Czy pozwolilibyście na to?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 15 paź 2007, 20:02

PFC pisze:wszyscy udają kogoś innego, zwłaszcza na początku i dlatego im dalej w las, tym ciemniej

na szczęście nikogo nie musiałem udawać :) Mimo to wiem, co mej kobiecie trochę przeszkadzało podczas pierwszych spotkań ze mną. Zbyt duża dawka mego "lansu", który jeszcze lekko uprawiałem, pomny doświadczeń z przeszłości i głupiego przekonania, że tak trzeba. Dziś widzę, że nawet te resztki kozactwa były zbędne i głupie, niestety. Mądry Polak po szkodzie :) Na szczęście nie zraziło ją to, mimo że potem mocno się z tego śmialiśmy. Ona naprawdę jest wyjątkowa.

PFC pisze:jeśli już ktoś jest uczciwy w swej autoprezencji, to na ogół bierze się go za frajera i - koniec końców - ląduje na "śmietniku historii".

jeżeli kobieta tak zareaguje, naprawdę szkoda na nią czasu :)

PFC pisze:Jak to Blazej zawsze powtarza: "bad boy wygrywa".

tak,oczywiście :]
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 15 paź 2007, 20:47

TedBundy pisze:Ona naprawdę jest wyjątkowa.

a moze ten Twój lans był no smieszny
czym Ty sie lansowałes, tak z ciekawości pytam
TedBundy pisze:jeżeli kobieta tak zareaguje, naprawdę szkoda na nią czasu :)

nie rozumiem. a co musi brac kazdego który chetny i szczery. Odsłonił sie, to co pokazał sie nie spodobało i tyle
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 15 paź 2007, 21:18

znasz moje poczucie humoru, ja też w miarę znam Twoje. Więc mi powiedz - naprawdę w to wierzysz, Błażej?

Dzindzer pisze:czym Ty sie lansowałes, tak z ciekawości pytam

głupie to było strasznie <diabel> Nie chciałbym za wiele o tym pisać <wstydnis>
Powiem tylko tyle "styl na znanego w mieście inteligenta" . Poza tym traf chciał, że tego akurat dnia spotkaliśmy chyba z 10 moich znajomych bliższych i dalszych, każdy ściskał mi rękę. Niezły hardcore, swoją drogą.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 15 paź 2007, 21:19

TedBundy pisze:sam na pewno doskonale wiesz, że udawanie kogoś kim w głębi duszy nie jesteś przynosi żałosny efekt.
nikt nie mówi tu o grze. lecz inaczej się zachowujesz, wróć, zachowuje np PFC, na piwie z kolegami a inaczej na randce <regulamin>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 15 paź 2007, 21:20

Rozumiem Andrewa. Miłość wszystko wybaczy. Nawet zdradę... Ale mężczyźni najczęściej powodowani pychą i chęcią posiadania (zwłaszcza ciała) kobiet tego nigdy nie pojmą.

Mogę sobie wyobrażić, że chciałabym być z powrotem z facetem, który by mnie zdradził, tzn. mogłabym mu wybaczyć jeśliby mi to wytłumaczył jako chwilowe zaślepienie lub pomyłkę. A już na pewno nie sprzedałabym samochodu, tylko dlatego, że w nim dokonano aktu zdrady :]
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 15 paź 2007, 21:21

TedBundy pisze:Więc mi powiedz - naprawdę w to wierzysz, Błażej?
zbyt wiele kobiet wyznało mi to
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.

I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.

/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 15 paź 2007, 21:27

TedBundy pisze:na szczęście nikogo nie musiałem udawać

Wiesz, jeśli mam być tak zupełnie szczery, to uważam, iż cały czas trochę udajesz. 8) ...Od dawna sądzę, że interakcje między ludźmi opierają się w przeważającym mierze na następującym schemacie: uwierz w moje kłamstwa, a ja uwierzę w Twoje. Widać to chociażby na przykładzie tego forum i kilku dosyć wyraźnie zarysowanych grup wzajemnej adoracji, których to członkowie nie żałują sobie najrozmaitszych komplementów. Czytając ja człowiek stoający nieco z boku, jak np. ja, ma ochotę chwilami ryknąć śmiechem. Cóż... reuła ta oddziaływuje w sposób niezwykle silny, tym silniejszy, im więcej drobnych prawd i półprawd zawiera się w danym sytemie... Zresztą nie oszukujmy się: gramy nawet w mikroskali, nawet gdy z kimś rozmawiamy, bo nie słuchamy wcale jego odpowiedzi, lecz szykujemy już kolejną historyjkę, żeby wykreować siebie.

