najfajniejszy związek na świecie?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Kanalia
Zaglądający
Zaglądający
Re: najfajniejszy związek na świecie?

Postautor: Kanalia » 20 lip 2008, 16:47

Xavi pisze:Właśnie, wszystko czerpiesz na podstawie swojej matki, a skąd możesz wiedzieć, czy w twoim przypadku było by tak samo, ale pewnie w domu sobie rozmawiacie i nie raz pada zdanie, nie śpiesz się na wszystko jeszcze przyjdzie czas ;p tylko, że potem się okazuje że czasu już nie ma.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Dojrzałość to umiejętność wyciągania wniosków. Nie chcę jak ona podporządkować się w 100% mężczyźnie i tyle! Akurat moja matka bardzo by chciała być już babcią. Wywiera na mnie presje (nie tylko ona zresztą), jednak ludzie nie dajmy się zwariować nie można pozwolić innym włazić nam na głowę. Każdy ma swoje życie i ma prawo o nim decydować. Nie muszę przystawać do modelu rodziny jaki nam łopatami wkładano do łbów. Co to bezdzietnych małżeństw nie ma? W razie niepowodzenia będę miała pretensje do samej siebie.
bum
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: bum » 20 lip 2008, 19:08

Mnie tylko zadziwia opinia pokutująca wśród "bezdzietnych", że dziecko przekreśla wszelkie plany na przyszłość, możliwości rozwoju etc. Skąd się to bierze?

Osobiście nie przepadam za dziećmi... cudzymi ;) Własne wielbię, jak na matkę polkę przystało ;)
Awatar użytkownika
Adaś38
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Adaś38 » 20 lip 2008, 19:11

1313 pisze:Niestety wiekowa jestem :)

Rozumiem. Twój nick to po prostu rok urodzin
Jak się popieści to się zmieści
Awatar użytkownika
Xavi
Pasjonat
Pasjonat
Re: najfajniejszy związek na świecie?

Postautor: Xavi » 20 lip 2008, 19:14

Kanalia pisze:Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Dojrzałość to umiejętność wyciągania wniosków. Nie chcę jak ona podporządkować się w 100% mężczyźnie i tyle! Akurat moja matka bardzo by chciała być już babcią. Wywiera na mnie presje (nie tylko ona zresztą), jednak ludzie nie dajmy się zwariować nie można pozwolić innym włazić nam na głowę. Każdy ma swoje życie i ma prawo o nim decydować. Nie muszę przystawać do modelu rodziny jaki nam łopatami wkładano do łbów. Co to bezdzietnych małżeństw nie ma? W razie niepowodzenia będę miała pretensje do samej siebie.

Na podstawie Twojego posta? Ale widać się myliłem ;p Bardzo dobrze, że nie chcesz, chodziło mi o to, czy gdyby nie twoja mama, to czy miała byś takie samo zdanie, ale to właśnie jest wyciąganie wniosków. Wywieranie presji jest najgorsze, ale na mnie nikt jej na szczęście nie wywiera ;] Oczywiście, że są, no chyba nie do mnie?

bum pisze:Mnie tylko zadziwia opinia pokutująca wśród "bezdzietnych", że dziecko przekreśla wszelkie plany na przyszłość, możliwości rozwoju etc. Skąd się to bierze?

Wydaje mi się, że to dlatego, że na dziecko trzeba poświęcić trochę czasu, żeby je wychować? Moim zdaniem często może być odwrotnie, może być inspiracją, ale co ja tam wiem nie mam na razie żadnego ;p
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 19:15 przez Xavi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Adaś38
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Adaś38 » 20 lip 2008, 19:15

tarantula pisze:No i git, i pozadajcie sie i rozmnazajcie.

Dzięki pajączku. Rozmnażanie chwilowo wstrzymane bo wykonaliśmy już plan nawet z lekkim nadmiarem
Jak się popieści to się zmieści
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 20 lip 2008, 19:48

Mona, tylko ze zbyt czesto slysze argument "spelniajacy" w odniesieniu do zycia w ogole, nie konkretnie instynktu macierzynskiego. Ja dziekuje za takie spelnienie.

Oczywiście, w tej kwestii masz rację i też podziękowałabym :)
Kanalia pisze:Nie chce powielać jej błędów.

