czy się łudzę ?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Re: czy się łudzę ?

Postautor: Andrew » 25 wrz 2009, 15:45

KAM pisze:Po kliku dniach zaczęli się spotykać i puściła się z nim. Z racji zawodu wyczułem ze jest coś nie tak, od razu namierzyłem kolesia, wiem o nim wszystko począwszy od peselu po treść smsów oraz czas połączeń jaki z nim wykonywała. Po całym zajściu zwyzywałem żonę o najgorszych ....

Skoro to zrobiłes - zwyzywałeś nie mam ci nic do napisania, zas zone rozumiem doskonale na jej miejscu ez bym tak zrobił .

kam pisze: Proszę pomóżcie, czy łudzę się zęby ratować ten związek, ja ją naprawdę KOCHAM, nie wiem co robić, powiedziałem jej że ją kocham, mimo wszystko, nie wiem czy jej wybaczę tą zdradę...ale ja ją jeszcze Kocham, chcę żeby dziecko miało normalne życie.

Ty ją kochasz !? wiesz w sumie to nic nie warte , jak mi odpowiesz gdy ją zapytasz , czy Ona czuje sie kochana przez Ciebie , to moze cos wiecej skrobne - bo tak to bez sensu .

[ Dodano: 2009-09-25, 15:50 ]
pani_minister pisze:
Iwo_Iwona pisze:Może nie tak ostro

Będzie ostro, bo wpakowali we własne bagno dziecko. Razem są dwa lata, od początku się nie układa, ale wpadają - i teraz co, niemowlak jak ta magiczna różdżka naprawi wszystko, co od zawsze się sypało i nie funkcjonowało, więc machniemy sobie ślub? <niewiem>

a dlaczego nie ? znam wiele ludzi co sie nawet nozami dzgali za młodu, dzis są szczesliwi, ze tylko pozazdroscic !! młodosc musi przeminac , ludzie zmądrzeć , dotrzec nie wszystkim dane jest od poczatu zyc w sielance , choc dobrze by i było , ale nie jest .

[ Dodano: 2009-09-25, 15:55 ]
KAM pisze:
Powiedzcie jej sens się użerać z nią w sądzie, mnie stać na najlepszego prawnika w mieście... jej nie. Moge wygrać sprawę...tyle że co to mi da. Ona już nie chce ze mną być definitywnie.

Ona to kochany sama nie wie czego chce ! ja bym był ostrozny , kobieta kiedy dostanie dobrze w krok głupieje !! a tu domniemam tak jest - zaiskrzyło , jest fascynacja zauroczenie ! Ona chce z nim byc , ale czy On z nia ? [:D] a moze potraktował ją jako ruchanko i teraz sie smieje ze złapał głupią ...tak tez byc moze , mozesz ja uratować jesli ci zalezy na niej , a to co ona mówi miej na bacznosci , kobiety w tym wieku wiele pierdół mówia , które ni jak sie nie mają do zreczywistosci .
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, 15:56 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 25 wrz 2009, 15:56

Andrew pisze:nam wiele ludzi co sie nawet nozami dzgali za młodu, dzis są szczesliwi, ze tylko pozazdroscic

Nożami powiadasz... parę lat z nożami biegali, a teraz jest fajnie?
Dobrze dla nich.
Mniej dobrze dla dzieci - bo dzieciństwo przypadło im na bieganie z nożami, a kiedy między rodzicami jest fajnie, to pewnie żadne z dzieci już w domu nie mieszka.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 wrz 2009, 16:04

nic o dzieciach nie pisałem Ministrowo - znowu mnie zle rozumiecie , odbieracie !
i nie ze pare lat z nozami biegali ów wyskok z nozem to incydentalna sprawa , ale by do niej doszło wiesz jak byc musiało i ile trwac to musiało - dziś >? tak dzis i nie tylko - botrzeba by siegnac conajmniej 15 lat wstecz - są szczesliwi , a z tematego sie smieją mówiać "jaki czlowiek był głupi "
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 25 wrz 2009, 16:09

Andrew pisze:nic o dzieciach nie pisałem Ministrowo

Ale ja pisałam, a Ty właśnie do tego kawałka się odniosłeś. I tym bardziej - skoro to trwać musiało tyle, zanim do skrajności doszło, to spory kawałek dzieciństwa zabrałoby w tym przypadku.

