Nie wiem, co mam zrobić

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 mar 2006, 10:22

TedBundy pisze:? co tracę?

no wlasnie wielka czesc milosci.

Ted do Ciebie jak do sciany.

TedBundy pisze:Jednak przyjęcie do wiadomości faktu, że związki mają terminowy charakter,automatycznie eliminujesz strach/ból/cierpienie/rozpacz/złość/marazm itd

A ja nie chce tych wszystkich rzeczy eliminowac. Nie chce takiego pseudo komfortu. Chce czuc i kochac.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 05 mar 2006, 10:50

OK Yas ale wszyscy zgadzaja sie ze powinna myslec i czuc do swojego to, co wydaje jej sie ze czuje do tamtego. Watpie zeby go kochala, a czy bycie z nim dlatego ze jest czyms nowym i fajnym(chwilowo zapewne, chwilowo na pewno:> ) ma sens? Bo moim zdaniem nie, ale kobety sa za glupie zeby to pojac:D kobiety NIE MYSLA, tylko ida na to co czuja w danej chwili a facet MUSI tak robic zeby one czuly caly czas ze to on, on po prostu przestal, ja zrobilem to samo i to NIESWIADOMIE. To nie jest tak ze my o Was zapominamy, tylko jak juz jestesmy z wami akis czas to czesto przestajemy okazywac wszysctko tak jak ten typek jej teraz okazuje i co za tym idzie ona na to leci! To chyba swiadczy o waszej slabosci :) Spoko, tym razem go zostawisz(choc fajnie by bylo jakby nie) i on nastepnej dziewczynie bedzie systematycznie, byc moze nie tak silnie okazywal zainteresowanie i takie glupoty, bedzie z nia wychodzil gdzies czesciej bedzie sie po prostu bawil z nia i cieszyl tym ze sa na kazdym kroku. Czy to tak censored ciezko pojac? :)

Ale coz, rob toya jak uwazasz, to Twoja decyzja i Twoje zycie. Tylko latwiej o wiele zlac temat i isc na latwizne jak ktos napisal niz postarac sie samemu zeby cos bylo lepiej, tak jakbyscie chcialy. I tez latwiej zwalac wine na siebie(w obie strony facet na kobiete kobieta na faceta) niz cos zadzialac. Ale nie oczekujcie od nas ze wszystko wiemy i rozumiemy bo to jasne ze tak nie jest. Tylko nie na tym to wszystko polega jak Wam sie wydaje. Zarowno po stronie kobiet jak i mezczyzn sa osoby, ktore nie zostawily by partnera po kilku latach mimo ze wlasnie nie jest tak kolorowo i pieknie jak bylo kiedys i to jest bardzo wedlug mnie wartosciowe, ze ktos potrafi zastanowic sie nad swoim pierdolonym zyciem w pore a nie po fakcie. :)

Pozdrawiam :D hy):
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 05 mar 2006, 11:33

Yasmine pisze:
TedBundy pisze:? co tracę?

no wlasnie wielka czesc milosci.

Ted do Ciebie jak do sciany.

Tak to jest, że kiedy wierzysz że ogień może płonąc wiecznie, to zdajesz sobie również sprawę że musisz sam też zadbać by nie zgasł i ciągle go podsycać, a nawet kiedy przygaśnie rozdmuchać i rozniecić na nowo.
Kiedy zakładasz, że i tak kiedyś zgaśnie, to pewnego dnia nie będzie ci się chciało ruszyć tyłka żeby go podtrzymać kiedy przygasa, bo przecież to i tak nie ma sensu - po co się wysilać skoro i tak w końcu by zgasł. Zawsze można rozpalić nowy, nie?
Tak to właśnie wygląda, ale Tedziu tego nie pojmie (tzn. życzę mu szczerze żeby jednak pojął, ale równie serdecznie mi to wisi - jego życie), więc naprawdę darujcie już sobie dyskusje z nim o tych sprawach.
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw?Trzeba tylko umieć je popełniać!
A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień"
~George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
marekkkkk
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: marekkkkk » 05 mar 2006, 11:48

Hyhy pisze:OK Yas ale wszyscy zgadzaja sie ze powinna myslec i czuc do swojego to, co wydaje jej sie ze czuje do tamtego. Watpie zeby go kochala, a czy bycie z nim dlatego ze jest czyms nowym i fajnym(chwilowo zapewne, chwilowo na pewno:> ) ma sens? Bo moim zdaniem nie, ale kobety sa za glupie zeby to pojac:D kobiety NIE MYSLA, tylko ida na to co czuja w danej chwili a facet MUSI tak robic zeby one czuly caly czas ze to on, on po prostu przestal, ja zrobilem to samo i to NIESWIADOMIE. To nie jest tak ze my o Was zapominamy, tylko jak juz jestesmy z wami akis czas to czesto przestajemy okazywac wszysctko tak jak ten typek jej teraz okazuje i co za tym idzie ona na to leci!