Dziecko, to nie wynik błędu, a poza tym, to nie sądzę, abyś Twój przyszły mąż był identyczny, jak Twój tata, choć jest to bardzo prawdopodobne.
Kanalia pisze:Kurde nie po to się uczę, pracuję żeby to wszystko zaprzepaścić i sprowadzić się do rangi kury domowej.

Matka, to nie kura domowa z założenia, bo kurę domową trzeba mieć w głowie, a nie nabyć ową "umiejętność" <browar>
pani_minister pisze:A ona rozumie?

Myślę, że tak, bo odeszła :)
bum pisze:Skąd się to bierze?

Właśnie stąd, że nie mają dzieci <diabel>
Xavi pisze:Wydaje mi się, że to dlatego, że na dziecko trzeba poświęcić trochę czasu, żeby je wychować?

Pewnie, że tak, ale i ile w tym przyjemności i możliwości obserwacji tego, jak rośnie człowiek :)
Adaś38 pisze:Rozmnażanie chwilowo wstrzymane bo wykonaliśmy już plan nawet z lekkim nadmiarem

No ja niby też, wg niektórych, mam nadmiar, ale nie wyobrażam sobie teraz, abym miała mieć jedno dziecko i cała moja trójka była strasznie chciana i zaplanowana 8)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lip 2008, 19:59

Wujo Macias pisze:Nie lubie

z jakiegoś konkretnego powodu? :) Dla mężczyzny bycie ojcem (z prawdziwego zdarzenia, oczywiście) to największy honor i duma.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 20 lip 2008, 20:39

Honor i duma?
A niby czemu? Moze po kilkunastu/-dziesieciu latach, kiedy sie okazuje, ze caly czas i kasa wladowana w gnoja zaowocowala jakimis wynikami, ale poza tym?
Duma jest wtedy, kiedy dokonalem czegos w zyciu- stworzylem biznes, namalowalem niesamowity obraz, odkrylem lekarstwo " od glowy bolenia i kuski stojenia". Honor, chcoiazby kiedy naraze zycie zeby komus pomoc.
Robienie bachora nie ma nic wspolnego z honorem, i niewiele z duma.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
Xavi
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Xavi » 20 lip 2008, 20:42

Mona pisze:
Xavi pisze:Wydaje mi się, że to dlatego, że na dziecko trzeba poświęcić trochę czasu, żeby je wychować?

Pewnie, że tak, ale i ile w tym przyjemności i możliwości obserwacji tego, jak rośnie człowiek.

Bez wątpienia, może kiedyś sam to zaobserwuję :)
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 20 lip 2008, 20:52

Wujo Macias pisze:Duma jest wtedy, kiedy dokonalem czegos w zyciu- stworzylem biznes, namalowalem niesamowity obraz, odkrylem lekarstwo " od glowy bolenia i kuski stojenia"

... napisałem kolejny ojejku jakże zabawny post itd.

Wujo Macias pisze:Robienie bachora nie ma nic wspolnego z honorem, i niewiele z duma.

Robienie bahora, jak to nazwałeś, to seks.
Seks i honor? Honorem jest seksić się ze swoją kobietą - to zakłada że oboje partnerów chce to robić z sobą i tylko z sobą (najczęściej), że pragną nazwajem podarować sobie znaczną część swojej intymności.

Seks i duma? Dumny możesz być, że dosięgasz powyższego zaszczytu. Twoja partnerka analogicznie.

Może pisząc "robienie bahora" miałeś na myśli "wychowywanie dziecka"? Z kontektu mogłoby to wynikać. Tak więc dziecko może być powodem do dumy niezależnie od tego, jak się "udało", tak. A wychowywanie kogokolwiek samo w sobie jest honorem.

Mały OT: czy tylko mnie się wydaje, że jeśli zaczną tu królować posty odnoszące się jedynie do własnych doświadczeń/poglądów/ironii/autoironii/poczucia humoru, to to forum... nie muszę kończyć; nie zbieram warnów <pijak>
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 20 lip 2008, 21:15

Shaman, a wez przeczytaj moj post raz jeszcze- tam bylo o wychowaniu. Nie spiesz sie, czytaj powoli. Moze nie za pierwszym razem sie uda, ale w koncu zalapiesz, ze wspomnialem o "duma a wychowywanie".
Mały OT: czy tylko mnie się wydaje, że jeśli zaczną tu królować posty odnoszące się jedynie do własnych doświadczeń/poglądów/ironii/autoironii/poczucia humoru, to to forum... nie muszę kończyć; nie zbieram warnów

Przepraszam.
Nastepnym razem postaram sie odwolac do Twoich dosiwadczen. Albo nie, powysylam pierw privy do wszystkich, no do wszystkich udzielajacych sie uzytkownikow, przedzownie znajomych i rodzine, po czym sie wypowiem.
Ok?
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 20 lip 2008, 21:42

Ok?