Wszystkie one są wyjątkowe aż do odwołania. <lol>

Dzindzer pisze:czym Ty sie lansowałes, tak z ciekawości pytam

No ja też chciełbym wiedzieć ?? Nawet bym zapłacił, żeby to obejrzeć. ;)

TedBundy pisze:Powiem tylko tyle "styl na znanego w mieście inteligenta" .

Z całym należnym Ci szacunkiem, ale chyba zdarza Cię się jeszcze "lansować" na forum w ten sposób. ;)

nadia pisze:Rozumiem Andrewa. Miłość wszystko wybaczy. Nawet zdradę...

Tego z drugiej strony ja nie rozumiem. <lol>

nadia pisze:Mogę sobie wyobrażić, że chciałabym być z powrotem z facetem, który by mnie zdradził, tzn. mogłabym mu wybaczyć jeśliby mi to wytłumaczył jako chwilowe zaślepienie lub pomyłkę. A już na pewno nie sprzedałabym samochodu, tylko dlatego, że w nim dokonano aktu zdrady :]

Ja też bym samochodu nie sprzedał; co najwyżej tą drugą osobę na jakiś targ żywym towarem, żeby chociaż częściowo odbić sobie straty moralne <diabel> ... Nadia, nie bądź naiwna, każdy facet tłumaczyłby Ci się w ten sposób. <hahaha> Jest takie powiedzenie, że z dziwki nie zrobisz żony. Otóż dotyczy ono również mężczyzn. <regulamin>
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 15 paź 2007, 21:39

nadia pisze:Ale mężczyźni najczęściej powodowani pychą i chęcią posiadania (zwłaszcza ciała) kobiet tego nigdy nie pojmą.

????????????????????? pychą ? chęcią posiadania ? o czym ty mówisz ?

nadia pisze:Mogę sobie wyobrażić, że chciałabym być z powrotem z facetem, który by mnie zdradził, tzn. mogłabym mu wybaczyć jeśliby mi to wytłumaczył jako chwilowe zaślepienie lub pomyłkę.

Ja nie potrafiłbym wybaczyć, to prędzej czy później rozwali każdy związek.
nadia pisze:A już na pewno nie sprzedałabym samochodu, tylko dlatego, że w nim dokonano aktu zdrady

Moim zdaniem mówisz tak dziś, gdybyś tego naprawdę doświadczyła to myślę że miałabyś inne zdanie...

Zebyś się nie zdziwił ... nie życzę Ci tego ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 15 paź 2007, 21:45

eng pisze:chęcią posiadania ? o czym ty mówisz ?

Z tego co w książkach różnych wyczytałem w samej miłości zawiera się chęć posiadania, a w przelotnych znajomościach bywa to chyba jeden z istotniejszych czynników. :) ...Wiesz, to jest jak z małym dzieckiem, które koniecznie chce się pobawić nową zabawką, o której zapomni za dzien lub dwa. <aniolek>

eng pisze:Zebyś się nie zdziwił ... nie życzę Ci tego ...

Zawsze powtarzam, za J. Cezarem, że lepiej aby nieszczęścia następowały szybciej niż później i w ogóle działy się szybko. :)
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 15 paź 2007, 21:46

nadia pisze:Rozumiem Andrewa. Miłość wszystko wybaczy. Nawet zdradę... Ale mężczyźni najczęściej powodowani pychą i chęcią posiadania (zwłaszcza ciała) kobiet tego nigdy nie pojmą.

no popatrz, taką głupią miłością co to wybacza puszczenie się na boku kochałam i nic dobrego w końcumi nie przyniosła. Nie mam zamiaru drugi raz popełnić tego samego błędu. Zdradzi i się o tym dowiem? Fora ze dwora. Nie jestem jakaś krzywa żeby być z facetem,który mnie nie szanuje.
A auto w którym facet się gził z jakimś lachonem opchnęłabym natychmiast.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 15 paź 2007, 21:52

Elspeth pisze:A auto w którym facet się gził z jakimś lachonem opchnęłabym natychmiast.

