mam problem, z którym nie radzę sobie

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 06 wrz 2007, 20:18

Blazej30 pisze:Dziękuje wszystkim że uświadomiliście mi jak denne mam teksty.

Nie ma sprawy. <browar> Polecam się na przyszłość. :]

Wujo Macias pisze:Toz nie ma czegos takiego jak uniwersalny tekst na podryw. Dostosowujesz do sytuacji.

Otóż to. <brawo> ...No kurde, Blazej, w tym, co zaproponowałeś nie było żadnej świeżości, żadnego polotu, żadnej finezji, no może tylko szczypta szaleństwa, ale to zdecydowanie za mało na kobietę, chociaż może wystarczyć na panienkę. ;)
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 06 wrz 2007, 20:33

PFC pisze:w tym, co zaproponowałeś nie było żadnej świeżości, żadnego polotu, żadnej finezji, no może tylko szczypta szaleństwa, ale to zdecydowanie za mało na kobietę,
więc macie mondrale możliwośc wykazania się, proszę o jeden prosty przykład <regulamin> i proszę nie odwracać kota ogonem że to zależy od sytuacji <regulamin>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 06 wrz 2007, 20:42

Blazej30 pisze:proszę o jeden prosty przykład

Weź pierwszy lepszy post Andrew. :) Wystarczy go oszlifować, dopasować do sytuacji i konkretnej kobiety i to jest to. <lol> Lekkość, finezja, humor, pewność siebie, realizm... Wiadomo, że nie każdej się spodoba, ale efekty będą lepsze, niż w przypadku Twych propozycji. :)
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 06 wrz 2007, 20:55

Blazej30 pisze:
PFC pisze:w tym, co zaproponowałeś nie było żadnej świeżości, żadnego polotu, żadnej finezji, no może tylko szczypta szaleństwa, ale to zdecydowanie za mało na kobietę,
więc macie mondrale możliwośc wykazania się, proszę o jeden prosty przykład <regulamin> i proszę nie odwracać kota ogonem że to zależy od sytuacji <regulamin>

"mĄdrale" panie Blazej.

Ja np robie czasem tak: Podchodze, przesadnie sie denerwuje, wygladam na takiego goscia co pol wieczoru myslal jak tu ugryzc panne i rzucam takim drzacym glosem "eee...czesto bywasz w tym klubie?", ze niby takim wyswiechtanym tekstem rodem z filmow.
Dziewczyny przewaznie patrza oslupiale, a ja ladnie przechodze z pozy frajery do normalnej,obracam to w zart.

Tudziez: Podchodzisz, zaczynasz cos modzic, ale tak nieskladnie. Robisz to dosc krotko,po czym na chwile pauza w rozmowie i z rozbrajacym usmiechem walisz, juz pewnym glosem ze wlasnie sie uczysz podrywac i jak Ci poszlo.

Obie nawijki bazuja na zrobieniu z siebie przecietnego kretyna, jakich wiele zeby ladnie to obrocic w zart, pokazujacy dystans do samego siebie jak i pewna doze inteligencji, dobrego humoru.

Tylko, ze to nie sa uniwersalne metody.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 06 wrz 2007, 21:19

Wujo Macias pisze:Obie nawijki bazuja na zrobieniu z siebie przecietnego kretyna, jakich wiele zeby ladnie to obrocic w zart, pokazujacy dystans do samego siebie jak i pewna doze inteligencji, dobrego humoru.
świetny początek drogi do zakonu <diabel>
Wujo Macias pisze:Dziewczyny przewaznie patrza oslupiale, a ja ladnie przechodze z pozy frajery do normalnej,obracam to w zart.
a łyżka na to niemożliwe <diabel> widzę że wszyscy macie duuuuuuuuuuuże doświaczrnie w "tych" sprawach. wg mnie zwykłe, proste "cześć" jest lepsze <diabel>

Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 06 wrz 2007, 21:24

Wujo Macias pisze:Obie nawijki bazuja na zrobieniu z siebie przecietnego kretyna, jakich wiele zeby ladnie to obrocic w zart, pokazujacy dystans do samego siebie jak i pewna doze inteligencji, dobrego humoru
przepraszam za moja mala zlosliwosc, ale musze.... To dlatego Macias jestes sam ? :>
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 06 wrz 2007, 21:28

PFC pisze:Weź pierwszy lepszy post Andrew. Wystarczy go oszlifować, dopasować do sytuacji i konkretnej kobiety i to jest to. Lekkość, finezja, humor, pewność siebie, realizm... Wiadomo, że nie każdej się spodoba, ale efekty będą lepsze, niż w przypadku Twych propozycji.

