Facet który ma dwie dziewczyny ...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 01 gru 2004, 14:47

Dopóki go nie kryjesz, jest ok. Więcej zrobić nie możesz.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 gru 2004, 21:39

A jak to Wy byłybyście jedną z tych dziewczyn?
Byłam kiedyś tą drugą, ale nie będę się powtarzać, bo już o tym napisałam wcześniej.
Czyżby było tak, że faceci szanujący kobiety to frajerzy ?
Nie!Szacunek okażesz wtedy kiedy okażesz obojętność. Nie kryj go, ale też nie mów im dziewczynom nic. Gdyby kiedykolwiek któraś spytała to powiedz prawe. Kłamać przez współlokatora nie powinieneś.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 02 gru 2004, 08:47

mrt pisze:Zdecydowanie nie ingerować! Nie możesz za niego żyć. Jego życie i jego relacje, a dopóki nikogo nie zabija, ingerować się nie powinno. Choćby nie wiem jak skręcało.
A to niby dlaczego? Jezeli zachowanie tego kolesia nie odpowiada gregowi to dlaczego niby mialby nei ingerowac? To wolny kraj.
Awatar użytkownika
kurek
Maniak
Maniak
Postautor: kurek » 02 gru 2004, 08:55

hmmm....
kryc bym go nie kryl
jestem idealista i na pewno nie byl bym bierny :/
Zamykam oczy i udaje ze nie widze...
Zatykam uszy i udaje ze nie slysze...
Zamykam serce i udaje ze nie czuje...
To nie jest yba najlepsza modlitwa...
.:LZY:.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 02 gru 2004, 08:59

Jezeli zachowanie tego kolesia nie odpowiada gregowi to dlaczego niby mialby nei ingerowac?
A proszę uprzejmie:

1. Nie wykorzystał wszelkich możliwości załatwienia tego bez donoszenia.

2. Nie jest autorytetem, który może decydować, jakie wyjście jest w tej sytuacji najlepsze, choćby dlatego, że nie zna wszystkich okoliczności tej sytuacji.

3. To, że on subiektywnie tak widzi sytuację, nie oznacza, że wygląda to tak obiektywnie. Dlatego patrz pkt 2.
To wolny kraj.
Co nas nie upoważnia do tego, żebyśmy robili, co chcemy.
Awatar użytkownika
kurek
Maniak
Maniak
Postautor: kurek » 02 gru 2004, 09:41

ale bycie z 2 dziewczynami jest nieetyczne
bedac bierni popieramy to
czasem lepiej zlrobic zle niż nic nie zrobic

(wiem estem glupim idealista i jak mi zycie dokopie to dopiero zobacze....)
Zamykam oczy i udaje ze nie widze...

Zatykam uszy i udaje ze nie slysze...

Zamykam serce i udaje ze nie czuje...

To nie jest yba najlepsza modlitwa...

.:LZY:.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 02 gru 2004, 09:53

ale bycie z 2 dziewczynami jest nieetyczne
Nie można się wpieprzać we wszystko, co nam się wydaje nieetyczne, bo nie mamy do tego mandatu. Tym bardziej, kiedy nas to nie dotyka. Chyba że chodzi o ludzkie życie lub zdrowie.
bedac bierni popieramy to
Nieprawda. Najprostsze wytłumaczenie, choć dyskusyjne: nie ma przejścia od jest do powinien.
Awatar użytkownika
gregy
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gregy » 02 gru 2004, 11:50

mrt pisze:

1. Nie wykorzystał wszelkich możliwości załatwienia tego bez donoszenia.

2. Nie jest autorytetem, który może decydować, jakie wyjście jest w tej sytuacji najlepsze, choćby dlatego, że nie zna wszystkich okoliczności tej sytuacji.

3. To, że on subiektywnie tak widzi sytuację, nie oznacza, że wygląda to tak obiektywnie.

Znam wiecej okolicznosci, poza tym autorytet to rzecz wzgledna. Rozważmy sytuacje w której któraś z nich widzi go na przykład z ta drugą. Nie ma słów którymi zdołałby się wytłumaczyć, bo nie ma faktów które by takie postępowanie legalizowały. Jego kumple nie widzą w tym nic złego, ja jestem odmiennego zdania i myslę że dostałby po twarzy od tych dziewczyn gdyby się dowiedziały.
Jeśli dla ciebie mrt wyznacznikiem etyczności jest to czy dotyczy to życia lub zdrowia, to ten przypadek tez się załapuje, bo ewentualne traumatyczne przeżycie wpłynie na ich psychikę.
Prawdziwa miłość to ta która trwa...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 02 gru 2004, 12:23

Rozważmy sytuacje w której któraœ z nich widzi go na przykład z ta drugš. Nie ma słów którymi zdołałby się wytłumaczyć, bo nie ma faktów które by takie postępowanie legalizowały. Jego kumple nie widzš w tym nic złego, ja jestem odmiennego zdania i myslę że dostałby po twarzy od tych dziewczyn gdyby się dowiedziały.
No to by dostał. Ponieważ tylko Ty widzisz w tym coœ złego, to rób mu pranie mózgu, ale nie łap się za ekstremalne metody rozwišzywania problemu. Sędziš jesteœ czy co? Adwokatem ani pełnomocnikiem tych dziewczyn również nie, więc daj spokój.
Jeœli dla ciebie mrt wyznacznikiem etycznoœci jest to czy dotyczy to życia lub zdrowia, to ten przypadek tez się załapuje, bo ewentualne traumatyczne przeżycie wpłynie na ich psychikę.
Nie jest wyznacznikiem wartoœci moralnej, tylko koniecznoœci ingerencji, a to różnica. Ingeruje się wtedy, kiedy zagrożenie jest ewidentne.