A co samochód zawinił ?? !! Rozumiem, że trzeby do myjni oddać, ale żeby zaraz się pozbywać ?? <lol> To takie melodramatyczne. :) ...A co do wybaczanie lub niewybaczania, to myślę, że najlepiej stosować tu lekko zmodyfikowaną zasadę Dona Corleone: "on nigdy nie prosi o drugą przysługę, jeśli odmówiono mu za pierwszym razem" . Ludzie powinni się zdecydowanie bardziej szanować, aczkolwiek zdrady, itp. w ostatecznym rozrachunku wydają się rzeczą nieuchronnę i pozostaje tylko pytanie: kiedy? ...No więc każdy musi wypracować własny system jak sobie z taką sytuacją poradzić. <aniolek>
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 15 paź 2007, 21:57

PFC pisze:A co samochód zawinił ?? !! Rozumiem, że trzeby do myjni oddać, ale żeby zaraz się pozbywać ?? <lol> To takie melodramatyczne. :)

a możesz sobie uważać że i melodramatyczne, ale nie mogłabym już czuć się w nim komfortowo, czułabym, że jest w jakiś sposób zbrukany i wywoływało by to mój niesmak :] Łóżko też spotkałby ten sam los jeżeli by brało udział w zdradzie, z resztą o ile to nie było by moje kupione mieszkanie to zmieniłabym bardzo szybko miejscówkę.
PFC pisze:aczkolwiek zdrady, itp. w ostatecznym rozrachunku wydają się rzeczą nieuchronnę i pozostaje tylko pytanie: kiedy?

To może najlepiej od razu na początku związku załatwić to ? Od razu pójść na bok i mieć z głowy. "Kochanie zdrada już za nami więc teraz może być już tylko lepiej" <hahaha>
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 15 paź 2007, 22:07

Elspeth pisze:czułabym, że jest w jakiś sposób zbrukany

To trzeba by przeprowadzić ceremonię oczyszczającą. :]

Elspeth pisze:Łóżko też spotkałby ten sam los jeżeli by brało udział w zdradzie

Ależ nie możesz tak samo "karać" za zdradę "bierną" jak "czynną". To nieracjonalne. <aniolek>

Elspeth pisze:To może najlepiej od razu na początku związku załatwić to ? Od razu pójść na bok i mieć z głowy. "Kochanie zdrada już za nami więc teraz może być już tylko lepiej"

Cóż, gdyby zdrada była czynnością tej kategorii co np. wypadanie mleczaków, to wtedy byłoby to wyśmienite rozwiązanie. :) Lecz zdrada jest czymś innym, czymś czego nikt nie chce, a jednak czego mniej lub bardziej świadomie się spodziwa. I naprawdę nie ma chyba złotego środka. Najlepszym rozwiązaniem było by dokonać tego w tak perfekcyjny i przebiegły sposób, by druga osoba nigdy się nie dowiedziała. Ale to już wyższa szkoła jazdy. <diabel> Jednym słowem: tylko dla orłów. <hahaha>
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 15 paź 2007, 22:13

PFC pisze:Ależ nie możesz tak samo "karać" za zdradę "bierną" jak "czynną".

To nie była by kara, po prostu źle bym się czuła w otoczeniu w którym facetowi którego kochałam inna baba robiłaby dobrze. Po prostu. Dla mnie to proste jak konstrukcja cepa.
A stwierdzenie, że zdrada wcześniej czy później się pojawia to moim zdaniem nadużycie. Po prostu jak się trafi na felerny egzemplarz to człowiek funduje sobie potem piekiełko emocjonalne.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 15 paź 2007, 22:23

Elspeth pisze:A stwierdzenie, że zdrada wcześniej czy później się pojawia to moim zdaniem nadużycie. Po prostu jak się trafi na felerny egzemplarz to człowiek funduje sobie potem piekiełko emocjonalne.