Wydaje mi się, że troszke przesadzasz. Generalizowanie, że wsyzstkie kobiety są takie czy takie jest bez sensu, to tak samo jakby powiedzieć że wszyscy faceci chcą się tylko kochać, a jak im się to zabierze to pakują zabawki i idą do innej która sama rozkłada nogi. Niesprawiedliwe ?

Pozatym przeważnie tak jest, że kobiety potrzebują więcej uczuć niż faceci ( chociaż nie zawsze, to nie reguła ) i skoro tak jest, i zależy ci na jakiejś dziewczynie ( nie przez peirwsze kilka m-cy, ale np. po 2 latach ) to dlaczego nie zrobisz tego dla niej ? Każdy ma inne potrzeby, a skoro jest się z kimś to nie tylko po to żeby brać ale i dawać. Tak trudno jest kogoś przytulić, czy powiedzieć jak bardzo się kocha ?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 mar 2006, 12:02

Hyhy pisze: tylko jak juz jestesmy z wami akis czas to czesto przestajemy okazywac wszysctko tak jak ten typek jej teraz okazuje i co za tym idzie ona na to leci! To chyba swiadczy o waszej slabosci

Tak o naszej slabosci. Jakiej slabosci ? Kobieta potrzebuje ciepla, uczucia, zapewnienia o swojej atrakcyjnosci. Nasza slabosc :| ? To raczej wasze po roku, dwoch przestawanie dbac, bo po co. Po co sie starac i dbac jak jest juz moja.
A dupa <foch>

ForsakenXL, widac ze sie rozumiemy <pijaki>

[ Dodano: 2006-03-05, 12:03 ]
marekkkkk pisze:Każdy ma inne potrzeby, a skoro jest się z kimś to nie tylko po to żeby brać ale i dawać. Tak trudno jest kogoś przytulić, czy powiedzieć jak bardzo się kocha ?

dobrze gada ! :)
Awatar użytkownika
marekkkkk
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: marekkkkk » 05 mar 2006, 12:16

Yasmine pisze:Tak o naszej slabosci. Jakiej slabosci ? Kobieta potrzebuje ciepla, uczucia, zapewnienia o swojej atrakcyjnosci. Nasza slabosc ? To raczej wasze po roku, dwoch przestawanie dbac, bo po co. Po co sie starac i dbac jak jest juz moja.
A dupa

Każdy potrzebuje, ja też. Może niekoniecznie zapewnień o atrakcujności :P, ale uczuć i ciepła jak najbardziej. Musze powiedzieć, że często mi tego brakuje.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 05 mar 2006, 12:56

Nie powiedzialem ze wszyskite kobiety, staralem se napisac o wadach naszych rowniez, nawet facet zrozumial ze to tylko wina kobiet a ja tego nie napisalem :)\

Uczymy sie czytac ze zrozumieniem :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
marekkkkk
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: marekkkkk » 05 mar 2006, 13:09

Oj ja bym jeszcze polemizował na ten temat, ale nie ważne :)
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 05 mar 2006, 16:51

marekkkkk pisze:Oj ja bym jeszcze polemizował na ten temat, ale nie ważne :)

To po co piszesz posta bez sensu, jak nie masz nic z sensem do napisania?
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 05 mar 2006, 17:55

Ciekawski pisze:lewackie pisma

Jakieś lewe pisma ;)
TedBundy pisze:a związki z reguły mają "ściśle określoną datę ważności"

Ty chyba, Ted, o smierci mowisz.
marekkkkk pisze:Wydaje mi sie, że jeżeli naprawde się kogoś kocha to nikt nie myśli wtedy o tym że za jakiś czas będzie tego koniec i bulu nic nie jest w stanie załgodzić.