Nie uszczęsliwiaj kogoœ na siłę. Nie wiesz nawet, czy lepiej dla ich zdrowia psychicznego byłoby przekonać się naocznie i dobitnie, czy usłyszeć to od jakiegoœ kolesia spoza układu. I ponieważ właœnie tego nie wiesz, to nie należy tykać.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 02 gru 2004, 12:30

Juz pisałem na ten temat , ale widze iz mimoiz MRT napisała to dobitnie i szeroko , ja przypomne
nie czyn nikomu dobrze a nie bedzie Ci zle
zrób tak jak chcesz a sam zobaczysz jak to sie pieknie sprawdza ! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 gru 2004, 14:08

Skoro tak bardzo chcesz w to ingerować (bo negujesz wszystkie rady żeby nie wtrącać się) to po co Ty się pytasz nas o zdanie ? Zrób jak chcesz. Powiedz im i zobaczysz konsekwencje.
ula
Zaglądający
Zaglądający
Facet który ma dwie dziewczyny ...

Postautor: ula » 02 gru 2004, 15:46

Ula zartobliwa: a moze ten chłopak nie moze sie zdecydowac ? Powie jednej ze to własnie ona jest jedyna i tego samego dnia okaze sie ze tamta druga ma 100 zalet i bedzie juz po kluchach bo zadna siła tego nie odkreci ? A moze On zna na tyle te dziewczyny ze wie iz zadna z nich nie oczekuje czegos trwałego tylko dobrze kazdej jest jak jest? A w ogóle to ten chłopak moze byc zapatrzony w obydwie bo byc moze sie diametralnie od siebie róznią? A moze nawet wspomniał zartem kazdej ze jakas tam inna na niego ,,leci" i tylko po to to powiedział zeby sie bardziej starały zeby własnie ją wybrał? Facet to świnia !
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 02 gru 2004, 16:04

A kobiety są takie kochane , tak tak
A mały pociąg ruszył ciuch ciuch ciuch !!!! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
gregy
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gregy » 02 gru 2004, 16:15

Moja ingerencja może się co najwyżej przejawić w tym, że powiem koledze parę cierpkich słów, może to sobie przemyśli, może nie, jego sprawa.
Nie pytam was o rady. Próbuję tylko lepeij zrozumieć całą sytuację.

P.S. Jeżeli macie czasem " świąteczne " wrażenie, że się z choinki urwałem, to macie rację.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 02 gru 2004, 17:19

Jeżeli macie czasem " świąteczne " wrażenie, że się z choinki urwałem, to macie rację.
Nie ceń się za wysoko ;)

No to dlaczego nie pisałeś, że na tym ma się kończyć Twoja ingerencja? Przecież to zupełnie inaczej w takim razie wygląda. Tylko mnie dziwi, dlaczego do tej pory siedziałeś cicho, bo akurat to to powinieneś zrobić już dawno.
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 02 gru 2004, 20:19

predzej czy pozniej sie dowiedza o sobie nawzajem nawet bez Twojej pomocy :) Milosc az tak slepa nie jest :) Jak juz musisz cos robic to praw kazania kumplowi i juz, moze to co da a Tobie sumienie uspi :) :)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 02 gru 2004, 20:26

zawsze może być jakaś niezapowiedziana wizyta jednej z nich i chłopak leży :P
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 gru 2004, 21:22

To powiedz kumplowi, że Ciebie ta sytuacja wkurza i pare własnych osądów odnośnie niej i już.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 gru 2004, 08:20

Mrt ale Ty nie rozumiesz. Jezeli mi cos nie bedzie pasowac, to nie beda patrzec na to czy komus zaszkodze, pomoge, wpieprze sie itd Zrobie tak by MI pasowalo. Moze jestem egoista itd ale... mam to gdzies. Jak by mnie wkurzalo ze znajomy wkreca 2 laski to bym zorbil aby obie stracil. Life is brutal.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 03 gru 2004, 08:30

Ja bym się na razie nie wtrącał dopóki ich nie kryjesz. Miałem taka sytuację, że pomagałem pewniej parze ukrywać się na spotkaniach. Kryłem ich. Po jakimś czsasie zaczęło być mi głupio a poźniej się z nimi pokłóciłem. U nich i tak skończyło się rozwodem z jednej strony ale... ale właśnie to ale mnie męczy: są razem juz 12 lat :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
gregy
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gregy » 03 gru 2004, 10:41

Na razie sparawa rozwiązała się sama. Kolega dokonał wyboru ...