Z pierwszym określeniem mogę zgodzić się tylko o tyle, o ile mamy do czynienia z osobą, która z róznych obiektywnych czy też nieobiektywnych względów nie jest w stanie skutecznie zdrady przeprowadzić (czytaj: jest realtywnie mało atrakcyjna dla otoczenia, zbyt "dupowata", itp.). Wiesz, jeden z moich ulubionych pisarzy stwierdził, że cnotliwe życie w świecie bez pokus nie jest żadnym osiągnięciem. I w tym temacie tyle... A co do felernych egzemplarzy, to widzę, że powoli przejmujesz terminologię Teda. Jeszcze trochę i zacznie się 70/30, podczas gdy smutna prawda jest taka, że wszyscy jesteśmy niewiele warci, jak tak zupełnie obiektywnie spojrzeć. Po prostu trzeba wybierać mniejsze zło. :)
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 15 paź 2007, 22:25

PFC pisze:Jest takie powiedzenie, że z dziwki nie zrobisz żony. Otóż dotyczy ono również mężczyzn.

Elspeth pisze:taką głupią miłością co to wybacza puszczenie się na boku kochałam i nic dobrego w końcu mi nie przyniosła.

Nikt Wam nie każe żenić się z dziwkami/arzami (mam na myśli profesję) tudzież w sposób głupi kochać i wielokrotnie wybaczać zdrady. Zdarzają się jednak sytuacje, że ktoś zdradził, ale wcale nie musi to oznaczać, że nie kocha. Sprawdzone i potwierdzone. Nie należy widzieć wszystkiego na czarno-biało. I tworzyć reguł, że albo wszystko albo nic, nigdy za żadne skarby, itp. To jest dowód pychy oraz głupoty, stereotypowego myślenia.
eng pisze:pychą ? chęcią posiadania ? o czym ty mówisz ?

Objawia się to pogladami bardzo często prezentowanymi przez facetów na tym forum, a wskazującymi na "rzeczowe" podejście do kobiety, poglądy typu: ona się puszczała, miała kilku przede mną, obmacywali ją inni faceci, zdradziła mnie, więc jest zużyta, brudna, zbrukana itp. itd., moje ego i honor, tudzież męskość na tym ucierpiały i cierpią strasznie w dalszym ciągu. Muszę więc ją kopnąć w dupę i rzucić....

No pewnie, najlepiej to byłoby taką puszczalską zabić przez ukamieniowanie, ale to już nie te czasy niestety.

Nigdy nie miałam problemu z zazdrością o partnera. NIgdy nie obawiałam się zdrady. I... o dziwo... ? nigdy z tym problemów w praktyce nie miałam... i przypuszczam, że mieć nie będę. Przypadek ?
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 15 paź 2007, 22:28

PFC pisze:powoli przejmujesz terminologię Teda.

<mlotek> bez takich mi tu proszę <foch>
PFC pisze:wszyscy jesteśmy niewiele warci, jak tak zupełnie obiektywnie spojrzeć.

Jak tak zupełnie obiektywnie spojrzeć to po co codziennie rano mam wstawać z łóżka iść do pracy i po prostu żyć? :> skoro i tak za jakiś czas wyląduję w ziemi? <aniolek>
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 15 paź 2007, 22:28

PFC pisze:Z pierwszym określeniem mogę zgodzić się tylko o tyle, o ile mamy do czynienia z osobą, która z róznych obiektywnych czy też nieobiektywnych względów nie jest w stanie skutecznie zdrady przeprowadzić (czytaj: jest realtywnie mało atrakcyjna dla otoczenia, zbyt "dupowata", itp.).

... ale to wcale nie jest zabawne ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 15 paź 2007, 22:33

nadia pisze:Zdarzają się jednak sytuacje, że ktoś zdradził, ale wcale nie musi to oznaczać, że nie kocha.

"Musi", "nie musi"..., a kogo to już obchodzi, gdy mleko (bez skojarzeń ;) ) się wylało ?? A przyznasz też, nie byłby by to zbyt przekonujący dowód miłości? <diabel> Nadia, to co proponujesz, to relatywizm w czystej postaci, który zakłada, że dwie teorie mogą być jednakowo prawdziwe dla tego samego punktu odniesienia. Dziwi mnie takie podejście u Ciebie. :)

nadia pisze:Sprawdzone i potwierdzone.

Przez Ciebie ?? <diabel>

nadia pisze:nigdy z tym problemów w praktyce nie miałam...

Twoi faceci byli jednak sprytniejsi niż myślisz... Prawdopodobnie. :)

[ Dodano: 2007-10-15, 22:36 ]
Elspeth pisze:<mlotek> bez takich mi tu proszę <foch>

Ty też mnie za gwardzistę Teda podałaś. Zobacz jak to jest. <diabel>

Elspeth pisze:Jak tak zupełnie obiektywnie spojrzeć to po co codziennie rano mam wstawać z łóżka iść do pracy i po prostu żyć? :> skoro i tak za jakiś czas wyląduję w ziemi?