Co z tego, że się ludzie docierają? Niech się docierają i leją ile chcą i jak chcą, dopóki obojgu to pasuje i oboje mają wybór. Gorzej, jak wplątane są w to osoby bez wyboru, pokroju dzieci.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 wrz 2009, 18:46

ale tu dzieci nie było - do tego zmierzałem .
Jak sie pojawiły uapokoili sie <zakochany>
W tym tu opisywanym przypadku są , owszem , ale tu tez nozami sie nie miota [:D] zas dzieci malutkie .JA TEZ Z ZONĄ SIE DOCIERAŁEM , a dzieci mam fantastyczne ...
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, 18:47 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 26 wrz 2009, 02:10

Jak sie pojawiły uapokoili sie

Dobrze dla nich.
Ale tutaj dzieci masz, a spokoju nie. Dlatego nie widzę tego tak różowo.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 wrz 2009, 13:45

Jak pisalem ... ja sie nie uspokoiłem jak i ma zona , ale wyszło w sumie ok !
wiec bym sie nie przejmował za bardzo ... [:D]
A tam gdzie zyli rodzice wielce zgodni , dzieci jakies makowe panienki wyszły , mam takich sasiadów , jak bym mial miec takie bezpłciowe dzieci jak by mialy sie tak zachowywac w wieku lat 20 to wolał bym by mi zona tez noza wbiła w udo <hahaha>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 26 wrz 2009, 16:40

Tu nie chodzi o hold dla rozwodu tylko o to ze jezeli od samego poczatku malzenstwo bylo pomylka, to jest to prosty sposob na naprawe tego/ Kiedys moze w ten sposob ludzie nie naprawial isobie zycia. I meczyli sie codziennie dla jakiejs wyzszej nieznanej idei.
Nie chodzi o to by w ciagu zycia miec 5 zon...
Piotr_Sz
Bywalec
Bywalec
Postautor: Piotr_Sz » 02 paź 2009, 16:45

To jest właśnie polska mentalność jak dziecko to zaraz ślub to jest po prostu chore wielu ludzi tak robi ponieważ mówią co ludzie powiedzą. Ale nie wiedzą jednego że kiedy naczynają mieć problemy w małżeństwie to wtedy nie będzie to problem otoczenia ale ich samych.
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 02 paź 2009, 16:48

Jeśli biorą ślub z takich pobudek, to rozwodu nie wezmą z dokładnie takich samych :(
Niestety, pod względem rozwoju społecznego mimo 20 lat wolności mamy ciągle bardzo wiele do zrobienia. Brak tolerancji jest bardzo powszechny, zwłaszcza w mniejszych środowiskach lokalnych.
(...)
And when you turned to me and smile
You took my breath away
I have never had such a feeling
Such a feeling of complete and utter love
As I do tonight
(...)

Chris de Burgh - Lady in Red
KAM
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: KAM » 09 paź 2009, 10:32

Niestety to już definitywnie koniec. Dowiedziałem się że ona wyprowadziła się ze swojego domu z naszym dzieckiem i zamieszkała z tym kolesiem. Ja porostu nie potrafię tego pojąc, zna kolesia od zaledwie 3 tyg. i mieszkają już razem. Boże to jest chore. Nie wiem co mam robić, jak się z tym pogodzić. =(
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 09 paź 2009, 14:03

CZEKAC nic innego Ci nie pozostaje , byc miłym , utrzymywac kontakt - tez miły ....
Albo - jesli Ci nie zalezy - olac
KAM
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: KAM » 09 paź 2009, 14:54

Ale na co mam czekać. :| Na to że ona się rozmyśli i do mnie wróci, albo tamten ją kopnie w dupe. Jak mam żyć wiedząc ze oni są razem i z moim dzieckiem. Sypiają razem, mieszkają to jest porostu chore.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 09 paź 2009, 15:17

Dokładnie na to masz czekac , nic innego Ci nie pozostaje jak czekac - zapomniec próbowac w sensie, iż razem bedziecie .
Zycie w wielu sprawach jest chore , są ludzie co pracują za jakiec 900 zl - dla mnie tez to jest chore , ale oni pracują .
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 15:19 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 09 paź 2009, 15:23

Moim zdaniem masz się zająć sobą. Ale kontaktów z dzieckiem nie unikaj.
(...)

You took my breath away

As I do tonight

(...)

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 paź 2009, 16:41

KAM pisze:Sypiają razem, mieszkają to jest porostu chore.
Nie rozumiem co jest w tym chorego takiego. Poznała kogoś, związała się z nim. Pewnie łatwiej jej też jest z dzieckiem jak mieszkają razem.
Pogódź się z tym i nie zaniedbuj dziecka tylko z powodu sytuacji z jego matką.
KAM
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: KAM » 09 paź 2009, 16:41

Ale czekanie jest ciężkie, jak wiem że ona z nim spędza czas, przezywa nową miłość w skowronkach, uśmiechnięta i szczęśliwa, mam ochotę ją udusić gołymi rękami. Z dzieckiem się spotykam, próbuje ja traktować jak zwykłą szmatę z którą zrobiłem sobie dziecko. Staram się wyzbyć uczuć.
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 09 paź 2009, 16:44

IMO znów nie dobrze. Nienawidzisz jej za to że jest szczęśliwa. I z całą pewnością dziecko to czuje... Zastanów się, co będzie za kilka lat - dziecko będzie "rozumiało" coraz więcej i będzie mu z tym wszystkim bardzo ciężko.
(...)