Ale Wam chodzi, tak jak Endriułowi, tylko o umoczenie, czy o wieczność? :|
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 06 wrz 2007, 21:32

mi chodzi żeby być generalnie jak ten facet z reklamy efekt axe <regulamin> <diabel> <hahaha>

Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 06 wrz 2007, 21:36

Blazej30 pisze:wg mnie zwykłe, proste "cześć" jest lepsze <diabel>

Na pierwsze pięć sekund. ;) A co proponujesz dalej? :)

SaliMali pisze:przepraszam za moja mala zlosliwosc, ale musze.... To dlatego Macias jestes sam ? :>

No w sumie to też po Maciasie spodziewałem się czegoś lepszego. <aniolek>

Mysiorek pisze:Ale Wam chodzi, tak jak Endriułowi, tylko o umoczenie, czy o wieczność? :|

Nam w tej chwili chodzi o skuteczność, podejrzewam. ;) Blazej założył, że rzecz dzieje się w dyskotece, no więc sam sobie odpowiedz. Gdyby założenie było inne rozmawialibyśmy inaczej. <aniolek>

Blazej30 pisze:mi chodzi żeby być generalnie jak ten facet z reklamy efekt axe

Jeśli nie wyglądasz tak jak on, względnie nie masz dobrego samochodu, to może być ciężko. <diabel> Blazej, czego Ty oczekujesz? Przecież masz zupełnie inny charakter, niż ten gościu z reklamy, który oprócz tego jest tworem czyjegoś spaczonego mózgu. ;)
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 06 wrz 2007, 21:49

PFC pisze: A co proponujesz dalej?
zauważyłem że ładnie się poruszasz. jesteś modelką ??

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 06 wrz 2007, 21:51

PFC pisze:Blazej założył, że rzecz dzieje się w dyskotece, no więc sam sobie odpowiedz.

Aha! No to trzeba podrgać z innymi i poocierać się - kumam, że nie można pogadać na parkiecie, bo decybele rządzą. Można tylko , po uprzednim uślinieniu sie obiektu (bo nie wiemy kto zacz) wyciągnąć za kłaki i zacząć (jak biały człowiek) prezentację. I wtedy skumać wtopę lub samemu się uślinić ;P
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 06 wrz 2007, 21:54

Blazej30 pisze:zauważyłem że ładnie się poruszasz. jesteś modelką

K..wa Błażej? Skad Ty te teksty bierzesz, sam je wymyślasz? :?
Jakbym był panienką to bym zrobił wielkie <boje_sie> <boje_sie> i bym se poszedł.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 06 wrz 2007, 21:58

Imperator pisze:i bym se poszedł.

ja też. chyba wyjaśnia się tajemnica - tu nie chodzi o Twój wygląd, błażejku ;)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 06 wrz 2007, 22:01

lollirot pisze:nie chodzi o Twój wygląd, błażejku
no właśnie <regulamin> a nikt mi nie powie że nie jestem wygadany <regulamin> a tu klapa <hmm>

Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 06 wrz 2007, 22:08

SaliMali pisze:
Wujo Macias pisze:Obie nawijki bazuja na zrobieniu z siebie przecietnego kretyna, jakich wiele zeby ladnie to obrocic w zart, pokazujacy dystans do samego siebie jak i pewna doze inteligencji, dobrego humoru
przepraszam za moja mala zlosliwosc, ale musze.... To dlatego Macias jestes sam ? :>

Ha ha fucking ha :> Nie, to dlatego,ze jestem brzydki i smierdzi mi ze stop :>

Chcial Blazej przykladu? Chcial. Nic rewelacyjnego moze, ale kilka razy milo zadzialalo i spedzilem ciekawie wieczor.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 06 wrz 2007, 22:10

Blazej30 pisze:a tu klapa

przestań więc winą za tę klapę obarczać twarz.
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 06 wrz 2007, 22:15

Imperator pisze:
Blazej30 pisze:zauważyłem że ładnie się poruszasz. jesteś modelką

K..wa Błażej? Skad Ty te teksty bierzesz, sam je wymyślasz? :?
Jakbym był panienką to bym zrobił wielkie <boje_sie> <boje_sie> i bym se poszedł.

Ja bym takiego tekściarza wybrechtała <hahaha>

Przykład?
Dziewczyna siedzi w kawiarni. Pije kawę.
"Czy możesz coś zaproponować z kaw? Podejrzewam że znasz się nieźle na kawach i może jakąś zaproponujesz, a ja w rewanżu postawię Ci jedną?"
Chyba taki jest dobry... A na pewno lepszy od Błażejowego.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 06 wrz 2007, 22:17

Wujo Macias pisze:smierdzi mi ze stop

O w mordę, weź je dalej <foch>
<browar>
lollirot pisze:winą za tę klapę obarczać twarz.