Ach, wszystko przez ten irracjonlany pęd życiowy, jak stwierdził Bergson. :)
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 15 paź 2007, 22:36

nadia pisze:Objawia się to pogladami bardzo często prezentowanymi przez facetów na tym forum, a wskazującymi na "rzeczowe" podejście do kobiety, poglądy typu: ona się puszczała, miała kilku przede mną, obmacywali ją inni faceci, zdradziła mnie, więc jest zużyta, brudna, zbrukana itp. itd., moje ego i honor, tudzież męskość na tym ucierpiały i cierpią strasznie w dalszym ciągu. Muszę więc ją kopnąć w dupę i rzucić....

Mówimy o styuacji kiedy w czasie trwania związku ma kontakty z innymi ... przed nie ma znaczenia ...
bleeeeeeeeeeeee
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 15 paź 2007, 22:47

PFC pisze: gdy mleko (bez skojarzeń ) się wylało

Ale jakie mleko ? Że uprawiała seks z kimś ? Czy że psychicznie marzy o tym innym, kocha go wieczorem i rano, ale z powodów obiektywnych albo subiektywnych z nim się nie puszcza ?

PFC pisze:nadia napisał/a:
Sprawdzone i potwierdzone.

Przez Ciebie

Kolega mi opowiadał. Zdradził raz, wrócił i kobieta go przyjęła "na łono", od tego czasu nie zdradza, i nie chce tego robić gdyż twierdzi że był głupi i że kocha, choć okazji mu nie brakuje. <diabel>
PFC pisze:dwie teorie mogą być jednakowo prawdziwe dla tego samego punktu odniesienia

To trzeba zmienić/dopasować teorię.
nigdy z tym problemów w praktyce nie miałam...

Twoi faceci byli jednak sprytniejsi niż myślisz... Prawdopodobnie.

Na jedno wychodzi. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.
eng pisze:Mówimy o styuacji kiedy w czasie trwania związku ma kontakty z innymi ... przed nie ma znaczenia ...

Nie liczy się, że ma kontakty. Liczy się czy kocha.
neo7
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: neo7 » 15 paź 2007, 22:53

nadia pisze:Że uprawiała seks z kimś ? Czy że psychicznie marzy o tym innym, kocha go wieczorem i rano, ale z powodów obiektywnych albo subiektywnych z nim się nie puszcza ?

nadia pisze:Nie liczy się, że ma kontakty. Liczy się czy kocha.

Dla nas zawsze się będzie liczyło czy się puszcza czy nie - bedąc w związku, a dla was będzie ważniejsze czy kocha czy nie. To biologia. Tak zawsze było, jest i będzie.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2007, 22:56 przez neo7, łącznie zmieniany 2 razy.
sometimes saying nothing says all
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 15 paź 2007, 22:53

nadia pisze:To trzeba zmienić/dopasować teorię.

Czyli co ?? Sugerujesz, że facet, który zdradza, kocha tak samo, jak ten, który nie zdradza :? Moim zdanie zdrada z czegoś się bierze, ale na pewno nie z miłości, chyba że do trzeciej osoby. <diabel> No więce jaką modyfikację proponujesz ?? Że mężczyźnie w chwili zdrady odejmuje rozmu, a potem wszystko wraca i jest już ok? Brzmi to naiwnie. :)

Wobec tego po czym poznać, że kocha, skoro się z kimś puszcza ?? Zawsze dotąd myślałem, że wiernośc jest jednym z ważniejszych wyznaczników. :)

nadia pisze:Że uprawiała seks z kimś ? Czy że psychicznie marzy o tym innym, kocha go wieczorem i rano, ale z powodów obiektywnych albo subiektywnych z nim się nie puszcza ?

No chyba jedno i drugie? :)
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 15 paź 2007, 22:54

No to gratuluję.
Osobiście wolałbym być "miejącym kontakty" i wmawiać że kocha, niż tym który musi z tym się godzić ... no ale nie każdy może mieć tak dobrze...
bleeeeeeeeeeeee
neo7
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: neo7 » 15 paź 2007, 23:02

Od wieków - a właściwie setek tysięcy lat kobieta była szansą na przekazanie genów dla jej faceta, dlatego podświadomie jest niewybaczalne że się puszcza będąc w związku.
Dla kobiet z kolei facet miał być opiekunem i ochrona dla potomstwa - dlatego ważniejsze jest dla kobiety czy ją kocha w sensie czy będzie jej nadal zapewniał byt i ochronę.
Jak wiadomo matka jest tylko jedna.

