Kariera a związek

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 mar 2009, 19:25

Po co komu kobieta na stałe w postaci zony, jesli ma zamaiar prowadzic zycie kiedy to w domu bywac bedzie niczym gosć ? Po co kobiecie teki i mezczyzna ... :? chyba tylko po to by łozył na nią i ją utrzymywał. Mnie sie w to ciezko ubrać, ale nie wszyscy to ja ! <zakochany>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 07 mar 2009, 19:30

poczciwyIgnacy pisze:Ach tak, slyszalem o Ukrainkach, slyszalem... <zakochany>
Sadze, ze PFC tez tylko slyszal. 8)
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 07 mar 2009, 19:34

Clou problemu leży w znalezieniu właściwej kobiety, dla której rodzina jest najważniejsza. Nie lewackie brednie, a dom, szacunek, zaufanie i uczucie, któremu nie zagrażają takie bzdury jak parotygodniowe rozstania.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 mar 2009, 19:43

parotygodniowe rozstania przez np. 20 lat zwiazku rok w rok ?/ <hahaha> <hahaha> <hahaha> i Ty to zwiesz bzdura ?
ja ciebie kocham !! do szalenstwa - pisze maż z ameryki do zony który tam siedzi juz 6 miesiecy i tak od 10 lat ..... <diabel>
Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 19:44 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 07 mar 2009, 19:53

Wujo Macias pisze:Sadze, ze PFC tez tylko slyszal. 8)

Coś tam się widziało też. ;) Sporo ich na naszą renomowaną AM-kę przyjeżdża na wymianę. :)
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
poczciwyIgnacy
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: poczciwyIgnacy » 07 mar 2009, 20:07

Natrace tylko, ze jezeli chodzi o Ukrainki to najbardziej pociaga mnie ich lamana polszczyzna, ten wschodni akcent.. Niesamowite !!
Grace

Postautor: Grace » 07 mar 2009, 22:50

Miltonia pisze:Ta platforma to kiepski pomysl. Podobno idzie tam najgorszy sort ludzi, jest fala jak w wiezieniu, mnostwo rzestepcow z calego swiata i takie tam. Ale nie bylam, nie widzialam.

To mi się zawsze w takich mądrościach najbardziej podoba :D
Wujo Macias pisze:księżycówka napisał/a:
Tylk znajdź taką co będzie chciała żyć 4 tygodnie w celibacie. Lepszy intensywny seks bez celibatu. To tez bywa COŚ.
A co to jest censored za problem? Jak Ci zalezy to dluzszy czas wytrwasz.

O ile Ci zależy. Związek na odległość ma sens, gdy ludzie są ze sobą kilka lat i taka rozłąka jest akceptowana przez obie strony. W innym przypadku szanse powodzenia są nikłe. (ale są)
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 08 mar 2009, 00:35

PFC pisze:Shaman, ale weź też pod uwagę, że nie każda kobieta będzie w stanie przewidzieć swe reakcje po czterotygodniowej rozłące

Biorę. Napisałem jedynie, że jeśli otwarcie wykluczy taką gotowość lub zajdzie poważne podejrzenie, że mogłaby - straci jako potencjalna partnerka życiowa (jako kobieta czy człowiek - bez zmian). Chodzi jedynie o deklarację. To moze brzmieć naiwnie, ale ma znaczenie w budowaniu poczucia bezpieczeństwa.

Jeśliby zadeklarowała się pozytywnie, życie jakimś mega-przypadkiem rzuciłoby mnie w taki system wyjazdów, przez co ona jednak odeszłaby - miałaby moje zrozumienie. Jestem już za duży, żeby się obrażać za niedotrzymane wysoce abstrakcyjne obietnice.
Stormy

Postautor: Stormy » 08 mar 2009, 12:28

shaman pisze:Chodzi jedynie o deklarację. To moze brzmieć naiwnie, ale ma znaczenie w budowaniu poczucia bezpieczeństwa.
ale wystraszona molaby powiedziec ze nie da rady, po czym by sie okazalo ze jednak daje. no ale ty bys juz o tym nie wiedzial bo jako partnerka to by byla skreslona
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 08 mar 2009, 23:30

Stormy pisze:jako partnerka to by byla skreslona
Nie byłaby skreślona, to byłby tylko minus.

Nie wystarczy powiedzieć/nie powiedzieć czegoś, wyrazić werbalnie. Są jeszcze gesty, znajomosć danej osoby, spójnosć ze światopoglądem itp. To nie ankieta.

Gdyby zadeklarowała, że nie dałaby rady, a prawda byłaby inna - raczej bym się zorientował. Ja myśleć potrafię :)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 09 mar 2009, 10:10

Ile jeszcze będzie problemów w stylu "a co, jak wyjdę z domu i mi cegła spadnie na głowę"? Jeszcze tej pracy nie masz, kobiety nie masz, a problemy już takie.
Owszem, taki tryb dla związku może i nie jest najłatwiejszy, ale możliwy jak najbardziej. Ja problemu nie widzę, jedynie taki, że praca na platformie nie jest tak bezpieczna jak w biurze, pewnie bym się martwiła. A jak taka tęsknota musi ożywiać związek ;)

A pobocznie:
Wujo Macias pisze:
poczciwyIgnacy pisze:Ach tak, slyszalem o Ukrainkach, slyszalem... <zakochany>
Sadze, ze PFC tez tylko slyszal. 8)

<browar>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”