Maverick pisze:Ja place, ja bede ogladal, to ma sie podobac MI!
a czy będziesz wymagał by nosiła jesli nie bedzie sie jej podobał
Moderator: modTeam
Ale to mi sie ma podobac, to takie trudne do zrozumienia? Nie ma sie podobac calemu swiatu tylko mi. i jezeli wiedzialbym jaki jej sie na 100% podoba, a dla mnie bylby obrzydliwy, to kupilbym taki ktory podba sie mi, a nie jej.Mia pisze:ale to nie Ty bedziesz w nim chodzil, to takie trudne do zrozumienia?
Rozumiem ze skoro jestes taka tradycjonalistka ktora cholduje dawaniu pierscionka na zareczyny to wiesz, ze jezeli w ciagu ROKU od zareczyn nie wezmie sie slubu to wg tradycji zareczyny uwaza sie za niebyle? Wiec, jak, jestes zareczona, czy JUZ nie?Mia pisze:Moj zrobil to tak, ze nie spodziewalam sie ani przez chwile, ze moze wrocic na wystawe i go kupic. To jest najwazniejsze.
Maverick pisze:to kupilbym taki ktory podba sie mi, a nie jej.
Maverick pisze:I musi sie pogodzic z tym ze bedzie nosic nie taki jaki by chciala.
Maverick pisze:czyli wydawanie swoich pieniedzy na kogo jest sposobem stosunkowo nieefektywnym dlatego ze wazne jest dla nas wydanie jak najmniej a to czy osoba jest zadowolona stoi na 2 planie
Maverick pisze:Ja moge wiedziec czy ona lubi zloto, srebro, biale zloto czy co. Ale nie bede wiedzial co do krztaltu.
Maverick pisze:Ale to mi sie ma podobac, to takie trudne do zrozumienia?
Maverick pisze:Wiec, jak, jestes zareczona, czy JUZ nie?
Dzindzer pisze:albo nie bedzie nosiła, bo kto by chcial nosic cos co mu sie nie podoba
Dzindzer pisze:u mnie jest odwrotnie
Ja. Ale jesli mialbym do konca patrzec na cos i stwierdzic ze wydalem XXX na cos co jest beznadziejnie brzydkie to wole zeby jej sie nie podobal, a ja zebym sie zachwycal jaki ladnyDzindzer pisze:przepraszam to kogo ma ten pierścionek uszczesliwic Ciebie czy ja![]()
To mozna oddac do jubilera, dostac kase z powrotem i wsadzic na jakis fundusz. Wiec niehc powie od razu, bo szkoda zamrazac gotowke.Dzindzer pisze:albo nie bedzie nosiła, bo kto by chcial nosic cos co mu sie nie podoba
Ja jestem normalny, nie szpieguje dziewczyn. Ogolnie - jakbym juz wyrzucal pieniadze w bloto i kupowal pierscionek, to pewnie jaos to zrobie by wiedziec jakie jej sie podobaja. Moze to byc na zasadzie pokazania kilku modeli i wybadania ogolnego gustu. Tylko ze raczej zrobie to z rok przed zareczynami, wiec jak jej sie zmieni gust to na drzewo, a raczej z paragonem zwrot i na fundusz. Albo na pedalyDzindzer pisze:nie rozumiem tego, skad wiesz co bedziesz o niej wiedział. Moze zafascynuje Cie do tego stopnia, że bedziesz chciał wiedziec o niej ile sie da
Maverick pisze:Ale jesli mialbym do konca patrzec na cos i stwierdzic ze wydalem XXX na cos co jest beznadziejnie brzydkie to wole zeby jej sie nie podobal,
Maverick pisze:Powiedzmy sobie szczerze, wiekszosc pierscionkow jest ladna i jesli jakiejs sie jakis nie podoba to dlatego ze ma chore fanaberie.
Maverick pisze:I nawet jak wybadam jaki jej sie podoba to raczej nie kupie takiego samego, tylko zblizony
Maverick pisze:I ze przykladacie do niego zbyt welka wage.
To czy dziewczyna lubi zolte czy biale zloto po pierwsze widac po bizuterii a poza tym dowiaduje sie bardzo wczesnie i latwo. Wiec o tym pisalem. Mi chodzilo o Wasze reakcje na zdjecia pierscionkow. Ciezko dopasowac komus krztaltem pierscionka i wygladem. Rozeznac mozna sie w zasadzie co do materialu i z grubsza krztaltow. I nie chcialbym by przez to ze cos w pierscionku nie pasuje dizewczynie ona odrzucala zareczyny, albo sobie zle myslala. Pierscionek jest jak 1 raz - nie musi i najprawdopodobniej nie bedzie nigdy idealny.Dzindzer pisze:a gdzie tam. Ja chce by był w moim guscie, gdyby mi facet kupił żółte złoto to poczuła bym sie nie do końca fajnie, bo ja nie lubie takiego. Fakt nie musi to byc mój wymarzony idelany pierścionek. On ma sie zgadzac z moim gustem.
Maverick pisze:To czy dziewczyna lubi zolte czy biale zloto po pierwsze widac po bizuterii a poza tym dowiaduje sie bardzo wczesnie i latwo.
Maverick pisze:Pierscionek jest jak 1 raz - nie musi i najprawdopodobniej nie bedzie nigdy idealny.
Maverick pisze:Ja jestem normalny, nie szpieguje dziewczyn.
Dzindzer pisze: Fakt nie musi to byc mój wymarzony idelany pierścionek. On ma sie zgadzac z moim gustem.