Czasy się w sumie zmieniły, ale te mechanizmy są niezmienne i działają w sferze podświadomości, dlatego zdrada fizyczna kobiety jest właściwie nie do przyjęcia i oznacza koniec związku.
sometimes saying nothing says all
Awatar użytkownika
vilmon1980
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: vilmon1980 » 15 paź 2007, 23:36

Elspeth pisze:no popatrz, taką głupią miłością co to wybacza puszczenie się na boku kochałam i nic dobrego w końcumi nie przyniosła. Nie mam zamiaru drugi raz popełnić tego samego błędu. Zdradzi i się o tym dowiem? Fora ze dwora. Nie jestem jakaś krzywa żeby być z facetem,który mnie nie szanuje.

Ja natmiast nigdy nie traktowałem tego typu spraw w kategoriach szacunku. Równie dobrze kobieta może zrobić skok w bok i mnie szanować, jak również być wierną i mnie nie szanować. :P
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 paź 2007, 08:47

Innosc moja na Wami tu piszacymi jest tak inna !!...ze nie sposób mi tu pisac dalej.
Bo wywoła to tylko agresje w mą stronę . Nie tylko ja z resztą az tak inny jestem , znam ludzi do mnie zblizonych w swej innosci , choc nie takich samych .
Moze to dlatego , ze strawy juz jestem i inaczej patrze na wiele spraw .
Zdrada - ziąbi mnie , ale nie parzy , mi zalezy na moim partnerze i skoro ona tego potrzebuje , czy to chwilowe czy ma byc na stałe , to smutno mi , ale niech tak bedzie ! skoro jest szczesliwa w tym momencie tylko , czy dłuzszym czasie ? Jesli dla mnie jest miła i zachowuje sie jak zachowywala sie przed ową zdrada to problemów nie robie , skoro jest ogólnie dobrze tak jak zawsze było to "problemu" nie postrzegam . Nawet na owa jej randke z tym kims innym zawiesc mogę .
Co mnie trapi , jakie mysli po głowie chodzą ? by czasem moja partnerka nie zostala wykozystana , by sie jej krzywda nie stała , a by było to coś swoistego , z czego była by sie w stanie cieszyc i czerpac z tego przyjemnosc , która ja widac dostarczyc bym jej nie mógł . Partnerka musi czuć podobnie .A jak sie czuje taki ktos ? zle ! to fakt , ma wyzuty sumienia - człowiek to dziwna istota . Tyle , ze jesli zdradzajacy ewentualnie szaleje ! wyprowadza sie z hukiem ! rzuca niemiłymi słowami , stwarza sytuacje jeszcze bardziej pogarszajace sytuacje , to nie wiem jak bym tu wtedy pisał . Prosze mnie zrozumiec i nie oceniac , a jak juz pozostawic pewno ale i chwile zadumy .... <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 16 paź 2007, 09:03

PFC pisze:Sugerujesz, że facet, który zdradza, kocha tak samo, jak ten, który nie zdradza :? Moim zdanie zdrada z czegoś się bierze, ale na pewno nie z miłości,

Zdradza bierze się raz z głupoty, dwa z tego, że prawie nigdy w pełni w jedenym człowieku nie znajdziesz wszystkiego co Tobie potrzebne. KOchasz kobietę świetnie się rozumiecie, seks wychodzi, itd), ale okazuje się, że jest bezpłodna, Ty akurat od zawsze marzysz o swoich własnych dzieciach. Słynne przenoszenie genów - potrzeba mężczyzn. Jakiego wyboru dokonasz ? Zostawiesz ją jako nieużyteczną ? Będziesz z nią ale zapłodnisz inną ?
PFC pisze:Wobec tego po czym poznać, że kocha, skoro się z kimś puszcza ?? Zawsze dotąd myślałem, że wiernośc jest jednym z ważniejszych wyznaczników. :)

WIerność jest ważna, ale wcale nie jest wyznacznikiem. Dla mnie na przykład nie jest. Właśnie o to chodzi, że sam wybierasz sobie wyznacznik. Nie ma obiektywnych wyznaczników.