No wlasnie. To byloby zupelnie bezsensu - zamiast myslec o początku to o końcu mysleć <hmm>
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 05 mar 2006, 18:53

Yasmine pisze:no wlasnie wielka czesc milosci

dlaczego? To, że biorę pod uwagę że "nic nie może wiecznie trwać" wyklucza, że chcę budować coś na dłuższą metę? Trwałego? Nie wyklucza. Ja po prostu tylko biorę to pod uwagę - nic więcej... nie oznacza to oczywiście że w razie jakiś kryzysów od razu odpuszczam :) Odpuszczam wtedy, gdy sytuacja jest beznadziejna.... :D Tak trudno pojąć, że związki długoletnie to taka fajna, miła bajeczka, która się zdarza cholernie rzadko? Ja o tym wiem.. najwyżej miło się rozczaruję :) A Ty?....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 05 mar 2006, 18:57

tedziu, wszystko fajnie, założenia masz słuszne, ale nie łudź się, że to Ci kiedyś całkiem oszczędzi cierpienia :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 05 mar 2006, 19:08

Droga autorko - pamietaj ze czlowiek najlepiej uczy sie na bledach. Obys tutaj sie jak najwiecej nauczyla...
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 mar 2006, 22:39

TedBundy pisze:Ja po prostu tylko biorę to pod uwagę - nic więcej...

Raz mowisz, ze bierzesz to tylko pod uwage, a drugi raz uznajesz to jako pewnik.

TedBundy pisze:Ja o tym wiem.. najwyżej miło się rozczaruję A Ty?....

A ja wieszac sie nie bede, gdyby co. Nie jestem typem, ktory umiera bez tej drugiej osoby. Ale kocham i chce myslec,ze to juz na zawsze - bo inaczej to nie ma sensu :).
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 06 mar 2006, 16:55

TedBundy pisze:a związki z reguły mają "ściśle określoną datę ważności"

Partner Ci się przeterminuje? :|
A może coś innego, Tedziu? <aniolek>

Ja o prawdziwym komforcie, Ty o swoich wydumaniach.

Cóż. Tak to jest z "wersjami", na pół gwizdka :)
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 mar 2006, 17:52

Yasmine pisze:Ale kocham i chce myslec,ze to juz na zawsze - bo inaczej to nie ma sensu

sens jest zawsze :D Nawet, jak to trwa krótko, to dlaczego ma nie być wtedy miło i sympatycznie?

Koko pisze:Partner Ci się przeterminuje?

coś w tym stylu :D...albo ja drugiej stronie się znudzę :) Opcje są tylko dwie - innych nie ma. Zaraz, jest i trzecia - hipotetyczne założenie, że to będzie trwać - na zawsze? :) Piękne myślenie podoba mi się! ale....jest jednocześnie - idealne-ładne-i naiwne....

Koko pisze:Tak to jest z "wersjami", na pół gwizdka

zaraz,zaraz....tu nawet nie chodzi czy na pół gwizdka, czy z całej pary :D Naprawdę nie znasz/nie spotkałaś się/nie przeżyłaś takich przykładów, gdzie - jedna ze stron chce trwać - lecz,niestety, druga odpuszcza... :)?? Częsta sprawa, co tu kryć...

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 mar 2006, 22:34

TedBundy pisze:sens jest zawsze

e tam, jakistam sens mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 07 mar 2006, 07:44

Yasmine pisze: tam, jakistam sens mnie nie interesuje

a mnie tak. Bo z tego małego sensu może się wykluć duży :D....

Awatar użytkownika
olecxka
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: olecxka » 07 mar 2006, 23:25

Wow, jakie tutaj porządne chłopaki, jestem pod wrażeniem!
No nie powiem macie trochę racji zwłaszcza tr3sor i tanebo, ale wqrza mnie to podkreślanie że tylko dziewczyny tak robią, że są takie podłe i bla bla bla (szowinistyczny bełkot)
Mężczyźni są szalenie nielogiczni.
Twierdzą, że wszystkie kobiety są takie same,
lecz to nie przeszkadza im ciągle je zmieniać
S.G.Colette
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 08 mar 2006, 22:42

TedBundy pisze: Częsta sprawa, co tu kryć...

Jasne, że częsta.
Spotkałam się :)

Ale z tym drugim też.

A żeby nie popaść w wydumania. Życie pokaże. A nuż (także) to drugie.
Cześć pieśni.
Wiem słowo jak krem

krem na zmarszczki w mojej głowie.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”