najfajniejszy związek na świecie?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Tristram
Bywalec
Bywalec
Postautor: Tristram » 30 lip 2008, 16:33

Nola pisze:a jeśli nie chcą mieć z wygody to co, są jakimiś potworami od razu?

Tego nie powiedziałem. Ja takich ludzi rozumiem i popieram. Ukłuł mnie ten egoizm. O ile brak chęci do posiadania dzieci dla własnej wygody może i jest przejawem jakiegoś egoizmu, o tyle brak chęci spowodowany innymi (uzasadnionymi) czynnikami wcale egoizmem być nie musi.

Mysiorek pisze:A czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w przypadku narodzin Twojego dziecka to Twoje "nie chcę" zmieni się o 180 stopni?.

W tym zdaniu brakuje mi jednego ważnego słowa: zdrowego. Zdrowego dziecka. Pomyśl o tych, którzy nie chcą mieć dzieci, bo wiedzą, że będą złymi rodzicami lub (znając poziom ryzyka) wiedzą ile krzywdy mogą tym narobić. Nie sobie (bo to co najwyżej byłby masochizm) ale przede wszystkim tym dzieciom. I nie, to nie są rzadkie przypadki. Znam co najmniej kilka takich osób w swoim otoczeniu, ustabilizowanych, niby z pełnymi warunkami ale na szczęście wystarczająco odpowiedzialnych. Bo dziecko to nie są wspomniane tu wcześniej flaki, które można w razie czego wylać.
Lepiej wiedzieć, że się myśli, niż myśleć, że się wie
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 lip 2008, 17:49

przeczytaj Ty post Mysiorka raz jeszcze - potem jeszcze raz , a potem wszystko co jest miedzy wierszami ....
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Adaś38
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Adaś38 » 30 lip 2008, 17:52

Mysiorek pisze:I tak se jeszcze dodam, że najczęściej wątpliwości mieć czy nie mieć rodzą się tam, gdzie nie ma stabilizacji. Jeszcze lub już. I wystarczy tylko brak jednej.

Tylko że jakoś w tym wątku nie widzę wątpiących czy niezdecydowanych. Wszyscy mocno okopani na pozycjach zwłaszcza fanatycy bezdzietności.
Jak się popieści to się zmieści
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 lip 2008, 17:56

no bo dziecko to czy chca czy nie to chca miec prawo wyboru , ale zeby im tak Pan Bóg zabrał narzady rozrodcze to nie ! dupczyc to sie musza i czerpac przyjemnosc z tego <aniolek>
aaaa moze juz sie zamknę [:D] <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 30 lip 2008, 20:48

Mysiorek pisze:A czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w przypadku narodzin Twojego dziecka to Twoje "nie chcę" zmieni się o 180 stopni?

A jak sie nie zmieni a wrecz przeciwnie?
Mysiorek pisze:Jesteś w stanie wyobrazić sobie coś takiego? Czy nie, bo nie.

Nie jestem w stanie wyobrazic sobie uczucia ktore jest mi kompletnie obce, za ktorym nie tesknie, nie mysle nawet.
Andrew pisze:Brak chęci posiadania dzieci to egoizm - to nie podlega dyskusji

Jedna z Twoich najwiekszych tu na forum gaf. Bede udawac ,ze nie bylo tego postu :/
Swoja droga tak sobie mysle czemu Ty nie masz jeszcze bejbi ze swoja druga kobieta :>
Ostatnio zmieniony 30 lip 2008, 21:06 przez tarantula, łącznie zmieniany 2 razy.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 lip 2008, 00:17

Adaś38 pisze:Wszyscy mocno okopani na pozycjach zwłaszcza fanatycy bezdzietności.

Czy barak chęci posiadania dziecka oznacza fanatyzm bezdzietności ??
A czy chęć posiadania to w związku z tym fanatyzm posiadania dzieci ??

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”