Że uprawiała seks z kimś ? Czy że psychicznie marzy o tym innym, kocha go wieczorem i rano, ale z powodów obiektywnych albo subiektywnych z nim się nie puszcza ?

No chyba jedno i drugie? :)

Przekonasz się jeszcze (choć nie życzę tego), że niestety rzadko można mieć jedno i drugie.
vilmon1980 pisze:Ja natmiast nigdy nie traktowałem tego typu spraw w kategoriach szacunku. Równie dobrze kobieta może zrobić skok w bok i mnie szanować, jak również być wierną i mnie nie szanować. :P
<browar> <browar>
neo7 pisze:Od wieków - a właściwie setek tysięcy lat kobieta była szansą na przekazanie genów dla jej faceta, dlatego podświadomie jest niewybaczalne że się puszcza będąc w związku.
Dla kobiet z kolei facet miał być opiekunem i ochrona dla potomstwa - dlatego ważniejsze jest dla kobiety czy ją kocha w sensie czy będzie jej nadal zapewniał byt i ochronę.
Jak wiadomo matka jest tylko jedna.

Czasy się w sumie zmieniły, ale te mechanizmy są niezmienne i działają w sferze podświadomości, dlatego zdrada fizyczna kobiety jest właściwie nie do przyjęcia i oznacza koniec związku.

Jak widać, te mechanizmy biologiczne nie działają dla wszystkich mężczyzn i kobiet .
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 16 paź 2007, 09:19

vilmon1980 pisze:Ja natmiast nigdy nie traktowałem tego typu spraw w kategoriach szacunku

Widzisz, a dla mnie jest. Jeśli facet jest ze mną i wie, że do łażenia na boki podchodzę tak jak podchodzę, to jeśli mnie szanuje, kocha, to tego nie będzie robić. Jeśli pójdzie w tango z inną - jest to równoznaczne dla mnie z brakiem szacunku i tym, że mu nie wystarczam. Skoro tak - to nie widzę sensu bycia z nim. Wolę wtedy być sama, albo w układach opierających się tylko na seksie.
nadia pisze:okazuje się, że jest bezpłodna, Ty akurat od zawsze marzysz o swoich własnych dzieciach. Słynne przenoszenie genów - potrzeba mężczyzn. Jakiego wyboru dokonasz ? Zostawiesz ją jako nieużyteczną ? Będziesz z nią ale zapłodnisz inną ?

Nóż mi się w kieszeni otwiera jak coś takiego czytam. To tak jakby napisać, że skoro żona jest sparaliżowana i nic nie czuje, ma czucie tylko od szyi w górę, to on pójdzie na miasto zaliczyć parę panienek, bo mu to jest potrzebne <zalamka>
nadia pisze:WIerność jest ważna, ale wcale nie jest wyznacznikiem.

Jest
nadia pisze:Właśnie o to chodzi, że sam wybierasz sobie wyznacznik.

I dla mnie właśnie jest takim wyznacznikiem, jednym z najważniejszych.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 paź 2007, 09:25

Elspeth pisze:Nóż mi się w kieszeni otwiera jak coś takiego czytam. To tak jakby napisać, że skoro żona jest sparaliżowana i nic nie czuje, ma czucie tylko od szyi w górę, to on pójdzie na miasto zaliczyć parę panienek, bo mu to jest potrzebne <zalamka>

No moze ci sie otwierac , ale pomysl , ile bys wytrzymała bez sexu mając meza sparalizowanego ? pamietaj też , ze Ty ...piszesz i wypowiadasz sie na zasadzie domniemam tylko , jak by było gdyby takie cos Cie dotkneło ? - nie wiesz , zakladasz , ze dalas by radę , tyle , ze nasze zalozenia zyciowe samo zycie wreyfikuje .
Ty mozesz też byc taka , ze byś wytrzymała , ale nie kazdy tak miec moze ...

I dziwi mnie i troche smieszy , ze wiele kobiet jest z mezami które ich nie zdradzają , ale za to stawarzają całą inna mase czynników , ze w zwiazku jest zle i tu trwają przy nich , ale jak by tylko zdradził - won ! mimo , ze całe inne zycie razem , wspulne było by oki
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 09:28 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”