Narzeczony czy praca?
Moderator: modTeam
Narzeczony czy praca?
Witam Was wszytkich. Jestem tu nowa, czasami czytam Wasze posty, ale nie odpisuje. Teraz zalogowałam się bo tym razem Ja mam problem. Krótko mówiąc praca. A zaczynając od początku: Mama na imię Ania mam 24 kata mam nażeczonego z którym jestem dwa lata. Obydwoje mieszkamy w różnych miastach w odległości 60km od siebie. Na początku nasz związek polegał na spotykaniu się w weekendy potem przerodziło się w wielkie uczucie. Mieszkaliśmy razem 7 miesięcy, ale wróciłam do rodzinnego domu nie dlatego, że się pokłuciliśmy bo żyło nam się doskonale, ale dlatego, że miałam powody rodzinne. Przez ten okres nie pracowałam. Dalej bym nie pracowała, ale w końcu ktoś się odezwał. Dostałam w jednym czasie dwie oferty pracy. Pierwsza była w miejsowości gdzie mieszka mój nażeczony Adrian, tam miałam pracować na stanowisku, które średnio mi pasowało. Cieszyłam się strasznie. Pierwsza myśl: "znowu zamieszkamy razem" byłam na rozmowie w sprawie tej pracy, miałam tylko robić badania i za tydzień już miałam zacząć tam pracować gdy nagle zadzwonili z firmy o lepszym standardzie, lepsze stanowisko, ale u mnie w Sopocie. Wybrałam sobot i pracę, która mi odpowiada. Problem leży niestety w tym, że praca jest też w tygodniu. Kochani nie mam pojęcia robić. Myślę o zrezygnowaniu z tej pracy, bo nasz kontakt i tak już znowu wrócił do kontaktów telefonicznych i weekendowych a tu mam jeszcze prace w weekendy. Co mam robić? Doradźcie mi coś, proszę.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Anathi, łącznie zmieniany 1 raz.
anathi
- kot_schrodingera
- Weteran
1. Podjąć pracę w Sopocie
2. Tymczasem szukać pracy w mieście faceta
3. Podkładać pod ogień w związku
4. Może facet znajdzie pracę w Sopocie i się przeprowadzi do ciebie?
Podać przepis na ciasto

Podać przepis na ciasto
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Jeżeli tamta oferta pracy nie była taka najgorsza, to może warto tamtą wziąć? Jeszcze zależy jakie są perspektywy zawodowe w obu pracach.
Gdyby ta praca w mieście ukochanego była NIEWIELE mniej atrakcyjna (biorąc pod uwagę czynniki, które wymieniłem powyżej + inne) to czemu tamtej nie wziąć? Masz tam pracę, możesz się utrzymać, mieszkać z nim.
A tu w Sopocie masz jeszcze pracę w weekendy. Dziewczyno, tydzień nie ma 10 dni, a doba nie ma 32 godzin.
Inna sprawa, że facet mógłby w Sopocie znaleźć jakąś robotę. Chyba, że u siebie ma taką, którą ciężko by było zamienić np. na sprzedawanie kebabów na dworcu.
Gdyby ta praca w mieście ukochanego była NIEWIELE mniej atrakcyjna (biorąc pod uwagę czynniki, które wymieniłem powyżej + inne) to czemu tamtej nie wziąć? Masz tam pracę, możesz się utrzymać, mieszkać z nim.
A tu w Sopocie masz jeszcze pracę w weekendy. Dziewczyno, tydzień nie ma 10 dni, a doba nie ma 32 godzin.
Inna sprawa, że facet mógłby w Sopocie znaleźć jakąś robotę. Chyba, że u siebie ma taką, którą ciężko by było zamienić np. na sprzedawanie kebabów na dworcu.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Blazej30 pisze:Anathi, jak cielęciu na pastwisku![]()
Dobrze napisane. A poza tym jeśli facetowi naprawdę na tobie zależy to powinien starać się coś z tym zrobić.
Ja mojemu kochanie powiedziałem że mogę ją utrzymać przez miesiąc lub dwa jeśli straci pracę ale nie ma bata żebym jej pozwolił z powodów finansowych wrócić do rodziny mieszkającej 50km ode mnie.
Tylko miesiac lub dwa???Złoty pisze:Ja mojemu kochanie powiedziałem że mogę ją utrzymać przez miesiąc lub dwa jeśli straci pracę ale nie ma bata żebym jej pozwolił z powodów finansowych wrócić do rodziny mieszkającej 50km ode mnie.
Do jej rodziny? Blazej...Blazej30 pisze:4. Może facet znajdzie pracę w Sopocie i się przeprowadzi do ciebie?

Myśl przyszłościowo, gdzie chcesz potem mieszkać i pracować? W Sopocie, czy tam gdzie mieszka Twój narzeczony? Jak wolisz opcję numer dwa, to można zacząć na gorszym stanowisku, ale cały czas rozglądać się za innymi ofertami 
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Czyli teraz byscie sie w ogole nie widywali? Wiecej szczegolow. Sa 2 wyjscia. On zmieni prace. Ty zmienisz prace.
Acha i jeszczejedno w zadnej pracy nie dawaj z siebie 100% i nie poswiecaj sie ze wzgledu na to ze to dobra praca tzn nie rob wszystkiego kosztem wlasnego zycia. Zycie masz jedno, prace mozesz zmienic:)
Pozdrawiam.
Acha i jeszczejedno w zadnej pracy nie dawaj z siebie 100% i nie poswiecaj sie ze wzgledu na to ze to dobra praca tzn nie rob wszystkiego kosztem wlasnego zycia. Zycie masz jedno, prace mozesz zmienic:)
Pozdrawiam.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”