusti pisze:Wyglad też się liczy choc po jakims czasie trwania w zwiazku przestaje grać jakąkolwiek rolę wiec co rozsądniejsza osoba od samego początku tę kwestię traktuje jak mało istotną.

Dla mnie jest istotne czy moj facet jest zadbany czy nie i to wlasnie w dalszym etapie zwiazku sie zauwaza.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 27 cze 2006, 17:10

unlucky_sink - widzi sie więcej owszen, ale to już tak naprawdę nie ma znaczenia, po prostu sie cos dostrzega i bagatelizuje jesli coś jest nie tak, bo to tylko wygląd, a lilczy sie co partner Nam oferuje, jak uszczęśliwa a nie czy np. ma trądzik wieszy niz na początku czy mniejszy, czy zrobił włosy na zelu czy jest rozczochrany itp. bo to juz by była jakaś mania wyglądu!! Ja zawsze osobiscie uważałam ze facet mało istotne czy jest ładny czy też nie, to kobieta ma byc zadbana tzw. "wyjsciowa", ma upiększać faceta, a mężczyzna ma kochać i byc dobrym człowiekiem gotowym na wiele dla wybranki, to prawdziwe piękno którego szukałam w meżczyznach od zawsze
OnlyJusti
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 27 cze 2006, 17:12

jeśli mówisz o skarpetkach, które pobłądziły w drodze do pralki
:| to odpadam w przedbiegach...

[ Dodano: 2006-06-27, 17:15 ]
onlyjusti pisze:...ze facet mało istotne czy jest ładny czy też nie, to kobieta ma byc zadbana tzw. "wyjsciowa", ma upiększać faceta, a mężczyzna ma kochać i byc dobrym człowiekiem gotowym na wiele dla wybranki, to prawdziwe piękno którego szukałam w meżczyznach od zawsze

...wielu facetów też tak uważa i stąd brzuchy spadnięte na kolana i brud pod pazurami
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 27 cze 2006, 17:18

onlyjusti, ja bym tam nie bagatelizowala gdybym widziala mojego faceta z uswinionymi dlugimi pazurami tlustymi wlosami czy gdyby chodzil w smierdzadzych ubraniach i owszem liczy sie to co nam partner oferuje ale zawsze milej jest sie przytulic do kogos kto nie odstrasza zapachem, albo pocalowac kogos komu nie smierdzi z buzi,chyba ze ci to nie przeszkadza to wtedy sie mozesz spokojnie cieszyc blogim zyciem z mezczyzna ktory otacza cie miloscia itp itd
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 27 cze 2006, 17:22

Unlucky ale piszesz o zupełnie skrajnych przypadkach ;) Wiadomo,że nikomu by nie wpadł w oko
unlucky_sink pisze:facet z uswinionymi dlugimi pazurami tlustymi wlosami czy gdyby chodzil w smierdzadzych ubraniach
i
unlucky_sink pisze:odstrasza zapachem, komu smierdzi z buzi

:D

Wydaje mi sie Onlyjusti chciała jedynie przekazac ze facet nie musi byc piekny niczym Apollo zeby spodobac sie kobiecie :)
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 27 cze 2006, 17:27

jagunia pisze:Unlucky ale piszesz o zupełnie skrajnych przypadkach Wiadomo,że nikomu by nie wpadł w oko

tak moze i by nie wpadl,ale po takich 2latach zycia ze soba np moze sie okazac ze facet to fleja straszna.

jagunia pisze:Wydaje mi sie Onlyjusti chciała jedynie przekazac ze facet nie musi byc piekny niczym Apollo zeby spodobac sie kobiecie

ale powinien o siebie dbac
zenon pisze:...wielu facetów też tak uważa i stąd brzuchy spadnięte na kolana i brud pod pazurami

no wlasnie...
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 27 cze 2006, 17:29

unlucky_sink pisze:ale powinien o siebie dbac

zgadzam sie :)
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 27 cze 2006, 17:33

onlyjusti pisze: Ja zawsze osobiscie uważałam ze facet mało istotne czy jest ładny czy też nie, to kobieta ma byc zadbana tzw. "wyjsciowa", ma upiększać faceta, a mężczyzna ma kochać i byc dobrym człowiekiem gotowym na wiele dla wybranki,

1. a ja myslalam ze to w dwie strony dziala (kochanie i poswiecenie)
2.po cholere upiekszac faceta, powinien byc samodzielny
3.nie mozna osobiscie uwazac...
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 27 cze 2006, 17:37

unlucky_sink pisze:3.nie mozna osobiscie uwazac...