Sure. Twój styl <browar>

Pisałeś o dumie wynikającej z sukcesu osiągniętego przez dziecko; ja zaś o czymś innym. Oj niepotrzebnie to dopisuję <pijak>
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 21:53 przez shaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lip 2008, 21:44

Wujo Macias pisze:Robienie bachora nie ma nic wspolnego z honorem, i niewiele z duma.

zrobić dziecko potrafi byle łachmyta z byle szmirą. Żadna filozofia ani żaden sukces. Miałem co innego na myśli. Świadome, odpowiedzialne wychowywanie. Bycie ojcem często zmienia światopogląd faceta o 180 stopni. Widzę to na przykładzie paru najbliższych znajomych.
Dziecko to jeden z najpiękniejszych dowodów miłości kobiety i mężczyzny. Popatrz na to z tej strony: przychodzi na świat ktoś zupełnie bezbronny. Zupełnie go nie znający, nie mający o nim pojęcia. Zero, null, tabula rasa. To, co mu z upływem lat przekażesz, jak mu ten świat objaśnisz, co od siebie dasz, czego go nauczysz i jakie zasady mu wpoisz, pochłonie. Jak gąbka. Czy to nie jest fascynujące? :) Już nie mówię o tym, co wcześniej: planowanie jak będzie wyglądał pokoik dziecięcy, rozmowy czy bardziej trafi się podobne do mnie czy do niej, czy będzie miało moje oczy i jej uśmiech, czy inaczej, rozmowa o imionach i o tysiącu innych rzeczach.
Pisanie o tym w sposób pejoratywny, wide gnój czy robienie bachorów nie dodaje Ci outsiderstwa, Wujku :) Niestety.

Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 20 lip 2008, 22:31

Ale jakiego outsiderstwa, Ted? Ja nie lubie dzieci, stad takie a nie inne slownictwo. I nie chodzi tu o pozowanie- skoro jednak sa osoby myslace jak ja, to niby czemu mialbym chciec sie na sile wyroznic?
Ja moge sie pobawic z potomstwem moich znajomych, popilnowac itd. i czasami jest to nawet wesole i przyjemne. Tyle tylko, ze dopoki mam swiadomosc, ze za tyle i tyle pojde do domu i nie bede musial malego brac ze soba.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lip 2008, 22:37

A co Wujku Ty mozesz dac swiatu - no co ? "Ansztajnem" raczej nie bedziesz Betowenem - tez nie - wiec jedyną szansa jest Ci spłodzic dziecko i spowodowac ukierunkowac go na podobnego wymienionych przeze mnie , a nóż sie uda [:D] Bo tak to to co napisales jakoś mi nie pasuje - rozumiem - NIE MUSI <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 20 lip 2008, 22:54

Andrew pisze:A co Wujku Ty mozesz dac swiatu - no co ? "Ansztajnem" raczej nie bedziesz Betowenem - tez nie - wiec jedyną szansa jest Ci spłodzic dziecko i spowodowac ukierunkowac go na podobnego wymienionych przeze mnie , a nóż sie uda [:D] Bo tak to to co napisales jakoś mi nie pasuje - rozumiem - NIE MUSI <browar>
Endrju, umowmy sie- nie znasz mnie, nawet na spotkaniu chwile Ci zajelo zeby skojarzyc moja osobe, wiec sie moze nie wypowiadaj co moge, a co nie.
Ale faktycznie- naukowcem, czy muzykiem to e-e. Tyle, ze jesli sie przyloze to bede mogl osiagnac cos na polu szeroko pojetej grafiki. I teraz widzisz- mam postawic siebie na 2gim miejscu i niczego w tej dziedzinie nie osiagnac, bo wolalem plodzic dzieci?

ksiezycowka- wbite na to mam.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 22:57 przez Wujo Macias, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lip 2008, 22:55

Wujo Macias pisze:I nie chodzi tu o pozowanie- skoro jednak sa osoby myslace jak ja, to niby czemu mialbym chciec sie na sile wyroznic?
Ale takie osoby nie zachowują się jak niewychowane chamy z piaskownicy. Nikt z chcących tu dzieci nie rzuca epitetami "bachory" jak Ty. Rozumiem niechęć do posiadania dzieci. Znam masę takich ludzi i szanuję decyzję. To ich sprawa i ich wybór. Ok. Ale takiego ograniczenia dawno nie widziałam.