Niech twarzą nie obarcza klapy, bo nawet obsrana klapa jest fajna, jesli ktos potrafi wyciągnąć z niej credo :)
Tylko jak wyciągnąć z dyski na pogadanie credo creda :|
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 06 wrz 2007, 22:25

Blazej30 pisze:a nikt mi nie powie że nie jestem wygadany

Jeżeli to są Twoje najlepsze teksty, to ja tak mówię. <diabel>
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 06 wrz 2007, 22:40

Marissa pisze:Ja bym takiego tekściarza wybrechtała

nie ma to jak klasa, nie? :)
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 06 wrz 2007, 22:47

Ja ostatnio zagadałem panienkę strasząc ją kanarami, że jej wypiszą mandat za zbyt duży bagaż. :)
Do innej podszedłem w autobusie podsłuchawszy jak matka do niej na pozegnanie mówiła "to pa, Karolciu". Była zdziwiona skąd znam jej imię. :)
Zlęknione dziewczę otoczyłem opieką na egzaminie na prawo jazdy.
Zderzyłem się z jadącą rowerem z naprzeciwka panienką - i po chwili już uśmiechnięci rozmawialiśmy sobie w najlepsze.
Da się? Da. Tylko to musi być impuls, nagła chęć powiedzenia czegoś do kogoś. A nie schematyczne podejście. :|
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 06 wrz 2007, 22:53

Imperator pisze:Tylko to musi być impuls, nagła chęć powiedzenia czegoś do kogoś. A nie schematyczne podejście. :|

dokładnie. Ja wolałam gdy ktos po prostu do mnie mówił, jak do człowieka mówił, a nie jak do jakiegos robota który na odpowiednie hasło ( czytaj odpowiednia gadke)n w odpowiedni i okreslony z góry sposób zareaguje.
Jednak to co mówił musiało byc w jakis sposób interesujace, sam sposób musiał mnie jakos interesowac, wrazenie robic, ale do tego nie trzeba wielkich metafor czy zdac ozdobnikami przeładowanych.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 06 wrz 2007, 22:57

Imperator pisze:Ja ostatnio zagadałem panienkę
a ja w autobusie stojącym w korku na temat korku - oczywiście nie wziąłem numeru telefonu <diabel> <hahaha>
Dzindzer pisze:do tego nie trzeba wielkich metafor czy zdac ozdobnikami przeładowanych.
o tym mówię <regulamin>

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 06 wrz 2007, 23:06

Dzindzer pisze:Ja wolałam gdy ktos po prostu

Się kuma?
To nie ONE do nas, tylko my do nich kminimy zeby zaistnieć...
... pewnie, że świat jest mały, ale jednak obszerny. Ciężko spotkać połówkę lub namiastkę. Coraz ciężej.
Nie wolno gubić dobrych duszków :)
Awatar użytkownika
anika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: anika » 07 wrz 2007, 00:06

Imperator pisze: Tylko to musi być impuls, nagła chęć powiedzenia czegoś do kogoś. A nie schematyczne podejście.

To chyba najmądrzejsza rada dot. tekstów, aby "zdobyć" kobietę :)
Trzeba po prostu umieć wyczuć moment, powiedzieć coś zabanegolub intrygującego.
"Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz.
Dzisiaj mnie pragniesz, jutro się wstydzisz"
Awatar użytkownika
Ardaniss
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Ardaniss » 07 wrz 2007, 01:26

Podejscie pod wplywem impulsu jest najlepsze, wtedy czlowiek nie ma specjalnie casu nad zastanawianiem sie co powiedziec, tylko leci co mu slina przyniesie. Zazwyczaj jest z tego sporo smiechu :)

Ale jakos nikt nie zwrocil uwagi na to, JAK powinno sie mowic. Pewnosc w glosie, ok. Ale jest jeszcze cos fajnego, robienie krociutkich pauz co pare chwil. Podchodzisz do panny i: Czesc <pauza na 1 czy 2 sekundy> bla bla bla. Nie wyjezdzasz od razu ciurkiem z gadka, chodzi o to, zeby dziewczyna w ogóle mogla Cie dostrzec i nie wystraszyc sie Ciebie. Niech zdazy zobaczyc, kto do niej mowi.