...żmijka <diabel>
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 cze 2006, 17:48

Co do ożenku - facet nie ożeni się ani z najładniejszą, ani z najsympatyczniejszą, ani z najinteligentniejszą. Facet żeni się z tą, która jest w jego życiu akurat wtedy, kiedy on ma ochotę się ożenić. <diabel> (Jeśli w ogóle :P )
soul of a woman was created below
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 27 cze 2006, 17:56

Sir Charles pisze:Co do ożenku - facet nie ożeni się ani z najładniejszą, ani z najsympatyczniejszą, ani z najinteligentniejszą. Facet żeni się z tą, która jest w jego życiu akurat wtedy, kiedy on ma ochotę się ożenić. <diabel> (Jeśli w ogóle :P )

z tym żenieniem się to dziwne zmiany zachodzą...
-kiedyś obiadki z deserkiem - potem albo zupa, albo drugie
-...a mój tatuś mamusi całą kasę oddawał
-kiedyś rano, w południe i wieczorem - potem bóle głowy, ...a dzieciak zasypia o 22
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 27 cze 2006, 18:25

A ja chce faceta o wygladzie Keanu Reevsa i wnetrzu Pana Waldka z ulicy dalej <evilbat>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 27 cze 2006, 21:32

ktoś napisał powyżej "szara myszka" :D Czy ja wiem, czy to wymarzony wybór? Osobiście wątpię. Przynajmniej w mojej ocenie. Ale kobieta z charakterem, ciętym językiem, umiejąca bronić własnego zdania, mająca własne poglądy i opinie, nie potakująca ciągle kretyńsko - jak najbardziej. "Z jajami", z silnym charakterem, po prostu. Z biglem! 8)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 27 cze 2006, 21:57

....Tedku drogi, masz taką jedną w autorce postu powyżej.
Coś mi mówi, że próbowałbyś okiełznać.
W tym konkretnym przypadku nie widzę szans powodzenia :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 27 cze 2006, 21:59

nie wiem, nie mam wyglądu Keanu <diabel> <diabel> Poza tym nie szukam nikogo :D
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 28 cze 2006, 01:07

Przypomnial mi sie jeden tekst:
Wygladam jak Brad Pitt, jestem zbudowany jak Stallone... i lize jak Lessie <diabel>
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 cze 2006, 08:29

unlucky_sink rzecz jasna kochanie i poświecenie, ale akurat w tym temacie o tym nie wspomniałam.
Upiększanie to nie odbieranie samodzielnosci, poza tym to była przenośnia, chodziło Mi o to że wychodząc gdzieś z atrakcyjną i zadbaną kobietą mężczyzna czuje sie bardziej pewny siebie i dowartosciowany, co znów powoduje wzrost jego atrakcyjności i komfortu psychicznego...no....oczywiscie jeśli nie jest to człopwiek chorobliwie zazdrosny i nieufny, bo wtedy kobieta wzbudzajaca wiekszą uwagę meżczyzn będzie gwoździem do trumny <hahaha>
"Nie mozna osobiscie uważać" - dziwne stwierdzenie, wytłumacz:>
OnlyJusti
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 28 cze 2006, 17:24

onlyjusti pisze:poza tym to była przenośnia, chodziło Mi o to że wychodząc gdzieś z atrakcyjną i zadbaną kobietą mężczyzna czuje sie bardziej pewny siebie i dowartosciowany
co masz na mysli przez "atrakcyjna"?
onlyjusti pisze:"Nie mozna osobiscie uważać" - dziwne stwierdzenie, wytłumacz:>

spytaj polonistke jakas.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 cze 2006, 22:45

unlucky_sink - pewna siebie ale skromna, o wyrazistej urodzie, zadbana.
Zapytam we wrześniu specjalnie dla Ciebie :)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Moonchild
Bywalec
Bywalec
Postautor: Moonchild » 29 cze 2006, 00:08

onlyjusti -> "Ja zawsze osobiscie uważałam(...)"

jesli uwazasz, to automatycznie jest to twoje osobiste zdanie :-) Bo przeciez nie uwazasz obiektywnie - mozesz probowac byc obiektywna ale opinia jest Twoja (osobista). Dlatego: "Nie mozna osobiscie uważać"

pozdrowionka

A co do tematu - tez czasami mam wrazenie ze nie mozna spotkac fajnych facetow <bo zawsze wyjdzie z nich dranstwo> . Ale po przemysleniu... Dla jednej kobiety facet bedzie draniem a dla innej nie - to w koncu chemia, akcje-reakcje, wzajemne wplywy itp.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 29 cze 2006, 09:18