[ Dodano: 2008-07-20, 22:56 ]
A to co napisał Ted - bardzo, bardzo się zgadzam <browar>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lip 2008, 22:58

Wujo Macias pisze:Endrju, umowmy sie- nie znasz mnie, nawet na spotkaniu chwile Ci zajelo zeby skojarzyc moja osobe, wiec sie moze nie wypowiadaj co moge, a co nie.
Ale faktycznie- naukowcem, czy muzykiem to e-e. Tyle, ze jesli sie przyloze to bede mogl osiagnac cos na polu szeroko pojetej grafiki. I teraz widzisz- mam postawic siebie na 2gim miejscu i niczego w tej dziedzinie nie osiagnac, bo wolalem plodzic dzieci?

Zbyt do serca sobie mój post wziołeś [:D] niepotrzebnie a na polu grafiki to osoagniesz tak jak bez dziecka tak z dzieckiem u boku a i ono jeszcze cie moze inspirowac i napedzac .Najmniej osiagają ludzie ci ... co to wiecznie czasu nie mają .
Widzisz to jest tak - dziecko jak bedziesz mial - to jzu bedziesz je mial , a w grafice moze byc tak , ze pół zycia spedzisz przy niej a i tak sie okaze ze jest ktos lepszy - warto - no jak widze chyba tak , przynajmniej z Twego punktu widzenia - masz do tego prawo - Twój wybór <browar>
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 23:01 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 20 lip 2008, 23:05

Ale po co mam miec dzieciaka, ktore bedzie zzerac mi czas i srodki, ktore moge przeznaczyc na siebie plus kobiete z ktora jestem? Po co? W imie tego, ze "dziecko nalezy miec"?
Dziekuje bardzo.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lip 2008, 23:10

Wujo Macias pisze:Ale po co mam miec dzieciaka, ktore bedzie zzerac mi czas i srodki, ktore moge przeznaczyc na siebie plus kobiete z ktora jestem? Po co? W imie tego, ze "dziecko nalezy miec"?
Dziekuje bardzo.

oj nie podoba mi sie takie podejscie , ale to w sumie nie moja sprawa , a kobieta Ci po co , moge zapytać ?
Awatar użytkownika
Xavi
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Xavi » 20 lip 2008, 23:13

Andrew pisze:
Wujo Macias pisze:Ale po co mam miec dzieciaka, ktore bedzie zzerac mi czas i srodki, ktore moge przeznaczyc na siebie plus kobiete z ktora jestem? Po co? W imie tego, ze "dziecko nalezy miec"?
Dziekuje bardzo.

oj nie podoba mi sie takie podejscie , ale to w sumie nie moja sprawa , a kobieta Ci po co , moge zapytać ?

Pytanie do mnie nie było, ale obydwie wersje odpowiedzi jakie się tu nasuwają są złe moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 20 lip 2008, 23:17

Andrew pisze:
Dziekuje bardzo.

Seks, przyjazn, zaufanie, wspieranie sie. Chociazby po to.
I co Xavi, Twoje talenty prekognicyjne sprawdzily sie?
Awatar użytkownika
Xavi
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Xavi » 20 lip 2008, 23:31

Wujo Macias pisze:I co Xavi, Twoje talenty prekognicyjne sprawdzily sie?

Przeszedłeś test pomyślnie ;p
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lip 2008, 23:33

Wujo Macias pisze:Ale po co mam miec dzieciaka, ktore bedzie zzerac mi czas i srodki, ktore moge przeznaczyc na siebie plus kobiete z ktora jestem?

z kobietami bywa tak, iż w pewnym wieku nawet zaparte przeciwniczki dostają powołania ;DD Sporo takich widziałem.

Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 20 lip 2008, 23:37

Milosnicy posiadania potomstwa staraja sie przekonac przeciwnikow. Przeciwnicy zwolennikow. Nikt nikogo nie przekona bo kazdy ma swoja wizje swojego zycia i kazdy ma prawo pragnac jak i nie pragnac "niesmiertelnosci" wiec na kiego diabla tak sie wszyscy rzucacie <cisza> <okularki>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 20 lip 2008, 23:38

TedBundy pisze:
Wujo Macias pisze:Ale po co mam miec dzieciaka, ktore bedzie zzerac mi czas i srodki, ktore moge przeznaczyc na siebie plus kobiete z ktora jestem?

z kobietami bywa tak, iż w pewnym wieku nawet zaparte przeciwniczki dostają powołania ;DD Sporo takich widziałem.
Ted, ale ja tez nie moge powiedziec na 100% ze mi sie nie zmieni. Raczej niepredko, jesli w ogole; ale zarzekac sie nie bede.

tarantul- ale ja ich nie chce przekonac, ze dzieci sa zle. Mnie drazni tylko, ze probuje mi sie wmowic co jest dla mnie lepsze. Chcecie miec bachora? Alez prosze bardzo, ale jesli ja mowie "pas" to chce, zeby inni uszanowali ta decyzje. Tyle.
A tu nie, tu jest naskakiwanie. Po co? Nie mam pojecia.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 23:39 przez Wujo Macias, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 20 lip 2008, 23:54

Wujo Macias pisze:tarantul- ale ja ich nie chce przekonac, ze dzieci sa zle

Ale czy ja pisze personalnie? Pisze do przeciwnikow jak i milosnikow.
Wujo Macias pisze:A tu nie, tu jest naskakiwanie. Po co? Nie mam pojecia.

Nikt nie naskakuje po prostu faktycznie dosyc wulgarnie ujales tych co owe "bachory" chca posiadac. Mi tam to lata co kto mi wciska, dzieki temu mniej nerwow i wrzodow ;)

[ Dodano: 2008-07-20, 23:55 ]
Xavi pisze:Bo mi tu zajezdza na kiliometr gigantycznym offtopem ;p <aniolek>

Mi tez <pijak>
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 23:54 przez tarantula, łącznie zmieniany 1 raz.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.

Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,

czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko

inne."
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 21 lip 2008, 00:29

Forum nie tyle służy przekonywaniu do swoich racji, ile prezentowaniu odmiennych typów postaw przez różne (kolejne) osoby. To jest ok, to fantastyczne, inspirujące, dynamiczne i super hiper.

Jeśli jednak ktoś przedstawia swoje poglądy w sposób niestosowny (nie ważne, czy powodem jest internetowy styl alter ego; ironia... ups, usiłowanie ironii; "poczucie" "humoru" czy cokolwiek) - wszystko to staje się bezsensowne, płytkie, a rzeczy wartościowe rozpływają się w dyskusjach o poziomie forum i osobistych wycieczkach.

... i dobrze. Bo na rzeczy ważne można wpaść i samodzielnie, bez forum, a forum swoją wartość ma przede wszystkim wtedy, gdy wyróżnia się poziomem swym.

Ty naprawdę myślisz, że ktoś (czyt. większość) tu naskakuje na Twój stosunek do ojcostwa? Przecież to oczywiste, że chodzi o wydźwięk słów, jakich używasz. Wiesz to dobrze, tylko udajesz ...... z niewiadomego powodu. Albo rzeczywiście jesteś .... Jedno i drugie nie świadczy o Tobie dobrze.
FrankFarmer

Postautor: FrankFarmer » 21 lip 2008, 01:25

shaman pisze:a forum swoją wartość ma przede wszystkim wtedy, gdy wyróżnia się poziomem swym.

Radze ci nie pisac nic takiego, bo ja za kazde słowo na ten temat jestem cenzurowany paskami. No, chyba, że ty juz jestes "swój" <fala> i możesz <lol>

Wujo - prezentujesz postawę typowo cywilizacyjną, a wyrażane przez ciebie poglądy ukazują jej negatywne strony. Być może ktos wie o czym mówie, kto jest w tematyce egzystencjalnej. Twoje prawo, twoje życie i walczmy (głosujmy na oidpowiednie partie :D) aby żadne instytucje państwowo-religijne nie podejmowały decyzji za ciebie.

Autorka Niedojrzałość. Dojrzejesz, znajdziesz innego, urodzisz.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 21 lip 2008, 01:41

Myślę, że tak, bo odeszła

A gdzie jest powiedziane, że to ona odeszła?

Poza tym, nie oszukujmy się, autorka wcale nie uważa swojej postawy skierowanej na bezdzietność, za normalną i chwalebną.
Bo mam napieprzone we łbie

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”