You took my breath away

As I do tonight

(...)

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 paź 2009, 16:57

KAM pisze:mam ochotę ją udusić gołymi rękami
Bo?
KAM pisze:próbuje ja traktować jak zwykłą szmatę z którą zrobiłem sobie dziecko.
A Ty może lepszy jesteś? :|
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 09 paź 2009, 18:57

KAM pisze:Ale czekanie jest ciężkie, jak wiem że ona z nim spędza czas, przezywa nową miłość w skowronkach, uśmiechnięta i szczęśliwa, mam ochotę ją udusić gołymi rękami.

I to ma byc miłosc do niej? ja wiem , ze jest trudno , ale jesli sie kocha to wazne jest szczescie kochanej osoby .
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 09 paź 2009, 19:22

Andrew pisze:I to ma byc miłosc do niej? ja wiem , ze jest trudno , ale jesli sie kocha to wazne jest szczescie kochanej osoby .

I to są święte słowa <brawo>
(...)

You took my breath away

As I do tonight

(...)

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 10 paź 2009, 08:33

Nie kochasz jej i nie kochałeś, to samcza duma cię boli i tyle. Jemu wystarczyły trzy tygodnie by dla niego rzuciła wszystko, z Toba była tylko ze względu na dziecko.

To matka Twojego dziecka. Pamiętaj o tym.

Tak jak pisał andrew albo czekasz i przyjmujesz ja, albo odpuszczasz, dajesz odejśc. Rozwodzicie się bez cyrków, tak by dzieciak jak najmniej ucierpiał na tym.

Nie lubie takich jak Ty :(
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 10 paź 2009, 08:52

Ludzie to się potrafią unieszczęśliwiać w intencji innych :D - wszystko to, w imię dobra. Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę takie argumenty, że ludzie decydują się na wspólne życie, by dobrze było dziecku, a tworzą co raz to mocniej toksyczną atmosferę.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 10 paź 2009, 13:40

ale to nie jest regułą ! dziecko potrafi na nowo i trwale scalic to co na pozór i na poczatku wydaje sie niemozliwym . Człowiek sie starzeje to = mądrzeje .
KAM
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: KAM » 10 paź 2009, 13:41

Dzindzer pisze:Nie kochasz jej i nie kochałeś, to samcza duma cię boli i tyle. Jemu wystarczyły trzy tygodnie by dla niego rzuciła wszystko, z Toba była tylko ze względu na dziecko.

To matka Twojego dziecka. Pamiętaj o tym.

Tak jak pisał andrew albo czekasz i przyjmujesz ja, albo odpuszczasz, dajesz odejśc. Rozwodzicie się bez cyrków, tak by dzieciak jak najmniej ucierpiał na tym.

Nie lubie takich jak Ty :(

A ja widzę, że ty masz podobne wartości do niej.

Jeżeli facet prześpi się z inna to jest zdrada, a jak kobieta to już nie... bo ona miała prawo się pościć bo coś jej w związku przeszkadzała. Ten facet nie potrzebował nawet kilku dni, ona sama mu do łóżka wlazła.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 10 paź 2009, 13:43

jakie zdanie sprawilo , ze wyciagnołes takie wnioski ? <mlotek>
KAM
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: KAM » 10 paź 2009, 13:52

Nie kochasz jej i nie kochałeś, to samcza duma cię boli i tyle. Jemu wystarczyły trzy tygodnie by dla niego rzuciła wszystko, z Toba była tylko ze względu na dziecko.

Kochałem z całego serca, ją i nasze dziecko. Jaka samcza duma, to że mnie to zabolało że ona jest z innym. Byliśmy razem 4 lata. A wszystko zaczęło się psoć jak dziecko się urodziło, ale ja nie ożeniłem się z nią tylko dlatego że zaszła w ciąże, to porostu przyśpieszyło tylko wszystko.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 10 paź 2009, 13:58

jak tak bardzo kochales to musisz kochac ją dalej , skad zatem tyle gniewu i zlego nastawienia do niej ?
Jesli kochasz - pusc to - jesli wróci jest Twoje .
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 paź 2009, 14:08

KAM pisze:ja nie ożeniłem się z nią tylko dlatego że zaszła w ciąże
Ale ona mogła wyjść za Ciebie tylko z tego powodu. Sam pisałeś, że się nie układało Wam i przed i po ślubie. A że wpadliście to ślub wzięliście.
KAM
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: KAM » 10 paź 2009, 14:09

Andrew pisze:Jesli kochasz - pusc to - jesli wróci jest Twoje .

Puścić i co ? po prostu się z tym pogodzić ?, że to koniec...

ciężko ;/

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”