Moonchild pisze:tez czasami mam wrazenie ze nie mozna spotkac fajnych facetow <bo zawsze wyjdzie z nich dranstwo>

a w czym to dranstwo sie przejawia ?
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 29 cze 2006, 09:24

Sa fajni faceci, nawet sporo takich biega po swiecie. Najlepsze jest to, ze sa oni zwykle zauwazani przez kobiety, kiedy juz zaczna z ktoras byc. Bo zwykle sa niepozorni z wygladu, nie epatuja swiata swoja madroscia, wygladem, pasja. I trudno ich znalezc. Za to jak sa juz z jakas kobieta i "rozkwitaja" przy niej, wszystkie kolezanki jej zazdroszcza i nagle taki facet staje sie atrakcyjny i pozadany. To taki jeden przyklad ciekawego zjawiska, ktore czesto obserwuje.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 29 cze 2006, 09:49

Miltonia pisze:Za to jak sa juz z jakas kobieta i "rozkwitaja" przy niej, wszystkie kolezanki jej zazdroszcza i nagle taki facet staje sie atrakcyjny i pozadany.

znam takiego nawet... Ale to dziala tez w druga strone... kobiety tez czesto sa niedoceniane :)
Arczi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Arczi » 29 cze 2006, 11:00

Obie strony często są niedoceniane i moim zdaniem wynika to z tego że po prostu nie każdy chce zauważać takie osoby. Czemu? Może właśnie dlatego że takie osoby są niepozorne, często nieśmiałe, przeciętne z wyglądu.
Zazwyczaj takie zjawisko występuje w przypadku przystojnych facetów i pięknych kobiet, no wg mnie przynajmniej. Tacy ludzie często nie doceniają osób niepozornych, dopiero z wiekiem zdają sobie sprawę z tego że takie osoby mogą być lepszymi partnerami. Ale jak wiadomo są pewne wyjątki :)

Moonchild pisze:<bo zawsze wyjdzie z nich dranstwo>

No nie zawsze ale trochę prawdy w tym jest :/ mogę podać taki jeden przykład z życia kuzynki.
Wyglądało to tak: kuzynka znalazła sobie wspaniałego faceta ( taki przynajmniej był przez pewien czas ). Facet „złota rączka” normalnie, wszystko potrafił naprawić, nie pił za dużo, nie łaził nigdzie po nocach, był dobrym ojcem. Aż tu nagle po 15 latach małżeństwa kuzynka we własnym domu zastała jakąś młodą laskę, wywaliła ją a po 10-15 min. wpadł mąż z flaszką.
Oczywiście była kłótnia, błagania o wybaczenie. Potem facet zaczął pić, ktoś go widział z inną, no i wiadomo co było dalej... rozwód.
Nikt się tego nie spodziewał po nim, przez ten cały czas był naprawdę porządnym facetem aż tu nagle coś takiego :|

Zapewniam Cię że są fajni faceci, trzeba tylko umieć ich znaleźć. ;)

Miltonia pisze:Bo zwykle sa niepozorni z wygladu, nie epatuja swiata swoja madroscia, wygladem, pasja.

Hmm... ja chyba taki jestem, czy to by znaczyło że jestem fajny, i będę dobrym partnerem :D??
Ehh... tylko kiedy zostanę zauważony :/ ??
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 29 cze 2006, 14:25

Miltonia pisze:Najlepsze jest to, ze sa oni zwykle zauwazani przez kobiety, kiedy juz zaczna z ktoras byc. Bo zwykle sa niepozorni z wygladu, nie epatuja swiata swoja madroscia, wygladem, pasja. I trudno ich znalezc.

Dokładanie :] Piwo Mili <browar>

Arczi pisze:Obie strony często są niedoceniane i moim zdaniem wynika to z tego że po prostu nie każdy chce zauważać takie osoby. Czemu? Może właśnie dlatego że takie osoby są niepozorne, często nieśmiałe, przeciętne z wyglądu.

I dlatego kobieta szukająca "fajnego faceta aka księcia z bajki" nie może znaleźć. Tak samo facet, ma problem z fajną kobietą gdy ocenia przez nie ten pryzmat który powinien <diabel>

Po prostu trzeba szeroko otwierać oczy i szukać tego co nie dostrzegane ;) W obu wypadkach żeby nie było :P
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”