I samo powiedzenie "Czesc", wcale nie jest zlym sposobem na rozpoczecie podrywu :) Wyszukane teksty nie sa konieczne. Juz wieksza wage przykladam do tego JAK cos mowie, niz CO mowie.
A gdy dorosne, chce zostac owocem jogobelli...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 wrz 2007, 08:45

PFC pisze:..Chodziło mi tylko o to, że jakby Blazej zaczął z tym swoim tekstem wyjeżdżać do kobiety na jakimś tam poziomie, to prawdopodobnie odpowiedziałaby mu coś wstylu: <fuckoff> ...No, ale być może zbytnio kobiety idealizuję, i byłoby zupełnie inaczej. :]

Prosze Cię !! żartujesz teraz ? prawda ... Ty chyba nie masz pojecia , albo - nigdy nie spotkales kobiety na "poziomie " inaczej skad taki tekst ? :| Tak jak piszesz i podobnie do tego zachowuje sie " przerost formy nad trescią "
Kobieta na poziomie inaczej sie zachowuje? - jak ? ano tak , ze nie bagatelizuje checi ewentualnego delikwenta w kwesti jego prób poderwana jej , jakiekolwiek by one były , byle delikwent jest miły , kulturalny , trzezwy ...

PFC pisze:Weź pierwszy lepszy post Andrew. :) Wystarczy go oszlifować, dopasować do sytuacji i konkretnej kobiety i to jest to. <lol> Lekkość, finezja, humor, pewność siebie, realizm... Wiadomo, że nie każdej się spodoba, ale efekty będą lepsze, niż w przypadku Twych propozycji. :)

Poniewaz jestes młodym , nie masz zielonego pojecia jaki jest Andrew i o czym pisze , zaledwie Ci sie wydaje tylko , bo trzymasz sie tekstu pisanego ...

Mysiorek pisze:Ale Wam chodzi, tak jak Endriułowi, tylko o umoczenie, czy o wieczność? :|

Na jakiej podstawie wydedukowales to co wydedukowaleś ? :>

Mógł bym tu byc złosliwy i napisac co nieco - ale pominę ten zamiar - dodam tylko tyle , ze jam nie rozwodnik !! :>

i poleci teraz lawina słów w mym kierunku , choć .....? to nie jest wcale takie pewne <hahaha>
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2007, 09:37 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 07 wrz 2007, 09:28

Andrew pisze:Poniewaz jestes młodym , nie masz zielonego pojecia jaki jest Andrew i o czym pisze , zaledwie Ci sie wydaje tylko , bo trzymasz sie tekstu pisanego ...

No wiesz, nie mam tutaj za bardzo możliwości, by w inny sposób zgłębiać Twą psychikę. ;)

Do pierwszej opinii Twej zaś się nie odniosę, gdyż jej nie zrouzmiałem. <lol> Andrew, rozumiem, że ze Śląska jesteś, a u nas, na Pomorzu, mówi się i pisze zupełnie inaczej, tak więc mam problem z interpretacją zdań niektórych. :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 wrz 2007, 09:34

PFC pisze:
Andrew pisze:Poniewaz jestes młodym , nie masz zielonego pojecia jaki jest Andrew i o czym pisze , zaledwie Ci sie wydaje tylko , bo trzymasz sie tekstu pisanego ...

No wiesz, nie mam tutaj za bardzo możliwości, by w inny sposób zgłębiać Twą psychikę. ;)

Wiem o tym ... ale Ty uwazajac sie za człeka inteligentnego powinienes zdawac sobie z tego sprawe i pewnych rzeczy nie pisac , by nie wyszło na ocenianie kogoś . Lepiej po prostu zachowac dystans , milej to wyglada i lepiej swiadczy o człowieku <aniolek>

PFC pisze:
Do pierwszej opinii Twej zaś się nie odniosę, gdyż jej nie zrouzmiałem. <lol> Andrew, rozumiem, że ze Śląska jesteś, a u nas, na Pomorzu, mówi się i pisze zupełnie inaczej, tak więc mam problem z interpretacją zdań niektórych. :)

Taaaaaa... srali muszki bedzie wiosna , bedzie trawka szybciej rosła :>
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2007, 09:41 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 07 wrz 2007, 09:39

Andrew pisze:.. ale Ty uwazajac sie za człeka inteligentnego powinienes zdawac sobie z tego sprawe i pewnych rzeczy nie pisac , by nie wyszło na ocenianie kogoś . Lepiej po prostu zachowac dystans , milej to wyglada i lepiej swiadczy o człowieku <aniolek>

Ja nie uważam się za inteligentnego, a tylko "niegłupiego" ;) i mam też swoje wady. <diabel> Ale dosyć o tym, bo OT się robi, a tego byśmy nie chcieli chyba. <cisza> No więc finito. <aniolek>

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”