Dzindzer pisze:kiedys sobie kupiłam pierscionek idealny, raz jedyny coś z bizuterii az tak mnie zachwyciło
Andrew pisze:doszedłem do wniosku, ze liczy sie nie to co liczyc powinno, a zatem sam fakt zareczyn, tylko ów pierscionek
Andrew pisze:do h.u.j wie czego
Andrew pisze:jak młodzi przeczytają ten topic beda mieli problem, którego miec nie powinni bo zacznie ich drazyc (niczym rozmiar penisa) czy ów pierscionek bedzie sie podobał dziewczynie, a co za czym idzie - czy bedzie sie podobał jej kolezankom ...
Andrew pisze: To czy by go nosiła jak i jak sie do jego wygladu odniosła, pozwoliło by mi zapewne w podjeciu koncowej decyzji.
Andrew pisze:Temat liczy stron 11 a nie powinien istniec w ogóle
Andrew pisze:Zgadza sie, a widzisz do czego prowadzi czytanie ich ciagłe
Mia pisze:za pania minister i dzin, nie nosilabym czegos co byloby nie w moim guscie.
Mia pisze:Andrew naprawde jak sie oswiadczales miales gdzies to jaki bedzie pierscionek i czy Twojej zonie sie spodoba
Maverick pisze:Niby jak mialbym poznac gust - W SFERZE PIERSCIONKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - mojej dziewczyny?
Maverick pisze:Jesli dziewczyna nie przyjmie pierscionka i zareczyn ze wzgledu na jego wyglad to na drzewo z taka dziewczyna
Maverick pisze:a naprawde wole zamiast pierscionka kupic sobie pedaly do roweru (i z lepszego materialu, bo z tytanu a nie dziadowskiego zlota)
Maverick pisze:Zwlaszcza ze wbrew temu co niektorzy mysla go sie nie nosi codziennie! Codziennie nosi sie obraczke!
Maverick pisze:Ja place, ja bede ogladal, to ma sie podobac MI!
Maverick pisze:I musi sie pogodzic z tym ze bedzie nosic nie taki jaki by chciala.
Maverick pisze:chcialem jedynie zwrocic uwage na fakt, ze pierscionek nie jest az taki wazny
pani_minister pisze:Nie jest. W takim zaś przypadku facet oświadczający się nie powinien miec pretensji, jeśli zgadzając się go poślubić poproszę go także o wymianę pierścionka na innyA jakby mi facet powiedział "masz nosić, płacę i wymagam", to grzecznie poprosiłabym, żeby poszedł płacić innej
Pierścionek faktycznie sama sobie mogę kupić, nie muszę nosić czegoś łaskawie podarowanego, zwłaszcza, jeśli brzydkie jest.
Mav, jak Ci dziewczyna kupi w najlepszych intencjach różowy krawat w myszki miki, to też będziesz go nosił codziennie, bo liczy się to, że chciała dobrze?
Andrew pisze:a jak facet poprosi bys zmieniła makijaż bo uzna, ze masz go fatalny i wstyd mu sie z Tobą gdziekolwiek pokazywac ? a jak... bys zmieniła fryzurę, bo Twa jest załosna
pani_minister pisze:A pierścionek na te same lata + rok (powiedzmy, że tyle trwa okres zaręczynowy przed ślubem) więcej
Yasmine pisze:Ja nie lubię nosić pierścionków
Andrew pisze:wystarczy wejsc do sklepu jubilerskiego i zerknac na pierscionki
Andrew pisze:taki pierscionek zawsze jest wybierany, szukany. Ja bynajmniej nie bede sie pytał swej kobiety jaki ona pierscionek chce
Mia pisze:Juz obojetnie jak, jedna kolezanka nosi na lancuszku, druga z obraczka, inna na lewej rece - ale nosza.
pani_minister pisze:Ach, czyli pierścionek jest Ci obojętny, bo go i tak nosić nie będziesz![]()
Andrew pisze:Ja bynajmniej nie bede sie pytał swej kobiety jaki ona pierscionek chce, sam go wybiore według wlasnego gustu sugerujac sie jednak jej gustem też.
Andrew pisze:Wymiana pierscionka
pani_minister pisze:Ach, czyli pierścionek jest Ci obojętny, bo go i tak nosić nie będziesz
Ja bym nosiła. I dlatego nie chcę brzydactwa jakiegoś
Yasmine pisze:Dobra, jest obojętny .
pani_minister pisze: Zaś w przypadku pierścionka facet z tym niedobranym gadżetem nie pochodzi nawet jednego dnia, to ja będę musiała go znosić
Mia pisze:Yasmine napisał/a:
Ja nie lubię nosić pierścionków
to faktycznie sa kobiety, z ktorymi pierscionek mozna sobie podarowacbo moim zdaniem jak sie ma nie nosic to bez sensu.
Mia pisze:no to jednak bys sie sugerowal jej gustem, Andrew troche sam sie mieszasz w wypowiedziach.
złotooka kotka pisze:Jak sie ma powod zeby nosic, to raz dwa sie tak do niego przyzwyczaja, ze potem jak bez reki
Andrew pisze:a jak facet nie znosi obraczki to co ?
Andrew pisze:próbujecie coś tu osiagnac, jednak Wam to nie wyjdzie.
Andrew pisze:Widze, ze dla niektórych wieksze ma cos znaczenie w wygladzie niz w symbolice.
ale cóż - rózni ludzie
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 212 gości