Bardzo ciekawe będzie obserwowanie jak sprawuje sie związek zbudowany na takich podstawach.

Dopóki go nie kryję to jest ok, tak ? A gdyby któraś zapytała wprost to wtedy bym mógł dopiero powiedzieć ? Jestem częścią tego, grając rolę współlokatora bez rozterek.

No ale wreszcie mam spokój.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 gru 2004, 14:24

Dlatego nalezy zyc tak by dobrze bylo Tobie! Jesli wydanie wspollokatora sprawiloby Ci satysfakcje i frajde to czemu nie?
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 03 gru 2004, 14:26

Nie Mav, dlaczego wydanie miałoby mu sprawić satysfakcję? Może od razu kolesiowi powiedzieć, że krył go nie będzie i jak ktos go o to spyta to powie prawdę. On będzie miał czyste sumienie i sie uspokoi. Ale jak widać sprawa się na razie rozwiązała.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 gru 2004, 14:38

Hmmm czemu satysfakcje? A ja wiem. Rozne rzeczy i czesto z pozoru dziwne daja ludziom satysfakcje. Chocby patrzenia na to jak mu sie wszystko pieprzy.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 gru 2004, 14:46

Bardzo ciekawe będzie obserwowanie jak sprawuje sie związek zbudowany na takich podstawach.
I właśnie tu jest to czego nie rozumiesz. Ich związek to ich sprawa!Jak z nimi będzie to ich sprawa?Czy Ty nie masz własnego życia, własnych spraw tylko obserwowanie ich związku i wieczne z tym rozterki?
Jestem częścią tego, grając rolę współlokatora bez rozterek.
Jesteś tego częścią, ale tylko na własne życzenie!
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 04 gru 2004, 16:25

Cytat:
I właśnie tu jest to czego nie rozumiesz. Ich związek to ich sprawa!Jak z nimi będzie to ich sprawa?Czy Ty nie masz własnego życia, własnych spraw tylko obserwowanie ich związku i wieczne z tym rozterki?
Ja się pod tym podpisuję obiema rękami :)
Cytat:
Jestem częścią tego, grając rolę współlokatora bez rozterek.
Jesteś tego częścią, ale tylko na własne życzenie!
I pod tym też, z jednym dopiskiem: jakim bez rozterek? Ciągle masz rozterki. Nawet teraz, bo już się zastanawiasz, jaki to będzie związek. Proponuję natychmiast jej powiedzieć o wszystkim, bo przecież nie można dopuścić do tego, żeby związek rozpoczynający się w taki sposób w ogóle się rozwijał, nie?

Nie bronię kolesia od dwóch panienek, ale wkurza mnie nadgorliwość "życzliwych". Skąd w ogóle ludzie mają takie pomysły, żeby za kogoś sprawy załatwiać?

A Mav jest konformistą :P
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 gru 2004, 18:03

A Mav jest konformistą
Sorki, ale czy Ty wiesz w ogóle co t oslowo oznacza??? No wiele rzeczy mozna mi zazucic, ale to ze nie mam wlasnego zdanie to nie sadze...
wkurza mnie nadgorliwość "życzliwych".
Nie zrozumialas mnie jeszcze? Jezeli ja bym zareagowal, to nie dlatego zeby go nawrocic na dobra droge, bo tak nie mozna itd. Tylko dlatego ze mialbym ochote taka. Mialbym ochote wykorzystac wiedze, czyli poniekad wladze jaka posiadam, chocby po to by zobaczyc jak na to zareaguje... To mogloby byc ciekawe obserwowac te sytuacje z boku i od czasu do czasu pociagac za sznurki :D :evilbat:
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 04 gru 2004, 18:10

Cytat:
A Mav jest konformistą
Sorki, ale czy Ty wiesz w ogóle co t oslowo oznacza??? No wiele rzeczy mozna mi zazucic, ale to ze nie mam wlasnego zdanie to nie sadze...
Zgadzasz się z obowiązującymi dziś obyczajami, choć są chore: robię tak, żeby mi było wygodniej. Jesteś nieodrodnym dzieckiem swego pokolenia (ale dziwne sformułowanie tak swoją drogą), o czym świadczą Twoje kolejne zdania.

A "życzliwy" to było o autorze tak poza tym.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 gru 2004, 18:17

Zgadzasz się z obowiązującymi dziś obyczajami
Wcale sie z nimi nie zgadzam. Z jakim obyczajem niby sie zgadzam? A kto chodzi w garniaku do teatru? Bo chyba bylem jedynym kolesiem w t-shircie (i to jeszcze z podobizna zjaranego ufoka z wielkim blantem...) jak ostatnio z klasa moszlismy w to urocze miejsce.
choć są chore: robię tak, żeby mi było wygodniej
Nie uwazam tego za chore. I to nie jest wynalazek terazniejszosci. OD zawsze sie robilo tak, aby nam bylo wygodniej :)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”